17.10'09 Hard House Academy O2 Academy Brixton @ London

9 edycja jednej z lepszych imprez w UK - nie ma bata 3ba byc
Wszystko o zbliżających się imprezach. Line-upy, tracklisty, zdjęcia, opinie.

Powrót do Imprezy

Re: 17.10'09 Hard House Academy O2 Academy Brixton @ London

Postprzez Tulipan aka Nexus 07 paź 2009, 18:33

Technik303 napisał(a):z Rob Tissera

Rob Tissera & Technical – ‘Freefalling (MDA & Spherical Remix)

!!!!!10/10!!!!!!!
Kod: Zaznacz cały
peterhol9: ojjj tutaj nie ściągniesz nic niestety :( tutaj za to poczytasz o niezłych imprezach, ciastkach i ... wkleisz sety, których i tak nikt nie przesłucha :D :D
Tulipan aka Nexus
bania trwa nadal!

Postprzez Optik 16 paź 2009, 19:07

Stelmach napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=QLFHKQu68v8 (zobaczcie jak ludzie latają....:D ),

dobry bass :D taki clubbheadsowy
Obrazek
Optik

Postprzez Sisiek 17 paź 2009, 11:06

Optik napisał(a):dobry bass :D taki clubbheadsowy

:mrgreen: All is clear :D
5-hydroksytryptamina | 3,4-dihydroksyfenyloetyloamina
Obrazek
Sisiek
Let's Go Techno

Postprzez Rez 18 paź 2009, 12:36

nasze zdjecie ktore zostaly zrobione wczoraj -> http://download.enhanced-perception.com/HHA9.rar
na zachete prezentujemy jedno zdjecie :D

Obrazek

patrzcie na drugi plan :lol:
Rez

Postprzez pressya 18 paź 2009, 22:15

o matko boska :D
ciężko i progresywnie :)
pressya
Under pressure

Postprzez sector 19 paź 2009, 10:08

Chcialbym tylko napomknac, bo o calym wypadzie moze napisze pozniej, ze tym razem furrore robila plastikowa kurtka Stelmacha :-D
sector
the king of bongo!

Postprzez Stelmach 19 paź 2009, 15:05

sector napisał(a):ze tym razem furrore robila plastikowa kurtka Stelmacha :-D

Czyli z cyklu "koszula z ceraty i kurtka z plastiku"

Wróciłem już do Łodzi pijany ze szczęścia. Wyjazd, weekend i sama impreza udały się wspaniale i powiem że było lepiej nawet jak miesiąc temu na imprezie Discover!Impreza !!!!!!!! 10/10 !!!!!!!!! Za rok to dla mnie obowiązkowa pozycja w ciągu imprezowego roku.
Wielkie podziękowania dla Rez'a, Anetki i Sectora za przemiłe towarzystwo :D
Hitami imprezy były Technoboy - 4 Days, D-Block & S-Te-Fan - Music Made Addict (Nexus masz czego żałować) i dwa kapitalne sety Andego Withby, który potwierdził wielką klasę. Sporo także stuffu z wytwórni Awsum, który muszę jeszcze rozkminić.

Jak się ogarnę to napiszę coś więcej i zarzucę fotki. Za tydzień baniujemy w Belgii na "I Love Techno" i liczę na kolejne konkretne balety.
Stelmach
Rave on!

Postprzez sector 19 paź 2009, 15:28

to prawda withby jeszze fajnie gral :- D
sector
the king of bongo!

Postprzez Stelmach 21 paź 2009, 9:37

Na wstępie witam i pozdrawiam wszystkich forumowiczów z pieknej Zielonej Krainy czyli Belgii, w której jest 17 stopni, świeci słońce, a do niedalekiej Hagii wczoraj w nocy przyjechała ekipa w składzie Koncial, Łysy i Juma, z którymi dzisiaj wieczorem będzie syte baniowanie na kwaterze u Pawła S. :D

Wyjazd do Londynu na Hard House Academy udał się znakomicie a unikatowość i niepowtarzalność klimatu, atmosfery i utworów zapamiętam na długo. Spędziłem przemiły weekend w towarzystwie Reza, Sectora, Anetki (szarlotka i obiad były !!!10/10!!!) oraz ich londyńskich znajomych, a cała wyprawa otrzymuje odemnie miano najlepszej imprezy w 2009 roku, na której dane było mi się bawić i jednocześnie zapowiedź mojej rewizyty za rok, być może już w styczniu na Hard Dance Awards. Oficjalnie też pragnę poinformować że zamierzam znacznie ograniczyć słuchanie typowych trance’ów na rzecz rasowych wyspiarskich klimatów.

Początek rozpoczął się we Wrocławiu w klubie Capitol, gdzie odświeżyłem znajomości z wrocławską ekipą forumowiczów – Optikiem, Wysherem, Kiki, a głównie z Technikiem, który razem ze swoją Anteką przyjął mnie w swoje gościnne progi. Po przylocie do Londynu, atrakcji było nie brak, począwszy od wizyty na Emirates Stadium, wycieczek metrem, a skończywszy na degustacji trunków przed imprezą.

