Godskitchen - Hala Stulecia / Wrocław - 18.04.09

Wszystko o zbliżających się imprezach. Line-upy, tracklisty, zdjęcia, opinie.

Powrót do Imprezy

Re: Godskitchen - Hala Stulecia - Wrocław - 18.04.09

Postprzez Technik303 21 kwi 2009, 2:36

użytkownicy FTB zawsze mają flagi na dużych eventach ;) Jest wtedy bardziej trendi ;)

Jak dla mnie Dahlback (byłem od połowy seta) może być, choć bez rewelki (nie słyszałem tych obciachowych electro-house - chyba, że grał na początku seta).

Eric Prydz jakoś nie zachwycił, smętnie... i bez polotu. praktycznie każdy trak na jedno kopyto... Wynudziłem się na maxa :!:

Markus Schulz - niby trancowa gwiazda to gral glownie trance, ale też jakoś tak melodyjnie. Malo tech-trance jak dla mnie.

Mauro Picotto - dobry set. słychać było kilka EP'ek z Alchemy. Nie pamiętam teraz tytułów, "Komonster" ? "Lizard" (Sterbinszky rmx)? Zagrał także "Komodo save a soul 2008" Na koniec zagrał "Iguana" ( orginal mix?).

Menno de Jong - kilka kaławków ok ;) furorę zrobił grając/wbijając motyw z the killers - "human" tyle, że to raczej był refren z oryginału :?: i nie słyszałem, dalej żeby to był remix Armina. Oczywiście mogę się mylić. Też grał trochę cukierkowego vocal trance i dużo upliftingu... tylko ten uplifting jakoś do mnie nie przemawiał. Jak na moje ucho więcej było "NL Trance" niż "UK Trance" ? ;) :P

Peter Pain - dobry set tego wieczoru, minimal/techno/tech-house? Chyba jeden z lepszych na tej imprezie (wliczając dobry set M.Picotto) :P Choć wg mnie mógł więcej mixować ;) sam bitmix jakoś mnie nie przekonuję w . Lubie dynamiczne granie/mixowanie takiej muzy :!:

To w skrócie. Mimo dobrych efektów wizualnych, to artyści jakoś nie zachwycili. Słaby ten dobór jak na Polski Godskitchen, chyba nic w tej Polsce nie dorośnie do UK Godskitchen :P Za taką kasę posłuchać Mauro Picotto i Markusa

Foty kumpla co współpracuje z MuzikaNova :P
http://muzikanova.pl/foto/godskitchen-2 ... a-wroclaw/

+ filmiki Seeker'a
http://www.youtube.com/view_play_list?p ... E42E6CF86C
15.04.2011 Progressive Tunes @ LOFT Club / Wrocław
Deep in Progress
Tanie kasztany @ piwnica we Wrocławskim Wiksolocie ;)
Technik303

Postprzez sector 21 kwi 2009, 12:07

Technik303 napisał(a):Markus Schulz - niby trancowa gwiazda to gral glownie trance, ale też jakoś tak melodyjnie. Malo tech-trance jak dla mnie.

A od kiedy Markus gra tech-trance Techniku? :) On gra wlasnie tak jak to opisales.
sector
the king of bongo!

Postprzez Technik303 21 kwi 2009, 13:33

Generalnie to wole jak kiedyś grał, stare klimaty coldharbour rec. wole bardziej uk trance, niż takie cukierkowe vocal trance ;) To co obecnie wychodzi na coldharbour jakoś do mnie nie przemawia. Też są motywy ubogiego electro house. Marksu idzie w Armina ;) hehe Na coldharbour wychodzi trochę tech-trance. Ja się nie nastawiałem na 100% tech-trance set. Po prostu było mało tego i już :P
Deep in Progress
Technik303

Re: Godskitchen - Hala Stulecia / Wrocław - 18.04.09

Postprzez Sagi 21 kwi 2009, 14:51

hehe technik a ja cie troszke nie czaje...piszesz w roznej masci topikach w moim odczuciu wiadome sprawy tak jakby odbiorcy twoich wiadomosci to jacys nieogarnieci w temacie :)

przeca wiadomo juz od dawna ze schulz to cien schulza tego co kiedys i juz nie ma go co kojarzyc z dobrym progresem, armin to pop, ferry zabil trans a pvd mowi ze tylko on gra "prawdziwy" trans co nie przeszkadza mu w robieniu komerchy :P
Sagi

Postprzez Technik303 21 kwi 2009, 15:27

nie słucham specjalnie Schulza, niedawno tak przesłuchałem to co wychodzi na coldharbour. Sector napisał, że Markus nie gra tech-trance. Po części ma racje. Ja znalazłem traki tech-trance na coldharbor rec. Napisałem odczucia po imprezie. Nie jestem na tyle osłuchany w trance, żeby sypać tracklistą Markusa. Spodziewałem się czegoś innego. Pewnie wiele osób oceni wysoko set Markusa. Ja uważam, że był średni i tyle. Wg. mnie już lepszy był set Menno de Jong'a. Choć też bez wielkich rewelacji. Podałem argumentacje dla takiej a nie innej oceny jego seta. Może trochę offtopicznie... Trudno...

Całego forum nie ogarniam jeszcze, żeby poczytać sety/traki/EP'i i poszukać specjalnie, coś co dotyczy Markusa S. Mam kilka innych do ogarnięcia. Zabronisz mi dyskusji ? To włącz się rzeczowo. A nie się czepiasz :P
Deep in Progress
Technik303

Postprzez Sagi 21 kwi 2009, 15:34

sorry z nudow zechcialo cos mi sie na forum napisac :P ale sie poprawie i juz nie bede :P
Sagi

Postprzez Alexandra 21 kwi 2009, 22:05

a ja wam polecam nowy album Schulza pod aliasem Dakota! i niech mi nikt nie mowi ze Schulz idzie w Armina :P
shhh... be quiet... listen... THIS PLACE IS ROCKING ! ! !

Obrazek
Alexandra

Poprzednia strona

Powrót do Imprezy