Sport

Rozmowy o wszystkim i o niczym.

Powrót do Offtopic

Re: Sport

Postprzez pressya 10 wrz 2009, 11:21

Kilka słów od Wieszcza Szpakowskiego xD

http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,702 ... eszcz.html
ciężko i progresywnie :)
pressya
Under pressure

Postprzez bAchoR 10 wrz 2009, 11:43

Zamiast się cieszyć siatkarzami to wszyscy wolą opłakiwać piłkarzy i ich gre. Typowa polska mentalność. My kurwa lubimy narzekać :D

Trzeba po prostu przyjąć wiadomośći ,ze piłka nożna to żaden nasz sport narodowy. Powinniśmy tak rozpatrywać piłkę nożna w Polsce jak soccer w USA (chociaż tam się mocno poprawiło !) , w Laponii i Zimbabwe Zachodnim.
Dejan S. - Behind The Mountains (Original Mix) <3 <3 -> mój nowy przyjaciel.
bAchoR
Dwight Mayweather

Postprzez sector 10 wrz 2009, 17:07

LOL, Rafal ogarnij sie. Przestan pisac, ze taka polska mentalnosc. Pilka nozna to jeden z najpopularniejszych sportow na swiecie jak nie najpopularniejszy. Pewnie wiekszosc ludzi w PL w tym ja ma gleboko w (_o_) siatkarzy i innych a jedynie od czasu do czasu oglada mecze pilki noznej i komentuje jak to wyglada.
sector
the king of bongo!

Postprzez Sisiek 10 wrz 2009, 17:16

Siatkarze to frajerzy i tak zawsze przegrają z Ruskimi czy Brazylią :D
5-hydroksytryptamina | 3,4-dihydroksyfenyloetyloamina
Obrazek
Sisiek
Let's Go Techno

Postprzez sector 10 wrz 2009, 17:36

dokladnie! Pilkarze to przynajmniej przegraja ze wszystkimi!
sector
the king of bongo!

Postprzez Kubo 10 wrz 2009, 19:34

1 miejsce w grupie i komplet zwyciestw :) Cos czuje ze bedzie przynajmniej srebro

BTW. A "nogowcy" niedlugo w dupe dostana z San Marino :D
Kubo
The Invincibles

Postprzez Sisiek 10 wrz 2009, 19:59

Kubo nie przeżywaj bo się zsikasz :D Pierwszy raz coś im wychodzi bo tak cały czas w dupę w Lidze Światowej :D
Obrazek
Sisiek
Let's Go Techno

Postprzez Kubo 10 wrz 2009, 22:23

Trudno to sie zsikiam :D Jak juz to drugi bo bylo 2 miejsce na MS ;)
Kubo
The Invincibles

Postprzez bAchoR 11 wrz 2009, 6:19

Pewnie wiekszosc ludzi w PL w tym ja ma gleboko w (_o_) siatkarzy i innych a jedynie od czasu do czasu oglada mecze pilki noznej i komentuje jak to wyglada.

Napisz to (o siatkarzach) na dowolnym forum sportowym.

To, że jest najpopularniejszy to nie znaczy, że u nas ma tak być. Dużo ludzi żyje jeszcze Górskim i mają nadzieje, marzą że to się jeszcze powtórzy. Ale sport zmienił oblicze i nasi są 20 lat do tyłu. Za górskiego wszyscy Szarmachy, Gorgonie to byli chłopaki z pod przysłowiowej butki z piwem. Teraz nastała era profesjonalizmu i odbiegamy od tego terminu znacznie.

A siatkówka ? Niektórzy chyba nie wiedzą w jakim świecie żyją. Nasze kluby walczą o czołowe lokaty w ligach europejskich. Zawodnicy grają w najlepszych drużynach, najlepszych lig świata.Jesteśmy 7 ekipą świata jako reprezentacja. A to, że Brazylia jest jaka jest nic nie poradzi nikt. Też zdarzają im się wpadki. Brazylia to taki Bolt siatkówki. Może teraz ten dystans się zmiejszył, ale wciąż odstają od wszystkich. Ale jak ktoś ogląda i interesuje się siatkówką tylko przez przypadek przełączając kanał i trafiając na mecz to nic dziwnego, ze piszą co piszą.

