Trance Xplosion 2010: Zakochani w transie - 13.02.2010

Wszystko o zbliżających się imprezach. Line-upy, tracklisty, zdjęcia, opinie.

Powrót do Imprezy

Trance Xplosion 2010: Zakochani w transie - 13.02.2010

Postprzez TBk2000 08 gru 2009, 1:33

Obrazek

Do eventu jeszcze troche ponad 2 m-ce, ale czas tak szybko plynie, ze czlowiek sie nie obejrzy a juz bedzie musial wsiadac do pociagu. W zeszlym roku sobie odpuscilem, ale w tym... (edit:) :lol:. Nieco informacji na temat imprezy jest juz dostepnych w sieci, wiec pisana forme podniet i narzekan zaczac czas :D.

Patterson to jedna z tych postaci obecnej sceny Trance, ktora pasuje do tej imprezy i nie ukrwam, ze cieszy mnie fakt z jego obecnosci na niej, czego jednak nie moge powiedziec o drugim nazwisku na tej liscie. Ale na szczescie liczba wolnych miejsc jest na razie jeszcze spora, wiec po cichu licze, ze organizator (ja pier...), nie da tylka i zaprosi kogos kto Trance trakuje jeszcze jako forme muzycznej ekspresji, a nie slogan reklamowy dla swojej chaltury.

Najbardziej wszyscy pewnie licza na Askew-a, i fakycznie, patrzac na muzyczne aspekty sceny Trance, to bylby to idealny wybor, ale jak wiadomo, fani mowia muzyka, organizator mowi kasa, fani mowia Askew, a organizator.. O'Callaghan ;].

Info: (update: 29.12.09)
Impreza: Trance Xplosion 2010
Miejsce: Ekwador, Manieczki
Data: 13 - luty - 2010
Gatunek muzyczny: :lol:

Line-Up:
01. Richard Durand
02. Simon Patterson
03. W&W
04. Second Mind
05. Mike Wind
06. Next DJ
07. Insane
08. Quiz

TimeTable:
00. ??
TBk2000
Allah Akbar !

Re: Trance Xplosion 2010 - 13.02.2009

Postprzez sector 08 gru 2009, 11:43

Zgadzam sie w 100% Tomku. Patterson moze niezle namieszac na imprezie. Gdyby zagral tak jak Essential Mixa to moze byc calkiem niezle! Natomiast Rysiek Durand juz sie skonczyl i jedyne do czego sie nadaje na chwile obecna to radio eska i ich swietne przeboje.

Szczerze mowiac, mimo ilosci wolnych miejsc, nie przewiduje specjalnie jakis fajerwerkow. Mysle, ze jak zwykle wielkie nadzieje przeistocza sie na koncu w polskie realia i smutny szary lineup. Jednak nie ma co smecic jeszcze skoro nie ma pelnego LU :) Trzeba miec nadzieje!
sector
the king of bongo!

Postprzez pressya 08 gru 2009, 13:13

jesli wszystko dopisze mi tak jak ma dopisac to sie pojawie, aczkolwiek z Durandem mogliby juz sobie dac spokoj.. kolejny w LU pewnie bedzie Sander i kilku innych etatowych grajkow MSM choc moze sie myle ;)
ciężko i progresywnie :)
pressya
Under pressure

Postprzez RomuS 08 gru 2009, 16:00

Jak co roku chyba i teraz pojawić się w Poznaniu nie omieszkam... choć nie obiecuję ;)
RomuS

Postprzez yaper 09 gru 2009, 14:09

Patterson jak najbardziej OK, Durand - to już pozostawię bez komentarza. Czekam na kolejne nazwiska, może to mnie w większym stopniu zmotywuje, chociaż ostatnio mam dosyć eventów... Jedynie Askew, Kearney, Tyas czy O'Callaghan mogą odmienić ten stan rzeczy.
TRANCE ENGINEERING

"Bóg stworzył trance, a następnie człowieka, aby człowiek mógł słuchać trance, lepszego dzieła Bożego oczekiwać nie możemy(...)"

last.fm
yaper
dole

Postprzez Technik303 09 gru 2009, 16:08

ale nudny line-up ;) normalnie LoL
riczard srurand ;)
i simonek patersonek ;)
15.04.2011 Progressive Tunes @ LOFT Club / Wrocław
Deep in Progress
Tanie kasztany @ piwnica we Wrocławskim Wiksolocie ;)
Technik303

Postprzez kiki 09 gru 2009, 18:01

eee jak tekknik z wroclawia nie bedzie gral to ja nie jade :P
Obrazek
kiki
z Afryki

Postprzez Sisiek 09 gru 2009, 19:26

Technik303 napisał(a):ale nudny line-up ;) normalnie LoL

Lekko chujem wieje :D Nie opłaca sie jechać nawet ze względów towarzyskich :P
5-hydroksytryptamina | 3,4-dihydroksyfenyloetyloamina
Obrazek
Sisiek
Let's Go Techno

Postprzez Stelmach 14 gru 2009, 9:01

Sisiek napisał(a):Nie opłaca sie jechać nawet ze względów towarzyskich

Ze względów towarzystkich jak i muzycznych imprezę na pewno odpuszczam, proponuję Wam dolożyć 200 zł więcej i uderzyć z nami na Trance Energy :D Tam atrakcji baniowo-muzycznych na pewno nie zabraknie.
Stelmach
Rave on!

Postprzez Rado 18 gru 2009, 17:40

Do składu doszli W&W a impreza podobno odbędzie się w Ekwadorze co jest jak dla mnie wręcz straszne bo jednak TX się kojarzy z Areną, byłem na 2 edycjach i bardzo miło je wspominam a tu teraz takie buty, Polska !
BTW: W temacie jest błąd 13.02.2009 już był :D
Obrazek
Rado

Postprzez sector 18 gru 2009, 20:30

W ekwadorze? LOL! Do czego to dochdzi haha! Do tego W&W tez nie robia na mnie wrazenia. Na TT sa uznawani jak orpducenci dzwonkow do telefonow czy alarmow :lol:
sector
the king of bongo!

Re: Trance Xplosion 2010 - 13.02.2010

Postprzez TBk2000 18 gru 2009, 22:14

Bueheheheheheheheheheheheheheheheeee.. i tyle w tym temacie :D. Ekwador mekka Trance'u :D.

Plusem bedzie to, ze bilety maja byc po ok 35zl, aaahahahahahahahaaa... ta impreza to zart roku :D.

Ma byc jeszcze podobno First State, co by bylo akurat w stylu MSM i ich "wyszukanych" line-up'ow :D.
TBk2000
Allah Akbar !

Postprzez sector 19 gru 2009, 0:11

Co najbardziej mnie smieszy, to ze jesli faktycznie ma byc 35zl za wstep, gdzie wchodzi o wiele mniej ludzi a jednak i tak oplaca sie zapraszac takich artystow, to dlaczego do k. nedzy za impreze w hali gdzie wchodzi powiedzmy 10x wiecej ludzi bilet jest odpowiedni 4-5x drozszy :| tego nie pojme.
sector
the king of bongo!

Postprzez hanan 19 gru 2009, 11:51

wcale nie powiedziane, ze oprocz pattersona i duranda bedzie ktos kto kosztuje duza kase, poza tym wynajecie hali, oplacenie ekip technicznych, ekranow, laserow, sceny. To wszystko kosztuje i to niemalo. A moze manieczki jeszcze doplaca za przejecie imprezy, traktujac to jako promocje?
hanan
kłejk 2 umarł

Postprzez sector 19 gru 2009, 13:51

hanan, ale co chcesz udowodnic?

1.000 osob w ekwadorze x 35zl = 35.000zl
6.000 tys osob (a zmiesci sie tam wiecej, podobno 7) w hali arena x 35zl = 210.000zl

nie pamietam ile kosztuje bilet na trance xplosion bo na ostatniej edycji bylem w 07 chyba, ale powiedzmy, ze srednia cena to 80zl

6.000 x 80zl = 480.000zl

Chyba nie powiesz, mi ze mimo o wiele wiekszej ilosci osob, potrzebny jest, az 3 czy nawet 4 krotny wzrost ceny za bilet?

Mysle, tez, ze Ekwador juz nie potrzebuje promocji. Napewno stac ich na lepsze imprezy (co pokazuje sciagneicie askew) niz TX.
sector
the king of bongo!

