Penys Envy - 08.08.2009

Janówek Pierwszy, kolo Warszawy
Wszystko o zbliżających się imprezach. Line-upy, tracklisty, zdjęcia, opinie.

Powrót do Imprezy

Penys Envy - 08.08.2009

Postprzez Sagi 05 sie 2009, 20:34

Jol ziomki, z najnowszych wiesci jakich sie dowiedzialem, wynika ze zrobilo sie miejsce dla mnie i Cj Arta do pogrania na scenie progressive (pomiksimy cos z lajtownych progsow + chille po godzinie 6 rano w niedziele) tak wiec w moim i jego imieniu zapraszam, przy okazji bedzie to dobra impreza na zapoznanie sie bardziej z psytransem i ogolnie polska scena psytrance, ktora tak bardzo lubie i szanuje ;) no to teraz pora na szczegolowe detale:

##############..::Penys Envy::..##############
############..::aka Sucha 2009::..############

Po przejściach ze znalezieniem miejsca godnego tej imprezy ;) miejsce samo nas znalazło ą to malownicze forty w miejscowości Janówek Pierwszy (mniej więcej http://www.tiny.pl/hhxt8 ).

Bez będnych ceregieli, :

Main Stage:

Sergiusz Mioduszewski (PopSystem) Pierwszy w polsce ! DVJSet !

Nois (AOV) pure energy DJSet

Salvi (Fntz) Sunny Live!/DJSet

Ochen (Leśna Szajka) Powerlight DJSet

Kace (Fntz) Star DJSet

Czuby (Collorobia) All around DJSet

Navarone (Leśna Szajka) Jelonkowy DJSet

+ gośie

Nagłośnienie:

POPSystem w sumie 6kW

Fantazja

Ochrona ! najprawdopodobniej z balonami !

by stv:
na penysie dochodzi 2ga (3cia w sumie) scena - progresy:

22-23.30 Przemski [Phenomental Group / gdynia]
23.30-01 ochen [lesna szajka / wawa]
01-02.30 pigment [equinox project / lublin]
02.30-04 koda [syndromm / leeds]
04-06 stv
06+ b2b all 2 all

deco by syndromm + stv

Chill Out:

Troszkę inny niż zwykle ponieważ nie z muzyką lecz z filmami które zapewni Cube oraz jedzonkiem które zapewni Leśna Szajka z głównodowodzącą Funią

Światło/Lasery :

Prosty

Vizualizacje:

Cube (No Comment Rec.)

Dekoracje:

http://www.fantazja.psytrance.pl
http://www.lesnaszajka.pl
http://www.popsystem.org

z Atrakcji na miejscu jest woda z głębin ziemi oraz gładkość na bibkach czyli TOYTOY oraz wielllki grill:) oczywiście wszystko free.

Wjazd

-30zł w dniu imprezy

Oraz najważniejsze i z tego co się orientuje najbardziej oczekiwane Zdjęcia z miejsca ;]

http://picasaweb.google.pl/prantapsyboy/ZdjeciaJanowek1#

Dojazd z Warszawy:

pociągiem co godzine za 7 zł :)

tutaj macie mapkę jak dojść spacerkiem w 10 minut 3eba się kierować na grupę fortów w Janówku Pierwszym

MAPKA -> http://wspinvision.info/cz_top/janowek_dojazd.jpg
Sagi

Re: [OA]..::Penys Envy::.. 08-08-2009

Postprzez Sisiek 05 sie 2009, 20:43

Hehe koło Okunina tam to dopiero patologia :D Za późno te imprezy zapowiadacie poza tym w dniu Audioriver wiec odpada ;(
5-hydroksytryptamina | 3,4-dihydroksyfenyloetyloamina
Obrazek
Sisiek
Let's Go Techno

Postprzez Sagi 05 sie 2009, 20:56

pewnie pewnie co kto lubi, to jest opcja dla tych ktorzy wola posluchac transow i progresow :) i poogladac fajne dekorki i lokalizacje + nie maja kasy i czasu zeby jechac na AR :)

info pozno bo i tez sytuacja taka wyszla ze uda sie cos pograc tam dzieki uprzejmosci organizatorow, wczesniejsze info nie mialo sensu widzac zainteresowanie poprzednimi tematami o imprezach psy trans..
Sagi

Postprzez artt 05 sie 2009, 23:21

dopiero wrocilem i dowiaduje sie, ze gdzies gram :shock: to sie nazywa andergraund :lol:

no, ale jak tak sie sprawy maja to oczywiscie wypada mi zaprosic chetnych na klimatyczne baunsy w ciekawych okolicznosciach przyrody :D

Sisiek napisał(a):Hehe koło Okunina tam to dopiero patologia :D Za późno te imprezy zapowiadacie poza tym w dniu Audioriver wiec odpada ;(

no niestety szjemsss, sam o tym nie wiedzialem :shock: ale luzik bluzik, beda kolejne okazje :D
artt

Postprzez Sagi 05 sie 2009, 23:58

cicho miales udawac ze to od dawna bylo nagrywane i specjalnie nie dawalismy infa :P ehh arttt :fairfight:

takie male info sprostowanko odnosnie grajkow na mainie :

za ator project zagra Gobit
a za czubgo DJ JACO !!

