Sport

Rozmowy o wszystkim i o niczym.

Powrót do Offtopic

Re: Sport

Postprzez Kubo 07 lip 2009, 8:59

No jasne ze 325 to jest bardzo malo, ale moze mial 290 i musial te 35 cm dopracowac ? :) A ze lapie 380 tez nie oznacza ze ma gorsze mozliwosci ataku nz Giba :) Cenie Gibe bo jest znakomitym siatkarzem. Sam mowiles ze najlepsi siatkarze graja na przyjeciu. (Kubanczyk jest przyjmujacym) Na pewno nie jest tak slawny jak brazyliczyk. A co do ataku Giby z 2 lini to... widziales jak szybko rozgrywaja Brazyliczyjcy ? :D No i z tego masz znakomite zbicia pilek, nie tylko przez Gibe, ale i przez Dante czy chocby Andre. No i oczywiscie skill teamow. Ciekawe co by bylo jakby "Pan Sprezyna" gral w Brasil ;]

Trenerzy nie zabraniaja za wysoko skakac tylko tu jest tylko kwestia tempa wyskoku i przelozenia rak do poszczegolnego atakujacego (wczesniej lub pozniej)
Kubo
The Invincibles

Postprzez bAchoR 07 lip 2009, 9:07

A chciałbyś dostać piłką przy ataku w miskę ? Pozatym są tak zwane ataki pod rękami rywali, właśnie dlatego, że blok za wysoko poszedł :D
Dejan S. - Behind The Mountains (Original Mix) <3 <3 -> mój nowy przyjaciel.
bAchoR
Dwight Mayweather

Postprzez Kubo 07 lip 2009, 9:10

Jak wykonujesz blok to masz zaslonieta twarz :) Nie wiesz jak wyglada podstawowy element gry w siatke ? :D A jak za nisko skoczysz to Ci ubija palce albo zaatakuja ponad blokiem ;)
Kubo
The Invincibles

Postprzez bAchoR 07 lip 2009, 9:19

Zasłonięta twarz czym ? 3 ręką ? :D Czy asekurujący z tyłu Ci przystawia ręke do twarzy ? Już nie jeden dostał w łeb i go znieśli z boiska :D 3.30, 3.40 to optymalny blok i 1/10 ataków pójdzie nad blokiem. Myślisz, że oni ręce obijają specjalnie ? Przecież w większości przypadków to czysty fart, że im się udało. Nie sluchaj tych komentatorów, że on się nauczył obijać blok. Może obić, a może dostać czape pod nogi i tak to wygląda.
bAchoR
Dwight Mayweather

Postprzez bAchoR 07 lip 2009, 9:23

Milijkovic najlepszy atakujący świata, a pare razy w meczu też dostanie taki blok, że mu piłka wraca na głowę.
Oni przy nabiegu do ataku wiedzą gdzie zaatakują i tylko wtedy mogą obserować wszystko co się dzieje. Jak wyjdzie w góre to już musi mieć plan.
bAchoR
Dwight Mayweather

Postprzez Kubo 07 lip 2009, 9:37

No tak 340 to najlepszy blok bo wiekszosc siatkarzy tyle nawet nie lapie w bloku :D I tutaj mnie upewniles ze nie wiesz jak wyglada prawidlowy blok. masz rece przeloze i glowa jest schowana za za ramionami ;) Sadze ze myslacy siatkarz (kilku takich sie znajdzie) wie co robi i przy odrobinie szczescia udaje mu obic blok albo po palacach w aut, choc nie zawsz mu sie to uda ale jest ten zamysl a nie walic oby przed siebie.

Tutaj masz piekny przyklad bloku ze srodka :)

Kubo
The Invincibles

Postprzez bAchoR 07 lip 2009, 12:01

Kuba, nie rób to z siebie experta siatkówki, bo sam ledwo przekładasz palce za siatkę przy bloku :D 8-) Na najwyższym poziomie rozgrywek nie zdarza się, żeby ktoś dostał w głowe, fakt. Ale to wcale nie wynika z tego, że oni uczą się chronić twarz. Po prostu przekładają ręce przy bloku, aby go poprawnie wykonać. Gdyby nie przekładali rąk z takich charakterystycznym ruchem to rzadko która piłka wracała by pod nogi atakującemu.
bAchoR
Dwight Mayweather

Postprzez Kubo 07 lip 2009, 12:41

Podalem Ci tylko przyklad ze sie mylisz co do bloku i tyle :D A Ty mi teraz piszesz maslo maslane :)

Po prostu przekładają ręce przy bloku, aby go poprawnie wykonać. Gdyby nie przekładali rąk z takich charakterystycznym ruchem to rzadko która piłka wracała by pod nogi atakującemu.

