Creamfields UK 2009 - 29/30.08.2009

Daresbury, Cheshire, England
Wszystko o zbliżających się imprezach. Line-upy, tracklisty, zdjęcia, opinie.

Powrót do Imprezy

Creamfields UK 2009 - 29/30.08.2009

Postprzez Merv 28 lip 2009, 22:12

Creamfields UK - 29 -30.08.2009

Czy ktoś sie wybiera na Cream UK 2009 ??

Line Up:
Sobota - Tiesto / Mylo Live / David Guetta / Luciano presents Æther Live / Laurent Garnier Live / John Digweed / Pete Tong / Sven Väth / Steve Angello / Axwell / Sebastian Ingrosso / Erol Alkan / Crookers / James Zabiela / Boys Noize / Friendly Fires Live / Hernan Cattaneo / Kissy Sell Out / Danny Howells / Andy C / Hype / High Contrast / Chase & Status / Mark Knight / Dirty South / Dave Spoon / Skream & Benga / Busy P vs DJ Feadz / Nick Warren / DJ Marky / Friction / Filthy Dukes / Funkagenda / MC Beardyman / NTYPE / Gareth Wyn / Kim Fai / Rich Reason / Ken Evil / MC Dynamite / IC3 / MC GQ / SP:MC / Tonn Piper / Mad Rush / Rage MC / Phil Faversham / Dean Rigg / Sarah Louise / Alan Hartley / Deeyana on Sax / Dean Oram on Percussion

Niedziela- Basement Jaxx / Paul van Dyk / Dizzie Rascal / 2manydjs Live / Calvin Harris Live / Erick Morillo / Sasha / Ferry Corsten / Deadmau5 Live / Dubfire / Timo Maas / Annie Mac / Sander van Doorn / Judge Jules / Yousef / Tidy Boys / Delphic Live / Aeroplane / Dirty Vegas Live / Brodinski / Fake Blood / Yuksek Live / Toddla T / John O‘Callaghan / Showtek / Kutski / Dark by Design / Organ Donors / Mark EG / Rob Tissera / Bootek Live / Tidy DJ’s / Burn the Negative / Jack Beats / Jaymo & Andy George / Jordan Suckley / John Jones / Jim Breese / Carl Hanaghan / Andy Mac / Cassette Jam / Anthony Probyn / Lee Ellis / Anton Powers / Rob H / Lady V on Sax / Dean Oram on
BEAT.eater
Merv

Re: Creamfields UK 2009

Postprzez Tulipan aka Nexus 28 lip 2009, 22:32

niedziela wyglada pieknie :) kutski showtek pvd i joc bootek oczywiscie za daleko ale jak bym mieszkal w anglii to czemu nie... choc na plskie cream wybiore sie tylko wtedy gdy bedzie u mnie pod domem
Kod: Zaznacz cały
peterhol9: ojjj tutaj nie ściągniesz nic niestety :( tutaj za to poczytasz o niezłych imprezach, ciastkach i ... wkleisz sety, których i tak nikt nie przesłucha :D :D
Tulipan aka Nexus
bania trwa nadal!

Postprzez Solo van Small 28 lip 2009, 22:37

line up piekny , szkoda tylko ze w UK a nie u nas:(
Wypoczynek :) - Over & Out :)
Solo van Small

Postprzez Merv 30 lip 2009, 22:06

Po zeszłorocznej porażce na Cream Polska organizatorzy chyba zwątpili w tegoroczną edycję, i nie mamy w tym roku Cream :(. Nie byłem rok temu, ale się cieszę, bo gdybym pojechał, i nie zobaczył Pendulum to mocno bym się zagotował!! :D To był elektroniczny woodstock :D
BEAT.eater
Merv

Postprzez sector 31 lip 2009, 10:34

Merv napisał(a):To był elektroniczny woodstock :D

takie rzeczy dzieja sie nie tylko w PL. Zobacz filmiki co sie dzialo na Planet Love, Gatecrasher i innych openairach w Szkocji i Anglii. Jednak to wcale nie przeszkodzilo w dobrej zabawie.
sector
the king of bongo!

