peterhol9: ojjj tutaj nie ściągniesz nic niestety :( tutaj za to poczytasz o niezłych imprezach, ciastkach i ... wkleisz sety, których i tak nikt nie przesłucha :D :Dpeterhol9: ojjj tutaj nie ściągniesz nic niestety :( tutaj za to poczytasz o niezłych imprezach, ciastkach i ... wkleisz sety, których i tak nikt nie przesłucha :D :D
Humulus napisał(a):Podpisuję się pod tym. Jak już wrzucacie koty to tylko i wyłącznie bestialsko męczone.
a ja nawiązując do tego co mówisz, chciałbym zwrócić uwagę na 1- Rolników w Chinach i pracowników chińskich fabryk (będących amerykańskim kapitałem), 2- pracowników biedronki i innych hipermarketów, szczególnie tych pracujących po godzinie 2 w nocy, 3- Dzieci z Etiopii i innych krajów afrykańskich. Mnie osobiście wkur**a gdy słyszę od jakże wojujących Amerykanów, mówiących jak to nasze pieski i kotki są pokrzywdzone. Szkoda, że tyle opieki co naszym milusińskim nie poświęca się człowiekowi. Człowiekowi, który w dobie tzw. "społeczeństwa wiedzy" jest nie celem a narzędziem. I w dobie tego społęcze3ństwa bardziej chroniony będzie piesek czy kotek niż człowiek. AmenMonisia napisał(a):jak to zwierzątko cierpi... serce się kraja... już nie nawiązując do tego obrazka człowiek jest taki brutalny... wobec swoich zwierzaków... dla mnie to nie do pomyślenia zrobić krzywdę jakiemuś psu albo chomikowi... przecież oni na nas patrzą taki litościwym wzrokiem... ehh

bAchoR napisał(a):
Życie mnie nauczyło, że człowiek to kurwa jest i basta.
Jesteś dobry dla ludzi to Cię zaraz wykorzystają, kurwy jebane.
Wielu ludzi jest dobrych, ale taki jeden ch... zepsuje dobroć 1000 ludzi.
ja to wiem, tylko że to jednak człowiek.bAchoR napisał(a):Człowiek to największa suka i kurwa na świecie.
tak samo jak komarom i muchombAchoR napisał(a): Pies, kot i inne zwierzęta są uzależnione od człowieka, bezbronne i człowiek robi im największą krzywdę.
ja rozumiem, że piszesz to na bazie własnych doświadczeń, ale nie wolno aż tak uogólniać. Świat to 6 mld(?) ludzi, z czego 30 mln to niewolnicy (nie pamiętam na podstawie danych jakiej organizacji zapamiętałem tę liczbę, ale tak czy siak to dane jednej z ONZetowskich), większość to Chińczycy (1,2 albo 1,3 mld), najmniej ludzi to bogacze (aczkolwiek kapitału mają dużo), najwięcej rolnicy. Nie ma co mówić, że 1 może zepsuć dobroć 1000 bo to tylko bezpodstawne gdybanie. Nie wiem Ilu może zepsuć, czy 1 , czy 10, czy żadnego. To są indywidualne przypadki chamstwa świadczące tylko o chamie. Tak samo gdybym powiedział, że pies który mnie ugryzł niszczy dobroć 100 ratlerów czy jamników.bAchoR napisał(a):Jesteś dobry dla ludzi to Cię zaraz wykorzystają, kurwy jebane. [...]
Wielu ludzi jest dobrych, ale taki jeden ch... zepsuje dobroć 1000 ludzi.
+100000. Zgadzam się w zupełności. Za bardzo szukamy teraz przyczyn w naszych słabych wolach, stresie, niedostosowaniu i tym usprawiedliwiamy wszystkie dewiacje-te mniej słuszne i bardziej słuszne. Wszystkim trzeba pomóc, ale takie słowo jak "odpowiedzialność" zostaje wymazana. Jak napisałeś:bAchoR napisał(a):Niech państwo przestanie wydawać pieniądze na leczenie alkoholików, narkomanów i przeznaczą pieniądze tam gdzie naprawdę są one potrzebne. Tam gdzie ludzie nie mają alternatywy.
to najlepsze rozwiązanie. Bo sęk w tym, że człowieka trzeba chronić, ale nie zapominać o jego odpowiedzialności za siebie.bAchoR napisał(a):Tak jak w Holandii... chcesz brać ? bierz, ale sam się lecz i zdychaj jak się wjebiesz w gówno.
Palisz papierosy w Australii i dostaniesz raka płuc ? NFZ nie zafunduje Ci operacji ze swoich środków. Sam opłacisz tą operację i to jest bardzo dobre podejście. Ciekawe kiedy u nas to się zmieni.

peterhol9 napisał(a):Ale nie należy zapominać o ich przeznaczeniu. To one mają pomagać człowiekowi bardziej niż my im. Pies do obrony, Kura do zjedzenia, krowa na mleko i świnia na schabowego. Ale nie tak, że pies nas broni bez żarcia, krowa daje mleko po dostaniu widłami w plecy, a świnię zarzyna się nożem wbijając jej w plecy
Monisia napisał(a):jak to zwierzątko cierpi... serce się kraja...
bAchoR napisał(a):Człowiek to największa suka i kurwa na świecie. Pies, kot i inne zwierzęta są uzależnione od człowieka, bezbronne i człowiek robi im największą krzywdę. Pozatym zwierzęta mają o wiele gorszą opiekę niż ludzie. Nie wiem skąd masz inne informacje ?

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości