Soundprank - Endgame
01. Soundprank - Detachment
02. Soundprank - Runninate
03. Soundprank - Sand
04. Soundprank - Foursided
05. Soundprank - Signs
06. Soundprank - Rooftops
07. Soundprank - Ciel
08. Soundprank - Mantis
09. Soundprank - Drops
10. Soundprank - Damascus
11. Soundprank - Endgame
12. Soundprank - It's Damn Cold
Pod aliasem Soundprank kryje sie kanadyjski producent Colin Fisher i jest to jego debiutancki album
Najlepsze numery z albumu:
Detachment jesli mialbym podac definicje "intro mojego zycia" to ten numer na pewno by byl w top 5. Gdy go pierwszy raz uslyszalem nie moglem sie pozbierac. Wyrył w moich emocjach dosc gleboki napis D e t a c h m e n t.
Te kilka dzwiekow fortepianu, otaczajace go tlo i dolaczajacy w pewnym momencie break bit sprawiaja, ze ten numer jest dla mnie wyjatkowy, ma w sobie dusze i mam ochote go sluchac caly czas
Rooftops lekki break bitowy numer z fantastyczna oprawa. Utwor bardzo swobodnie sie rozwija i z wielka subtelnoscia piesci uszy sluchacza. Genialny !
Endgame utwor jakby wyrwany z jakiegos filmu.. prezentuje sie niebywale okazale. Fortepian jest tutaj na pierwszym planie. Sluchajac ten numer mam niezle ciarki
To sa moje 3 perełki z tego albumu. Reszty numerow nie opisuje, gdyz musicie sami je uslyszec. Ustepuja one niewiele tym kawałkom, ktore przedstawilem. Utwory takie jak Signs, Drops, It's Damn Cold Runninate mocny bassline i gitarka w stylu "dziki zachod" ukazuja piekno tej muzyki. Jestem pod niezwyklym wrazeniem umiejetnosci kanadyjskiego producenta tym bardziej, ze to jego debiutnacki album
Moj znajomy podsumowal ten album tymi slowami "its the best prog breaks album ever"