JORIS VOORN @ Automatik Night 47 @ SQ

11.12.2009 Poznań
Wszystko o zbliżających się imprezach. Line-upy, tracklisty, zdjęcia, opinie.

Powrót do Imprezy

JORIS VOORN @ Automatik Night 47 @ SQ

Postprzez Qsi 04 gru 2009, 9:08

MillerFreshSound: Automatik Night 47 pres. JORIS VOORN! 2009-12-11

deep tech house / techno JORIS VOORN! [Sino/Green. NL] Bshosa [detroitZDRoJ / Wwa] Juniore [SQ resident/ Muzikanova.pl/ Pzn] chillout_special

start: 22:00
bilety: przedsprzedaż 20 zł (sklep Mayer – ul. Szkolna 17)| w dniu imprezy: 25 zl | karty klubowe białe 20 zł, srebrne 15 zł

Obrazek

Info za
http://www.sqklub.pl

Jakby ktoś jeszcze nie znał Voorna :)
http://www.myspace.com/jorisvoorn
http://www.jorisvoorn.com/
--------------------------------------------
To co poznonioki? w temacie warszawskim spory ruch - także nie bądźmy dłużni i wbijajmy ochoczo na imprezę :)
Mimo faktycznie sredniego seta z wiadomo skąd mysle ze Joris w klimacie klubowym i na solidnym sq'owskim naglosnieniu skopie dupsko równo!

C U there :arrow:
Qsi

Re: JORIS VOORN @ Automatik Night 47 @ SQ

Postprzez pressya 04 gru 2009, 10:59

ja mysle ze mozna by cos ogarnac w temacie ;) jestem za :) jak co Qsi to we can go there ;-))
uderz do mnie na PW albo na GG
ciężko i progresywnie :)
pressya
Under pressure

Postprzez Rapture 04 gru 2009, 18:03

Wrocek postara sie wesprzec w miare mozliwosci finansowych, takze jak bedzie jakis przytulny kacik by w nim sie skupic i spokojnie przyzywac swoj zjazd (czyt. nocleg) to jak najbardziej jestem chetny :)
Obrazek
Rapture
Syn Wisternoffa, Brat Rosena

Postprzez Technik303 05 gru 2009, 17:27

Mi Joris Voorn dobrze nie zrobił na Audio River ;) Taki sobie średni pseudo live z abletona ;) :P J. Holden przejechał walcem po nim bez zająknięcia ;) Więc nie żałuje, że mnie nie będzie na Voornie :P :D
15.04.2011 Progressive Tunes @ LOFT Club / Wrocław
Deep in Progress
Tanie kasztany @ piwnica we Wrocławskim Wiksolocie ;)
Technik303

Postprzez Mimaj 07 gru 2009, 22:00

super... 12godzin w robocie, SQ i na 12godzin do roboty xD
może ogarnę.
Telefon TelAviv
Mimaj

Postprzez Qsi 07 gru 2009, 23:53

ogarniaj Mimaj zrobimy spotkanie jak za starych lat x] kupujta bilety bo dzisiaj byłem i idą jak bułeczki
Qsi

Postprzez pressya 08 gru 2009, 13:15

ja bilet kupie dopiero przed impreza niestety :) jak co to prosze do mnie uderzac na gg czy robimy jakiego aftera befora czy cos w tym stylu :)
pressya
Under pressure

Postprzez Qsi 13 gru 2009, 18:26

oj żałuj Natalio żałuj ;) gruba impreza o czym świadczy chociażby fakt iż Joris grał od 1.30 do 8 rano :] chyba mocną kawę strzelił :] ja dałem radę do ok 4, ogolnie pierwsza impreza w sq z tarzaniem się na kolanach :) troszkę w główce było dobrze, więc może super seta nie opowiem, aczkolwiek o wiele lepiej niż na Audio, z przytupem, z odpowiednią nieprzasadzoną ilością efektora, a na Incident był koniec świata !!!!!!!!
Qsi

Postprzez Matvel 13 gru 2009, 20:51

W wawie grał od 1.15 dotąd aż wychodziłem czyli 5.20 i nie zamierzał kończyć. Dobry towar musi mieć :D
Matvel

Postprzez pressya 15 gru 2009, 19:09

zaluje ale niestety zdrowie wygralo :) nastepnym razem juz ide :) a dzis znow z goraczka ;/
pressya
Under pressure

Postprzez Technik303 23 gru 2009, 13:37

są pierwsze 2 h setu leszczyka ;)
http://soundcloud.com/sqklub/joris-voor ... 009-part-1
swoją drogą 7 h set z napletona to chyba nie jest jakiś mocny wyczyn ;) 7 h z płyt się temu nie równa :P
Deep in Progress
Technik303

