Sport

Rozmowy o wszystkim i o niczym.

Powrót do Offtopic

Re: Sport

Postprzez Rez 27 kwi 2009, 12:52

This is WSLIZG!!!!!
Rez

Postprzez rdk 06 maja 2009, 21:43

Barca !!! :D :D :D :D
rdk

Postprzez newb 06 maja 2009, 22:10

Czelsi powinna mieć dziś karnego po zagraniu reka Pique
newb

Postprzez sector 06 maja 2009, 23:51

Barca nic nie grala i taka jest prawda. Chelsea powinno przejsc dalej.
sector
the king of bongo!

Postprzez Gadu 07 maja 2009, 6:16

Dwa piękne gole, jeden, jedyny celny strzał Barcy w całym meczu - tego się nie spodziewałem. FCB zagrała poniżej oczekiwań, ale w przekroju całej LM im się należy zwycięstwo w tym sezonie.

PS. 99% tzw. zagrań ręką w polu karnym nie powinno się kwalifikować do dyktowania jedenastek.
Obrazek
Gadu

Postprzez newb 07 maja 2009, 6:20

http://www.youtube.com/watch?v=diStPdGlRcQ

http://www.youtube.com/watch?v=xkLxhfuW800

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i jeszcze wiele wiele innych Misza i Drogba staja się "gwiazdami" internetu

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano 07 maja 2009, 9:04 przez newb, łącznie edytowano 3 razy
newb

Postprzez badzio 07 maja 2009, 7:14

Nie dziwię im się, że dopadła ich frustracja. Nawet Lampard mówi więcej niż zwykle. Byłem neutralny przed meczem, ale po 90 minutach bardziej przychylałem się ku czelsi. Szkoda chłopaków, bo grają od kilku sezonów na naprawdę wysokim poziomie, ale lm chyba im niepisana.
badzio

Postprzez Kasper 07 maja 2009, 15:36

Obrazek

tu karnego nie ma bo piłka jednocześnie uderza w klatke vide żebra. Jedyny słuszny karny powinien być z rękę Pique.
Co do reszty domniemanych karnych to Drogba przeginał pałe, kładąc się przy każdym kontakcie w polu karnym. To samo robił w sobote w meczu z Fulham. Powinien zamiast namiętnie się kłaść i wyklinać sędziego wykończyć Barce kiedy miał już Pique na rozkładzie a stał przed nim tylko Valdes. W takich sytuacjach pyta się "Panie gdzie?!!" a VV był sprytniejszy. Valdes chyba odkupuje ostatnio swoje błędy z lutego.

Gol dla Chelsea to zajebiste uderzenie po farfoclu od pleców Toure, gdyby nie ten farfocel to nic by się nie stało. Faul Abidala na Anelce w polu karnym to nie faul tylko jawna walka bark w bark, której kto jak kto, ale angielski klub powinien być nauczony. Czy Abidal zasłużył na czerwoną kartkę. Wg mnie było to kolejne wymuszenie ze strony piłkarzy Chelsea, bo ja tam żadnego faulu nie widziałem.

Nie ma co się spinać bo już jest po wszystkiemu. Wygrał może nie lepszy, ale ten co z przebiegu całego sezonu na to zdecydowanie zasługiwał no a poza tym, Bóg wczoraj był katalończykiem!

Visca el Barça!
Kasper

Postprzez bAchoR 07 maja 2009, 17:11

Zobaczmy na dmumecz. Barcelona była lepszym zespołem.

A chelsea niech nie szuka afery, bo gdyby byli lepsi to by po prostu wygrali. Pomyłki są wkalkulowany w ten sport.

Visca el Barca :)
Dejan S. - Behind The Mountains (Original Mix) <3 <3 -> mój nowy przyjaciel.
bAchoR
Dwight Mayweather

Postprzez Gadu 07 maja 2009, 18:18

Gdyby Chelsea faktycznie chciała wygrać ten dwumecz, to wczoraj mieli ku temu okazję przy przeciętnej dyspozycji przeciwnika. W każdej chwili mogli zaatakować i wbić parę goli, zamiast uskuteczniać obronę w dziewięciu. Przegrali na hiddinkowe życzenie. Mądry gość, a miał taką okazję na przejście do finału.
Obrazek
Gadu

Postprzez newb 07 maja 2009, 18:47

Hiddink po latach może sie czuje chyba jak Hiszpania i Wlochy po spotkaniach na Mundialu 2002 ;)z ... druzyna Hiddinka

Wielka szkoda ,że Dani Alves - jeden z najlepszych zawodników w całym sezonie - nie zagra w finale.
Gdyby po lewej stronie był ktoś taki

Dziś powinno być ciekawie w UEFA.

Kasper , nie tylko z Fulham ale to normalne 'zjawisko' nurkowanie dotyczy ponad 50 % grajków.
Messi i Eto tez nie unikaja tego.
newb

Postprzez Kasper 07 maja 2009, 19:31

newb napisał(a):Kasper , nie tylko z Fulham ale to normalne 'zjawisko' nurkowanie dotyczy ponad 50 % grajków.
Messi i Eto tez nie unikaja tego.

nikt tego nie robi jednak tak jak Drogba...

