Offtopic

Rozmowy o wszystkim i o niczym.

Powrót do Offtopic

Re: Offtopic

Postprzez Amnes 26 cze 2009, 13:48

yaperro głosi dokładnie taką samą opinię jak ja.
Amnes
Mr. Ogien w (_o_)

Postprzez TBk2000 26 cze 2009, 15:38

Jackson dla muzyki Pop-owej jest taka sama ikona jak Presley dla Rock n Roll-a, wiec jesli ktos nie jest totalnym ignorantem, to bedzie potrafil uszanowac jego muzyke i jego samego, nawet jesli nigdy go nie sluchal. I nie chodzi o popularnosc, tylko o muzyke i wielki w nia wklad jaki po sobie pozostawil. Popularna to jest Doda, a on sprzedal ponad 700mln plyt.
TBk2000
Allah Akbar !

Postprzez Sisiek 26 cze 2009, 15:56

TBk2000 niektórzy po prostu są zbyt prymitywni żeby to ogarnąć ;) Ja tam nie będę pisał, że wielkim fanem Jackosna byłem ale w dzieciństwie sporo się tańczyło i śpiewało przy kasecie Bad czy gęstym http://www.discogs.com/Michael-Jackson- ... ster/66271 :) Nie znać nie słuchać takich zespołów jak Queen, Beatles czy też Jackson to tak jakby się w ogóle nie urodzić albo nie wiedzieć że woda jest mokra. No ale jak zwykle panowie chcieli "zabłysnąć" :]
5-hydroksytryptamina | 3,4-dihydroksyfenyloetyloamina
Obrazek
Sisiek
Let's Go Techno

Postprzez sector 26 cze 2009, 16:26

Nie od parady byl nazywany 'Krolem muzyki POP'.
sector
the king of bongo!

Postprzez TBk2000 26 cze 2009, 16:30

To ja dobrzucam do tego od siebie jeszcze The Scorpions, ktorzy wiernie towarzyszyli mi przez wiele lat w odkrywaniu muzycznej krainy, i ktorych sciana ma byla oblepiona plakatami :D az sie w tym miejscu przylansuje :D.

Obrazek

Wiem, wiem.. fury tez mega lans :D.
TBk2000
Allah Akbar !

Postprzez bAchoR 26 cze 2009, 16:42

Earth Song zapamiętam na zawsze. Jeden z najpiękniejszych teledysków w historii telewizji - miał mega przesłanie.
Dejan S. - Behind The Mountains (Original Mix) <3 <3 -> mój nowy przyjaciel.
bAchoR
Dwight Mayweather

Postprzez cinek 26 cze 2009, 16:51

Oj dużo możnaby wymienić genialnych utworów. Sam jakiś czas temu zaopatrzyłem się w płytkę z 2008 - taki zbiór w rodzaju the best zatytułowany "King Of Pop". Świetna muzyka, teledyski. Nawijając do słów Vidiad, tak właśnie wygląda bardzo dobry pop, który nie trąca prostactwem czy innym tanim gównem. Drugiego takiego nie będzie. Wielka szkoda ale cóż poradzić...
cinek

Postprzez sector 26 cze 2009, 17:29

yaper napisał(a):Zresztą święty to on nie był...

O ile dobrze pamietam, nic mu nie zostalo udowodnione.
sector
the king of bongo!

Postprzez Tulipan aka Nexus 26 cze 2009, 17:40

nikt nie jest swiety... zreszta ja go nigdy nie postrzegałem przez pryzmat afer i operacji plastycznych tylko przez muzyke... nie schodzmy na tabloidalne tematy tylko piszmy o Jego muzyce czy sie ona komus podobała czy tez nie
Kod: Zaznacz cały
peterhol9: ojjj tutaj nie ściągniesz nic niestety :( tutaj za to poczytasz o niezłych imprezach, ciastkach i ... wkleisz sety, których i tak nikt nie przesłucha :D :D
Tulipan aka Nexus
bania trwa nadal!

