Filmy

Rozmowy o wszystkim i o niczym.

Powrót do Offtopic

Re: Filmy

Postprzez JohnnyKnoxville 08 cze 2009, 17:35

Ja byłem na Viki, Kristina Barcelona i nie polecam tego filmu nikomu..... Nuda, nuda nuda, jedynie Bardem zagrał fajnie, ale film strasznie nudny i poruszający krzywe tematy.....
skromnie :P
John Askew - The Witch
Rory James - Memory Flush (The Viceroy remix)
The Viceroy & KOTO - The Horror
Iio - Rapture (Ian Betts Rework)
Tony De Vit - I Don't Care (Lee Haslam's Tech Trance Remix)
Liquid Soul - Global Illumination (McMahon & Marcuscha Remix)
McMahon & Marcuscha - Act Like You Know !!!! \o/
Sash - Mysterious Times (John Dopping Remix) !!!! \o/
John Dopping - Cognition !!!! \o/
Nick Sentience feat. DJ Kristian - Threshold
Kaeno & Denzo - North Star (Des Mcmahon Remix)
JohnnyKnoxville
John Askew fan

Postprzez yaper 08 cze 2009, 17:58

JohnnyKnoxville napisał(a):Ja byłem na Viki, Kristina Barcelona i nie polecam tego filmu nikomu..... Nuda, nuda nuda, jedynie Bardem zagrał fajnie, ale film strasznie nudny i poruszający krzywe tematy.....

Oglądałem, mi się nawet to romansidło spodobało. Fajny sposób prowadzenia narracji oraz ta historyjka. Jest wiele nudnych romansideł (np 27 Dresses), to akurat 'Vicky' z pewnością zasługuje na uwagę.

Polecam! :D
TRANCE ENGINEERING

"Bóg stworzył trance, a następnie człowieka, aby człowiek mógł słuchać trance, lepszego dzieła Bożego oczekiwać nie możemy(...)"

last.fm
yaper
dole

Postprzez drevni 09 cze 2009, 9:52

Na największy aplauz zasługuje w tym filmie Penelopka :)
Świetna gra aktorska
drevni

Postprzez yaper 09 cze 2009, 14:29

drevni napisał(a):Na największy aplauz zasługuje w tym filmie Penelopka :)
Świetna gra aktorska

Polemizowałbym, nie ukrywam, że nie trawię jakoś specjalnie tej aktorki. O niebo lepiej wypadły Scarlett Johanson i ta druga panna oraz ten koleś artysta - niestety nazwiskami nie posypie...

Z dramatów obyczajowych o tematyce wszelako pojmowanej miłości polecam 'Dziennik Nimfomanki'. Świetny film!
TRANCE ENGINEERING

"Bóg stworzył trance, a następnie człowieka, aby człowiek mógł słuchać trance, lepszego dzieła Bożego oczekiwać nie możemy(...)"

last.fm
yaper
dole

Postprzez drevni 09 cze 2009, 18:01

yaper napisał(a):O niebo lepiej wypadły Scarlett Johanson i ta druga panna oraz ten koleś artysta

IMO ich postacie nie wymagały specjalnego nakładu pracy. Ot takie zwyczajne. A Penelopka... woohoo, dała czadu :). Bez jej osoby film byłby nudny.
Takie moje skromne odczucia ;)
drevni

Postprzez TBk2000 13 cze 2009, 4:06

Czlowiek czasem musi odpoczac od ambitnejszego kina i wrzucic sobie dobrego hardkora :D. Dzis dla mnie byl nim remake starego Piatku 13-tego, z Jasonem w roli glownej :D. Uwielbiam te durne filmy o grupie nastolatkow wybierajacych sie pod namioty do lasu :D. Dobra dawka humoru gwarantowana :D a Jason jak zwykle z mistrzowska precyzja sieka mlodych jak profesjonalny rzeznik :D.

Obrazek
TBk2000
Allah Akbar !

