Planet Of Angels - Hala Arena/Łódź - 07.11.2009

Wszystko o zbliżających się imprezach. Line-upy, tracklisty, zdjęcia, opinie.

Powrót do Imprezy

Re: Planet Of Angels - Hala Arena/Łódź - 07.11.2009

Postprzez yaper 13 sie 2009, 21:54

Widzę, że ten event wywołuje niemałe kontrowersje i jest tematem powszechnie znanych 'spin'. Dorzucę zatem swoje 'trzy grosze' i przedstawię swój punkt widzenia.

Szykuje się naprawdę zacne wydarzenie, którego nie idzie przegapić. W końcu zapowiada się prawdziwie transowy event, jeśli mieć na uwadze to, co wyprawiają ostatnio agencje, zapraszając przeważnie housowych grajków, bo tak jest jazzy i bardziej zyskownie. Moje wygłodniałe transu uszy wreszcie doczekają się chwil ukojenia. Może brakuje mi tutaj najbliższych mojemu sercu przedstawicieli UK trance, ale dobrym upliftem równie nie pogardzę. Mieszanka A&B, A&F, N2O, GE wraz z Siedem na dokładkę pasuje mi, aż nadto. Co więcej, impreza odbędzie się z łódzkiej Arenie - nie znam tej miejscówki i bardzo mnie ona intruguje (oglądałem wczoraj mecz koszykówki właśnie rozegrany w tejże hali i wizualnie może się podobać!). Może termin nie jest szałowy w kontekście Mayday, ale dla chcącego nic trudnego. Zapowiada się dłuugi weekend!
TRANCE ENGINEERING

"Bóg stworzył trance, a następnie człowieka, aby człowiek mógł słuchać trance, lepszego dzieła Bożego oczekiwać nie możemy(...)"

last.fm
yaper
dole

Postprzez KaSS 13 sie 2009, 21:59

sector napisał(a):Kass, dlatego, pojedz, zobacz a raczej uslysz. Tak jak napisal Sisior, wiekszosc osob siedzi przed komputerem i jezdzi na eventy na youtube. Jak przejezdzisz taka ilosc eventow co my tutaj na forum to bys moze sama bedziesz pisala takie posty jak my. Sama stwierdzisz 'ej, ale to juz bylo przeciez!' i bedziesz chciala czegos nowego.

No właśnie wjeżdżę się i nabiore zapewne całkiem innego spojrzenia na to :) ale teraz LU wydaje mi się "zacny" :D Bardzo chętnie bym pojechała. Tym bardziej że MD nic mnie nie kosztuje i mam komfort finansowy akurat :)
Obrazek
<3|trance .. transforming peace into music|<3
KaSS

Postprzez bAchoR 14 sie 2009, 14:19

On gra wszystko i dla wszystkich a to dla mnie na prawde jest bardzo słabe.... Abovów juz też słyszałem kilkakrotnie i powiem tak pierwszy raz był ok ale następne to w kółko to samo... Ta sama barwa utworów, te same wokale, sukier i miód... Chłopaki najzwyklej w swiecie nudzą sie przez tą swoją słodycz.... Według mnie idą do dołu obecnie tak jak cała ta ich wytwórnia....

Kurwa... i ja z Tobą dyskutowałem o muzyce w Warszawie. Rozpisujesz się jak prawdziwy Noob. Wiesz co to znaczy styl, własne brzmienie ?

No a poruszeni przez was wyspiarze ???? Sprawdzcie sami jacy oni są !!! Wyspy to kopalnia talentów, kopalnia wizji muzyki i pomysłów na style, tam co miesiąc pojawia sie jakiś nowy producent

Co miesiąc pojawia się nowy producent, bo każdy dzięcioł może i potrafi tworzyć taką muzykę.
Zabijasz mnie tymi wyspiarzami widząc w nich wielich Mozartów elektroniki, a połowa z nich ma się tak do muzyki jak łysy do grzywki.
Poza tym sety wyspiarzy nigdy nie są schematyczne, zawsze mają olbrzymią energię...

UK nie jest schematyczny ? Niech reszta będzie milczeniem :D

Pokażcie mi chociazby jakiegos Holendra który robi tyle reworków i remixów dla samego siebie co którykolwiek z wyspiarzy ???

