I Love Techno Belgium

24 październik, Gent, Belgia
Wszystko o zbliżających się imprezach. Line-upy, tracklisty, zdjęcia, opinie.

Powrót do Imprezy

I Love Techno Belgium

Postprzez Stelmach 11 sie 2009, 21:43

Obrazek

Info: http://www.ilovetechno.be/2009/
Bilety: https://ilovetechno.timoco.eu/shop/step ... 22FE9F9BE7

Line up: BOYS NOIZE - DAVE CLARKE - THE BLOODY BEETROOTS - DEADMAU5 (live) - LAURENT GARNIER (live) - SIMIAN MOBILE DISCO (live) - THE PROXY (live) - CHRIS LIEBING - FAKE BLOOD - BURAKA SOM SISTEMA (live) - SPEEDY J - SURKIN - DON RIMINI - JOHNNY D

Komentarz imprezy zbyteczny. Dla wielu z pewnością główne techniczne wydarzenie roku. Cena biletu śmiesznie niska. Zakładam temat ponieważ często jeżdżę służbowo do Belgii a miasto Gent znam bardzo dobrze. Mam możliwość wynajęcia za darmo na koszt firmy 1-2 pokoi w hotelu, przenocowania i zrobienia melanżu. Dojazd musicie zrobić sobie na koszt własny autem, ewentualnie wziąść autobusy eurolines (koszt ok. 150-200 zł z Warszawy). Niestety tym razem z technicznych powodów nie mogę wziąść swojego czerwonego Ferrari :D Żarcie zapewniam również. W Gent są fajne atrakcje turystyczne, min. zamki, średniowieczne centrum, kamienice i śliczne wodne kanały z pływającymi kwiatami sto razy ładniejsze niż w zapyziałej Wenecji. Rzut beretem nad morze do Ostende, Brukseli, Antwerpii, Lokeren i południowej Holandii - Tilburga i Bredy (odwiedzimy Tiesto 8-) ). Piękne kwiatowe krajobrazy niczym w Holandii. Świetny pomysł na lekko spóznione wakacje. Kto chętny zapraszam. Sam z przyjemnością posłucham Clarke'a, którego ze starej technicznej ekipy uważam za absolutnego mistrza.
Stelmach
Rave on!

Re: I Love Techno Belgium

Postprzez JohnnyKnoxville 11 sie 2009, 22:33

Stelmi ja sie zastanawiam, ale powiem Ci we wrześniu dopiero bo różnie to jeszcze może być....
skromnie :P
John Askew - The Witch
Rory James - Memory Flush (The Viceroy remix)
The Viceroy & KOTO - The Horror
Iio - Rapture (Ian Betts Rework)
Tony De Vit - I Don't Care (Lee Haslam's Tech Trance Remix)
Liquid Soul - Global Illumination (McMahon & Marcuscha Remix)
McMahon & Marcuscha - Act Like You Know !!!! \o/
Sash - Mysterious Times (John Dopping Remix) !!!! \o/
John Dopping - Cognition !!!! \o/
Nick Sentience feat. DJ Kristian - Threshold
Kaeno & Denzo - North Star (Des Mcmahon Remix)
JohnnyKnoxville
John Askew fan

Postprzez Technik303 11 sie 2009, 22:51

dużo... tego wliczając imprezki w październiku i listopadzie ;) nie można być wszędzie :/ Może kiedyś :P
15.04.2011 Progressive Tunes @ LOFT Club / Wrocław
Deep in Progress
Tanie kasztany @ piwnica we Wrocławskim Wiksolocie ;)
Technik303

Postprzez sector 12 sie 2009, 9:52

Stelmach przyznaj sie ze jedziesz na Deadmau5a :)
sector
the king of bongo!