Postprzez Humulus 13 cze 2009, 6:21

Jeden z najgorszych remake'ów klasycznych slasherów z lat 80-tych jaki widziałem. Właściwie nie wiem czy można to nazwać pełnoprawnym "rimejkiem" skoro fabuła oryginalnego "Friday The 13th" niemal w ogóle nie dotyczyła Jasona. W każdym razie ten film to strata czasu - tylko czekałem aż hokeista wyrżnie tych wszystkich debili z gostkiem z "Supernatural" na czele. Remake "Halloween" o wiele lepszy.
Obrazek
Humulus

Postprzez JohnnyKnoxville 13 cze 2009, 21:33

drevni napisał(a):Bez jej osoby film byłby nudny.
Czyli taki sam jak był :D Dla mnei film z gatunku tych które rozkręcają się, rozkręcają, człowiek czeka na jakieś ciekawe zakończenie czy rozwiązanie całej akcji, a na końcu widzi tylko napisy końcowe i okazuje się ze niestety to już koniec :D Najnudniejszy film jaki widziałem ostatnimi czasy, dla jakichś koneserów takiego kina hiszpańskiego czy kto tam go kręcił, a nie dla normalnych ludzi....
John Askew - The Witch
JohnnyKnoxville
John Askew fan

Postprzez TBk2000 17 cze 2009, 1:07

Niedawno wrocilem z Terminatora i krotko mowiac, film mocno sredni. T4 nie posiada tego post apokaliptycznego klimatu, ktorego oczekiwalem, ba, w ogole nie posiada klimatu. Powinno byc szaro, ponuro i czuc smiercia i zniszczeniem, a zamiast tego mamy ckliwe ujecia, milosne watki i dreczace bohaterow sumienie. No ja piernicze. Do tego pelno jakichs abstrakcyjnych sytuacji, ktore nawet jak na film sc-f zakrawaja momentami na absurd. Widz zamiast zaglebiac sie w fabule i to co widzi na ekranie, zadaje sobie pytania na ktore nie znajduje odpowiedzi. Jednak mistrzostwa w przeginaniu tzw. paly nic nie przebije koncowych 10 min. filmu. Rowniez fabula nie trzyma sie kupy. Dla widza ktory przyszedl popatrzec na totala rozwalke nie ma znaczenia o co tam w ogole chodzi, i bedzie zachwycony, ale ktos kto sie interesuje Terminatorem od samego poczatku, dostrzeze, ze watek glowny jakos gryzie sie z tym co juz zostalo opowiedziane we wczesniejszych czesciach filmu, i tu znowu pojawiaja sie pytania. To co mnie jeszcze razilo, to widoczna inspiracja scenami walki z T2. Ta czesc uwazam za najlepsza, ale niektore sceny sa zywcem zerzniete z T2, a w koncu mialo byc cos nowego.
Podobala mi sie natomiast kwestia pojawienia sie w filmie Arnolda i to w jakim charakterze wystapil. Choc, gdyby czepic sie szegolow to tez mozna by zadac pytanie, "jak ? dlaczego ?". Ale mniejsza juz o to. Pojawil sie i byl to jeden z ciekawszych momentow filmu.
Z kina wyszedlem z mysla, ze moglo byc lepiej i naprawde zaluje, ze za film nie wzial sie Cameron, bo mozna bylo z tego wycisnac cos wiecej niz 110 min. biegania miedzy pociskami. Tak czy inaczej, piata czesc na pewno bedzie.
TBk2000
Allah Akbar !

Postprzez JohnnyKnoxville 18 cze 2009, 0:08

District 9
Release Date: 14 August 2009 Genre: Sci-Fi
http://www.youtube.com/watch?v=WZnpzfcMheA&NR=1

Dobrych filmów sf nigdy za wiele, a ten mnie jakoś zaciekawił.... Co sądzicie ????
John Askew - The Witch
JohnnyKnoxville
John Askew fan

Postprzez Kasper 20 cze 2009, 13:32

Widział już ktoś te Transformersy? Jak tam Megan xD <3 ?
Kasper

Postprzez Vibez 20 cze 2009, 14:43

Ja tam ide na premiere. Czuje, że musze. 8-)
Vibez
aka Douglas Howarth

Postprzez Kasper 20 cze 2009, 16:14

Vibez napisał(a):Ja tam ide na premiere. Czuje, że musze. 8-)

Ty akurat musisz, wiadomo czemu ;)
Kasper

Postprzez Infrared 22 cze 2009, 9:06

Terminator 4 był genialny, podobał mi się od samego początku, miał fabułę, był o niebo lepszy od części trzeciej, przyjemnie się oglądało, pomimo tego, że był przewidywalny. Ale mogę być nieobiektywna bo tak naprawdę szalenie przystojni dwaj główni aktorzy przyćmili mi wszelkie tandetne sceny :D :lol:
Obrazek
Nie jedz na pusty żołądek!
http://www.phatt.pl