Postprzez Sisiek 26 cze 2009, 18:18

TBk2000 napisał(a):Wiem, wiem.. fury tez mega lans :D.

Samochody, samochodami ale jaka pierzyna :D :D :D

W ogóle takich wykonawców/zespołów można by wymienić mnóstwo sam do dziś posiadam wszystkie kasety Nirvany czy płyty Iron Maiden. Nie mówiąc już o takich rzeczach jak Pink Floyd, Led Zeppelin. Zresztą pamiętam jak jarałem się i nagrywałem przez kompa program Marka Niedźwiedzkiego w którym prezentowane były teledyski z tzw. listy przebojów wszech czasów.
To że słucha się elektroniki nie znaczy że trzeba wpisywać się w krajobraz "Techno muła" który oprócz bitu 4/4 nic nie widział i nic nie słyszał. ;)
Obrazek
Sisiek
Let's Go Techno

Postprzez sector 26 cze 2009, 18:37

Swiete slowa Sisiek. Ja czasami nawet musze posluchac jakiejs innej muzyki. Najlepiej nie elektronicznej. Taka chwila na odpoczynek, na posluchanie innych brzmien, gdy najdzie mnie znudzenie muzyka elektroniczna.
sector
the king of bongo!

Postprzez bAchoR 26 cze 2009, 18:40

Dobra, dobra, Marcin Ty tak postów nie nabijaj, bo Cię nie dogonie :mrgreen: :D
Dejan S. - Behind The Mountains (Original Mix) <3 <3 -> mój nowy przyjaciel.
bAchoR
Dwight Mayweather

Postprzez Alexandra 26 cze 2009, 21:57

dlatego ja od czasu do czasu siegam po lata 80te :) Modern Talking !!!!! yeaaaaaaaaah ! ale chyba juz to kiedysa pisałam :D

ale Bad Boys Blue tez lubie.... You're a woman... I'm a man... this is more than just a game... I can make you feel so right.... be my lady of the night :D

ajjjjj!
shhh... be quiet... listen... THIS PLACE IS ROCKING ! ! !

Obrazek
Alexandra

Postprzez tymek 29 cze 2009, 7:02

http://forum.nysa.pl/printview.php?t=39 ... 18b6688248

dziwna sprawa, zwlaszcza patrzac na to co sie ostatnio dzieje na poludniu
tymek

Postprzez sector 29 cze 2009, 8:27

tymek napisał(a):http://forum.nysa.pl/printview.php?t=39 ... 18b6688248

dziwna sprawa, zwlaszcza patrzac na to co sie ostatnio dzieje na poludniu

Tak sie sklada Tymek, ze poruszyles temat o kolesiu o ktorym tez slyszalem. Co najlepsze sam jestem z kotliny klodzkiej a do klodzka mam z 17km o ile dobrze pamietam. Slyszalem kiedys jak ludzie mowili o tych przepowiedniach. Czy prawda czy nie? Nie wiadomo, jak widac trzy 9 juz sie mogly spotkac wczesniej w 1999, a i moga sie spotkac jeszcze za pare lat. Mozna do tego dopasowac rozne daty. Fakt faktem, ze lew o ktorym mowi w tej przepowiedni jest naprawde bardzo wysoko i jesli faktycznie doszloby do zalania jego pyska to uwierzcie, ze byloby nie conajmniej nie wesolo, a mozliwe nawet, ze bylby to najwiekszy kataklizm nawiedzajacy Polske. Na cale szczescie moje miasto (Bystrzyca Klodzka) a w zasadzie moj dom jest polozony bardzo wysoko i jesliby juz mialo zalac mnie to 90% ludzi z forum by juz dawno tutaj nie bylo :P Nie mniej jednak, ciekawe...

bardzo ciekawe sa tez przepowiednie jakiegos ksiedza.