Piłka nożna.Polska wchodzi do mistrzostw świata i wszyscy myślą jaki to team mamy i jak nie wychodzimy z grupy to znowu zmiana trenera. Jak mamy stworzyć zespół przez takie coś ?
bAchoR
Dwight Mayweather

Postprzez Gadu 11 wrz 2009, 8:21

Jeśli w Polsce awans do finałów ME czy MŚ jest uznawany jako sukces, to przepraszam bardzo, nie dziwota, że reprezentacja daje dupy podczas tych imprez.. To był najgorszy mecz Polski, jaki w życiu widziałem, sensu bez, pomysłu bez, szybkości bez, przyjęcia bez, ciemność..
Leo, why? Leo, bye bye!
I na koniec standardowe, gromkie: "Jebać PZPN!" :D

Zostawmy to, cieszmy się drużyną siatkarzy, półfinał z Bułgarią, myślę, że powinni dać radę, obstawiam 3:1 po walce; niech tylko Kurek zagra tak jak z Grekami, nie jak ze Słowakami..

Na rozluźnienie, przed meczem z pretendentem do zajęcia miejsca w TOP 4 w Premier League:

Obrazek
Gadu

Postprzez rdk 11 wrz 2009, 14:45

dobra to ja się pobawię w analizy

Dla mnie Leo był dobrym trenerem, takie jest moje zdanie. A dlaczego? Otóż dlatego że był z "zewnątrz". Mówił jak jest, nazywał rzeczy po imieniu. To, że miał cięty język i się czasami zapominał, to inna sprawa. A jeszcze inna sprawa że mamy taką mentalność, czujemy się zawsze oszukani, zawsze nas tylko poniżają i tylko czekamy na jakieś dwuznaczne słowa, aby wytoczyć najcięższe działa.

Co do piłki, prawda leży po środku, trochę racji ma Leo, sporo racji ma Boniek. Tomaszewski również. W sedno sprawy uderzył Rafał. Kiedyś po prostu się grało w piłkę. Dziś to jest cała machina, profesjonalizm który zaczyna się od projektu getrów kończąc na obliczaniu prędkości i podkręcenia piłki. Sorry, ale my ciągle żyjemy w latach 70tych. Mentalnie, piłkarsko i technologicznie [My czyli Polacy odpowiedzialni za piłkę kopaną] Na nasze nieszczęście aspiracje mamy jak pierwsza 5 rankingu FIFA.

Może się powtarzam, ale pisałem to na FMT i tutaj również. Nie dałbym grosza a przynajmniej nie tyle się płaci obecnie a inwestował w młodych dzieciaków. Ci którzy dziś mają po 12 lat za 6-8 lat będą stanowili o sile polskiej piłki, i to nie jest żadne odkrycie. Szkoda że u nas nikt tego nie rozumie :|
rdk

Postprzez yaper 11 wrz 2009, 18:21

Futbolu, dokąd zmierzasz?

Moim zdaniem Leo u schyłku swojego epizodu trenerskiego z naszą S-Kadrą był jednym wielkim ignorantem, dbającym tylko o to, aby dociągnąć do końca kontraktu i coś na tym zarobić. Jak wytłumaczycie takie skoki na bok jak romansik z Feyenoordem, jak wytłumaczycie prowadzenie reprezentacji spoza granic naszego kraju: gdzie obserwacje zawodników z naszej Ekstraklasy? Owszem, początki miał świetne: wyłapał Matusiaka, Gargułę, Golańskiego, Bronowickiego i jeszcze paru utalentowanych kopaczy. Za ignorancję i cynizm się płaci - dobrze, że nie jest już trenerem naszego dream-teamu - czas na zmiany, oby na lepsze! W końcu do Euro 2012 już tylko niespełna 3 lata, a skład należy budować już od zaraz i taki to skład szlifować przez pozostały czas - europejski czempionat w Ojczyźnie to dla Nas piłkarskie wydarzenie stulecia i wynik powinien być sprawą priorytetową. Kto zatem poprowadzi optymalną selekcję i wpoi chłopakom walkę nie tylko na podłożu fizycznym, ale i psychologicznym? Opcji jest kilka, ale ja poważnie traktuję jedynie kandydaturę Franza Smudy. Jego filozofia gry bardzo mi odpowiada - liczę na to, że znalazłby w naszych ligach 20stu porządnych młodych chłopaków i zaadaptował ich do reszty drużyny-trzonu, który to i tak musi być skorygowany o paru 'leśnych dziadów', co kondycyjnie i skillowo wysiadają w przedbiegach - gdzie ten international level, pytam się? Najbliższe dni wiele nam rozjaśnią, zostanie wybrany trener tymczasowy - oby to był właśnie Smuda i z tymczasowego stał się tym właściwym. Nie widzę innego człowieka na to stanowisko - oby nie był to obcokrajowiec, bo taki typ patrzy na grę nie patriotycznym sercem, a jak najlepszym wypełnieniem kontraktu i osiągnięciem kolejnych ciepłych słówek w trenerskim dossier.

