Matt Hardwick - I Am DJ

Prog Trance, Trance | Kill The Lights | 2009

Powrót do Trance

Matt Hardwick - I Am DJ

Postprzez indecentnoise 03 maja 2009, 23:18

Matt Hardwick nigdy za duzo nie produkowal (przecietnie utwor na rok) ale doskonale ugruntowal swoja pozycje na wyspach grajac regularnie na najwiekszych imprezach i cieszac sie wielka sympatia. Ostatnio do jego obowiazkow dolaczylo zarzadzanie wlasnym labelem "Kill The Lights" pod agenda Recover. Pierwsze wydawnictwa bardzo udane ("Supernal," "Nothing Lefr Between Us", "Spank Bank" oraz "Forgotten / Elusive"), czas na numer katalogowy KILLTL05 czyli autorski utwoe Matt'a nazwany (podobnie jak konkurs dj'ski zorganizowany na jego forum) "I Am DJ".

Rilis jest bardzo rozrzucony stylistycznie. Oryginal jest progtrancem opartym na typowym UK'owym basslinie i nieco szumiacej melodii. Przyjemna kompozycja. Niklas Grosswald ze swoja wersja brzmi podobnie do Above & Beyond z lat 01-03, brzmienie instrumentow, pianinko tez sie trafilo, chociaz do wypelnienia brakuje mi jakichs padow na szczycie numeru. Na koniec zostawilem sobie remix Ben'a Gold'a, ktory ostatnio szuka swojego miejsca i kreci naprawde roznie stylowo rzeczy. Poczawszy od porywajacej EPki "Life / First Class Travel" poprzez wyjace elektrycznym, zsidechainowanym basslinem remixy "3 Spirits" i "Earproof" konczac wlasnie na naprawde dziwnej adaptacji utworu Hardwicka. Ciezko mi przyporzadkowac to gatunkowo, bo absolutnie nie jest to moja brozka, ale co najlepsze najbardziej mi sie spodobala z calego singla i obawiam sie, ze bede to katowac dluzsza chwile.

Zle nie jest :)
ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
indecentnoise

Powrót do Trance