No właśnie... Cały czas wpierdalają te same klocki pod inne motywy i czym Ty chcesz tu się pochwalić ? Sam sobie teraz strzeliłeś w kolano, Marcin :D

Moim zdaniem próbujesz dostrzegać, a nawet dostrzegasz obraz matejki na czystym płótnie. Ja Twoje obrazka nie widze i za każdym razem jak powiesz, że widzisz wyraziste kontury, przejścia kolorów, to ja Ci napisze, że widze pustą kartkę...

Dziękuje
Dejan S. - Behind The Mountains (Original Mix) <3 <3 -> mój nowy przyjaciel.
bAchoR
Dwight Mayweather

Postprzez bAchoR 14 sie 2009, 14:33

Z tymi dzięciołami to zbyt dosłownie napisałem. Chcę się poprawić.

Chodzi o to, że nie może być tak, że Marcin piszes, że co nowy w wyspiarz to objawienie sezonu i sami nowi kozacy.

Trance to nie jest jakaś muzyka bogów, że niewiadomo jak skomplikowana i tylko niektórzy mogą ją słyszeć. W gruncie rzeczy jest prosty jak proste jest życie 5 latka.

;)
Dejan S. - Behind The Mountains (Original Mix) <3 <3 -> mój nowy przyjaciel.
bAchoR
Dwight Mayweather

Postprzez JohnnyKnoxville 14 sie 2009, 14:35

bAchoR napisał(a):Co miesiąc pojawia się nowy producent, bo każdy dzięcioł może i potrafi tworzyć taką muzykę.
Jeśli tak uważasz to sam coś pokaż !!!! Bo jak narazie Robisz Rafał dużo szumu, dużo gadasz i nic poza tym... Jeśli uważasz ze kazdy potrafi produkować to czego sam nic nie pokażesz ??? Zrób jakiś wałek, wydaj go gdzieś, później zrób następny, remix i dalej to wtedy Twoje zdanie bedzie miało dla mnie jakąś wartość... Póki co jest dla mnie tylko czczą gadaniną.... O eventach też jak dla mnie za wielkiego pojecia nie masz bo tylko potrafisz gadać że gdzies jedziesz i bedziesz a jak przychodzi co do czego to Cie nigdy nie ma.... Jeśli na jakiś evencie jest sie raz w roku i to na swoich ulubionych producentach/djach to nie ma siły zeby sie nie podobało.... Tak samo w takim wypadku nie ma siły zeby być obiektywnym i cos oceniać....

bAchoR napisał(a):UK nie jest schematyczny ? Niech reszta będzie milczeniem :D
A jest ???? Bachor znowu fail !!! Co to wogóle jest to UK ??? Nie wiem czy sie zastanawiałeś nad tym kiedyś głębiej ??? UK tak właściwie bardzo ciezko sklasyfikować bo utwory tak określane to Uk-uplifty, UK-techy, Uk-psy tranceowe produkcje, UK techno, jakieś acidowe wynalazki tak że na prawde ja nie uważam tego za schematyczne.... Wystarczy popatrzec na sety Kearneya, JOCa, Askewa a także innych dj z wysp.... Według mnie UK bardziej to energia, power, jakieś ciekawe mroczne sample, psy dźwięki, skompe jednosamplowe wokaliki, mrok, czy z drugiej strony power połączony z odrobiną tandety muzycznej (tak tandety :P Ale takiej pozytywnej i dobrej, przy której człowiek cieszy banie i która ma w sobie jednak coś ciekawego i innego. Moim zdaniem cały hard house lekko pachnie własnie taką specyficzną pozytywną tandetą, niektóre wałki Webstera, JOCa jako Join Operations Centre, Remixy Kearneya do niektórych rzeczy, właśnie takie są i moim zdaniem jest to genialne w nich ).... To jest dla mnie UK i za to go lubie.... Poza tym Uk potrafi być także i wesoły i refleksyjny.... Moim zdaniem tamtejsze wałki nie są tak komercyjne jak większość innych (bez wchodzenia w szczegóły i dalszego rozwijania)...
bAchoR napisał(a):No właśnie... Cały czas wpierdalają te same klocki pod inne motywy i czym Ty chcesz tu się pochwalić ? Sam sobie teraz strzeliłeś w kolano, Marcin :D
Co ????? :D Ale sie uśmiałem :D

