Mayday Polska 2009: Massive Moments - 10.11.2009

Spodek, Katowice
Wszystko o zbliżających się imprezach. Line-upy, tracklisty, zdjęcia, opinie.

Powrót do Imprezy

Mayday Polska 2009: Massive Moments - 10.11.2009

Postprzez Sisiek 15 cze 2009, 18:34

Obrazek

Hala Główna, Spodek, Katowice. DJ ścisza regulatory, jego ostatnia płyta milknie. Tłum żegna go z okrzykami radości i aplauzem. Potem na krótką chwilę robi się cicho, aż z pojedynczych okrzyków utworzy się fala, wypływająca z morza chóralnych głosów: "MAYDAY, MAYDAY, MAYDAY..." rozbrzmiewa z tysiąca gardeł. Basy są coraz mocniejsze, Members of Mayday rozpoczynają hymn - atmosfera eksploduje. Ciarki przechodzą po plecach, całe ciało pokrywa gęsia skórka.

Czysta euforia, czysta radość, same emocje. Moment pełen emocji.

Już dziesięć lat minęło, odkąd mogliście po raz pierwszy przeżyć te legendarne chwile w Spodku. W 2000 roku w Niemczech, organizatorzy imprezy MAYDAY odważyli się wyjść poza granicę kraju. Wybór trafnie padł na Polskę. Tym samym rozpoczęła się nowa era historii polskiej muzyki techno.

Pierwsza impreza MAYDAY w Berlinie była prekursorem dla całej sceny muzyki techno - żadna inna muzyka rave nie była takim motorem i generatorem impulsu o tak ogromnej sile. Żadna inna impreza nie utworzyła takiego zasięgu i nie zachwycała tak bardzo całych pokoleń. Pierwsza impreza MAYDAY w Polsce przyniosła takie same efekty. "Matka wszystkich odmian muzyki rave" rozpaliła w Katowicach euforię dla elektronicznej muzyki. To Wasz entuzjazm, Wasza energia i Wasz idealizm sprawiły, że impreza MAYDAY w Polsce stała się ważną częścią historii imprezy MAYDAY i tym samym sama stałą się częścią muzyki techno.

Sukces, po którym można odpocząć? Bynajmniej. Zastój to zawsze krok do tyłu. Dążenie do realizacji nowych idei i wprowadzania innowacji trwa dalej.

Dziesiąta impreza MAYDAY ma najciekawszy LineUp w całej historii.

Sven Vaeth spotka się z Poziomem X - Frankfurt spotka się z Warszawą. DJ Rush spotka się z Ferry Corsten'em - hardtechno spotka się z progressive trance. Westbam spotka się z Jackiem Sienkiewiczem - pierwsze pokolenie spotka się ze świeżą krwią. Impreza MAYDAY również w przyszłości będzie budować mosty między ideami i narodami. Muzyczne bariery zostaną przełamane, myślenie szufladkowe zostanie pokonane, bo jednostajność jest domeną tylko ludzi zacofanych.

Do dziś każda impreza MAYDAY była niewiarygodnym momentem jako całość i dla każdego z dziesiątek tysięcy jej uczestników. I tak też pozostanie. Kontynuujmy.

PAMIĘTAJ! MAYDAY TO TWÓJ OBOWIĄZEK.

DJ:
Westbam - Berlin
Sven Vaeth - Frankfurt
DJ Rush - Chicago
Ferry Corsten - Rotterdam
Nick Curly - Mannheim
Felix Kroecher - Frankfurt
Tillmann Uhrmacher - Darmstadt
Torsten Kanzler - Berlin
Hardy Hard - Berlin
Jack de Marseille - Marseille
Moguai - Ruhr-Area
Klaudia Gawlas - Passau
Patrik DSP - Frankfurt
Poziom-X - Warszawa
Grzegorz Es - Czechowice-Dziedzice
Gogo - Katowice

LIVE:
Members of Mayday
The Advent vs Industrialyzer - Londyn
Luetzenkirchen - Monachium
Gregor Tresher - Frankfurt
Boris S - Frankfurt
Jacek Sienkiewicz - Warszawa
Format:B - Berlin
Chris Da Break - Szczecin

Bilety: (do ceny należy doliczyć ~10zł dla bileterii)
125,00zł - przedsprzedaż
145,00zł - w dniu imprezy

http://www.mayday.pl/mayday/
http://www.mayday.pl/

Place / Miejsce: Katowice, Spodek
Date / Data: 10.11.2009 (wtorek)
Start: 17:00 End: 09:00

