Sport

Rozmowy o wszystkim i o niczym.

Powrót do Offtopic

Re: Sport

Postprzez Kubo 17 lut 2010, 18:34

Ogladalem wczoraj mecz Milan - Manu i mam 2 spostrzezenia:

:arrow: Ronaldinho wraca do wysokiej formy, niezle krecil mułami

:arrow: Guziec aka Runi... jak dalej bedzie w takie formie to ma zapewniona zlota pilke France Football na koniec sezonu ;/
Kubo
The Invincibles

Postprzez Juma 17 lut 2010, 18:51

tez ogladalem ten meczyk, az milo patrzec jak tak Ronek zamiata,

Dzisiaj ogladamy Arsenal, Sector spodziewaj sie wkurzajacej wiadomosci ;]
Juma

Postprzez sector 17 lut 2010, 20:06

Juma napisał(a):Dzisiaj ogladamy Arsenal, Sector spodziewaj sie wkurzajacej wiadomosci ;]

Moze tak byc, nie mowie, ze nie, zwlaszcza, ze polowa kontuzjowana!
sector
the king of bongo!

Postprzez drevni 17 lut 2010, 21:04

Kubo napisał(a):Ogladalem wczoraj mecz Milan - Manu

Ja też oglądałam i mi bardzo smutno, bo mogło być dla Milanu (już w pierwszej połowie) 4-1, a tu taki klops :cry:
drevni

Postprzez sector 17 lut 2010, 22:43

Ta, skad ja to znam? Niewykozystane sytuacje sie mszcza i wychodzi tak jak wychodzi.

Dzis Arsenal tez dziwny mecz. Sedzia nie dosc ze puscil ta akcje to jeszcze podslonil obronce. Dziwna akcja... Fabian tez mogl lepiej. Mam nadzieje, ze na mecz w Londynie wroci Andrzej, Eduardo i Gallas.
sector
the king of bongo!

Postprzez Boguś 17 lut 2010, 23:03

Srebrna Justynka :] a złoto było tak blisko tak blisko... ale i tak jest dobrze miejmy nadzieję, że jeszcze złoto wywalczy :) na pewno stać ją na to.
Lotnictwo można pokochać jak kobietę. Nasza ukochana jest tą najwspanialszą, jedyną, najpiękniejszą. Kobiety bardzo często nie lubią maszyn latajacych, czują w nich konkurentki... I może słusznie...
Boguś

Postprzez Kasper 20 lut 2010, 14:44

sector napisał(a):Ta, skad ja to znam? Niewykozystane sytuacje sie mszcza i wychodzi tak jak wychodzi.

Dzis Arsenal tez dziwny mecz. Sedzia nie dosc ze puscil ta akcje to jeszcze podslonil obronce. Dziwna akcja... Fabian tez mogl lepiej. Mam nadzieje, ze na mecz w Londynie wroci Andrzej, Eduardo i Gallas.

Dziwna akcja to mało powiedziane, jawny skandal, że syndzia te bramkę uznał. Jak można uznać bramkę w momencie gdy rozmawia się z zawodnikami drużyny przeciwnej. Co innego jak miało to np miejsce w meczu Barca - Atletico gdy Messi walnął bramę z wolnego zanim Coupet ustawił mur. Sędzia był wolny i nie zajmował zawodników Atletico. W tym przypadku drukiem zaleciało na kilometr.

Śmieszny jest Hulk z FC Porto tak egoistycznie grającego zawodnika dawno nie widziałem. Wątpie aby taka gra pomogła mu w promocji do większego klubu. Trzymam kciuki za The Gunners, bo tak jak mówiłem wcześniej chce widzieć mecze wychowankowie kontra wychowankowie, tudzież młode talenty kontra młode talenty... Barça - Arsenal już w następnej rundzie bardzo chętnie bym widział.
Kasper

Postprzez Matvel 20 lut 2010, 15:57

Kasper napisał(a):
Dziwna akcja to mało powiedziane, jawny skandal, że syndzia te bramkę uznał. Jak można uznać bramkę w momencie gdy rozmawia się z zawodnikami drużyny przeciwnej. Co innego jak miało to np miejsce w meczu Barca - Atletico gdy Messi walnął bramę z wolnego zanim Coupet ustawił mur. Sędzia był wolny i nie zajmował zawodników Atletico. W tym przypadku drukiem zaleciało na kilometr.

