Mystica - Second Dive
Label: Phonokol
Nr katalogowy: 2397-2
Kraj: Izrael
Data wydania: 04-01-2009
Styl: psychedelic, downtempo, trance
Tracklista:
1 Second Dive (6:00)
2 Hashkini (5:12)
3 African Lullaby (6:11)
4 Cosmic Story (6:06)
5 Georgian Flute (5:46)
6 Angels Violin (6:16)
7 My Diana (5:07)
8 Ah La Salam (4:43)
9 Playing With My Self (5:32)
10 Simply Groovy (4:23)
11 Spooky (5:15)
12 Angels Love (6:00)
13 Sweet Innocent (4:43)
14 Mariana (6:16)
Temat ten nie powstałby, gdyby Phantom nie napisał w dziale klasyki o jednym z pierwszych GU z całej serii, które dane było mi poznać. Mam oczywiście na myśli Oakenfold'owski New York, na którym wśród zawartych nagrań prym wiedzie rozpoczynający pierwszy krążek Mystica - Bliss (Mystica Mix) I przeglądając dyskografię izraelskiej formacji natrafiłem na news, który delikatnie mnie zszokował. Po dziesięciu latach ciszy ukazał się drugi w dorobku album tej grupy - Second Dive. Panowie najdelikatniej rzecz ujmując o promocję nie zabiegają, stąd album przeszedł praktycznie bez żadnego echa a minęło już pół roku od jego wydania nakładem labelu Phonokol. Panowie podobno nie mają nawet swojego myspace, więc nawet Tastexperience jest bardziej medialne
Sample dostępne na stronie wytwórni: www.phonokolshop.com wskazują na sporą dawkę orientalnych naleciałości z psychedeliczną domieszką i brzmią zachęcająco
Zakup i odsłuch możliwy poprzez tę stronę (promocja 7,99$ ) lub http://www.psyshop.com/shop/CDs/pho/pho1cd397.html