Dziekuje Rafale za Twą opinie ale jest nei trafiona zupełnie akurat w tym wypadku :P Z czego to wynika mianowicie nie wiem ??? :D
Ostatnio edytowano 14 sie 2009, 14:57 przez JohnnyKnoxville, łącznie edytowano 1 raz
skromnie :P
John Askew - The Witch
Rory James - Memory Flush (The Viceroy remix)
The Viceroy & KOTO - The Horror
Iio - Rapture (Ian Betts Rework)
Tony De Vit - I Don't Care (Lee Haslam's Tech Trance Remix)
Liquid Soul - Global Illumination (McMahon & Marcuscha Remix)
McMahon & Marcuscha - Act Like You Know !!!! \o/
Sash - Mysterious Times (John Dopping Remix) !!!! \o/
John Dopping - Cognition !!!! \o/
Nick Sentience feat. DJ Kristian - Threshold
Kaeno & Denzo - North Star (Des Mcmahon Remix)
JohnnyKnoxville
John Askew fan

Postprzez dj3500 14 sie 2009, 14:56

Z flamem proszę gdzie indziej, najlepiej na priva. Flamowe posty pod moim będą kasowane.

Licznik skasowanych do tej pory: 2 :]
dj3500
Administrator

Postprzez peterhol9 14 sie 2009, 15:06

Kurnia.. Mi się lajnap podoba :) Jakby była kasa to gra gitara :D
I LOVE RUSSIAN AND GREEK PROGRESSIVE

Obrazek
peterhol9
yoma

Postprzez bts 14 sie 2009, 15:47

Na Mayday się nie wybieram. Jest to jakaś alternatywa więc niech pomyślę:
Above & Beyond: Styl Anjuna nudzi mnie strasznie. Styl, który kiedyś bardzo lubiłem ale 'skończył się' gdzieś w okolicach Anjunabeats vol. 3,
Sied van Riel: Kiepski występ na EnTrance dobrej reklamy nie robi, jego kawałki również do mnie nie trafiają,
Aly & Fila: Ich audycja nie wzbudza we mnie zainteresowania, kawałki podobnie. Niemniej jednak występ Fili na EnTrance wspominam miło,
Giuseppe Ottaviani: Wbrew obiegowej opinii jego występ na RTX podobał mi się aczkolwiek nie wiem co aktualnie wyprawia.
Nitrous Oxide: patrz 'styl Anjuna'.
I teraz szczerze mówiąc nie wiem kogo w tej pozostałej 2ce musieliby dać organizatorzy żeby mnie przekonać. Pewnie skończy się na Sanderze albo Ingrosso. A jeśli A&B mają być głównymi gwiazdami to już w ogóle lipa. Krótko: nie warto :D
Chris Harvey - In Dreams With Betty
Basil O'Glue - Angular Momentum (Original Mix)
Rex Mundi - Interstate Of Lightning
Icon & Jam - Estimado
bts

Postprzez Sisiek 14 sie 2009, 20:12

yaper napisał(a):Może termin nie jest szałowy w kontekście Mayday, ale dla chcącego nic trudnego.

A co ta biba ma wspólnego z Mayday. Zupełnie dwa inne światy. To tak jakby jednego dnia była opera i mecz :D Inny target ;)

bAchoR napisał(a):Rozpisujesz się jak prawdziwy Noob. Wiesz co to znaczy styl, własne brzmienie ?