Ponieważ pierwszy raz dane było mi uczestniczyć w imprezie w typowych klimatach hard house/UK hardcore, atmosfera jak i oszołomienie poprzez rozpędzone do 160 BPM dźwięki wyryły mi się głęboko w pamięci. Po raz kolejny przekonałem się, że muzyka ta rozwija dopiero swoją energię i moc zapodana na żywo, przy szerokiej publiczności, brzmi wzniośle, hymnowo, melodyjnie oraz rozkręca się do ponaddźwiękowych prędkości. Sety które dane było mi zaliczyć to Cally Gage, Kutski, 2 sety Andy Withby, Cally & Juice, Phil Reynolds – a ich skrót poniżej. Żal jedynie, że ominąłem moich ulubionych MDA & Spherical, ale niestety o 6 rano słaniałem się już ze zmęczenia na nogach a moje ciało przypominało chodzące zwłoki.

Kutski:
1. Baby D – Let Me Be Your Fantasy 2009 (Hardforze Remix)
2. Tiesto – Lethal Industry (Andrea Montorsi Remix)
3. RT Project – Take Me Away (nowy remix)
4. Joy Kitikonti - Joyenergizer (DJ Choose Exclusive Remix)
5. ID
6. Marcel Woods - Advanced (Steve Hill vs. Hardforze Remix)
7. Lisa Lashes vs Alex Kidd & Kidd Kaos - Dissary (Phil York & Dark by Design Remix)
8. Public Domain - Operation Blade 2009 (Scot Project Remix)
9. ID
10. RT Project – Take Me Away (Technikal & Caz Wood Remix)
11. ID
12. strasznie znane z vocalem: “Your house is mind”
13. ID
14. Organ Donors & Kidd Kaos – Silence
15. DJ Isaac – The Sound Of The Underground
16. Endymion vs. The Viper - How Long (DJ Isaac Remix)
17. ID
18. Abyss & Judge - Hardstyle Revolution (Showtek Remix)
19. Technoboy – 4 Days
20. D-Block & S-Te-Fan – Music Made Addict
21. Tommy Pulse & Fausto – Melacncholika
22. ID

Początek kapitalny, potem zbyt wiele hardstyle, za którym średnio przepadam, jednak Technoboy – 4 Days ( http://www.youtube.com/watch?v=6RwwTS3xa2I&hl=pl ) i D-Block & S-Te-Fan – Music Made Addict brzmiały świetnie, a hymnowy breakdown z 4 Days polecam nawet zagorzałym upliftowcom. Nie zabrakło jednego z najlepszych kawałków tego roku: RT Project – Take Me Away (Technikal & Caz Wood Remix), który poleciał w dwóch wersjach.

Andy Withby:
1. Andy Withby – U Ready? ( http://www.youtube.com/watch?v=6xEw73zDHCQ )
2. ID
3. La Roux – In For The Kill (nowy hardcore remix)
4. Marcel Woods - Advanced (Steve Hill vs. Hardforze Remix)
5. Andy Withby – remake do Binary Finary 1998
6. System F – Cry (Matt Lee Remix)
7. ID
8. ID
9. Showtek – Here We Fuckin’ Go (Live At UK Mix) --> z dedykacjami dla Nexusa
10. ID
11. ID
12. Gammer - Chainsaw Bass (Matt Lee Remix) ( http://www.youtube.com/watch?v=jP9TL_4uMZY ) – mój ulubiony utwór z gatunku hardcore/freeform
13. Auto Riot - Make Sum Noise
14. Klubfiller – Earthquaker ( http://www.youtube.com/watch?v=GLFQMFEZ ... re=related )
15. DJ Stormtrooper - Disco Doughnutz (Audio Riot Remix)
16. Andy Whitby & Matt Lee feat. MC Whizzkid - Rock It
17. Andy Whitby & Klubfiller - Rise Above (Kye Shand Remix) ( http://www.youtube.com/watch?v=7P_TodBBdnk ) ŚWIETNE!
18. Breather - Come On (Andy Whitby & Klubfiller Remix) - http://www.ilike.com/artist/Andy+Whitby ... ller+remix)
19. ID
20. ID
21. ID
22. ID

Być może bylo równiez Matt Lee - Over 4 Me i bardzo znane Andy Whitby & Matt Lee Feat. MC Whizzkid - The Awsum Theme ale dokładnie już nie pamiętam.

Drugi z setów Andego Withby był już w typowych klimatach hard house nawiązujących stylem do złotych lat dla tej epoki 2000-2003. Pamiętam zachwyconego Technika, z którym lataliśmy razem pod sceną nie mogąc nacieszyć z radości naszego słuchu. Słowem mega impreza i mega wyjazd!

Poniżej fotkowa relacja z naszego wyjazdu:
Obrazek
Wyjazd rozpoczął się od spotkania z wrocławską ekipą w klubie Capitol

Obrazek
Ekipa forumowiczów w klubie Capitol

Obrazek
Odbiór Syna Sectora ze stadionu Arsenal w Londynie przez opiekuńczego Ojca

Obrazek
Piękna panorana na Arsenal Emirates Stadium

Obrazek
Przemiła Anetka, której szarlotkę zapamiętam na bardzo długo... czyli do następnej wizyty w Londynie, kiedy upiecze następną

Obrazek
Expecting fast and heavy beats from Kutski!

Obrazek
Andy Withby który dwoma świetnymi setami zapewnił sobie miano głównej gwiazdy wieczoru

Obrazek
Forumowi baniowicze w akcji

Technoboy - 4 Days - http://www.youtube.com/watch?v=6RwwTS3xa2I&hl=pl :twisted:
Stelmach
Rave on!

Poprzednia strona

Powrót do Imprezy