;)
Sagi

Postprzez artt 09 sie 2009, 19:24

ale sie dziaaauo :shock:

mimo tysiaca przygod w drodze na event, mimo tego, ze jakis zlodziej-zlomiarz zwijajac trakcje kolejowa probowal calkowicie odciac droge powrotu, mimo zimna w nocy, mimo odsypiania przepraw na kocu na lokalnym dworcu, to uwazam, ze impreza ta zapisze sie w mojej pamieci na lata, a moze dekady :D

powoli sobie zaczynam zdawac sprawe, ze zadne imprezy komercyjne nie pozostawiaja tylu wrazen, co megaklimatyczne i przede wszystkim nieschematyczne imprezy plenerowo-undergroundowe :D progi (a pozniej chille i ambienty od sagiego) grane w udekorowanej grocie po fortyfikacjach wojskowych dawaly niesamowite wrazenie :shock: mistyczna atmosferke poglebiala nocna oprawa lesno-polanowa :shock: i co najwazniejsze, brzmienie w grocie bylo swietne :D

main tez znakomicie zrobiony :D wizuale na scianie urwiska, lasery snujace sie po drzewostanach, dekory porozwieszane na skalach i drzewach, no i ognisko, dla szukajacych chwili oddechu i ciepla :cooking:

teraz czas odpoczac :)

aaa i bym zapomnial! mistrzostwo swiata to byl ten gosc co ma 'fotograficzna pamiec do imion' ahahaha :lol: jak uderzyl w dluga gadke do winiego, to malo co nie wpadlem do ogniska ze smiechu :D 'no bez kitu, Ale sa dwie, jedna dawala a druga nie, ja wybralem te, co slucha psytranceow, bo wiesz, ja to lubie minimal techno, bez kitu' :lol:

sagi trzasnie swoja relacje, jak wroci z Ozory :wheelchair:
artt

Postprzez Sagi 10 sie 2009, 18:41

tak jak arttt pisze super impra + super jego set po prostu sam moshic by przyklasnal :) fajnie ze moglismy tam byc i grac :)
Ostatnio edytowano 20 sie 2009, 15:12 przez Sagi, łącznie edytowano 1 raz
Sagi

Postprzez artt 12 sie 2009, 1:55

Sagi napisał(a):tak jak arttt pisze super impra + super jego set po prostu sam moshic by przyklasnal :) fajnie ze moglismy tak byc i grac :)

super to byl twoj chillowy set, no i filmiki od ciebie :D bede mogl sobie spokojnie powspominac klimat z tej mrocznej, megaklimatycznej groty :) jezeli ktos ma ochote to skompilowalem je w takie 2 mówis:

dobrze, ze po poltorej godziny survivalowego szukania lokalizacji (i przez to spoznienia sie na wyznaczona godzine grania, czyli 22.30) dotarlismy w koncu o 23 na miejsce (a i tak okazalo sie potem, ze mozna bylo spokojnie budowac seta przez nastepne 2h czyli do 1) :D
jak przeszlismy przez wzniesienie i ukazalo nam sie miejsce imprezy, to mi osobiscie szczeka opadla :D zdjecia nie oddadza rzeczywistosci, ale wygladalo to mniej wiecej tak:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

:)
artt

Postprzez Transi 12 sie 2009, 8:24

Łaaaa to pierwsze foto robi naprawdę ogromne wrażenie :O Na żywo musiało być jeszcze lepiej :)

btw. świetny sig :> :D
Transi
Keep It Dark

Postprzez artt 12 sie 2009, 22:48

:D

efekt moglbym rzecz byl piorunujacy, bo gdy wloczylismy sie po gluszy & dziczy, to ciemnosc nie puszczala nas ze swych ramion... wreszcie docieramy w miejsce, gdzie widac cienie jakis postaci, przechodizmy wzniesie a tu nagle taki widok :shock:

mozna to porownac z odkryciem jakiegos tajemniczego miasta :D mam nadzieje, ze bedzie jeszcze okazja cos takiego przezyc :)
artt