Musiałem założyć ten temat no bo kto inny miałby to zrobić. No to zaczynamy napinkę kto będzie a kto nie :D Na razie mało nazwisk z line upu i jakoś bardzo nie koszą ;) Obecność jednak obowiązkowa. Rok temu wiele się działo ale to "kto był ten wie". Osobiście cały wyjazd wspominam wyjątkowo gęsto. Z 15 osób na beforo-afterze w Hotelu Katowice i nie tylko. Piękne dekoracje ( do dziś mam rozkmine na temat tych sześcianów :D ) Piękne sety m.in Vatha i Rusha :twisted: W tym roku chciałbym przede wszystkim Vatha, Collabsów, Natusa w line upie. Na pewno nie będzie DJ Murphy'ego co mnie martwi. Do tego niech będzie jakiś srogi schranz na lodowisku. Na razie bardzo cieszę się z Klaudi Galwas i Adventa :D Liczę na sporą ekipę wytrawnych techno świrów m.in Nexus, Stelmacha, Johnnego, Rado i Damiana. Mam też szczerą nadzieje iż w tym roku nie zabraknie Kiki z Qsiarą, Romusa, Bartola i wielu innych np. Oli na vipach która będzie uciekała przed srogą muzyka Rusha :D :D . Specjalne publiczne zaproszenie wystosowuje do Vidiad mam nadzieje że skusisz się na Tomcrafta jak będzie i Westbama :P

Co ja mam tu więcej pisać Mayday to Mayday 8-) :D Wiadomo jak jest :D

PS. Trzeba rezerwować loże w pociągu: Gdynia - Łódź - Katowice :lol:
Ostatnio edytowano 09 wrz 2009, 15:43 przez Sisiek, łącznie edytowano 3 razy
5-hydroksytryptamina | 3,4-dihydroksyfenyloetyloamina
Obrazek
Sisiek
Let's Go Techno

Re: MAYDAY POLSKA 2009 - Massive Moments @ Spodek

Postprzez Infrared 15 cze 2009, 19:25

kurwa czemu tak drogo :D ja na after jestem chętna :d do spodka nie wchodze, boje sie
Obrazek
Nie jedz na pusty żołądek!
http://www.phatt.pl

Asato ma sad gamaya
tamaso ma jyotir gamaya
mrtyor mamrtam gamaya
Infrared

Postprzez Alexandra 15 cze 2009, 19:38

Sisiek napisał(a): np. Oli na vipach która będzie uciekała przed srogą muzyka Rusha :D :D

tym razem nie uciekne tylko sie z nim napije i poskreczuje kolanem na scenie jak bedzie gral :P

chyba sie wybiore, w koncu to 10 edycja :D
shhh... be quiet... listen... THIS PLACE IS ROCKING ! ! !

Obrazek
Alexandra

Postprzez Stelmach 15 cze 2009, 22:42

Grupa najbardziej operatywnych forumowiczów jak zwykle bierze sprawy w swoje ręce i przykładnie zorganizuje swoisty imprezowy klasyk ostatnich lat :D
Before & after tam gdzie zwykle - trzeba tylko ustalić numer pokoju, zapraszamy wszystkich kumatych. Rok temu co niektórzy spisali się na medal (Sisiek, Damian, nakręcony Johnny, Kiki, po części też ja), więc w tym roku powtórka.

PS. Coś kiepski ten line up jak na razie, czekam na jakieś konkrety. Może w końcu doczekamy się w Polsce sceny Factory podobnie jak w Dortmundzie z gwiazdami muzyki hard dance. Stormtroper'a z Niemiec mogliby zaprosić... choć i The Advent prezentuje się interesująco.
Stelmach
Rave on!

Postprzez Juma 15 cze 2009, 23:26

Jestem nawet jesli dopadnie mnie choroba, wesele dziadka, brak funduszy.

Licze ze dorzuca konkrety do Line-upu i bedziem bałnsowac w konkretnym towarzystwie przy konkretnej muzie ;].