+ mały bonus

Obrazek
Kasper

Postprzez Rez 07 maja 2009, 21:23

a mnie najbardziej zdzwiwila czerowna kartka dla Fletcher'a, po pierwsze wyglada to na to, ze w ogole faulu nie bylo a juz jak byl to napewno nie na czerwona kartke. Widac, ze chlopaki nawet wygrywajac 3-0 dalej cisneli i walczyli zeby nie stracic bramki. Final jest jaki przewidywalem od jakiegos czasu i ogolnie rzecz biorac GLORY GLORY MAN UTD:)
Rez

Postprzez sector 07 maja 2009, 21:41

Kasper napisał(a):Wygrał może nie lepszy, ale ten co z przebiegu całego sezonu na to zdecydowanie zasługiwał no a poza tym, Bóg wczoraj był katalończykiem!

Wg. mnie to troche sranie w banie. Co to znaczy lepsza druzyna? Barcelona moze grala i bardzo dobrze, czy tez bardzo efektownie, ale prawda jest taka, ze jak spotkali sie w pierwszym meczu z angielska druzyna (pierwszy mecz z chelsea) to co z tego ze grali dobrze i mieli wieksze posiadanie jak nie potrafili strzelic gola. Parodia. Tak wiec te ich hiszpanskie sztuczki byly na nic warte przy starciu z ostra i zdecydowana gra chelsea.

Kasper napisał(a):
nikt tego nie robi jednak tak jak Drogba...

prosze Cie... takie gadanie.

Prawda jest taka ze wszyscy pisza ze zasluguja na to i na tambo bo grali zajebiscie. Jak beda grali tak z Man U jak z Chelsea w pierwszym meczu to ManU nabije ich tak ze odechce im sie wszystkiego.
sector
the king of bongo!

Postprzez Teo 08 maja 2009, 6:15

Jak beda grali tak z Man U jak z Chelsea w pierwszym meczu

Jest to bardzo prawdopodobne, gdyż ManU prezentuje się równie znakomicie w obronie, tylko ma skuteczniejszy atak...
Teo

Postprzez Kasper 08 maja 2009, 7:47

sector napisał(a):Tak wiec te ich hiszpanskie sztuczki byly na nic warte przy starciu z ostra i zdecydowana gra chelsea.

Ostra i zdecydowana gra? To była jawna obrona Częstochowy, zarówno na Camp Nou jak i Stamford Bridge. Zamiast przycisnąć Barce po pierwszym golu i skończyć to co zaczął Essien w 9 minucie zaczęli się po raz kolejny bronić i się doczekali. Przypominam, że to Barca grała sporą część drugiej połowy w 10 a tej różnicy widać nie było.

Poza tym każdy narzeka na sędziego, ale też każdy zapomina jak sędziował pan Stark w pierwszym meczu. Wtedy Ballack powinien wylecieć za notoryczne faule jakich się dopuszczał a także pan w czerni powinien podyktować rzut karny po faulu Alexa na Henrym. Również historia pojedynków obu drużyn zna podobny przypadek. W sezonie 2004/2005 to Pierluigi Collina wydymał Barce w 90 minucie. Zamiast podyktować faul jakiego dopuścił się Ricardo Carvalho na Valdesie uznał bramkę Terry'ego. Na powtórkach jawnie widać, że Carvalho trzyma Valdesa w momencie jak Terry oddaje strzał. Kibice Chelsea zdaje się niechcą o tym pamiętać a jedynie skupiają się na tym jak bardzo skrzywdził ich pan sędzia. Historia zatoczyła koło.
Kasper

Postprzez newb 08 maja 2009, 8:37

sezonie 2004/2005 to Pierluigi Collina wydymał Barce w 90 minucie. Zamiast podyktować faul jakiego dopuścił się Ricardo Carvalho na Valdesie uznał bramkę Terry'ego. Na powtórkach jawnie widać, że Carvalho trzyma Valdesa w momencie jak Terry oddaje strzał. Kibice Chelsea zdaje się niechcą o tym pamiętać a jedynie skupiają się na tym jak bardzo skrzywdził ich pan sędzia. Historia zatoczyła koło.

Nie ma co Kasper wracać do tego,bo równie dobrze moge napisac nawiązują do 1 częsci twojej wypowiedzi ,że nikt nam wtedy nie kazał tracić na stadionie Chelsea 3 goli w pierwszych 20 minutach.
newb

Postprzez Kasper 08 maja 2009, 13:00

newb napisał(a):
sezonie 2004/2005 to Pierluigi Collina wydymał Barce w 90 minucie. Zamiast podyktować faul jakiego dopuścił się Ricardo Carvalho na Valdesie uznał bramkę Terry'ego. Na powtórkach jawnie widać, że Carvalho trzyma Valdesa w momencie jak Terry oddaje strzał. Kibice Chelsea zdaje się niechcą o tym pamiętać a jedynie skupiają się na tym jak bardzo skrzywdził ich pan sędzia. Historia zatoczyła koło.

Nie ma co Kasper wracać do tego,bo równie dobrze moge napisac nawiązują do 1 częsci twojej wypowiedzi ,że nikt nam wtedy nie kazał tracić na stadionie Chelsea 3 goli w pierwszych 20 minutach.

skoro ktoś przyciąga sędziego jako odnośnik, porażki w pucharach to ja zrobiłem tak samo.
Kasper

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Offtopic