4 pełne nagrania

Dział poświęcony promocji swoich utworów.

Powrót do Single

4 pełne nagrania

Postprzez cinek 24 lip 2009, 21:33

Witanko,
przeglądając ostatnio radosną twórczość doszedłem do wniosku, że nie ma sensu dłużej trzymać tych o to 4 nagrań na dysku. Myślę, że komuś może przypaść do gustu. Zapraszam do badania.

Deep In Calm - Your Smile Makes Me Smile ==> chillout
http://www.sendspace.com/file/al1evt

Deep In Calm - With The East Wind (Original Mix) ==> eksperyment
http://www.sendspace.com/file/obders

Deep In Calm - With The East Wind (Vocal Mix)
http://www.sendspace.com/file/q54inu

Cinek - Only This ==> trance
http://www.sendspace.com/file/aoyy1y

Cała paczka:
http://www9.zippyshare.com/v/72219768/file.html
cinek

Re: 4 pełne nagrania

Postprzez Vibez 25 lip 2009, 0:28

Se teraz przypity ściągne i wysłucham ale ocenie jutro :D
Vibez
aka Douglas Howarth

Postprzez Sagi 25 lip 2009, 13:53

jak ktos daje to trzeba brac :) ;)
Sagi

Postprzez TrancEye 29 lip 2009, 11:48

No to download Cinek Music and play:

Deep In Calm - Your Smile Makes Me Smile
Slyszalem juz kiedys chyba demko tego Piano jest kapitalne Podoba mi sie aranz

Deep In Calm - With The East Wind (Original Mix)
Fajna perka Delikatna i ma swietny uklad (ten sampel "human beatbox" mocno daje rade) Odprezajacy wal Najs robota

Deep In Calm - With The East Wind (Vocal Mix)
Z poczatku mialem mieszane uczucia co do tego wokalu (to acapella czy vsti east-west? ) Ale po kolejnym przesluchaniu juz tak nie wadzi Wole oryginal jednak ;)

Cinek - Only This
Ciekawe intro Troche bas mnie drazni Gra zbyt nisko na moje i nie ma dostatecznego kopa Pady zdecydowanie na plus Klimat udalo Ci sie zbudowac na prawde niezly Brakuje mi tu tylko jakiegos glownego motywu ;) A tak na marginesie to chyba ten walek bardziej mozna zaliczyc do progressive niz trance

Dzieki za dobre waly :)
TrancEye
Uplifter

Postprzez Vibez 29 lip 2009, 15:18

Now Playing: Cinek - Only This [07:50min || .mp3 || 320Kbps(CBR) || Year || || 17.93Mb]

Podoba mi sie twoje brzmienie w tej stylistyce. Już jeden numer pamiętam zachwalałem. :) Generalnie bardzo przyjemnie buja, tylko ten główny motyw wydaje mi sie odseparowany od reszty. Nie wiem czy to korekcja czy brak jakiegoś pogłosu czy co ale mam wrażenie że swoim własnym torem. Tak poza tym super. :)

Now Playing: Deep In Calm - With The East Wind (Original Mix) [06:57min || .mp3 || 320Kbps(CBR) || Year || || 15.91Mb]

Bardzo przyjemnie i spokojnie. Fajny klimat uzyskałeś, podoba mi sie. Cały numer ma fajne lekkie tło. :) Technicznie to brakuje mi chyba tylko dołów i jakiś środko dołów (tak tam pusto jakoś).

Now Playing: Deep In Calm - With The East Wind (Vocal Mix) [06:57min || .mp3 || 320Kbps(CBR) || Year || || 15.91Mb]

O jakie ładne vocalizy dodane :D Bardzo porządny ten vocal - podoba się mnie !