Siatkarze: owszem ładnie pocisnęli, ale bądźmy szczerzy: przeciwnicy byli przeciętni (poza nieobliczalną Francją). Teraz dopiero zaczną się schody i prawdziwa próba sił i umiejętności tego zdziesiątkowanego kontuzjami składu. Bułgaria zawsze była dla nas niewygodnym przeciwnikiem - najmocniejszym składem męczyliśmy się z nią niemiłosiernie. Obawiam się, że dla tego teamu to może być za wiele, nie wspominając o Rosji, która wydaje się murowanym faworytem do zdobycia tytułu. Serce mówi co innego, toteż: do boju Polsko! Czekam na jutrzejszy mecz i kibicujemy, w końcu za to się nie płaci i dlatego jesteśmy w tym najlepsi, nicht wahr?! Optymizm ponad wszystko, zasłońmy woalą milczenia suche fakty, bo pesymista do uprzedni optymista tyle że dobrze poinformowany.

Amen...
TRANCE ENGINEERING

"Bóg stworzył trance, a następnie człowieka, aby człowiek mógł słuchać trance, lepszego dzieła Bożego oczekiwać nie możemy(...)"

last.fm
yaper
dole

Postprzez Gadu 12 wrz 2009, 10:07

Tymczasowym trenerem zostanie niestety Majewski, oby nie przedłużali z nim kontraktu.. Lepszy byłby już ten z TV show, niż twórca nikomu niepotrzebnej kadry U-23..

Kolejny dzień pełen sportu, począwszy od kwalifikacji do jutrzejszej GP Włoch; wczoraj Robert 11. i 5., Force India są w gazie, Monza im pasuje, bolid z największą prędkością maksymalną spośród wszystkich maszyn + tor z bardzo długim prostymi, na którym przez ok. 80% okrążenia zostaje otwarta przepustnica = to może się udać.
Później siata i trzymanie kciuków za chłopaków w potyczce z Bułgarami albo Premier League i Man City - Arsenal :P Szkoda, że w tym samym czasie.. Osobiście wolałbym nie obejrzeć meczu Polska - Serbia w kosza niż mieć taki dylemat :P
Obrazek
Gadu

Postprzez TrancEye 12 wrz 2009, 10:26

Gadu napisał(a):Później siata i trzymanie kciuków za chłopaków w potyczce z Bułgarami albo Premier League i Man City - Arsenal :P Szkoda, że w tym samym czasie..

No szkoda wlasnie :/ Jedno z ciekawszych spotkan Premier League w tym sezonie Nasi z Bulgarami priorytet, ale Man City bede dogladal ;)
TrancEye
Uplifter

Postprzez bAchoR 12 wrz 2009, 14:40

Czemu wszyscy wieszają psy na Leo ?
Już wszyscy zapomnieli jak się nim podniecali ? y ?

Nawet artysta z gówna rzeźby nie urzeźbi i taka chyba jest prawda. Trener przygotowuje zadania taktyczne itd. ale co z tego jak taki zespół nie umie tego wykonać. Leo w impulsie powiedział, że w Polsce pracują amatorzy ... I zaraz PZPN oburzony xD Niech ktoś mi powie, że sie nie pomylił w tym osądzie ?

Teraz tak... Mamy teraz 3 lata przerwy od reprezentacyjnej piłki nożnej. I na Euro mamy reprezentacje bez żadnego ,,docierania'' , kształtowania charakteru zespołu (samo występ na mistrzostwach świata). Znowu będzie kiepsko ?
bAchoR
Dwight Mayweather

Postprzez Sisiek 12 wrz 2009, 14:47

bAchoR napisał(a):Czemu wszyscy wieszają psy na Leo ?
Już wszyscy zapomnieli jak się nim podniecali ? y ?