Własne sranie w banie. Podpisany kontrakt i wszystko jasne. Zwłaszcza względem młodych supporterów którzy wcześniej podają co zagrają i nie mogą grac wałków gwiazd będących po nich itp. Tysiące innych niuansów. A wy się spinacie jak o sprawę życia i śmierci. Widzicie tylko nazwiska które i tak wam nic nie mówią bo ostatni set w/w słyszeliście kiedyś tam i grali coś tam. I to już Wam pisałem ale do Was to dalej nie dociera. Takich grajków jak Downej, Kernej wszyscy mają w głębokim chh... . Zrozumcie to ! Ktoś robi bibę, inwestuje w to nie małą kasę i ma w nosie że Dżony z evibes.pl chce posłuchać Kerneja. Sprowadza sobie A&B których ludzie słyszeli w sobotę w nocy w radio i na których przyjdzie 5 tysięcy osób , każdy kupi bilet, browara, kiełbaskę i impreza się zwróci a może nawet się coś zarobi. Zjedzą po pigule, narobią popeliny w pociągu, będą się dobrze bawić i wrócą zadowoleni do domu. A na następnej imprezie pod tym samym szyldem pojawią się jako pierwsi po wejściem. Wszystko jest komercją i kij :)
5-hydroksytryptamina | 3,4-dihydroksyfenyloetyloamina
Obrazek
Sisiek
Let's Go Techno

Postprzez KaSS 14 sie 2009, 21:19

Popieram Siśka nareszcie ktoś napisał coś mądrego obiektywnie i bez żadnych spinów :) Ktoś zobaczy A&B lub A&F i pomyśli "wooow jadę tam" i tak organizator ma kasę i ludzie mają uciechę. A to, że nie ma mniej znanych djów(/i? nigdy nie wiem jak sie to odmienia xD) nasza strata. Pewnie, że dla niektórych weteranów tutaj na forum przyjemniej byłoby usłyszeć mniej znanych artystów lub UKjowców ale nie można mieć wszystkiego. Np ja UK trance poznałam dopiero niedawno (przez Rado) a wcześniej nawet nie wiedziałam, że coś takiego istnieje (wstyd!). Więc nie należy się dziwić, że organizator woli zaprosić słynnych grajków:) Tu wszędzie chodzi o kasę.
Obrazek
<3|trance .. transforming peace into music|<3
KaSS

Postprzez Stelmach 14 sie 2009, 21:59

Ja bardzo żałuję że line up taki kiepski, bo nie będzie bani w znanym już forumowiczom gabinecie psychologicznym, który stosuje niesamowicie skuteczną terapię alkoholową :D Póki co szykuję się na dobre upliftowe granie 18 września do Radomia.
Stelmach
Rave on!

Postprzez Rado 24 sie 2009, 14:54

Jest oficjalne potwierdzenie na znanym i lubianym portalu 8-)
Pełny skład:
Above & Beyond
Sied van Riel
Funkagenda
Aly & Fila
Giuseppe Ottaviani
Nitrous Oxide
Inox
DJ Swift
Zobaczymy jak się wszystko potoczy ale ta hala ma ogromny potencjał i dla samego show bym się tam z chęcią wybrał.
Obrazek
Rado

Postprzez Enters 28 sie 2009, 8:20

Rado napisał(a):Funkagenda

Guzik prawda :) Akurat ta pozycja nie jest potwierdzona :) Zapowiada się, że go nie będzie.
aka kaziemierz | GT FTW!
Enters

Postprzez JohnnyKnoxville 28 sie 2009, 10:21

dj3500 napisał(a):Licznik skasowanych do tej pory: 2 :]
Idziemy z Bachorem łeb w łeb :D Jeden mój jeden jego :P

Z fajnych rzeczy które byłbym zadowolony gdyby Giuseppe pocisnął to jego dwa remixy do Sum of Zero Colontonia i Never fade Away JOCa.... Na prawde wyszły mu te remixy....

Na banie się nie wybieram bo nie będe jechał na cieniasów którzy grają plastik....
skromnie :P
John Askew - The Witch
Rory James - Memory Flush (The Viceroy remix)
The Viceroy & KOTO - The Horror
Iio - Rapture (Ian Betts Rework)
Tony De Vit - I Don't Care (Lee Haslam's Tech Trance Remix)
Liquid Soul - Global Illumination (McMahon & Marcuscha Remix)
McMahon & Marcuscha - Act Like You Know !!!! \o/
Sash - Mysterious Times (John Dopping Remix) !!!! \o/
John Dopping - Cognition !!!! \o/
Nick Sentience feat. DJ Kristian - Threshold
Kaeno & Denzo - North Star (Des Mcmahon Remix)
JohnnyKnoxville
John Askew fan