Postprzez Merv 30 sie 2009, 20:25

Byłem widziałem, zaliczyłem. Krótka relacja, plusy minusy itd.
Organizacja bardzo dobra, dużo ochrony, szybkie wejście na teren imprezy. Kontrola biletów i przeszukiwanie szło sprawnie. Teren imprezy intuicyjnie zaplanowany. Było picie, jedzenie, pamiątki i gadzety w przystępnych cenach. Do tego naprawde niezłe wesołe miasteczko. Z kiblami nie było większego problemu, by było ich dużo. W barach nie było kolejek. Obsługa była sprawna.
Kwestia muzyczna.
Najlepiej urządzoną sceną było Cream Stage. I to własnie na niej zabił mnie James Zabiela. Pete Tong też dał niezły pokaz. Później jeszce bujałem się przed Johnem Digweedem. Co do głównej sceny, to line up był cienki, jedynie Mylo dobrze nakręcił swój występ. Tiesto głowna gwiazda main stage, oczywście miał największą publike, teren main stage był po brzegi wypchany podczas jego występu. Ale jak dla mnie to z tych jego wypocin nic ciekawego nie wyszło. Ale jednak większosc ludzi chyba przyszła głównie dla niego. Czekając w kolejce do kibla poznałem angielke która czekała na wystep Tiesto i niesamowicie sie nim podniecała :).Nagłośnienie głównej sceny było marne. Jak któs stał na samym końcu to słyszał tylko basy, nie dało się natomiast wyraźnie słyszeć melodii i wokalu. Sceny Swedish House Mafia Arena i Ape Stage odwiedziłem tylko na chwile, gdyż Swedish House Mafia mnie niezbyt interesowała, a na Ape Stage grali drumy i dubstepy co nie bardzo odpowiadało moim towarzyszom. Ale obydwie sceny były dobrze urządzone i nagłośnione. Dużo czasu spędziłem też na Chibuku Stage przy setach Laurenta Garniera, a później przy Live Accie jakiegoś pana który stał tyłem do publiki, mieszał cos na dużym ekranie dotykowym, a wokół niego stało 5 panów z laptopami, i on był takjakby dyrygentem dla nich? Nie wiem na czym polegał ten system ale było niezwykle widowiskowo, i egzotycznie jeśli chodzi o muzyke.
Jeden wielki minus dla organizatoró za to co działo się po godzinie 23. O godz. 23:00 zakończył się ostatni występ (tj. Tiesto) na Main Stage. Po tym ludzie rozeszli się do innych scen, każda była przepełniona i przed wejściami były jeszcze dłuuuuugie kolejki żeby sie do którejś z nich dostać. Żeby wejśc na Cream po 23 co graniczyło z cudem, trzeba było się cisnąć w kolejce ponad 30 minut żeby wejsć do środka, a tam i tak panował totalny ścisk, nie dało się tańczyć. Najłatwiej było wejść do Chibuku i Ape, choć w środku też było jak w czołgu.
Tak z ciekawostek - po zakończeniu imprezy taksówkarze rządali od ludzi nawet 100 funtów za dowóz na odległośc 10 mil, gdzie normalnie taki odcinek kosztuje jakieś 12 - 15 funtów. Ale byli desperaci którzy wykladali takie pieniądze.
W wesołym miasteczku było kilka fajnych extremalnych karuzelek. Wsiadłem na taka jedną. Podczas tej przejażdżki nie tylko serce miałem w przełyku ale i moja kupa zaczeła mi podchodzić do gardła. Mocne przeciążenia były :) Na Chibuku Stage zaczepiła mnie pewna angielska dziewczyna bo miała koszulkę z takim samym motywem jak ja. Poszaleliśmy na Chibuku Stage przez kilka godzin, i nie poznałem nawet jej imienia :D

Podsumowując - miałem napisać krótko, ale wyszło długo. Impreza miała klimat jakiego już dawno nie czułem. Ogólnie myślałem że drożej wyjdzie, ale ceny w stosunku do atrakcji miło mnie zaskoczyły. Jak będzie możliwość to za rok jade ponownie. Na cały weekend :)

Koniec transmisji.
BEAT.eater
Merv

Postprzez Sisiek 30 sie 2009, 20:38

Merv napisał(a):a później przy Live Accie jakiegoś pana który stał tyłem do publiki, mieszał cos na dużym ekranie dotykowym, a wokół niego stało 5 panów z laptopami, i on był takjakby dyrygentem dla nich? Nie wiem na czym polegał ten system ale było niezwykle widowiskowo, i egzotycznie jeśli chodzi o muzyke.

Luciano ze swoim show http://www.beatportal.com/feed/item/vid ... ve-project ;)
5-hydroksytryptamina | 3,4-dihydroksyfenyloetyloamina
Obrazek
Sisiek
Let's Go Techno

Postprzez Merv 30 sie 2009, 22:05

Dokładnie Sisiek!! To wyglądało identycznie jak na filmie z twojego linka. No więc dodam oficjalnie, że Luciano wbił mnie swoim show w ziemie :D
BEAT.eater
Merv

Postprzez sector 31 sie 2009, 10:06

Masz wielkie szczescie Merv, ze udala sie impreza bez deszczu :)
sector
the king of bongo!

Postprzez Merv 31 sie 2009, 20:45

No jakoś sie poszczęściło, pomimo iż chmury wisiały cały czas w pobliżu, to nie było zadnej większej ulewy. Momentami ale żadko spadło kilka kropel, ale tylko za dnia. W nocy było czyste gwieżdziste niebo :) Impreza była niezła:)
BEAT.eater
Merv

Powrót do Imprezy