'W Lidze Mistrzów UEFA awansował do finału, w którym zmierzył się z FC Barceloną i uległ po jednostronnym widowisku.Wynik finału odzwierciedla potęge drużyny z Katalonii.
Rez napisał(a):mozna zapytac co by sie stalo jakby sector pojawil sie tam podczas polfinalu Ligi Mistrzow...
Kasper napisał(a):Po pierwsze Barca grała z Chelsea w grubym osłabieniu i dziś też tak będzie z uwagi na luki w obronie.
Kasper napisał(a):Jednak Barça to Barça i zawsze gra po swojemu, mam nadzieje, że i dziś team Pepa Guardioli będzie grał tak samo.
Arsene Wenger przyznał, że jego zdaniem Thierry Henry w pełni zasługuje na to, aby wygrać Ligę Mistrzów. Henry przez wiele lat był piłkarzem Arsenalu i w dużym stopniu stał się również symbolem londyńskiego klubu. To właśnie z 'Kanonierami' doszedł do finału wcześniej wspomnianych rozgrywek w 2006 roku, jednak podopieczni Arsene Wengera przegrali wtedy z Barceloną.
Teraz Henry sam jest zawodnikiem Barcelony i dzisiaj wraz ze swoim obecnym klubem ponownie stanie przed szansą na zdobycie niezwykle prestiżowego trofeum, jakim niewątpliwie jest zwycięstwo w Lidze Mistrzów.
- Życzę mu osiągnięcia sukcesu, ponieważ wiem, że jedyną rzeczą jakiej on potrzebuje i na jaką zasługuje jest zwycięstwo w finale. Ludzie nie zdają sobie sprawy z tego co przytrafiło mu się w 2006 roku.
- Grał w finale Ligi Mistrzów i po prostu przegrał. On wie, że miał wtedy szanse, żeby strzelić drugą bramkę. Potem grał w finale Mistrzostw Świata i jego zespół przegrał po rzutach karnych. Kiedy ma się 30 lat, to coś takiego bardzo boli.
- W takim wieku myśli się, że to może być ostatnia szansa. Dla niego ponowna gra w finale i zwycięstwo w nim jest czymś naprawdę ważnym. Dlatego będę go wspierał w dzisiejszym meczu. Nie chodzi mi o Barcelonę, po prostu chcę zobaczyć go dobrze grającego i niech wygra zespół lepszy - powiedział Arsene Wenger.
Arsenal.com
Sisiek napisał(a):A ja powiem jedno Polska mistrzem Polski !
sector napisał(a):Chcialbym tylko zeby za to co wygaduje Evra, ktos go dojechal jak dziecko.

Qsi napisał(a): Sisiek napisał(a):A ja powiem jedno Polska mistrzem Polski !
popieram!!!

yaper napisał(a):za czasów złotego składu z Yorke'iem, Colem, Sheringamem, Beckhamem, Schmeichelem, Keanem i resztą wspaniałych
yaper napisał(a):Poza tym Premiership rox, rzygam na Barce i panienkowatą ligę hiszpańską i już

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości