Offtopic

Rozmowy o wszystkim i o niczym.

Powrót do Offtopic

Re: Offtopic

Postprzez p3ps1 19 lut 2010, 16:05

dobra maa taka nietypowa sprawę.. może ktoś mądry będzie mi umiał pomoc..

Katedra Prawa Międzynarodowego :D

pisząc swojego magistra mój promotor każe mi odsyłać poruszone zagadnienia do aktów prawnych. W momencie gdzie polska jest strona konwencji to wystarczy poszukac w dziennikach ustaw..z tym nie miałem problemu :P ...ale rozchodzi mi się gdzie ja biedny mam znaleźć np treści rezolucji ONZ z konkretnych lat lub treści konwencji w czasie Ligi Narodów lub innych międzynarodowych organizacji :/ Promotorowi chodzi o to żebym bezmyślnie nie przepisywał autorów książek... :P
trafiło mi się z promotorem wiec mam pod górkę...

Kilka przykładów !!!szukam treść aktów:

Organizacji Jedności Państw Afrykańskich regulująca Określone Aspekty Problemów Uchodźców w Afryce 1969 roku
Porozumienia dotyczącego Statusu Uchodźców pochodzących z Niemiec Genewa 1936 roku
Rezolucja Zgromadzenia Ogólnego ONZ powołująca Komitet Ad Hoc do Spraw Uchodźców i Bezpaństwowców z 1949 roku
Obrazek
p3ps1

Postprzez Vibez 20 lut 2010, 23:54

http://www.wolframalpha.com/input/?i=evibes.pl

Ciekawe, że żeby czytać te wszystkie bzdury które piszecie musze sie łączyć aż z ameryką :D
Vibez
aka Douglas Howarth

Postprzez sector 22 lut 2010, 1:29

Jakbym zobaczyl taka akcje w PL to bym temu dziadkowi wyczyscil buty na ulicy :D
sector
the king of bongo!

Postprzez Matvel 22 lut 2010, 11:30

Piękne
Matvel

Postprzez Nolaan 23 lut 2010, 10:31

Ostry emeryt, niech mu listonosz zawsze punktualnym będzie za takie akcje :D
Pocałujta wójta w ...
Nolaan

Postprzez sector 23 lut 2010, 17:19

hehe :) w malo ktorym samolocie jest internet :P
sector
the king of bongo!

Postprzez Vibez 23 lut 2010, 17:57

Ta? Ale w sensie że tylko niektóre linie czy tylko pierwsza klasa? Tak pytam bo nigdy nie latałem ;)
Vibez
aka Douglas Howarth

Postprzez sector 23 lut 2010, 19:02

Vibez napisał(a):Ta? Ale w sensie że tylko niektóre linie czy tylko pierwsza klasa? Tak pytam bo nigdy nie latałem ;)

Pewnie lepiej moze sie na ten temat wypowiedziec Radek/Lotnik, ale ja powiem to co wiem. W samolotach, ktorymi latalem nie bylo wcale neta. Ryanair, Wizzair nix. Jednak sa to oczywiscie tanie linie lotnicze wiec nie ma co wymagac. W sumie lecialem kiedys tez samolotem Thomson'a, ktory byl juz troche wiekszy od standardowych 747, ale tam tez nie bylo.
Druga sprawa czytalem, ze w tych lepszych samolotach, z gornej polki byly kiedys projekty zrobienia sieci nie tylko z dostepem do neta ale z mozilwoscia wysylania smsow i dzwonienia. Jednak projekt zostal kiedys porzucony. Podnobo okablowanie i te wszystkie czesci sa w tych samolotach nadal bo zostaly w tych wszystkich konstrukcach jednak sa nie uzywane. Z tego co czytalem, ktos chce ten pomysl przywrocic do zycia i udostepni te uslugi w samolotach.

http://palmtop.pl/50358/internet-w-samolocie/

Takze ogolnie ten kto to napisal nie jest na czasie.
sector
the king of bongo!

Postprzez justynadark 23 lut 2010, 22:20

fakt lepsze było by jako jak zdezorientować typa na lotnisku (o np czekajac na odprawe albo cos)
albo dworcu pkp :mrgreen:
justynadark

Postprzez sector 23 lut 2010, 22:37

Zapewne za takie cos mozna miec niezle 'nieprzyjemnosci' :P
sector
the king of bongo!