Asato ma sad gamaya
tamaso ma jyotir gamaya
mrtyor mamrtam gamaya
Infrared

Postprzez tymek 09 lip 2009, 9:14

calkiem niezly ten Berlin Calling, nie byl wybitny ale nie zaluje ze obejrzalem. dobry aktor z Kalkbrennera
tymek

Postprzez Mimaj 09 lip 2009, 12:54

Dla tych, którzy nie widzieli szczerze polecam "Siedem Dusz" z Willem Smithem. Niesamowity film, czegoś tak dobrego i głębokiego nie widziałem od bardzo dawna. Ambitniejsze kino, skierowane do komercyjnego widza. Nieważne. Film powala.
Telefon TelAviv
Mimaj

Postprzez TBk2000 09 lip 2009, 15:40

Obrazek

Z ambitniejszego kina to ja polecam remake filmu z '57r., "Dwunastu gniewnych ludzi", za ktory wzieli sie rosjanie. Film "12", to tak naprawde historia czeczenskiego chlopaka oskarzonego o zabojstwo swego przybranego ojca, bylego oficera Specnazu. Ale w filmie, tak jak to bylo w pierwowzorze, pierwszy plan gra dwunastka lawo przysieglych, ktorzy maja zdecydowac o losie chlopaka.
Dla wszystkich sprawa jest oczywista, i wydaje sie, ze tajne glosowanie przysieglych to tylko czysta formalnosc. Do chwili az podczas glosowania jeden z 12-stu mezczyzn, wylamuje sie twierdzac, ze chlopak jest niewinny, tym samym zaczynajac powoli przekonywac pozostalych o jego niewinnosci.
Rosyjska wersja "12", rozni sie tym od swego oryginalnego wzoru, ze tutaj jest ta historia pokazana poprzez pryzmat owczesnej Rosji; wrogosci narodowosciowej i komunistyczych nalecialosci.
Dodaktowym powodem do tego aby obejrzec ten film, jest imo genialna gra aktorska, ktora sama w sobie zrobila na mnie najwieksze wrazenie.

Zachecam do obejrzenia ;-P.
TBk2000
Allah Akbar !

Postprzez mj_ 10 lip 2009, 12:58

wczoraj z kumplem wybralismy sie do kina. zaliczylismy dwa filmy: Terminator i Udręczeni. przy terminatorze brakuje troche klimatu poprzednich czesci, z reszta mam te same zdanie co TBk2000 wiec nie ma sie co rozpisywac.

drugi film, udręczeni, zaczynal sie zaraz po terminatorze o dosc ciekawej godzine (23.15h, zaskakujace bylo ze tylko kumpel i ja bylismy na sali (film chyba malo popularny)). no coz, takze i tu nie ma sie co zachwycac. w sumie wszystko znane: stary dom, rodzina ktora sie wprowadza, pojawiaja sie duchy. brakowalo mi troche takich prawdziwych momentow szokujacych, moze dlatego flm nie zrobil wiekszego wrazenia.

dzis prawdopodobnie ide na "Bruno", a film na ktory juz teraz sie ciesze wchodzi do kin 20.8...

Obrazek
mj_

Postprzez Kubo 12 lip 2009, 23:06

Mimaj napisał(a):Dla tych, którzy nie widzieli szczerze polecam "Siedem Dusz" z Willem Smithem. Niesamowity film, czegoś tak dobrego i głębokiego nie widziałem od bardzo dawna. Ambitniejsze kino, skierowane do komercyjnego widza. Nieważne. Film powala.

Wlasnie przed chwila obejrzalem i jestem pod wrazeniem :roll: ufff.. az lezka sie w oku kreci
Kubo
The Invincibles

Postprzez adike 13 lip 2009, 7:58

Widział już ktoś te Transformersy? Jak tam Megan xD <3 ?

Beznadziejny film, zdecydowanie za długi. Niby coś tam ciągle lata na ekranie, ale gdy film powinien się już skończyć, zaczynają się bezsensowne i nużące pościgi. Do tego bardzo słabe `niby śmieszne` teksty, w momentach całkiem z dupy. Generalnie po pierwszej części wrażenie było całkiem sympatyczne, po tej - tragiczne. Nawet Megan nie uratowała tego filmu :(
currently addicted to:
Hybrid - Disappear Here
adike

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Offtopic