Alkohol

Rozmowy o wszystkim i o niczym.

Powrót do Offtopic

Re: Alkohol

Postprzez yaper 07 lip 2009, 21:55

Ludziska gustujący w alkoholowych kręgach, gdzie krata goni kratę, kielich napełnia kolejne spragnione wrażeń gardło. Powiew wiatru rozprasza naturalnie utworzoną pianę na kuflu jednego z biesiadników, gdy ten "załatwia" ważną sprawę na pobliskim murku. Istotnie, piwo jest jednym z najlepszych przyjaciół człowieka. I tu do Was mam pytanie... Ciągnąc dalej wątek alkoholowy rozpoczynam podtemat piwny i pytam: jaka jest Wasza ulubiona marka piwa i dlaczego?

U mnie ostatnio rządzą dwa brandy. Lech i Tatra. Leszek to typowy chill-out jeśli chodzi o chmielową zupę. Łagodny, nastrojowy smak przepełnia każdy wieczór tego lata. Co do Tatry, to podczas jej degustacji czuję takie nieśmiałe hardstajlowe podrygi w moim przełyku - przyjemna sprawa. Od razu można zauważyć, że browiec ten to już wyższa liga wtajemniczenia. Górale znają się na rzeczy - rzeczywiście: z charakterem.

Teraz trochę o rozczarowaniach: Tyskie. Nie rozumiem fenomenu tego piwa. Jego smak zupełnie mi nie podchodził, czuć w nim jakąś buntowniczą naturę i ogólny wstręt. Minęło już parę dni od moich ostatnich doświadczeń z tym bro, a nawiązując do mojej rozkiminy nt. piw naszła mnie ogromna chęć, by jeszcze raz przekonać się o kontrowersyjności pieniacza z reklam o Jardym Havranku z Budziejowic...

Więcej wywodów wkrótce... 8-)
TRANCE ENGINEERING

"Bóg stworzył trance, a następnie człowieka, aby człowiek mógł słuchać trance, lepszego dzieła Bożego oczekiwać nie możemy(...)"

last.fm
yaper
dole

Postprzez Matvel 07 lip 2009, 22:02

Piję ogólnie wszystko co mi kupią :D Z ulubionych to na pierwszym miejscu Żubr, ze względów patriotycznych oczywiście, potem Lech i Żywiec. Ogólnie jak mówiłem nie ma piwa którego nie lubię potrafię wypić każde, poza jakimiś spiryto-wynalazkami biedronkowymi typu Imperator :D Ostatnio mocno zmartwiła mnie kondycja Carlsberg'a którego kiedyś piłem sporo, a teraz jego smak się tak pogorszył że staram się go omijać. Z wynalazków polecam granaty czyli Łomże Mocną.
Matvel

Postprzez yaper 07 lip 2009, 22:07

Matvel przypomniałeś mi o Łomży, broniu, którego muszę niezwłocznie przetestować, bo jakoś nie miałem okazji jeszcze. Intryguje mnie jego natura.

Jak już wyjechałem z kolejnym postem to wezmę na tapetę nietypowego birra: Desepradosa. Nietypowy smak, trochę przesadzony moim zdaniem, ale generalnie daje radę i od czasu do czasu warto sobie machnąć brejka między ciągiem innych flaszen. Zauważyłem jeden niuans odnośnie tego trunku, otworzysz flaszkę to zapach momentalnie ogarnia cały pokój, a że nie pachnie to tak okazale jak każde rdzenne piwo to fetor może doprowadzić do sporego rozkurwu :D
TRANCE ENGINEERING

"Bóg stworzył trance, a następnie człowieka, aby człowiek mógł słuchać trance, lepszego dzieła Bożego oczekiwać nie możemy(...)"

last.fm
yaper
dole

Postprzez Amnes 07 lip 2009, 22:19

Okocim jasne pełne, na smaka przeniczne
Warka czerwona
Ew. żywiec jak nie ma żadnego z powyższych.

Ogólnie na smaka zawsze jedno pszeniczne mogę walnąć nie więcej. Kiedyś 3 wypiłem, to źle mi się zrobiło i nie czułem smaku jedzenia następnego dnia wcale.

Strasznym gównem jest dla mnie żubr, jebie typowym żulem, tyskie syf.

Łomża mocne po mojemu bączki też cud piwo na mazury. Ziom w plecaku ze stelażem (strażak) przywiózł 80 na składaku. Tanie, słodkie mocne w sam raz do zapijania bani.
Amnes
Mr. Ogien w (_o_)

Postprzez Matvel 07 lip 2009, 22:19

A na lato cytrusowy Reds jak znalazł, innych smakowych wynalazków nie toleruję.
Matvel

Postprzez bAchoR 07 lip 2009, 22:23

A na lato cytrusowy Reds jak znalazł, innych smakowych wynalazków nie toleruję.

nOOb 8-) Pomyliłeś Matvel działy. Napoje kolorowe i tymbarki w innym dziale :D
Dejan S. - Behind The Mountains (Original Mix) <3 <3 -> mój nowy przyjaciel.
bAchoR
Dwight Mayweather