Postprzez Sagi 19 gru 2009, 16:16

ludzie ale o czym tu dysputa..ekwador stac na lepsze imprezy :O ja chyba nie ogarniam hehe czy my mowimy dalej o tym czyms z Manieczek ? helooolll ogarnijcie sie :) sector widziales jak mozna zrobic zajebista bibke i to za friko ? wyobraz sobie teraz te festiwale psytrans na ktorych juz trza placic (zagraniczne bo polskie niestety kuleja poziomem mimo wszystko)...a nie tu liczyc na ekwadory to ja juz wole i tak polski psy fest za smieszne pieniadze ale z zajebistymi ludzmi i oprawa uv :) jedyna biba ktora jakos w polsce na mnie wrazenie robila to byl cream z racji line upow tam pojawiajacych sie a dzieki temu i ludzie ciut lepsi wydaje mi sie byli niz na zwyklych festiwalach..
Sagi

Postprzez hanan 20 gru 2009, 0:00

sector, nie chce nic udowodnic, bo poprostu nie jestem expertem od kosztow organizacji takich eventow, mysle, ze pare osob moglo by sie tu bardziej kompetentnie wypowiedziec (pamietam dyskusje o kosztach imprez toczone na FmT)

ale mysle, ze oprocz kosztow wymienionych przeze mnie poprzednio dochodza jeszcze np. te zwiazane z agencja ochrony, stuffem, osobami ktore zalatwiaja wszystkie pozwolenia w urzedach, policji itd. Tego wszytskiego nie ma w przypadku imprezy klubowej (bo to sa ich stale koszty, czy zaprosza Pattersona czy Dj Mietka). Mozliwe, ze artysci tez zadaja wiecej kasy im wieksza impreza. Pomagalem robic eventy firmowe i wiem, ze to naprawde sporo kosztuje, by oplacic firmy ktore zajmuja sie tzw produkcja. Jak powiedzialem nie jestem jednak specem od muzycznych imprez, tak sie staram na chlopski rozum to pojac

Poza tym pamietaj, ze przedsiebiorcy (przynajmniej w teorii) nie kieruja sie zasada maksymalizacji sprzedazy ilosci sztuk (np. liczby biletow), a zasada maksymalizacji zysku. Zalezy im raczej by zarobic jak najwiecej i tak ustalaja cene biletow, by laczny zysk byl jak najwiekszy. Wiedza, ze przy okreslonej cenie zarobia wiecej niz przy nizszej, nawet zakladajac mniejsza frekwencje

jak wiec wytlumaczyc to, ze na zachodzie ceny biletow sa czesto nizsze, a wszytsko na duzo wyzszym poziomie? A tego to juz nie wiem, wiec musze wam jednak przyznac racje :D
Ceny w polsce to zenua, a to ze taka rodzima marka jak (R)TX laduje w manieczkach, zasluguje na interwencje co najmniej Ryszarda Cebuli :)
hanan
kłejk 2 umarł

Postprzez Qsi 20 gru 2009, 16:31

Sagi napisał(a):jedyna biba ktora jakos w polsce na mnie wrazenie robila to byl cream z racji line upow tam pojawiajacych sie a dzieki temu i ludzie ciut lepsi wydaje mi sie byli niz na zwyklych festiwalach..

+1 :)
Qsi

Postprzez Pływak 29 gru 2009, 18:37

sector napisał(a):nie pamietam ile kosztuje bilet na trance xplosion bo na ostatniej edycji bylem w 07 chyba, ale powiedzmy, ze srednia cena to 80zl

Podobno ktoś widział jakieś zdjęcia z Twoim udziałem z edycji 08 jak to rzekomo w parku wóde z gwinta waliłeś i zagryzałeś ptasim mleczkiem. Ile w tym prawdy nie mam pojęcia :D

Obrazek

O_O

Już miałem nadzieje, ze po długiej przerwie pojadę na jakaś imprezę :/
Pływak

Postprzez TBk2000 29 gru 2009, 18:47

Club Edition, zakochani w transie :lol: i tym oto sposobem trance w Polsce na dobre zastapil klasyczna rure i stal sie muzyka jazdowni :D.
TBk2000
Allah Akbar !

Następna strona

Powrót do Imprezy