TasteXperience - Horizontal

12-05-2009 / Olympik Records

Powrót do Trance

TasteXperience - Horizontal

Postprzez JoseDiablo 07 maja 2009, 15:31

Obrazek

TasteXperience - Horizontal EP

Label: Olympik Records
Nr katalogowy: OLR003
Kraj: USA
Format: ?
Data wydania: 12-05-2009

Nowo powstała wytwórnia Olympik Records (w założeniu klimaty oscylujące wokół progressive) atakuje ze swoim trzecim wydawnictwem. Dwa wcześniejsze ukazały się niedawno - szczegóły na ich stronie www i myspace

Cieszy, że panowie z TasteXperience poszukali alternatywy wydawniczej dla molocha Black Hole Recordings. No chyba, że to Olympik Records ich znalazło ;)
Powrót duetu z pewnością cieszy, jednak ep-ka sama w sobie nie powala. Mam wątpliwości, co do trzeciej pozycji na ep-ca tzn. który remix ujrzy światło dzienne. Chętnie zobaczyłbym Rysh Paprota Remix (mój faworyt), gdyż znacznie odbiega stylistycznie od oryginału, tymczasem Greg James Remix nie różni się prawie wcale.
Na myspace Olympik Records można odsłuchać również inny, niewydany dotąd kawałek duetu - Hyde Wood, który prawdopodobnie niebawem ujrzy światło dzienne i wg mnie prezentuje się bardzo przyzwoicie :) Podejrzewam, że spodoba się bardziej niż ta ep-ka. Zresztą nad remixem do Hyde Wood pracuje Dishop, którego remix znalazł się i tutaj, więc pewnie ep-ka wyjdzie.

Tracklista:

1. Horizontal (Original Mix)
2. Horizontal (Dishop Rmx)
3. Horizontal (Rysh Paprota Remix) lub Greg James Remix (sprzeczne info na ich stronie i myspace)

Odsłuch:

myspace

Pozwoliłem sobie wkleić link z youtuba z remixem Rysh Paprota, gdyż wg mnie to najlepsza wersja:

Ciekawie zapowiada się kolejna ep-ka: Foursii - See You in London EP, która ukaże się bezpośrednio po Horizontal EP

I jak wspomniałem wcześniej większe wrażenie zrobiło na mnie Hyde Wood, choć Tantrixem czy Summersault to nie jest ;)
JoseDiablo

Re: TasteXperience - Horizontal

Postprzez bAchoR 10 maja 2009, 11:33

Tantrix to święty track. Ta EPka to jakieś pomyje ;/ w stosunku do wspomnianym przez Diablo pozycji, które sa już tylko piękną historią.
Dejan S. - Behind The Mountains (Original Mix) <3 <3 -> mój nowy przyjaciel.
bAchoR
Dwight Mayweather

Powrót do Trance