Richard Durand- No Way Home

Powrót do Trance

Richard Durand- No Way Home

Postprzez KaSS 15 lis 2009, 18:10

1 No Way Home (Radio Edit) 3:06
2 No Way Home (Andy Duguid Remix) 9:00
3 No Way Home (Andy Duguid Instrumental) 7:26
4 No Way Home (Extended Mix) 7:35
5 No Way Home (Unplugged) 3:55
6 No Way Home (Radical Mix) 6:54

Nowy singiel starego Rysia- No Way Home, po Always The Sun nie spodziewałam się niczego lepszego, ale Rysiu bardzo miło mnie zaskoczył. Nowiusieńki kawałek ma również wypasiony moim zdaniem klip. Widać, że reżyser bawił się efektami :) Być może w tym tracku zbyt dużo jest vocalu, który lekko tuszuje jakże piękną muzykę. Ale całość jest pierwszorzędna, nie jest to jakiś ambitny, undergroundowy kawałek, ale całkiem nieźle daje radę :) Po usłyszeniu utworu raz w radiu miałam ochotę odsłuchać go ponownie więc coś w nim jednak jest :)

Instrumentalny mix w wykonaniu Duguida niestety nie oddaje piękna utworu.. Zdecydowanie najlepszą wersją jest Extended Mix przez wyważony vocal, nie za dużo nie za mało, przy tej wersji można ciekawie polatać :)

Kolejny sympatyczny Holender grający radiowe transy :)
Obrazek
<3|trance .. transforming peace into music|<3
KaSS

Re: Richard Durand- No Way Home

Postprzez Monisia 18 lis 2009, 10:08

bardzo mi się podoba ten kawałek ;) Ma bardzo przyjemny vocal, owszem nie jest tak czymś wyjątkowym, ekstra ale do posłuchania w sam raz.
jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma
Monisia
black diamond

Postprzez bAchoR 18 lis 2009, 15:04

Always The Sun w Remixie Shaha nic nie pobije z takich pop-tranców. To jest prawdziwy track o niespełnionej miłości, a nie jakaś popelina z No Way Home.
Dejan S. - Behind The Mountains (Original Mix) <3 <3 -> mój nowy przyjaciel.
bAchoR
Dwight Mayweather

Postprzez peterhol9 19 lis 2009, 10:57

idę wymiotowac. to już I will be there (here?) od Tiestucha jest lepsze..
I LOVE RUSSIAN AND GREEK PROGRESSIVE

Obrazek
peterhol9
yoma

Postprzez sector 19 lis 2009, 13:03

Dlaczego teraz wszyscy produkuja te pop trensy? Nawet Rysiek, ktory swego czasu potrafil zrobic dobre numery.
Daleko nie trzeba szukac. Z dobrych produkcji Duranda mozna wymienic chocby:
Richard Durand - Weep
Richard Durand - Sunhump
swego czasu mocno grywane Tiësto - Lethal Industry / Flight 643 (Richard Durand Remixes)
czy juz nawet Fragma - Tocas Miracle (Richard Durand Remix)

Jak widac, Durand ma ciagotki do robienia kawalkow z vocalem, jednak to mu nie wyszlo zupelnie. Nawet Remix Duguida nie ratuje sytuacji tutaj. Szczerze mowiac Rysiek mial lepsze kawalki nawet pod aliasem G-Spott. Moze poprostu brakuje mu kasy i leci na radiowe przeboje by sie wypromowac jak Armin czy JOC?

Ja juz dawno przestalem zawracac sobie glowe jego produkcjami i nie oczekuje nic wielkiego. Daje mu jednak szanse bo wszystko jest mozliwe. Tak jak JOC, ktory swego czasu grywal troche gnioty, potrafi tak dolozyc do pieca, ze zjada tych wszystkich radiowych grajkow na sniadanie :)
sector
the king of bongo!

Postprzez cryshis 19 lis 2009, 14:09

boze co za szajs ... pieniadze robia sieczke z glowa :D trance jest teraz wylegarnia komercji i tandety :)

ale czego sie nie robi dla nastoletnich fanek :)
I don't understand people who satisfy with ordinary pop music .
cryshis
Administrator

Postprzez phantom 19 lis 2009, 15:18

cryshis napisał(a):trance jest teraz wylegarnia komercji i tandety

A kiedy nie był? Inna sprawa, że do takiego "Right in the Night" Jam & Spoon mam sentyment jak do wszystkich prostych, dobrych euro-dance'o-house'ów, a w przypadku "No Way Home" bliżej mi do zażenowania.
phantom

Postprzez michal 19 lis 2009, 20:45

żenujące... wokal z dupy, melodyjka jak z disko polo. Zresztą do tego gatunku jak widać coraz, coraz bliżej.
'Es ist alles lächerlich, wenn man an den Tod denkt' T. Bernhard

"Wovon man nicht sprechen kann, darüber muß man schweigen" L. Wittgenstein
michal

Postprzez bAchoR 19 lis 2009, 22:58

phantom napisał(a):
cryshis napisał(a):trance jest teraz wylegarnia komercji i tandety

A kiedy nie był? Inna sprawa, że do takiego "Right in the Night" Jam & Spoon mam sentyment jak do wszystkich prostych, dobrych euro-dance'o-house'ów, a w przypadku "No Way Home" bliżej mi do zażenowania.

Phantom, to co napisaleś to po prostu zmieszanie z błotem gatunku i wrzucenie wszystkiego do jednego wora. Trance był zawsze wylęgarnią komercji i tandety ? Być może przez przez ostatnie 9 lat buszowałeś w Euro i stąd Twoja ocena tego gatunku.
Pozatym wyolbrzymiace pojęcie komercji do bólu.

cryshis napisał(a):boze co za szajs ... pieniadze robia sieczke z glowa :D trance jest teraz wylegarnia komercji i tandety :)

ale czego sie nie robi dla nastoletnich fanek :)

Akurat nie musiałbym czytać Twojego nicka, żeby wiedzieć, że taki poziom wypowiedzi i podejście należy do Twojej skromnej osoby.

sector napisał(a):oze poprostu brakuje mu kasy i leci na radiowe przeboje by sie wypromowac jak Armin czy JOC?

Zaglądasz mu do portfela ? Marcin, przepraszam, ale co kurwa Cię obchodzą jego pieniądzę ?
Aktor zagra gorszą rolę, to też mu przypierdolisz, że siana nie ma pewnie i łapie się wszystkiego ? Dla mnie to jest cios poniżej pasa.
Akurat w tej kwestii jesteś dla mnie zupełnie niepoważny tak samo jak panowie wyżej. :)

Sztuka też jest w cenie tak samo i jak każda inna dziedzina życia opleciona jest mackami pieniędzy. Im bardziej jesteś przystępny tym szansa na lepsze pieniądze.

Ciekawe czy jakie pieniądze zarobilby na muzyce Ravel, gdyby jeszcze tworzył ? Pewnie umarłby z głodu.
bAchoR
Dwight Mayweather

Postprzez sector 19 lis 2009, 23:15

bAchoR napisał(a):Zaglądasz mu do portfela ? Marcin, przepraszam, ale co kurwa Cię obchodzą jego pieniądzę ?
Aktor zagra gorszą rolę, to też mu przypierdolisz, że siana nie ma pewnie i łapie się wszystkiego ? Dla mnie to jest cios poniżej pasa.
Akurat w tej kwestii jesteś dla mnie zupełnie niepoważny tak samo jak panowie wyżej. :)

Piszac pieniadze, chodzilo mi o to, ze moze troche przycichlo mu z bookingami czy czym kolwiek innym. Moze ma ochote sie wypromowac bardziej tak jak zrobil to JOC swoim albumem pokroju Armina. To samo moze ma Durand. Chce sie bardziej wypromowac i narobic szumu wokol wlasnej osoby a co za tym idzie napakowac sobie portwel hajsem.

Niech robi co chce i niech produkuje co chce. Jednak wczesniej nie robil takich trakow a teraz robi. Czemu? Albo zmienil styl na pop-trance i tak juz zostanie, albo poprostu zrobil to z powodu tego co napisalem wyzej.
sector
the king of bongo!

Postprzez cryshis 20 lis 2009, 0:10

bAchoR napisał(a):Akurat nie musiałbym czytać Twojego nicka, żeby wiedzieć, że taki poziom wypowiedzi i podejście należy do Twojej skromnej osoby.

a co tu duzo pisac? mialem w sposob kreatywny opisywac chłam ? ja w przeciwienstwie do Ciebie nie rozwodze sie na temat inny niz ten walek ;) Boli mnie poprostu ,ze kiedys dobry producent robi takie "cos" ,a jeszcze bardziej boli mnie wrzucanie recek takich trackow na forum muzyki elektronicznej ;) predzej wrzucil bym to na forum Bravo albo Vivy :D
I don't understand people who satisfy with ordinary pop music .
cryshis
Administrator

Postprzez michal 20 lis 2009, 7:10

bAchoR napisał(a):Sztuka też jest w cenie tak samo i jak każda inna dziedzina życia opleciona jest mackami pieniędzy. Im bardziej jesteś przystępny tym szansa na lepsze pieniądze.

Ale czy to ma mnie i innych ograniczać w stwierdzeniu że chujowa (lepszego określenia nie znajdę) muzyka to chujowa muzyka? Nieee, lepiej powiedzieć 'w sumie fajny kawałek, taki ot, do posłuchania, nie podobny do wcześniejszych jego produkcji'.

