Monisia napisał(a):a ja tylko odradzam toshibe gówno szajs części więcej warte niż cały laptop ;]
Jak sie ma 100 letni komputer to ta. Nie pisz wiec bzdur. Laptopy nigdy nie sa tanie, chyba, ze sie kupuje szajs. Jak kupisz cos dobrego zlozone z dobrych podzespolow to i nic dziwnego, ze drogie.
tymek napisał(a):sony vaio sa bardzo dobre i mozna trafic w przystepnej cenie
Pod tym sie podpisze. Sam mam Vaio. Moj tato tez. Jednak jest pewien problem z Vaio tak samo jak z MACami a mianowicie sa o wiele drozsze od ich odpowiendikow innych firm. W przypadku Bogumila VAiO jest jednak bardzo odlegly.
Amnes napisał(a):ja mam della i powiem, że świetny nie jest z pewnych względów, już zresztą rozwikłane, ale wyjścia minijack wszystkie dwa w pół roku się posypały. I ogólnie z dźwiękiem właśnie kupa problemów. Za to gwarancja 3 lata ma swoje zalety, będę musiał kiedyś zadzwonić, żeby serwisant zrobił dźwiękówke.
Aha matryca nie ma jednego złego piksela po roku. Vaio którego oddałem miał setki, ale to wyjątkowy jakiś przekręt był. Soniacze ponoć jednak miały kiepskie matryce. Ale jak wiemy technika idzie do przodu, a wpadki każdemu się zdarzają.
Dlatego wlasnie napisalem Bogumilowi, zeby zobaczyl sobie na inne forum bo tutaj kazdy bedzie pisal straszne bzdury albo rzeczy na ktorych sie specjalnie nie zna. Amnes Krolu Zlotu. To, ze Tobie sie posypalo, nie znaczy, ze kazdy jeden model DELL sie sypie. Ja mialem DELL XPS i uwierz mi, ze w swoim czasie nie mial sobie rownych i nic sie nie popsulo przez 3 lata. O czym to swiadczy? Tylko o tym, ze seria XPS byla dobra a nie, ze DELLe sa do (_o_).
Druga sprawa. Gwarancja to jest zupelnie inna sprawa. Praktycznie kazdy producent umozliwia dokupienie dodatkowej gwarancji czy tez jej przedluzenia. Wiec to tez jest w pewnym sensie malo istotne.
Nie pisz tez, ze VAiO maja matryce z dupy bo wlasnie dla odmiany maja jedne z najlepszych. Matryce X-Black czy X-Black II to jest kosmos w porownaniu z innymi matrycami. Nie jest to tylko moja opinia. Obecnie mam 13" VAiO na X-Black II i uwierz mi, ze nie widzialem, nawet nie slyszalem, zeby obecnie byl jakis laptop z rownie dobra matryca.
Pozatym tak jak mowie. Firma moze byc z (_o_) a moze zrobic taki model Laptopa, ktory bedzie zjadal wszystkie inne. Dlatego nie ma co generalizowac. Ja napisalem o DELLu i Asusie bo te maja chyba najlepszy serwis w PL. Dodatkowo sa naprawde dobrze wykonane.