Underground Perception & M25 Pres. Robert Hood @ M25

13.02.2010
Wszystko o zbliżających się imprezach. Line-upy, tracklisty, zdjęcia, opinie.

Powrót do Imprezy

Underground Perception & M25 Pres. Robert Hood @ M25

Postprzez Sisiek 10 lut 2010, 20:08

Obrazek

13.02. sobota

WALENTYNKI PEŁNE MIŁOŚCI - ROBERT HOOD

Scena Górna:
ROBERT HOOD ( M-Plant , Detroit, USA )
Ninja (Underground Perception, Technosoul)
Memo (Underground Perception)
Gem (Underground Perception, Technosoul)

TT:

22 - 00 Memo & Piotr S.
00 - 02 Ninja
02 - 04 Robert Hood
04 - 06 Gem

Scena Dolna:
Side One Crew:
Pwx a.k.a Kapitan Teren

start 22.00, wst. 20 zł do 23.00, potem - 30 zł

Robert Hood oficjalnie na scenie Detroit pojawił się pod koniec 1990 roku. Początkowo sprzedawał płyty innych twórców, stworzył okładkę płyty X-102 The Rings Of Saturn, próbował swoich sił jako MC oraz nagrywał własne kasety. Robił to do chwili aż jego talent został odkryty przez Jeffa Millsa oraz Mike'a Banksa i stał się pełnoprawnym członkiem Underground Resistance uzyskując przydomek "Noise".

Premierowe nagrania pojawiły się na albumie X-102. Zdobywając doświadczenie u boku dwóch świetnych artystów rozpoczął własną działalność dla labelu Hardwax (jako The Vision i Missing Channel). Gdy Jeff Mills opuścił UR Hood razem z nim założył wytwórnię Axis i nagrał kilka EP'ek (także wspólnie z Millsem jako H&M). W 1993r. katalog Tresora uzupełniła płyta "Waveform Transmission vol.2" bedąca praktycznie solową produkcją Hood'a. WF vol.2 to motoryczne techno ze sporą ilością kwaśnych dźwięków, płyta dobra ale nie tak bardzo jak kolejna - "Internal Empire" (Tresor). Tutaj Hood pokazał pełnię swojego talentu - poza motorycznym techno sporo utworów to minimalistyczne pętle delikatnych struktur krystalicznych dźwięków, które są klasyką eksperymentalnego techno.

W 1994r. Hood zakłada własny label M-Plant i już w następnym roku wydaje kolejny album (M-Plant) okładka płyty Internal Empire pod tytułem "Nighttimes World Vol.1". Logo M-Plant Brzmienia nowych nagrań jest lżejsze i bardziej nastrojowe od tych dla Tresora, słychać partie elektronicznych smyczków i pianina - NW vol.1 można uznać za jeden z najważniejszych albumów Detroit techno.

Przez kolejne lata Hood wykazywał się sporą pracowitością nagrywając wiele świetnych EP'ek dla własnego M-Plant oraz kilku innych labeli. W 2000r. kolejnym bardzo ciekawym zestawem muzyki jest druga część "Nighttime World". Już sama oprawa graficzna płyty świadczy o jej zawartości - elegancko ubrany Hood, zdjęcie trębacza na tle świateł miasta i specjalne dedykacje dla całej rodziny oraz kościoła Baptystów. Muzyka jest bardzo jazzowa (Stepping Out), zahacza o ambient (Weight Of The World) a nawet trip hop (The Key To Midnight). Większość utworów jest przeznaczona do słuchania w domu i brzmi tak jakby została nagrana naturalnymi instrumentami a nie elektroniczną maszynerią, która została użyta do stworzenia partii smyczków i pianina.

Idzie ktoś z wujkiem Siśkiem ? Tylko nie narzekajcie ;)
5-hydroksytryptamina | 3,4-dihydroksyfenyloetyloamina
Obrazek
Sisiek
Let's Go Techno

Re: Underground Perception & M25 Pres. Robert Hood @ M25

Postprzez EjsI 11 lut 2010, 22:51

Sisiek napisał(a):Idzie ktoś z wujkiem Siśkiem ? Tylko nie narzekajcie ;)

Z Tobą narzekać? Ale na co? :D

Prawdę mówiąc ja się zastanawiałem nad tą bibą, jako iż weekend wolny i poskakać by się chciało, a od Fleminga nigdzie nie byłem :oops: Jedyny problem był w tym, że nie miałem z kim pójść, choć teraz nie wiem też, czy do soboty dostanę wypłatę :? A Ty Sisiek nadal byś się pisał?
Sun Control Species <3
EjsI

Postprzez Sisiek 12 lut 2010, 7:28

Ja będę :) Więcej sie rozpisze popołudniu bo teraz do roboty lece :D
Obrazek
Sisiek
Let's Go Techno

Postprzez Tulipan aka Nexus 12 lut 2010, 22:32

widze ze moi koledzy ze szkolnej ławki Ninja (Piotrek) i Memo(Piotrek) niezle sie rozkrecaja, jaka tam bedzie muzykla Sisiek bo ja nie ogarniam co oni graja a ten Robert to kto to jakies Detroity bedzie sypal pumpiny i takie tam ?
Kod: Zaznacz cały
peterhol9: ojjj tutaj nie ściągniesz nic niestety :( tutaj za to poczytasz o niezłych imprezach, ciastkach i ... wkleisz sety, których i tak nikt nie przesłucha :D :D
Tulipan aka Nexus
bania trwa nadal!