Przeciez o tym to kazde dziecko w przedszkolu juz wie ;)
Kubo
The Invincibles

Postprzez yaper 07 lip 2009, 17:39

Jak już jesteśmy w temacie siatkówki to powrócę do sobotniego meczu z Wenezuelą we Wrocławiu.

Bartman, to co ten koleś wyprawia to coś pięknego, widzę go jako propozycję do gry w 1rep.
Możdżonek, tu to samo, blok palce lizać, dobra alternatywa dla Grzyba czy Plińskiego, wyrabia się chłopak!
TRANCE ENGINEERING

"Bóg stworzył trance, a następnie człowieka, aby człowiek mógł słuchać trance, lepszego dzieła Bożego oczekiwać nie możemy(...)"

last.fm
yaper
dole

Postprzez Kubo 07 lip 2009, 17:51

Tak, Bartman to bardzo dobry zawodnik, ale Winiarski jest jeszcze lepszy ;) Naprawde godny zmiennik dla Michala. A co do Mozdzonka to powinien grac w 1 skladzie (jakos Kadziewicz niezbyt mi pasi ;] )
Kubo
The Invincibles

Postprzez yaper 07 lip 2009, 17:54

Ja tam bym chciał już widzieć na Finlandię pierwszy skład, ale to nierealne... Z drugiej strony ciekawe, jak młodzi poradzą sobie, z co by nie mówić, solidnymi Finami.
TRANCE ENGINEERING

"Bóg stworzył trance, a następnie człowieka, aby człowiek mógł słuchać trance, lepszego dzieła Bożego oczekiwać nie możemy(...)"

last.fm
yaper
dole

Postprzez bAchoR 07 lip 2009, 20:42

Możdzonek to typowe siatkarskie drewno. :? Kadziewicz w formie zjada Możdzonka na śniadanie.
bAchoR
Dwight Mayweather

Postprzez Kubo 07 lip 2009, 21:10

Tutaj masz sporo racji, szczegolnie w ataku (atakuje glownie w jeden kierunek i dotego jeszcze z "lokcia") ale sie chlopaczek wyrobi. Z sezonu na sezon gra coraz lepiej. A co do Kadziewicza to chodzilo mi o jego osobe a nie umiejetnosci siatkarskie, taki spinacz z niego :D
Kubo
The Invincibles

Postprzez Sisiek 22 lip 2009, 19:05

Szczere gratulacje dla Wisły Kraków. Gwiazda biała znak ... :D Pięknie się skompromitowali z ogórasami z Talina którzy na mecze wyjazdowe jadą po 10 godzin w autokarze :D
5-hydroksytryptamina | 3,4-dihydroksyfenyloetyloamina
Obrazek
Sisiek
Let's Go Techno

Postprzez antiloop 22 lip 2009, 22:08

jaki poziom ligi taka gra... nie tylko wisełka się skompromitowała... daleko nie trzeba szukać... wystarczy spojrzeć na wygraną polonii z kelnerami z san marino (1:0 !!!), którzy jeśli się nie mylę, oddali tylko jeden celny strzał...
sonorous: protonic (leama & moor remix) :blowkiss:
antiloop

Postprzez Kubo 22 lip 2009, 22:32

No i tutaj mamy potwierdzenie ze kase nalezy inwestowac w inne sporty takie jak siatka, reczna czy lekka w ktorych odnosimy sukcesy a brakuje kasy do rozwoju i wsparcia zawodnikow ;)
Kubo
The Invincibles

Postprzez rdk 23 lip 2009, 12:37

taaa jasne... powtarzam o tym od dawna, kase należy kłaść na młodych. Juniorzy/trampkarze... tam jest przyszłość tego sportu, trudno, wydatki na reprezentację ograniczyć do minimum absolutnego, odpuścić eliminację itp. zacząć inwestować w infrastrukturę, w trenerów z prawdziwego zdarzenia. W kluby nie tylko z dużych miast, ale również ze wsi. Wówczas trzeba poczekać 5-10 lat na pierwsze wyniki tej pracy. Nawet jak nie pójdzie tak jakbyśmy tego chcieli to przynajmniej zostanie coś dla potomnych, a ładowanie kasy w tą ligę z tymi grajkami to jakbyśmy te pieniądze podpalili.wynik ten sam - chwila kupy dymu, a później nic
rdk

Postprzez newb 24 lip 2009, 10:27

newb

Postprzez bAchoR 24 lip 2009, 11:31

Nie wiesz, ze nawet małpy czasami z drzew spadają ?

Szkoda :)
bAchoR
Dwight Mayweather

Postprzez newb 24 lip 2009, 12:28

tsubasa ozora
newb

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Offtopic