Postprzez Sisiek 08 lip 2009, 6:21

bAchoR napisał(a):nOOb 8-) Pomyliłeś Matvel działy. Napoje kolorowe i tymbarki w innym dziale :D

Ja też pijam i co na to powiesz :P Najlepszy cytrusowy :D
5-hydroksytryptamina | 3,4-dihydroksyfenyloetyloamina
Obrazek
Sisiek
Let's Go Techno

Postprzez Humulus 08 lip 2009, 7:03

Też czasem lubię wrzucić jabłkowego Redd'sa więc nie fikaj tak Rafał bo się spocisz.
Obrazek
Humulus

Postprzez Mimaj 08 lip 2009, 9:54

Absolut z Colą, Żołądkowa z Pepsi, Mojito, Grands.
A jeśli idzie o browar, to najczęściej coś z dużą ilością goryczy. Pilsner Urquel. Czasami jak mnie najdzie to sobie Desperadosa zakupie xP Kiedyś miałem okazję pić Hennessy Iridesencs, czy jakoś tak. Butelka stoi ok. 1000zł. Szczerze mówiąc, to nie mam pojęcia dlaczego to cholerstwo jest takie drogie. Chyba mam po prostu przepite kubki smakowe, żeby docenić jego wartość ;P
Telefon TelAviv
Mimaj

Postprzez bAchoR 09 lip 2009, 5:30

Żołądkowa z Pepsi

Żołądkowa z jakąkolwiek popitą ?! Megggaa NOOB :) U mnie to tak jakby facet pił browar z różowej słomki. Nie do strawienia takie coś. 8-)

Ja też pijam i co na to powiesz

Krzysztof, Ty to pijesz jako normalny napój, ale jak Pan Wódeczka musisz pić wszystko co ma alkohol 8-)
bAchoR
Dwight Mayweather

Postprzez Sisiek 09 lip 2009, 6:13

Bachor nie masz racji :D A wiesz czemu? Bo tak :mrgreen:
Obrazek
Sisiek
Let's Go Techno

Postprzez Monisia 16 lip 2009, 13:13

Matvel napisał(a):A na lato cytrusowy Reds jak znalazł, innych smakowych wynalazków nie toleruję.

fuj ! Reds to taki syf, mi to przez gardło przejść nie może nie ma to jak harnaś albo mocne dębowe długo ważone z zasadami ;)
jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma
Monisia
black diamond

Postprzez tymek 16 lip 2009, 15:40

albo seta z ogorem
tymek

Postprzez Sisiek 16 lip 2009, 16:55

spiryt z ogórem i kaszanką :D
Obrazek
Sisiek
Let's Go Techno

Postprzez sector 16 lip 2009, 19:57

kasza ze swinska krwia :mushroom: :puke: :powerpuke:
sector
the king of bongo!

Postprzez Rapture 17 lip 2009, 1:11

0,2 l Starogardzkiej zapijanej piwem Fort z Biedronki xD
Obrazek
Rapture
Syn Wisternoffa, Brat Rosena

Postprzez Boguś 17 lip 2009, 5:28

Panie Wódeczka pan w temacie alkoholu to jestes pan mistrz. Pan powinienes byc profesorem w tej dziedzinie :D "Widac ze Krzysztof bardzo lubi wódke i picie jej sprawia mu ogromna przyjemnosc" :D Krzysiu moze powinienes otworzyc Europejskie Centrum Spozywania Alkoholu? :D
Lotnictwo można pokochać jak kobietę. Nasza ukochana jest tą najwspanialszą, jedyną, najpiękniejszą. Kobiety bardzo często nie lubią maszyn latajacych, czują w nich konkurentki... I może słusznie...
Boguś

Postprzez Sisiek 17 lip 2009, 6:14

Chyba Ty :shock: :| W ogóle jak masz tak się do mnie zwracać to lepiej w ogóle nic nie pisz ... i pisze zupełnie poważnie bo jak się od czasu do czasu was nie opierdoli to nie umiecie się ogarnąć. Jak nie wiesz jaki mam nick itp. to sobie spójrz wyżej nad moim avatarem i nie pisz bzdur.
Obrazek
Sisiek
Let's Go Techno

Postprzez bAchoR 17 lip 2009, 8:44

Dobra, wylejcie sobie na głowe wiadro zimnej wody. 8-) Sisiek, albo się pozwala na pewne rzeczy, albo nie. Wiadomo, że jak dasz palca to za chwila nie masz ręka. 8-)

ale prawa jest taka...

\Wszyscy będziecie pić ! Tak długo jak będzie kurwa żyć. Elo, elo 8-)
bAchoR
Dwight Mayweather

Postprzez Infrared 17 lip 2009, 10:56

Sisiek to chop z jajami a nie jakaś ciota popierdółka :D :moonwalk: zjebać też potrafi

Ja ostatnio się na strona przerzuciłam- chociaż jest słodkie ale jest dobre, bo jest drogie, słodkie i dobre :D
Obrazek
Nie jedz na pusty żołądek!
http://www.phatt.pl

Asato ma sad gamaya
tamaso ma jyotir gamaya
mrtyor mamrtam gamaya
Infrared

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Offtopic