Infra - nie boj sie, nie ma czego
Juma

Postprzez Rado 18 cze 2009, 13:28

Oczywiście potwierdzam swoją obecność jak co roku, mam nadzieje, że dorzucą do składu kogoś mocnego.Sama ekipa forumowa pewnie jak zwykle nie zawiedzie :D
Obrazek
Rado

Postprzez Technik303 18 cze 2009, 15:42

Do przemyślenia ;P Disko-Spodek ;)
15.04.2011 Progressive Tunes @ LOFT Club / Wrocław
Deep in Progress
Tanie kasztany @ piwnica we Wrocławskim Wiksolocie ;)
Technik303

Postprzez Rado 22 cze 2009, 16:07

Dochodzi Sienkiewicz :Di potwierdza sie występ Adventa z Industrialyzerem! Jeszcze tylko Collabs 3000 i będę w niebie.
+ Torsten Kanzler
Obrazek
Rado

Postprzez Sisiek 23 cze 2009, 16:23

Bardzo cieszy mnie obecność Jacka. Na rozgrzewkę oczywiście tylko pod względem prędkości a nie jakości w sam raz. Dołącza też Patrick DSP. Ogólnie to coraz więcej line upu a nie ma jakiś murowanych kandydatów do sprawienia iż Spodek zacznie drżeć :D No ale liczę, że skoro 10 lecie Mayday Polska to coś się ciekawego jeszcze pojawi. Tydzień później Apokalipsa w Czechach więc kto wie czy 2 razy w ciągu krótkiego okresu czasu nie będzie trzeba jechać na południe :D Na Apo na pewno będzie Krzyś ze Speedym J.
Obrazek
Sisiek
Let's Go Techno

Postprzez CJ Priorytet 23 cze 2009, 20:40

A ja się też w tym roku mam zamiar wybrać, i chyba dobrze trafiłem bo na samo dziesięciolecie, line up całkiem przyjemny aczkolwiek przydało by się kilku artystów progg house, skoro potrafili zaprosić trance'owców to czemu by nie progg ?? :>
Obrazek
CJ Priorytet

Postprzez sector 23 cze 2009, 21:23

CJ Priorytet napisał(a):skoro potrafili zaprosić trance'owców to czemu by nie progg ?? :>

wg mnie dlatego, ze to nie ta impreza (imo)
sector
the king of bongo!

Postprzez Sisiek 23 cze 2009, 21:56

Progressive na Mayday :D Tego jeszcze nie słyszałem ;) Trance to jeszcze, jeszcze. Przede wszystkim na potrzeby reklamowe VIVY itp. oraz po to żeby przyciągnąć więcej ludzi. Dobre posunięcie to zeszłoroczna edycja i Rush o 23 nie na lodowisku :P
Obrazek
Sisiek
Let's Go Techno

Postprzez Rado 23 cze 2009, 23:14

Trudno się z tobą nie zgodzić Panie Wódeczka, ludzie latali jak szaleni ;) Jeśli chodzi o Trance w tym roku to niech albo go nie będzie albo niech wsadzą w końcu kogoś grającego Tech/UK który się wpasuje w klimat bo Menno mi już zbrzydł ;)
Obrazek
Rado

Postprzez Rapture 23 cze 2009, 23:40

CJ Priorytet napisał(a):line up całkiem przyjemny aczkolwiek przydało by się kilku artystów progg house, skoro potrafili zaprosić trance'owców to czemu by nie progg ?? :>

To co napisal Sisiek + to, ze nie zaprosza artystow grajacych cos, co nie jest akurat modne.
Obrazek
Rapture
Syn Wisternoffa, Brat Rosena

Postprzez sector 25 cze 2009, 14:34

Nawet jakby bylo modne to mayday nie jest impreza dla progressoviczow. Ludzie dajcie spokoj.
sector
the king of bongo!

Postprzez Sisiek 25 cze 2009, 16:06

Dobra będzie Sven Vath,Gregor Tresher,Felix Kroecher,Format:B, Chris Da Break, Jack de Marseille za to nie będzie Valentino Kanzyani i Kyle Geiger ;) Zaczyna robić się gruuuubo :D
Obrazek
Sisiek
Let's Go Techno

Postprzez Rado 25 cze 2009, 23:51

Rush znowu na Mayday !!! Będzie sie działo :twisted:
Obrazek
Rado

Postprzez Tulipan aka Nexus 26 cze 2009, 0:03

Rado napisał(a):Rush znowu na Mayday !!! Będzie sie działo :twisted:

skad info ?
Kod: Zaznacz cały
peterhol9: ojjj tutaj nie ściągniesz nic niestety :( tutaj za to poczytasz o niezłych imprezach, ciastkach i ... wkleisz sety, których i tak nikt nie przesłucha :D :D
Tulipan aka Nexus
bania trwa nadal!

Postprzez Sagi 26 cze 2009, 0:08

wyslal mu pm'a ;)
Sagi

Postprzez Sisiek 26 cze 2009, 6:08

Teoretycznie ma być :) A z trensów Ferry Corsten. Ale w 100 % info pewnie dopiero 8 sierpnia :) Co do wyżej już wymienionych info pewne :)
Obrazek
Sisiek
Let's Go Techno

Następna strona

Powrót do Imprezy