Postprzez Sisiek 21 sie 2009, 16:36

@ Orange Room

CROOKERS
BLOODY BEETROOTS
FAKE BLOOD
THE COUNT
SINDEN
DON RIMINI
BIRDY NAM NAM (live)
BURAKA SOM SISTEMA (live)
SOUND OF STEREO

@ GREEN ROOM

DEADMAU5 (live)
PAUL KALKBRENNER (live)
JORIS VOORN
JOHHNY D
ADAM BEYER
CHRIS LIEBING
LUKE SLATER (live)
FADER

@ BLUE ROOM

BOYS NOIZE
TIGA
THE PROXY (live)
ZOMBIE NATION (live)
A-TRAK
THE SUBS (live)
PARTYHARDERS SQUAD

@ RED ROOM: WHITE NOISE

DAVE CLARKE
VITALIC (live)
LEN FAKI
SPEEDY J
CARL CRAIG

@ YELLOW ROOM

LAURENT GARNIER (live)
YUKSEK (live)
BRODINSKI
SURKIN
SOUND PELLEGRINO THERMAL TEAM
TOCADISCO
SIMIAN MOBILE DISCO (live)
KR!Z

Stelmi namawia, koszty niewielkie więc pewnie się pojawię ;) Kiedyś I<3Techno ceniłem sobie bardziej niż Mayday. Z relacji znajomych słyszałem, że syty rozpie... więc czemu by nie :P
5-hydroksytryptamina | 3,4-dihydroksyfenyloetyloamina
Obrazek
Sisiek
Let's Go Techno

Postprzez badzio 21 sie 2009, 18:44

jak ktos juz pojedzie to niech sprawdzi laurenta garniera bo typ ostatnio przechodzi sam siebie
badzio

Postprzez Qsi 22 sie 2009, 10:35

DAVE CLARKE
VITALIC (live)
LEN FAKI
SPEEDY J
CARL CRAIG

nie ma bata jedziemy tam :)
Qsi

Postprzez Stelmach 22 sie 2009, 18:16

Badzio, nie zamulaj i naginaj śmiało z naszą ekipą, mam nadzieję że Twój pies będzie zdrowy, czas się znajdzie, ciotka nie przyjedzie, a szef sypnie grubą wypłatę i sam sprawdzisz jak Garnier ciśnie na żywo :D Ja już bilecik mam i chętnie wybadam słynne belgijskie techno klimaty, bo kolejna okazja skoczyć na Niderlandy to dopiero w marcu na Trance Energy. Rok remu pamiętam syto pogonił Bodzin, od czasu do czasu wracam się jego secika.

Tu macie info o miejscówce: http://www.flandersexpo.be/nl.home.orb

Chciałbym znać do mniej więcej końca września ilość uczestników tej balangi, żeby odpowiadnio logistycznie się przygotować do Waszego przyjęcia w Gent oraz do odbioru z lotniska w Brukseli. Sisiek mi tu nadaje że bilety po taniości na samolot za 89 zł, tak więc łącznie z biletem na imprezkę wydacie jedynie nieco ponad 200 zł. Reszta przyjemności na koszt Lidl Polska :D
Stelmach
Rave on!

Postprzez Rez 22 sie 2009, 19:06

na 99% bede, musze obczaic w pracy ile wolnego dostane:D 12ego pogadamy i dam Ci znac:D
Rez

Postprzez bts 22 sie 2009, 19:49

A wiecie, że i ja może się skuszę, tylko popytam ciotek czy nie planują czegoś w tym terminie.
Chris Harvey - In Dreams With Betty
Basil O'Glue - Angular Momentum (Original Mix)
Rex Mundi - Interstate Of Lightning
Icon & Jam - Estimado
bts

Postprzez badzio 22 sie 2009, 21:48

Stelmach napisał(a):Badzio, nie zamulaj i naginaj śmiało z naszą ekipą

ja domers jestem i z domu sie nie ruszam. na necie wole siac napinke. sprzed monitora przeksztalcac relacje z onetu.
badzio

Postprzez Qsi 23 sie 2009, 11:13

domers x]