Postprzez Boguś 24 lut 2010, 18:52

sector napisał(a):
Vibez napisał(a):Ta? Ale w sensie że tylko niektóre linie czy tylko pierwsza klasa? Tak pytam bo nigdy nie latałem ;)

Pewnie lepiej moze sie na ten temat wypowiedziec Radek/Lotnik, ale ja powiem to co wiem. W samolotach, ktorymi latalem nie bylo wcale neta. Ryanair, Wizzair nix. Jednak sa to oczywiscie tanie linie lotnicze wiec nie ma co wymagac. W sumie lecialem kiedys tez samolotem Thomson'a, ktory byl juz troche wiekszy od standardowych 747, ale tam tez nie bylo.

Ja lecialem aby jeden rejs wizzairem, ale nie mam pojecia jak ma sie sprawa z internetem ogolnie pewnie w normalnych liniach jest zapewne w business class raczej obowiazkowo tak mi sie wydaje. Po bardziej wiarygodne informacje odsylam na www.lotnictwo.net.pl
A i jeszcze jedno mnie zaintrygowalo :> coz to sector za samolot linii thomson [zapewne thomson fly] wiekszy od standardowego 747 i jaki to wg Ciebie standardowy 747?
Lotnictwo można pokochać jak kobietę. Nasza ukochana jest tą najwspanialszą, jedyną, najpiękniejszą. Kobiety bardzo często nie lubią maszyn latajacych, czują w nich konkurentki... I może słusznie...
Boguś

Postprzez sector 24 lut 2010, 23:39

Bogus standardowy 747 dla mnie to taki Ryana. Niestandardowy 747 to taki Thmoson, ktory byl dluzszy od tych Ryana/Wizzair. :) A co do neta to Bogus zobacz co pisalem wyzej. Net w samolotach to jeszcze nie jest takie hop siup.
sector
the king of bongo!

Postprzez Juma 25 lut 2010, 0:34

normalny od Ryana to 737-800, Ryany chyba nie lataja Jumbo.
Juma

Postprzez sector 25 lut 2010, 1:42

to wlasnie mialem na mysli :lol:
sector
the king of bongo!

Postprzez Kubo 25 lut 2010, 7:58

Kubo
The Invincibles

Postprzez michal 25 lut 2010, 8:52

sector napisał(a):apewne za takie cos mozna miec niezle 'nieprzyjemnosci' :P

po zamachach londyńskich byłem w koszalińskim urzędzie miejskim coś załatwiać, prawko czy coś, bo brat portfel posiał w Anglii. Byłem z torbą podróżną (zaraz cisnąłem na pociąg) i nieogolony. Musiałem iść do kasy kupić jakieś znaczki sraczki. I poprosiłem typa co siedział obok mnie, czy mógłby przypilnować torby pod moją nieobecność. Gość mówi 'OK', a jakiś typek obok trefnym żartem zapodał: 'ja bym nie zostawiał, jeszcze ukradną, he he'. Bez zastanowienia odparłem 'bombę będą kradli?'. Koleżki mina - bezcenna, z miejsca uśmieszek zniknął z mordy.
'Es ist alles lächerlich, wenn man an den Tod denkt' T. Bernhard

"Wovon man nicht sprechen kann, darüber muß man schweigen" L. Wittgenstein
michal

Postprzez drevni 25 lut 2010, 13:47

michal napisał(a):poprosiłem typa co siedział obok mnie, czy mógłby przypilnować torby pod moją nieobecność. Gość mówi 'OK', a jakiś typek obok trefnym żartem zapodał: 'ja bym nie zostawiał, jeszcze ukradną, he he'. Bez zastanowienia odparłem 'bombę będą kradli?'

:lol:
drevni

Postprzez Boguś 25 lut 2010, 16:29

Juma napisał(a):normalny od Ryana to 737-800

zgadza sie

Juma napisał(a):Ryany chyba nie lataja Jumbo.

nie lataly i nie lataja

Tez sector pisalem ze co do netu nie mam wiarygodnych info stad odeslalem na odpowiednia strone :]
Lotnictwo można pokochać jak kobietę. Nasza ukochana jest tą najwspanialszą, jedyną, najpiękniejszą. Kobiety bardzo często nie lubią maszyn latajacych, czują w nich konkurentki... I może słusznie...
Boguś

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Offtopic