Ja się podniecałem aż mi stawał w czasie oglądania meczów ale teraz jest frajerem bo przegrał grupę eliminacyjną z samymi ogórkami na czele z Irlandią i Słowenią. Pasuje taka odpowiedź czy mam zmienić ?

bAchoR napisał(a):Nawet artysta z gówna rzeźby nie urzeźbi i taka chyba jest prawda.

Kolejna Twoja mądrość mająca tyle wspólnego z rzeczywistością co UFO. Jakby miał łeb na karku nie powoływałby piłkarzy, który swój ostatni profesjonalny mecz rozegrali w PESie albo nie brałby gałganów z Górnika Zabrze który z wielkim hukiem zleciał do 1 ligi bo byli surowi w chuj i strzelili w czasie pełnego sezonu 20 bramek xD

bAchoR napisał(a):Teraz tak... Mamy teraz 3 lata przerwy od reprezentacyjnej piłki nożnej.

W niewiele dłuższym czasie Ruscy zmontowali taką ekipę która namieszała na ME że hej :)
Obrazek
Sisiek
Let's Go Techno

Postprzez bAchoR 12 wrz 2009, 15:02

Ja się podniecałem aż mi stawał w czasie oglądania meczów ale teraz jest frajerem bo przegrał grupę eliminacyjną z samymi ogórkami na czele z Irlandią i Słowenią

Nie przyszło Ci do głowy, że my też jesteśmy takimi ogórkami ?
I zatrudniliśmy jednego z najlepszych trenerów na świecie, żeby to zmienił ? Chyba po to go zatrudniliśmy za takie pieniądze ?

Kolejna Twoja mądrość mająca tyle wspólnego z rzeczywistością co UFO. Jakby miał łeb na karku nie powoływałby piłkarzy, który swój ostatni profesjonalny mecz rozegrali w PESie albo nie brałby gałganów z Górnika Zabrze który z wielkim hukiem zleciał do 1 ligi bo byli surowi w chuj i strzelili w czasie pełnego sezonu 20 bramek xD

Dzięki za komplement. UFO żyje. Mój ziomek ma taką ksywe.

Leo szukał ludzi, którzy spełnili by jego wizje trenerską. Widzisz jak głęboko szukał...

W niewiele dłuższym czasie Ruscy zmontowali taką ekipę która namieszała na ME że hej

Rosja dysponuje o wiele lepszym potencjałem sportowym.
bAchoR
Dwight Mayweather

Postprzez Sisiek 12 wrz 2009, 15:07

bAchoR napisał(a):Nie przyszło Ci do głowy, że my też jesteśmy takimi ogórkami ?

Dziękuje za oświecenie :D Mimo wszystko są gorsi od nas :)

bAchoR napisał(a):I zatrudniliśmy jednego z najlepszych trenerów na świecie, żeby to zmienił ?

W czym najlepszego ? :D Chyba w gadaniu kocopołów o drewnianych domkach :D Już wiem czemu go bronisz. Gadacie pierdoły na takim samym wysokim poziomie :D

bAchoR napisał(a):Leo szukał ludzi, którzy spełnili by jego wizje trenerską. Widzisz jak głęboko szukał...

Głęboko w dupie chyba :D Mógł jeszcze zajrzeć do 3 ligi tam na pewno są jakieś perełki :D Napisz jeszcze, że pracował w Realu Madryt :D

bAchoR napisał(a):Rosja dysponuje o wiele lepszym potencjałem sportowym.

Chyba finansowym :)
Obrazek
Sisiek
Let's Go Techno

Postprzez bts 12 wrz 2009, 21:07

Dzisiaj Polacy ładnie pocisnęli Bułgarów, nerwowy drugi set na szczęście na naszą korzyść tak to mecz mógłby potoczyć się inaczej. Natomiast w drugim półfinale Francuzi ograli Rosjan! Nie ukrywam, że finał z nimi daje nieco większa nadzieję na złoto ;)
Chris Harvey - In Dreams With Betty
Basil O'Glue - Angular Momentum (Original Mix)
Rex Mundi - Interstate Of Lightning
Icon & Jam - Estimado
bts

Postprzez sector 13 wrz 2009, 19:01

az milo popatrzec jak chlopaki dymaja w siate :)
sector
the king of bongo!

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Offtopic