Now Playing: Deep In Calm - Your Smile Makes Me Smile [06:54min || .mp3 || 320Kbps(CBR) || Year || || 15.80Mb]

Tu na start punkt za tytuł. Cały numer ma dobre zadatki jednak po dłuższym słuchaniu czegoś mi brak. Może jakiejś bardziej rozbudowanej melodii? Nie jest pusto, ale mało sie dzieje. To chyba to melo, bo aranże są bajer. Całość in plus oczywiście :)
Vibez
aka Douglas Howarth

Postprzez cinek 30 lip 2009, 8:19

Jak zwykle panowie daliście wyczerpującą ocenę. Wielkie dzięki :) Co do wokalu w "With The East Wind" - jest to darmowa accapella, śpiewa indyjska babka z takim, wiecie specyficznym egzotycznym zacięciem. Tyle tylko, że wokal jest od tyłu. Najlepsze, że w zasadzie odwróciłem go i obyło się prawie bez dodatkowych cięć. Wpasowało się jak ulał :D
A motyw w "Only This" na ten moment już wiem, że spaprałem. Początek wałka jest taki pozytywny dosyć i w tym kierunku powinienem chyba pójść z melo, a wyszło mi coś bardziej hardo, mrocznie. W każdym bądź razie to finały i już prodżektów nie ruszam. Dzięki :)
cinek

Postprzez Sagi 21 sie 2009, 14:36

coz dawno to mialem zrobic i w koncu sie udalo:

Only This - ciekawy pierozek, co prawda nie do konca do mnie dociera ale podoba mi sie w nim to ze jest wlasnie taki jakis inny od innych rzeczy progowych :P ma jakis taki specyficzny klimat, niestety brzmi troszke za surowo i za prosto zeby moc napisac ze jest swietny :) brakuje mu czegos po prostu..moze to tez wina predkosci...nie jest ani skocznym progresem ani glebokim odplywem jest gdzies posrodku i moze to mi tez przeszkadza ?

With The East Wind - o tutaj juz o wiele bardziej mi podeszlo :) specyficzny twoj wlasny klimat zostal utrzymany i doszla do tego bardzo fajna melodia przewodnia, bardzo sentymentalna i intymna zarazem, porownac to moge jedynie chyba do utworow Alkora ktory tez w taki swietny a zarazem bardzo bezposredni sposob potrafil przekazywac swoje emocje w utworach :)

With The East Wind z vocalem - bardzo ciekawy pomysl i ciekawe zestawienie emocjonalny track polaczony z jakims orientalnym klimatem, teoretycznie polaczenie moglo wypasc roznie...tutaj wyszlo bardzo ciekawie :) (btw gralem ta wersje na Penys Envy :))

Your Smile Makes Me Smile - baardzo fajny pozytywny utwor, tak jak poprzednik w bardzo subtelny muzyczny sposob przekazujacy pozytywne uczucia czy tam emocje :) no i fajna nazwa do tego hehe w pelni przekazujaca nastroj :) pianinko robi swoje :D melodia w srodku tez, ogolem nie ma sie do czego przyczepic jest tak jak byc powinno hehe

Pozdrawiam i licze na wiecej dobroci od ciebie :)
Sagi

Postprzez cinek 23 sie 2009, 23:05

Sagi napisał(a):Only This - ciekawy pierozek, co prawda nie do konca do mnie dociera ale podoba mi sie w nim to ze jest wlasnie taki jakis inny od innych rzeczy progowych :P ma jakis taki specyficzny klimat, niestety brzmi troszke za surowo i za prosto zeby moc napisac ze jest swietny :) brakuje mu czegos po prostu..moze to tez wina predkosci...nie jest ani skocznym progresem ani glebokim odplywem jest gdzies posrodku i moze to mi tez przeszkadza ?

trafnie to ująłeś, trudno się nie zgodzić :)
Sagi napisał(a):With The East Wind z vocalem ... (btw gralem ta wersje na Penys Envy :))

o jak miło :) szkoda, że nie dane mi było słyszeć.
Sagi napisał(a):Pozdrawiam i licze na wiecej dobroci od ciebie :)

pewnie coś się nawinie za jakiś czas, pzdr :D
cinek

Powrót do Single