Oto trochę więcej o Ojcu Andrzeju i jego przepowiedniach warto przeczytać !!!! Aż Ciary przechodzą
szczególnie to:
"Niech Polacy z całego świata wracają nad Wisłę. Tu się im nic nie stanie".

" Przyznał, że miał wizję potencjalnej wojny nuklearnej oraz wojen religijnych. Mówił tak:
"Widziałem żołnierzy przeprawiających się przez morze na takich małych, okrągłych stateczkach, ale po twarzach widać było, że to nie Europejczycy. Widziałem domy walące się i dzieci włoskie, które płakały. To wyglądało jak atak niewiernych na Europę. Wydaje mi się, że jakaś wielka tragedia spotka Włochy. Część buta włoskiego znajdzie się pod wodą. Wulkan albo trzęsienie ziemi ? Widziałem sceny jak po wielkim kataklizmie. To było straszne".

[.....]Nadchodzi czas Polski i upadku jej wrogów. Przed Polską widzę jasność i wstępowanie do góry. Będzie bardzo dobrze".
Tuż przed swoją śmiercią powiedział swojemu przyjacielowi:
"Kraj ten oczekuje lata świetności. Jest to obecnie szczęśliwe miejsce. Gdybym miał się drugi raz narodzić, chciałbym przyjść na świat tylko w Polsce. Niech Polacy z całego świata wracają nad Wisłę. Tu się im nic nie stanie".

[........] "Wojna wybuchnie na Południu wtedy, kiedy zawarte będą wszystkie traktaty i będzie otrąbiony trwał pokój".
"Potem rakiety pomkną nad oceanem, skrzyżują się z innymi, spadną w wody morza, obudzą bestie. Ona się dźwignie z dna. Piersią napędzi ogromne fale. Widziałem transatlantyki wznoszone jak łupinki... Ta góra wodna stanie ku Europie. Nowy potop ! Zadławi się w Giblartarze ! Wychlupnie do środka Hiszpanii ! Wleje się na Saharę, zatopi włoski but, aż po rzekę Pad. Zniknie pod wodą Rzym ze wszystkimi muzeami, z całą cudowną architekturą [...]"
"Nasz naród powinien z tego wyjść nienajgorzej. Może pięć, może dziesięć procent jest skazane. Wiem, że to dużo, że to już miliony, ale Francja i Niemcy utracą więcej. Italia najwięcej ucierpi. To Europę naprawdę zjednoczy.
sector
the king of bongo!

Postprzez Qsi 29 cze 2009, 13:36

może nie w temacie powodzi aczkolwiek zmian klimatu w Polsce, które dzieją się na naszych oczach

http://www.youtube.com/watch?v=vXVBfBhz ... re=related
Qsi

Postprzez sector 29 cze 2009, 13:44

komentarze sa bardziej powalajace, niz sam filmik :D

np.

Faltyn (1 day ago) Show Hide
+1
Marked as spam
Reply | Spam
największa trąba na tym filmie to kierowca autokaru
sector
the king of bongo!

Postprzez Boguś 05 lip 2009, 14:49

Stołeczne wiadomosci: wczoraj w Parku Szczęśliwickim miała miejsce tzw. popelina :] Szersze informacje dla telewizji Gówno Prawda przedstawi reporter Krzysztof Ś. pseudonim Wódeczka :D
Lotnictwo można pokochać jak kobietę. Nasza ukochana jest tą najwspanialszą, jedyną, najpiękniejszą. Kobiety bardzo często nie lubią maszyn latajacych, czują w nich konkurentki... I może słusznie...
Boguś

Postprzez Sisiek 05 lip 2009, 17:28

Bardzo fajne i tym razem kulturalne posiedzenie :) Jedyny minus komary :P Ale kabarety z Tomasza a.k.a majtaj xD bezcenne :D
Obrazek
Sisiek
Let's Go Techno

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Offtopic