16 Bit Lolitas - Murder Weapon EP

Progressive House | Anjunadeep | 2008

Powrót do Trance

16 Bit Lolitas - Murder Weapon EP

Postprzez pickars 27 gru 2008, 19:47

Label: Anjunadeep
Catalog#: ANJDEE-032D
Format: File, MP3, EP
Country: UK
Released: 15 Dec 2008
Genre: Electronic
Style: Progressive House

Tracklisting:
1. Murder Weapon (10:01)
2. 5 To 12 (10:21)
3. Nobody Seems To Care (8:03)

O tej EPce nie warto byłoby pisać, gdyby nie utwór nr 3. Długo się rozwija, a uwagę zwraca spokojny klimat i fajnie wpleciony wokal. Później pojawiają się jeszcze tajemnicze dźwięki, które podkreślają taki chlloutowy nastrój. No i moje ulubione pianinko :). Na końcu pani wreszcie zaczyna śpiewać, a przestaje jęczeć :mrgreen: . Mocno polecam ten utworek - chyba najlepsza rzecz, którą ostatnio usłyszałem :).

Dwa pozostałe to takie w sumie zapychacze i specjalnie nie zachęciły mnie do ponownego ich przesłuchania.

Odsłuch: http://www.junodownload.com/products/1378622-02.htm
Ostatnio edytowano 31 gru 2008, 13:43 przez pickars, łącznie edytowano 1 raz
pickars

Re: 16 Bit Lolitas - Murder Weapon EP

Postprzez Rapture 27 gru 2008, 20:54

Ja ta EPke ogolnie podciagnalbym pod malo udana jak na Lolitasow. Nobody Seems to Care tez nie zachwyca specjalnie, jak sie komus spodobal glos Jennifer Horne to polecam klasyki z Bedrock jak "I'll Kill You" Terry Granta :)
Obrazek
Rapture
Syn Wisternoffa, Brat Rosena

Postprzez phantom 27 gru 2008, 21:12

Rapture napisał(a):jak sie komus spodobal glos Jennifer Horne to polecam klasyki z Bedrock jak "I'll Kill You" Terry Granta

+ remix Chable'a i "Be My Guide" :)
phantom

Postprzez Rapture 27 gru 2008, 21:15

phantom napisał(a):
Rapture napisał(a):jak sie komus spodobal glos Jennifer Horne to polecam klasyki z Bedrock jak "I'll Kill You" Terry Granta

+ remix Chable'a i "Be My Guide" :)

Otóz to! :)
Obrazek
Rapture

Postprzez Kasper 27 gru 2008, 21:42

mnie się najbardziej podoba Murder Weapon i Nobody Seems To Care 3ci kawałek to słabiak.
Kasper

Postprzez yaper 27 gru 2008, 21:57

Słuchałem jedynie utworów nr 1 i 3. Całkiem przyzwoite granie jak na 16BL. Szczególnie kawałek 3 warty większej uwagi, wokal pani Horne bardzo nastrojowy i wręcz hipnotyzujący, co z leniwymi bitami daje niesamowity efekt. 'Murder Weapon' również solidna robota, fajny nakręcacz, idealny do dobrego housowego secika. Nie jest to może szczyt talentu 16BL, ale grzechem byłoby nie zapoznać się z tym wydawnictwem. Polecam! Naprawdę dobra robota.
TRANCE ENGINEERING

"Bóg stworzył trance, a następnie człowieka, aby człowiek mógł słuchać trance, lepszego dzieła Bożego oczekiwać nie możemy(...)"

last.fm
yaper
dole

Postprzez cinek 28 gru 2008, 11:27

Na hdd miejsce mam tylko na Nobody Seems to Care. Nutka gnecie :)
cinek

Postprzez Stelmach 28 gru 2008, 22:47

Lolity wydają ostatnio hurtem jak kiedyś Tyas, stąd więc szeroki repertuar brzmienia w nowościach jakie prezentują. Z ciekawych kawałków które mają się pojawić polecam Bootlegue, 1 Moment, The Melody i remix do Astrid Suryanto - Distant Bar.
Stelmach
Rave on!

Postprzez TBk2000 31 gru 2008, 3:36

Dzieki tej EP'ce zwrocilem w ogole uwage na ten duecik, wczesniej jakos wszystko przelatywalo u mnie na playlistach bez echa. Nobody Seems To Care & Murder Weapon niemal od razu zdobylo moje pelne uznanie dla tego projektu, i od tego czasu sledze dalesze poczynania tych panow. 5 To 12 nieco jakby mniej mnie zaciekawil jednak w mojej osobistej i jakze skromnej opinii, jest to takze kawal progresywnego nie ma co tu duzo mowic, dobrego gowna!
TBk2000
Allah Akbar !

Postprzez Vidia 31 gru 2008, 12:20

Nie będzie to zbyt rozbudowana opinia, ale: na razie raz przesłuchałam Murder weapon i całkiem mi się spodobało. Przyjemne, można posłuchać
To mój pierwszy dopiero kontakt z 16 Bit Lolitas (dziwna nazwa;p)
Vidia
Die Sehnsucht.

Postprzez yaper 31 gru 2008, 17:08

TBk2000 napisał(a):Dzieki tej EP'ce zwrocilem w ogole uwage na ten duecik, wczesniej jakos wszystko przelatywalo u mnie na playlistach bez echa. Nobody Seems To Care & Murder Weapon niemal od razu zdobylo moje pelne uznanie dla tego projektu, i od tego czasu sledze dalesze poczynania tych panow. 5 To 12 nieco jakby mniej mnie zaciekawil jednak w mojej osobistej i jakze skromnej opinii, jest to takze kawal progresywnego nie ma co tu duzo mowic, dobrego gowna!

TBk2000, żałuj, że nie śledziłeś dotychczasowego dorobku gości z 16BL, zrobili wiele genialnych pierogów, znacznie lepszych niż te, które mamy na tej EP'ce. Koniecznie sobie obadaj, bo warto! Ten projekt jest imo jednym z najlepszych!
TRANCE ENGINEERING

"Bóg stworzył trance, a następnie człowieka, aby człowiek mógł słuchać trance, lepszego dzieła Bożego oczekiwać nie możemy(...)"

last.fm
yaper
dole

Postprzez TBk2000 31 gru 2008, 19:53

W miare mozliwosci dokopuje sie do starszych ich produkcji i remixow, takze na pewno nie pozostane bierny w stosunku do ich tworczosci tej nowszej jak i starszej 8-).
TBk2000
Allah Akbar !

Postprzez Technik303 12 kwi 2009, 16:51

Także podoba mi się ten utwór ;) usłyszeć go na żywo w XO we Wrocławiu - bezcenne :P
15.04.2011 Progressive Tunes @ LOFT Club / Wrocław
Deep in Progress
Tanie kasztany @ piwnica we Wrocławskim Wiksolocie ;)
Technik303

Postprzez Rapture 13 kwi 2009, 12:58

Technik303 napisał(a):Także podoba mi się ten utwór ;) usłyszeć go na żywo w XO we Wrocławiu - bezcenne :P

Mi "Murder Weapon" dopiero po jakims czasie podeszlo, wiec przychylam sie do tej opinii, na zywo dal rade. A co do "Nobody..." podtrzymuje zdanie, choc w sumie dobrze ze w XO ten track polecial bo byl chociaz moment zeby skoczyc po piwko i do kibla :D
Obrazek
Rapture

Powrót do Trance