Stelmi wybadaj czy tam z tymi pokojami da radę wziąć więcej - jakby się znajomi zdecydowali to przecież w kupie raźniej ;) już się ciesze :twisted:
Qsi

Postprzez Stelmach 11 paź 2009, 10:32

Moi mili, impreza już za dwa tygodnie a w temacie cisza. Czyżby wszyscy dostali jesienych depresji, kataru, grypy i popadli w długi? Słyszałem, że Skok Stefczyka daje tanie studenckie kredyty :twisted: Zamiast zamulać się w domu, zapraszam wszystkich do Belgii, stawiam hotel i organizuje odbiór z lotniska w Brukseli. Dawać mi szybko znać kto się wybiera bo muszę przygotować się logistycznie do tej operacji :-)
Stelmach
Rave on!

Postprzez Sisiek 11 paź 2009, 11:32

Ja mam grypę, długi ale niestety nie jadę ze względów sercowych ;) Samo życie :blowkiss: Chociaż szkoda bo z chęcią bym pooglądał ciało młodego Adonisa odziane w koszule z ceraty :mrgreen: Do zobaczenia dopiero na Mayday ale tam damy w pełni w palnik 8-) 8-)
Obrazek
Sisiek
Let's Go Techno

Postprzez Stelmach 11 paź 2009, 12:23

No cóż będziesz żałować bo wpada wielu "techno-kolesi z Niemiec" :D My z Rez'em lecimy na pełej i od tej zasady nie będzie wyjątków. Może więc ktoś inny się jeszcze skusi i będzie chętny na ten łakomy imprezowy kąsek?

A listopad będzie bogaty bo oprócz Mayday i wpada Fleming, na którego mam straszne parcie.
Stelmach
Rave on!

Postprzez Sisiek 11 paź 2009, 13:01

No żałuje bo zawsze tylko siedzę w miejscu i czekam na gotowe :D Chętnie bym zobaczył techno kolesi z Niemiec i byłem już nastawiony na ten wyjazd ale jak to mówię ... samo życie :P Zróbcie tam za mnie popeline i rozjebanie :D
Obrazek
Sisiek
Let's Go Techno

Postprzez Qsi 14 paź 2009, 14:36

sorry Stelmi, że nie odpisałem na pw, ale ja sie posypalem finansowo z powodu przeprowadzki do Poznaniam takze godnie reprezentujcie nasz kochany kraj Chopoki! żal dupe sciska z powodu Vitalica, Faki, Buraka też pewnie ladnie do pieca dopierdolą, dziubek :*
Qsi

Postprzez Stelmach 23 paź 2009, 19:11

Po pierwsze to chciałem powiedzieć że "bania trwa nadal" :D Po drugie pozdrowić wszystkich zadłużonych, chorych, zajętych, zapracowanych i popadającym w jesienną depresję :D Ekipa najbardziej operatywnych forumowiczów tym razem dotarła do Hagi i płynącego Amsterdamu, gdzie w klubie Odeon zaliczyła potańcówkę z Johan Gielen, Cosmic Gate, Moonbeam, Jes. Jutro szykują się konkretne balety na "I Love Techno", Koncial idzie do Red Light na dziwki, a u Pawła S., zapowiada się gęsty wieczór. Poniżej krótki opis tego co się tu wyprawia :-)

Obrazek
Ekipa najbardziej operatywnych forumowiczów na bani u Stefana w Hadze

Obrazek
Ponieważ moja natura składa się z 80% faceta i 20% kobiety postanowiłem zrobić Koncialowi laskę

Obrazek
Z cyklu "Amsterdam Dance Mission" - Klub Odeon w samym sercu starego Amserdamu

Obrazek
Moonbeam & Johan Gielen in the mix

Obrazek
Koncial z Moonbeamami

Obrazek
Kompleks "Expo Gent Flanders" położonym przy trasie Gent-Oostende, w którym już jutro odbędzie się bania

Obrazek
Kompleks "Expo Gent Flanders" położonym przy trasie Gent-Oostende, w którym już jutro odbędzie się bania
Stelmach
Rave on!