Odpal sobie youtube i obejrzyj na spokojnie powtórkę, bo głupoty piszesz po prostu. Sędzia tam nikomu nie przeszkadzał, kazał oddać Łukaszowi piłkę, a to że on jak ciota się zachował po oddaniu to jego wina nie sędziego.
Matvel

Postprzez sector 20 lut 2010, 16:57

Teraz ja moge Matvel powiedziec to samo.

Po pierwsze podanie nie bylo umyslne, a jesli nie jest umyslne, nie ma wolnego.

Po drugie jak mial sie zachowac po oddaniu pilki? Jest bramkarzem wiec wracal do bramki. Odwrocil sie plecami i szedl do bramki.

Po trzecie, sedzia podslonil jedynego obronce, ktory mial jaka kolwiek szanse zablokowac strzal.

Po czwarte, sedzia dopiero pozwolil na gre dopiero jak tamten kopnal pilke. Rownie dobrze, mogl odrazu uznac gola bo nie dal nawet szans na obrone. Co innego rzut wolny zza pola karnego a co innego taki wolny z takiej odleglosci od bramki. Przeciez nie bylo nawet minimalnych szans na obronego tego gola.

- Nie można pozwolić na wykonanie szybkiego wolnego, kiedy stoi się w środku całej sytuacji. Kiedy chce się zagrać tzw. szybki wolny, sędzia - który jest z dala od piłki - gwiżdże, a zawodnik stawia piłkę na ziemi i szybko wykonuje ten wolny. Jeśli jednak arbiter stoi w środku, t.j. tam gdzie odgwizdane zostało przewinienie, nie można szybko rozpocząć gry. Sędzia musi mieć pewność, że przeciwnicy stoją dziewięć metrów od piłki, w tym wypadku na linii bramkowej.

Lukasz troche zjebal to fakt, bo mogl nie oddawac tak szybko pilki nawet za cene zoltej kartki, ale skad mogl wiedziec, ze sedzia pozwoli na takie rozegranie akcji. Zart.

Nie wspominajac nawet o tym, ze sedzia od tylu nie mial praktycznie zadnych szans zobaczyc podania Cambella! Bo gdyby je widzial, to by zobaczyl, ze nie bylo celowe. Nawet na powtorce, patrzac kilka razy, ledwo mozna zauwazyc, ze Sol dotknal pilke.
sector
the king of bongo!

Postprzez newb 20 lut 2010, 21:19

Kasper napisał(a):Śmieszny jest Hulk z FC Porto tak egoistycznie grającego zawodnika dawno nie widziałem. Wątpie aby taka gra pomogła mu w promocji do większego klubu.

Hulka nie pamietam z zadnej druzyny z Brasileirao.
Dość powiedzieć ,że z Japonii zawedrowal do Portugalii a nie np powrócił do Brazylii gdzie płacą tyle co w Portugalii ( a w niektorych klubach i wiecej.

Ktos sie jednak da nabrac na tego zawodnika
a) powrót do Japonii za jakis czas?
b) Corinthians?
c) Premiership?
d) emiraty gdzie bedzie kasowac 2-3 razy tyle co w Porto
o jego "promocje" jesyem spokojny :)

moze niedlugo dobije do tylu bramek ile jest np udzialek Rogerio Ceni - bramkarz Sao Paulo ,który jeśli dobrze pamiętam przeciw Ituano zdobył swoją 87 bramke ( prawie 50 z nich to gole z wolnych )
newb

Postprzez Matvel 20 lut 2010, 21:34

sector napisał(a):Po pierwsze podanie nie bylo umyslne, a jesli nie jest umyslne, nie ma wolnego.

Nie zgadzam się. Podawał ewidentnie do tyłu, a tam tylko bramkarz był no to chyba nie do słupka. Jeżeli już widział zagrożenie to powinien walić poza linię końcową.

sector napisał(a):Po trzecie, sedzia podslonil jedynego obronce, ktory mial jaka kolwiek szanse zablokowac strzal.

To też taka trochę naciągany opis tego co się działo.

sector napisał(a):Po czwarte, sedzia dopiero pozwolil na gre dopiero jak tamten kopnal pilke. Rownie dobrze, mogl odrazu uznac gola bo nie dal nawet szans na obrone. Co innego rzut wolny zza pola karnego a co innego taki wolny z takiej odleglosci od bramki. Przeciez nie bylo nawet minimalnych szans na obronego tego gola.