Postprzez Matvel 23 gru 2009, 15:57

Ten leszczyk po pierwsze nie gra z abletona, a po drugie set jest w pyte i czekam na kolejne części.
Matvel

Postprzez Qsi 23 gru 2009, 18:25

Technik wiadomo, że robisz brecht, ale leszczyk to dość odważnie określenie jak na gościa o tak ugruntowanej pozycji i z tak imponującym (imo) dorobkiem muzycznym

Swoją drogą set 7 h to jest wyczyn nawet na ukulele, bez rajmunda nie ma opcji :) tym bardziej, że dj'eto dość luźne towarzystwo jak się patrzy :)

no i dzięx za linka, yo
Qsi

Postprzez Technik303 23 gru 2009, 19:18

Prowokacyjnie napisałem leszczyk ;) Robert Babicz kładzie go na łopatki, jak i reszta. Poważnie chciałem, żeby mi się jego set z napletona na AudioRiver podobał i jakoś bez polotu i prawie większość na jedno kopyto. Dla mnie to on jeszcze musi się naprodukować, żeby zasłużyć na miano lepszego od przeciętnej producenta i remiksera :P
Składanki Balance z utworami innych artystów to ja też mogę wydawać ;) zremiksowane kompilacje itd... :P :D

http://www.discogs.com/artist/Joris+Voorn
dorobek własnych traków przeciętny, poczekamy kilka lat :P
Deep in Progress
Technik303

Postprzez Matvel 23 gru 2009, 20:23

To nagraj taki Balance, z chęcią posłucham.

A co do dyskografii to artystów z dwoma tak dobrymi albumami łatwo znaleźć nie będzie, więc słaby podjazd :P
Matvel

Postprzez Technik303 24 gru 2009, 1:08

A jaki to problem zrobić własną kompilacje ;) Paru większych/lepszych/wylansowanych go wspiera i tylko dzięki nim zabłysnął. Wydał dwa albumy i tak na oko osobno 11-12 traków (które prawdop. powtórzył na albumach ;) Patrząc na dorobek od r 2002-2009 to małutko. Inni wydają więcej materiału i cały czas są na "topie" Sorry ale całokształt jest cienki... Potrzaskał parę dobrych remiksów ;) i wydał dwa albumy ;) ten pierwszy jest całkiem całkiem. Przedostatni jeśli można określić Balance 014 jako album ;) dla mnie to jest ładnie zmasterowany remix kawałków wyprodukowanych przez innych. Ja nie widzę w jego ostatnich produkcjach tej świeżości, polotu, rewolucyjności w tech-house, techno spod jego "ręki". Ja mu tam dobrze wróże, zobaczymy na ile się utrzyma w rzekomym własnym wkładzie rewolucji/innowacji na scenie tech-house, techno ! :P

Jak ktoś ma taką potrzebę to może go nazwać bożyszczem ;)
Deep in Progress
Technik303

Postprzez artur 24 gru 2009, 1:21

co jak co - czasami wole, jak ktoś wydaje mniej, ale porządnie, niż 10 produkcji tygodniowo o zerowej wartości. Czasami mam szacun dla producenta za jeden kawałek lub nawet remix. I tak jest z tym Panem za remix właśnie do Babicza - Dark Flower

O dj'ce sie nie wypowiadam, bo go nie słyszałem live, a szkoda.
artur

Postprzez Technik303 24 gru 2009, 2:23

Jakbym nie przesłuchał tego, to bym się nie wypowiadał. A słyszałeś oryginał Dark Flower ? ;) wg mnie bije magnolia rmx. na łopatki. Na dużo wydłużeń i powtórzeń tych samych motywów... przedłużanie breakdowna z filtrami mnie nie jara. Wolę oryginał :!: Rozciąganie kluchy z olejem, taki jest ten jego rzekomy live ;) Nie ma to jak wylansować się czyimiś remiksami :P To niech ktoś wyda compilacje na Balance ;) a pewnie świat o nim usłyszy ;P
Deep in Progress
Technik303

Postprzez Matvel 24 gru 2009, 10:44

Technik303 napisał(a):Nie ma to jak wylansować się czyimiś remiksami :P To niech ktoś wyda compilacje na Balance ;) a pewnie świat o nim usłyszy ;P

Miałem kontynuować rozmowę, ale po tym to widzę że nie ma sensu.
Matvel

Postprzez Technik303 24 gru 2009, 20:31

Ok, też pasuje. Fakt na jego korzyść przemawia, że kilka starszych produkcji daje radę. Ale ten pan na żywo mnie nie porywa ;) może kiedyś sprawdzę jakie zrobił postępy :) Ja go wcale nie skreśliłem jako producenta. Po prostu ja nie widzę tej rewelacyjności co inne gazety czy tam magazyny ;) albo tendencyjny RA :P
Deep in Progress
Technik303

Następna strona

Powrót do Imprezy