Postprzez sector 23 paź 2009, 19:34

Widze ze na widok robienia laski koncialowi, jumie az brzuch wychodzi :- D Moglbys go tez polizac :lol:
sector
the king of bongo!

Postprzez Stelmach 26 paź 2009, 9:24

Po szaleństwach w Amsterdamie, jak widać na załączonych obrazkach, w imprezowy sobotni poranek ponownie zawitałem z wizytą do Hagii. Pomimo ogólnego kaca, humory wszystkim dopisywały, a gęste teksty szły jeden po drugim, bowiem w piątek cała ekipa poszła zwiedzać w dosłownym tego słowa znaczeniu dzielnicę czerwonych latarni i słynnych holenderskich przybytków rozkoszy, co szczególnie dla Łysego i Konciala wywołało niopisaną radość, żeby nie napisać że wręcz ekstazę i euforię :mrgreen:

Nie będę tutaj przytaczać szczegółów - czyli kto, którą i jaką, gdzie i za ile - żeby nie gorszyć konserwatywnej części forumowiczów, jednak co to się wyprawiało powinno przejść do historii i kronik naszych imprezowych wyjazdów. Zgodnie stwierdzilismy się przy najbliższej okazji należy ponownie wykonać wspólny wypad, a następnie Łysy z zapałem i gorliwością wziął się do przeglądania forum garsoniera.com.pl i odloty.pl, z których przez cały dzień była taka pompa, że trudno to ująć w słowa nawet w najbardziej poetyckim przekazie :D Po przeczytaniu kilku relacji, zarzuciłem temat dotyczący FBG, cennika FBG, który wszyscy z miejsca podchwycili. Bania i picie rozpoczęło się w najlepsze, a teksty bezapelacyjnie przebijają nawet wyczyny Gumka z Władysławowa. Prześliśmy do tematów "usług na świeżym powietrzu", "strefy niskobudżetowej", "milfów", "FBG", "skrzypiącej kanapy, pani po 50 i błotnych śladów" i ogólnie z wszystkim co związane z płatną miłością. Wieczorem chłopaki udali się na kolejną odsłonę Amsterdam Dance Events, ja zaś ruszyłem z kolegą do Gent na I Love Techno.

Sama impreza była zorganizowana perfekcyjnie, chciałoby się rzec że nawet lepiej niż Trance Energy, które wpisywało się w definicję organizyacyjnego ideału. Wejście, sprawdzenie biletów i zostawienie kurtki w szatni, na imprezie na której według organizatorów pojawiło się 35 tys ludzi zajęło mi 3 minuty (słownie: trzy minuty). Oznaczenia - co, gdzie i jak, jaki DJ gra w którym main roomie, telebimy, ulotki, zakup ticketów na napoje i przekąski, stoiska z pamiętkami i w koncu sam wystrój wnętrza i main room'ów sprawiało wrażenie, że całość organizują profesjonaliści i wybitni znawcy imprezowej branży, a nie jak to bywa w Polsce przypadkowi amatorzy. Wobraźcie sobie, że w toaletach przy takiej ilości ludzi było czysto, żadnych kolejek, a pani z serwisu co moment dostarczała rolki papieru!

Przechodząc do strony muzycznej, pierwszy set zaliczyłem od Len Faki, który po niemrawym początku ostro gonił w mechanicznych rytmach, a druga godzinka jego grania przypominała mi niemalże sety Kearney'a tylko w nieco zwolnionym tempie. Dobre techno na wysokim poziomie na sam początek. Gdy po nim na scenę wszedł Speedy J jazda była jeszcze bardziej konkretna, a Holender cisnąc z dwóch laptopów i decków fundował publice "niewidoczne przejścia" i udowodnił wielką klasę jeśli chodzi o technikę mixingu. Wstąpiłem też na moment posłuchać Paula Kalkenbrenera (szybko i bardzo ciekawie), a po nim przeniosłem się na scenę gdzie cisnął Vitalic i Dave Clarke.