Tutaj się zgodzę, choć szczerze powiem że nie takie cyrki i to na własne oczy widziałem jeszcze jak Jagiellonia w drugiej lidze grała więc mnie to za bardzo nie wzruszyło. Ogólnie żeby Sol i Łukasz się obaj ogarnęli nie było by o co się spierać.
Matvel

Postprzez Freezer 21 lut 2010, 16:24

Brawo Adam! Wynik Świetny, ale jednak pozostaje nutka niedosytu...
Freezer
Shipwrecked

Postprzez Kubo 27 lut 2010, 20:40

Tragedia mojego ulubienca ;( Aaron trzymaj sie !

Obrazek

Aaron Ramsey z Arsenalu Londyn został zniesiony na noszach z boiska w 66. minucie meczu przeciwko Stoke. Młodego zawodnika bardzo brutalnie sfaulował Ryan Shawcross.

Karetkę podstawiono tuż przy boisku. Zawodnik miał na twarzy maskę tlenową, nie był w stanie podnieść się z murawy. Realizatorzy nie zdecydowali się na telewizyjną powtórkę fatalnego zagrania. Shawcross dostał czerwoną kartkę, nie protestował, ale schodząc z boiska ocierał łzy.

Jak donosi telewizja BBC Thomas Vermaelen i Cesc Fabregas, którzy stali bardzo blisko kontuzjowanego piłkarza odwracali wzrok i byli przerażeni. Gra została wstrzymana na kilka minut. :(
Kubo
The Invincibles

Postprzez sector 28 lut 2010, 10:42

Ja ogolnie do teraz jestem w szoku po tym co sie stalo! Gazety troche przesadzaja bo wejscie Shawcrossa wcale nie bylo az takie brutalne jak sie na poczatku wydawalo. Tak czy inaczej skutki oplakane. To juz kolejne takie wejscie na gracza Arsenalu. Najpierw Abu, pozniej Edu teraz Aaron. Ogolnie tragedia.

Tutaj macie skrot meczu gdzie pokazana jest wyraznie cala sytuacja z wslizgiem jak i wszystkie bramki. http://www.dailymotion.pl/video/xce9tx_ ... enal_sport
sector
the king of bongo!

Postprzez Kubo 28 lut 2010, 11:35

Złoto dla Justynki na 30 km :) ostatnie 800 m na stojaco... chyba bylo mnie slychac na pol domu :D

i tutaj komentarz Tomasza Zimocha \o/ az ciarki mam :) czlowiek wygral z robotem na dopingu <3

Kubo
The Invincibles

Postprzez Matvel 28 lut 2010, 12:22

Ludzie porównują to zajście do faulu Wasilewskiego co jest dla mnie trochę głupie, bo tutaj ten faul nie był tak zamierzony jak zrobił to Witsel. Ramsey okazał się trochę za szybki dla Shawcrossa. Poza tym też kurde, gdzie jak gdzie, ale w Anglii od dziecka uczą żeby kosić równo z glebą, więc dziwi mnie to oburzenie.
Matvel

Postprzez sector 28 lut 2010, 12:36

Dziwi Cie oburzenie, ze Shawcross doprowadzil do zlamania otwartego Aarona?
Ostra gra to jedno ale lamanie nog to juz przesada.

Porownanie do Wasilewskiego faktycznie nie na miejscu.
sector
the king of bongo!

Postprzez Matvel 28 lut 2010, 12:47

No, ale przecież to nie było zamierzone, a w mediach to jak przejrzałem to już krucjata trwa.
Matvel

Postprzez sector 28 lut 2010, 13:38

No nie bylo to prawda, jednak ta cala nagonke mysle, ze poteguje fakt, ze Aaron jest do tej pory byl swietnym graczem. Majac zaledwie 19 lat gral juz w reprezentacji swojego kraju a taka akcja moze niezle mu namieszac w karierze :/
sector
the king of bongo!

Postprzez Matvel 28 lut 2010, 13:49

Z jednej strony tak, ale z drugiej jest duża szansa że wróci do piłki, bo jakby był starszy poważniej to mogłoby być z tym ciężko.
Matvel

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Offtopic