Sonic Element - Paint The Blue

Trance / MPFS / 2009

Powrót do Trance

Sonic Element - Paint The Blue

Postprzez JohnnyKnoxville 03 maja 2009, 14:21

Zakładam ten temat z uwagi na to ze w singlach zapanowała jakaś moda czy nie wiem jak to nazwać na same progresivy :P oraz housey :P i sie nam rozplęgły za bardzo według mnie :D tak że precz z tym :D hehehe nie no zartuje oczywiście, ale zakładam zeby Ci co lubią coś szybszego tez mieli o czym poczytać :P Tak właściwie to tylko z uwagi na jeden remix, który tylko tutaj opisze, reszte zostawiając bez komentarza :P

Wyszło już jakiś czas temu, w paczce są takie wersje....

Sonic Element - Paint The Blue (Store N Forward Remix)
Sonic Element - Paint The Blue (Michael Cassette Remix)
Sonic Element - Paint The Blue (Original Mix)
Sonic Element - Paint The Blue (Benya Remix)
Sonic Element - Paint The Blue (Deep Blue Mix)

Utwór w wersji pogrubionej przeze mnei myśle że doskonale znany słuchaczom, audycji Askewa, Alex tez przez jakiś czas cisną tą wersje w swoich audycjach tak ze myśle że sporo osób zdążyło się z nim juz zapoznać.... Ja osobiście nie jestem zwolennikiem wokali, ale czasami robie wyjątki dla różnych wokalnych wałków, zawsze w przypadku tylko gdy wokal bardzo dobrze wpasowuje sie w budowe utworu, jest dobrze dobrany i zaśpiewany i ogólnie utwór zyskuje na jego obecności, a nie jest on tylko zbędnym dodatkiem na siłe.... Tak jest właśnie w tym przypadku.... Uwazam ze wokal został na prawde bardzo dobrze dobrany i zaśpiewany, a wokalista ma bardzo ciekawy głos.... Zeby byc szczerym jednak musze powedzieć że kawałek nie spodobał mi się za pierwszym odsłuchem, ani nawet za drugi, dopiero po którymśtam razie coś mnie do niego przykuło by w tym momencie być odsłuchiwanym przeze mnei po kilkadziesiąt razy an dzień... Uważam że to bardzo dobrze, bo z regóły takie wałki nie nudzą się szybko i na prawde długo się o nich pamieta... Co do budowy utworu w tej pogrubionej wersji to bardzo podobają mi sie charakterystyczne szybkie i agresywne syntezatory na początku, bardzo dobry wokal i późniejsza szybka elektro napierdzielanka.... Wszystko zosatła bardzo ładnie ułożone i całość na prawde bardzo ładnie brzmi.... Szczerze wszystkim polecam..... Wałek u mnie na 8,5-9/10
skromnie :P
John Askew - The Witch
Rory James - Memory Flush (The Viceroy remix)
The Viceroy & KOTO - The Horror
Iio - Rapture (Ian Betts Rework)
Tony De Vit - I Don't Care (Lee Haslam's Tech Trance Remix)
Liquid Soul - Global Illumination (McMahon & Marcuscha Remix)
McMahon & Marcuscha - Act Like You Know !!!! \o/
Sash - Mysterious Times (John Dopping Remix) !!!! \o/
John Dopping - Cognition !!!! \o/
Nick Sentience feat. DJ Kristian - Threshold
Kaeno & Denzo - North Star (Des Mcmahon Remix)
JohnnyKnoxville
John Askew fan

Re: Sonic Element - Paint The Blue

Postprzez Kasper 03 maja 2009, 19:27

Wokal na poziomie "Going Wrong" nie dzięki :(
Kasper

Re: Sonic Element - Paint The Blue

Postprzez Rapture 03 maja 2009, 22:37

Wersja od Michael Casette nawet ujdzie, choc tez szalu nie ma. Innych nie slyszalem, zreszta nie moj klimat.
Obrazek
Rapture
Syn Wisternoffa, Brat Rosena

Powrót do Trance