Niestety ścisk był tak duży, że organizatorzy zamknęli main room Vitalica i Clarkea, gdyż weszło do niego 8 tys ludzi, więc musiałem sie przenieść na scenę z Cookers i Adamem Bayerem bo prawie nie było czym oddychać. Niestety od tej pory impreza przestala mi się podobać, bo zamiast techno na pozostałych scenach leciały jakiej zamulające klikaczo-cykacze z breakdown dłuższymi niż te z upliftowych produkcji Temple One i Bachora, z jednostajnych bitem przez 5 minut, więc około godziny 3 podjąłem decyzje o powrocie do hotelu. Słabo jak dla mnie pograł Laurent Garnier i Surkin - po prostu nie lubię minimalu, a takiego na prawdę było sporo.

Koniec konców imprezie wystawiam 7/10 (jak to Łysy powie: "atmosfera, wystrój" :D ); nie było źle, ale nie zanotowałem także takich wzlotów i uniesień jak na Hard House Academy w Londynie tydzień temu na secie Andego Withby i Kutskiego.

Dużym brakiem imprezy był brak przedstawicieli UK acid techno, które jest znacznie bardziej zróżnicowane niż typowy europejski styl, a szybki, mechaniczny suchy bit i bassline z koszącymi riffami acidowymi (słynne kwaśne linie z Rolanda TB-303) potrafią siać spustoszenie. Daję głowę że D.A.V.E. The Drummer, Hydraulix, Beroshima, trójka braci Liberator pograłaby o niebo lepiej niż wielu DJ z I Love Techno.

Poimprezowa niedziela upłynęla mi również w holenderskiej Hadze, dalszych śmiechach na temat milości za pieniądze oraz wyprawą na zwiedzenie centrum Hagi i pięknego kurortu nad morzem w Scheveningen, gdzie bylismy w wakacje z Łysym i BTS i skąd przedstawiam poniżej kilka fotek.

Wyjazd ogólnie rzecz biorąc niezmiernie udany w doskonałej atmosferze i szkoda że tak szybko się skończył. Do Holandii niestety wracamy dopiero na Trance Energy, a w najbliższym czasie lecimy na Planet Of Angels, Mayday i Fleminga. Pozdro dla kumatych Pawła S., Konciala, Łysego, Jumy i Marka!

Obrazek
Forum garsoniera.com.pl, które szczególnie spodobało się Łysemu

Obrazek
Komentarze i oceny pań świadczących płatne usługi przejdą do historii

Obrazek
Red Room, w którym cisnęli Len Faki, Vitalic i Dave Clarke

Obrazek
Len Faki in the mix, którego drugą godzinę grania wspominam bardzo miło

Obrazek
Tak wyglądała kolejka na wejscie do Blue Room na set Zombie Nation

Obrazek
Główny hol z którego rozchodziły się wejścia do poszczególnych main roomów

Obrazek
Speedy J, który zagrał najlepszego seta

Obrazek
Kolejna fotka Speed'iego, który z dwóch laptopów i deckow wyczyniał cuda

Obrazek
Na secie Dave Clarke, publika zjawiła sie tak licznie, że nie było szans dostania się pod scenę

Obrazek
Piękny kurort w nadmorskim Scheveningen, który zwiedzalismy w niedzielę

Obrazek
Jak powyżej, hotel z niesamowitym widokiem na morze

Obrazek
Pijane guście po nocy pełnych wrażeń

Obrazek
Łysy za swoje wyczyny otrzymuje odemnie miano Największego Ruchacza Imprezy
Stelmach
Rave on!

Następna strona

Powrót do Imprezy