Postprzez lava 20 sie 2009, 21:47

Arcik fajne te fotki, prawie tak jak było w realu :) :) Ale filmiki z groty szkoda, że takie ciemne :( :( .

artt napisał(a):sagi trzasnie swoja relacje, jak wroci z Ozory :wheelchair:

Piotrek chyba śpi :P :P :P
artt napisał(a):aaa i bym zapomnial! mistrzostwo swiata to byl ten gosc co ma 'fotograficzna pamiec do imion' ahahaha :lol: jak uderzyl w dluga gadke do winiego, to malo co nie wpadlem do ogniska ze smiechu :D 'no bez kitu, Ale sa dwie, jedna dawala a druga nie, ja wybralem te, co slucha psytranceow, bo wiesz, ja to lubie minimal techno, bez kitu' :lol:

Ten człowieczek śmiechowy miał jeszcze jaden tekścior, że jak spotka Winiego w Nowym Dworze Mazowieckim, to żeby się nie zdziwił jak sklei z nim wysoką piątkę, bez kitu!!! Pamiętasz? :D

Impreza okupiona trudem i znojem, ale bardzo pozytywna ogólnie :) :).
( : ::: Jeg har ingenting men jeg har alt nar jeg har deg ::: : )
lava

Postprzez Sagi 21 sie 2009, 12:52

lava napisał(a):Piotrek chyba śpi :P :P :P

no no rajt :P snu nigdy za wiele heh

dobra to cos mam trzasnac ino nie wiem co jeszcze :P wawka zwiedzona, impreza zaliczona, wszystko git gdyby nie te posrane pkp ktore zafundowalo mnie i kumplowi dluugiego tripa (bo wracajac do katos tez byly jaja, nie wspominajac o jezdzie do wawy w przedziale rowerowym bo miejsc nie bylo)

no ale tak konkretniej to impreza w bardzo fajnej lokalizacji, swietnie zrobiona gra swiatel, zrobilo to bardzo fajny efekt, zdjecia wlasnie nie oddaja tego jak to ladnie tam swiecilo :) minusem byl tylko nieszczesny dojazd bo opis na mapce jakos ni huhu pasowal do tego co bylo real, ale to nic grunt ze sie dotarlo i mialo sie fajna lesna przygode 8-)

grajkowie pogrywali na mainie rozniascie ale nie przysluchiwalem sie, jedynie co to ten wystep sergiusza jako niby mega cudo mial byc a raczej nie porazil wrecz po czasie odpychal i stracilem zainteresowanie...bardziej skupialem sie na scenie progg i musze powiedziec ze ci ktorych moglem uslyszec dali rade dobrze :) o arcie juz pisalem, wiele kawalkow pocisnal ktore kazdemu fanowi mosznego i mroczniejszych progsow na pewno robia dobrze :D no i sporo swiezynek od kintara polecialo i niektore zrobily mega wrazenie :) co do koddy i pigmenta ich nie wiem 3h set b2b byl naprawde przedni tez, duzo psy pierogow, i lzejszych odmian psytransow + czasem cos na przebudzenie mocniejszego, jedyne nieporozumienie to pomysl po moich chill outach zeby pograc utwory ocelota (czyli nie wiem 160 bpm :P) ale ze sie zmywalismy juz do domu to nie robilo mi juz to roznicy..z reszta pod koniec i tak gralem w sumie dla siebie, kumpla i warszawskiego skladu :D

minus imprezy ? z pewnoscia to ze jednak nie wszyscy do konca przyszli dla muzyki, od taka polska mentalnosc...pewnie na forum ten motyw zostalby mocno doceniony i opisany...
ale wracajac do ludzi to milo bylo np zobaczyc spora grupke ludzi tanczacych na secie arta pomimo ze pewnie nie mieli bladego pojecia co gra (bo to w koncu publika psytransowa) mile to bylo :)

to tyle co chcialem i tak za duzo napisalem ja nie wiem po co no ale dobra niech bedzie... na koniec chcialem napisac ze warto bylo jechac pomimo ze doslownie na 5 minut przed ozora byla ta impreza...ale przygoda fajna i mozliwosc pogrania w takim miejscu takich rzeczy jak chicane - offshore, orion - eternity (acustic version) czy nowa produkcje douglasa czy tez cos od deep in calm - bezcenne :) tak wiec dzieki dla organizatorow za to ze moglem tam byc, zrobili dobra robote i tyle.

na koniec foteczki http://rapidshare.com/files/269802536/Penys_Envy_-_OpenAir__08.08.09_.zip.html

pozdro

P.S. moze jakies filmiki dojda pozniej ale to nie wiem kiedy :P
Sagi

Powrót do Imprezy