Postprzez Sisiek 13 lut 2010, 17:20

Tulipan aka Nexus napisał(a):a ten Robert to kto to jakies Detroity bedzie sypal pumpiny i takie tam ?

Raczej w tańcu się nie pierdoli :D

Obrazek
Sisiek
Let's Go Techno

Postprzez Sagi 13 lut 2010, 18:37

kurde dobra pompka :D
Sagi

Postprzez Tulipan aka Nexus 14 lut 2010, 22:08

co tam sie dzialo to glowa mala ale sie narobilismy z prezesem
Kod: Zaznacz cały
peterhol9: ojjj tutaj nie ściągniesz nic niestety :( tutaj za to poczytasz o niezłych imprezach, ciastkach i ... wkleisz sety, których i tak nikt nie przesłucha :D :D
Tulipan aka Nexus
bania trwa nadal!

Postprzez Sisiek 15 lut 2010, 18:21

Tak jest Panie Prezesie troszkę powalczyliśmy. Szacunek za przybycie dla Pana Prezesa i Ejsiego. Dobre granie, gorąca atmosfera i poranna śnieżyca = dobra impreza :D
Obrazek
Sisiek
Let's Go Techno

Postprzez EjsI 15 lut 2010, 21:51

Przede wszystkim - Nexus, Sisiek - miło Was było spotkać Panowie, oby do szybkiego następnego! ;) Biorąc pod uwagę, że szedłem tam niejako w ciemno, to było całkiem całkiem. Klub duży, klimatyczny, znakomicie nadaje się na tego typu imprezy - szkoda tylko, że bydła, wytrzepów i kosmitek było dostatek, ale pozostaje mi mieć nadzieję, że to nie reguła. Muzycznie OK (tylko dlaczego tak wolno? :twisted:), trochę się poskakało, ale na dłuższy czas już starczy ;) A tak poza tym wszelkie niedostatki zrekompensowały różne inne historie, które się zdarzyły, więc wypadu nie żałuję.
Sun Control Species <3
EjsI

Postprzez Sisiek 16 lut 2010, 17:10

Jak dla mnie M25 najlepszy klub w Warszawie. Bardzo lubię miejscowych wykrętów. Na tej imprezie rządził wytrzepany żołnierz. :D :D Miła ochrona :D Dobre dojebanie. Oczywiście z Ejsim możemy też pochwalić Żabkę tuż przy przystanku tramwajowym w którym zawsze można się troszkę napoić :D Mam nadzieje Ejsi , że na tyle Ci się podobało, że jeszcze się ze mną wybierzesz kiedyś.
Obrazek
Sisiek
Let's Go Techno

Postprzez EjsI 16 lut 2010, 21:47

No nie sposób się nie zgodzić z tym, że sam w sobie jest kozacki! :pushup: Tak jak mówiłem kiedy weszliśmy - jak na evencie (tylko lepiej :P) :) Żołnierz faktycznie debeściak, mi jeszcze w pamięci zapadła blondowłosa gwiazdeczka ;) Z ochroną wiele wspólnego nie miałem, ale to tym lepiej - no i grunt, że wpuścili bez problemu. A Żabka istotnie na pewno będzie stałym punktem wypadów do eMki (zresztą w ogóle Żabka chyba jest częstym stałym punktem wypadów dziekolwiek :D), jeśli jeszcze takowe będą - a mam nadzieję, że będą, bo tak Sisiek, podobało się i z chęcią się jeszcze wybiorę tam czy gdzie indziej nie raz :) No i oczywiście zapraszamy wszystkich, którzy mniejszym albo większym przejazdem będą w Wawie - bierzcie przykład z Nexusa! 8-) PS. Dzwonili do Ciebie ze spa? :D
Sun Control Species <3
EjsI

Postprzez Sisiek 17 lut 2010, 16:05

EjsI napisał(a):PS. Dzwonili do Ciebie ze spa? :D

Hehe dzwonili ale powiedziałem, że pomyłka bo w robocie byłem i nie miałem czasu gadać :D
Obrazek
Sisiek
Let's Go Techno

Powrót do Imprezy