Obrońca uciśnionych...

michal

Postprzez bAchoR 20 lis 2009, 7:49

No i o to chodzi. Napisz chujowy, słaby. Jest Ok.

Ale czemu do tego mieszać zaraz : komercja, robi to dla siana, bo nie ma grosza i na dragi, na pewno zbiera na Fiata 125 P i dlatego pojechał z takim materiałem. Dla mnie to nie jest już dyskutowanie o muzyce, tylko o tematach o których prawdziwi panowie nie dyskutują ;)

Bo z takim dogadywaniem jest jak z tekstem : O patrz jakie ma BMW ! :O Na pewno złodziej jak sam skur...

Analogia jest zatrważająca ;D

O patrz jaki tjun zrobił xD Na pewno chciał siana, BMW i pare kurew do niego.
bAchoR
Dwight Mayweather

Postprzez michal 20 lis 2009, 8:28

Ale skoro większość muzyków chałturzy nie po to, żeby pokazać swój kunszt w oszukiwaniu publiczności i robieniu szarego tłumu w balona, tylko po to, żeby zarobić na bmw m5 na ten przykład, i parę dziwek, to czemu się dziwisz? Chciał zarobić - zarobi(ł), a to co inni piszą - także my - koło wajchy mu to lata.
Fakt, nie jest to już dyskutowanie o muzyce, ale jest to nieodłączny element dyskusji w stylu 'dobry producent zrobił gówniany utwór/album'.
Muru pewnych przyzwyczajeń i stereotypów nie przebijesz, zresztą żeby to był jeszcze jakiś sensowny mur... :D

michal

Postprzez yaper 20 lis 2009, 16:10

Uwaga! Śmierdzi gejem!
TRANCE ENGINEERING

"Bóg stworzył trance, a następnie człowieka, aby człowiek mógł słuchać trance, lepszego dzieła Bożego oczekiwać nie możemy(...)"

last.fm
yaper
dole

Postprzez phantom 20 lis 2009, 20:09

bAchoR napisał(a):Phantom, to co napisaleś to po prostu zmieszanie z błotem gatunku i wrzucenie wszystkiego do jednego wora. Trance był zawsze wylęgarnią komercji i tandety ? Być może przez przez ostatnie 9 lat buszowałeś w Euro i stąd Twoja ocena tego gatunku.
Pozatym wyolbrzymiace pojęcie komercji do bólu.

9 lat? Jak to wyliczyłeś? :)

Zmieszanie z błotem, a może pozbawienie złudzeń? W każdym razie podejrzewam, że się nie zrozumieliśmy. Chciałem przede wszystkim podkreślić, że pisanie w obecnych czasach, iż trance stał się komercyjny, sugerując zarazem, że kilka czy nawet kilkanaście lat temu był kwintesencją sztuki, to zwyczajnie fałszowanie obrazu. Zawsze byli tu producenci - i to nie jacyś tam marginalizowani, którzy szukali okazji do wyjścia w stronę mainstreamu. Daleki jestem od zaciętego krytykowania takich prób, bo trance to przecież muzyka rozrywkowa, a nie żadna pożywka dla zmysłów. I tak znalazłbyś przykład wspomnianych Jam & Spoon - nie trzeba nawet słuchać, wystarczy spojrzeć na nazwę projektu czy okładki singli, albumów. Na jednym z nich, obok "Find Me" znalazło się "Odyssey to Anyoona", dziś niekwestionowana klasyka gatunku - kontrast dobrze obrazuje, jak kicz czy komercja potrafią się zazębić z undergroundowym materiałem. Znalazłbyś też Simmondsa i Jonesa, którzy przez lata pod różnymi aliasami wydawali hit za hitem i zgarniali wielotysięczne kontrakty w brytyjskich wytwórniach. Teksty pretensjonalne, ale zawsze działały. Ten kawałek nie działa ani trochę.

A szkoda, bo "Into Something" było prostym, skutecznym trancerem. Natomiast samo nagranie takiego numeru ("No Way Home") i wydanie go na singlu kompletnie mnie nie dziwi. Przecież taka jest właśnie obecnie najczęściej spotykana konwencja albumów z mainstreamowego trance'u. Kilka kawałków klubowych i kilka prosto do radia, żeby wypromować płytę, gdzieś pomiędzy czasem znajdzie się jeszcze miejsce dla, zazwyczaj (niestety), random downtempo / ambientu. Bez tego Durand na brak bookingów raczej by nie narzekał, ale wychodząc z albumem, większość producentów nie ryzykuje marketingowej wtopy, jak w tym roku Union Jack.
phantom

Postprzez Rapture 20 lis 2009, 21:50

[*]

Niech starczy za komentarz...

A z radiowek klase lepsze chocby:
http://dominiksoul.wrzuta.pl/audio/3OJw ... radio_edit
Obrazek
Rapture
Syn Wisternoffa, Brat Rosena

Powrót do Trance