Postprzez Enters 13 wrz 2009, 23:31

No i już oficjalnie :) za: Planet of Angels - Pełny i oficjalny lineup

* Above & Beyond (Wielka Brytania)
* Aly & Fila (Egipt)
* Sied van Riel (Holandia)
* Giuseppe Ottaviani (Włochy)
* Funkagenda (Wielka Brytania)
* Nitrous Oxide (Polska)
* Inox (Polska)
* Dj Swift (Polska)
aka kaziemierz | GT FTW!
Enters

Postprzez Arr 14 wrz 2009, 0:43

@ Enters .. widze ze jesteś bardzo.. bardzo blisko spraw organizacyjnych.. wiec mam pytanko.. Dlaczego do teraz w żadnym ze źródeł nie ma choćby wzmianki o tym kto to organizuje :?: :?: (nazwa, namiar) zauwazyłemn ze ta wiadomośc jest dziwnym trafem zupełnie pomijana..

osobiscie mam wrazenie ze to ekipa bez jakiegokolwiek doświadczenia (na szerszą większą skale) grupa zapaleńców z ogólniaka ze szkolnej ławy z kontaktami i pieniędzmi... chcąca coś sobie udowodnić ;PP (no offence) ale martwie sie o organizacyjny burdel i jakość imprezy.. to tez chciałbym usłyszeć jakies fakty..

prawdą jest że zadna z agencji obstawiajacych wieksze imprezy transowe nie jest doskonala i kazdy sie juz zaadaptował do (w wiekszoci przypadków) nie europejskiegoo poziomu.. i stara sie sobie radzić no nie wiem... własny wieszak na kurtke czy coś :P ;) chodzi o to jak ugryść to wasze Planet of Angel by potem nie pluć sobie w brode :?: :?:
Arr

Postprzez Enters 14 wrz 2009, 7:58

Arr napisał(a):Dlaczego do teraz w żadnym ze źródeł nie ma choćby wzmianki o tym kto to organizuje :?: :?: (nazwa, namiar) zauwazyłemn ze ta wiadomośc jest dziwnym trafem zupełnie pomijana..

Według mnie dlatego, że jest to mało istotna informacja dla przeciętnego zjadacza chleba :) A ten kto tak bardzo chce wiedzieć kto stoi za imprezą i tak się dowie :) Warto byłoby o to zapytać organizatorów, chociaż wydaje mi się, że jakoś specjalnie do tego wagi nie przywiązywali i nie spodziewali się, że kogoś będzie to w ogóle interesować. Swoją drogą w zapowiedzi tej imprezy na GT, którą znajdziesz tutaj, masz stopkę na samym dole, gdzie napisane masz kto to organizuje.

Ekipa ma doświadczenie przy robieniu dużych i bardzo dużych imprez. W Łodzi ostatnio organizowali Łódź Crazy Day. A wcześniej Baltic Summer Festival w Szczecinie. Cytując słowa organizatora:
Ludzie, którzy to robią to stare wygi. Mój wspólnik organizował min. Tine Turner w Sopocie i Joe Cockera
w Gdyni. Dla mnie to 4 koncert. Nie mówiąc o osobie odpowiedzialne za dj-ów. Ma na swoim koncie więcej imprez niż ja włosów na głowie hehehe, a mam ich dużo.
aka kaziemierz | GT FTW!
Enters

Postprzez Rado 25 paź 2009, 20:53

Podnoszę temat, wybiera się ktoś w ogóle na tą imprezę :?: 8-)
Obrazek
Rado

Postprzez Alexandra 26 paź 2009, 10:37

może ja wpadne :)
shhh... be quiet... listen... THIS PLACE IS ROCKING ! ! !

Obrazek
Alexandra

Postprzez Stelmach 26 paź 2009, 18:42

Mnie najbardziej interesuje czy wpadną wszyscy żarliwi orędownicy tej imprezy, którzy zachęcali i tak namiętnie wypowiadali się na poczatku tego tematu?

Wpadaj Ola, miejscówka jest Ci już dobrze znana, dołączy zapewne ekipa Konciali i podobne nieprzeciętnie ładne radomianki :D Gwarantuje niezapomnany before & After na miarę tego sprzed First Touch :D
Stelmach
Rave on!

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Imprezy