Sport

Rozmowy o wszystkim i o niczym.

Powrót do Offtopic

Re: Sport

Postprzez phantom 16 kwi 2010, 20:38

Gmoch do tej pory wymawia jego nazwisko w ten sposób.
phantom

Postprzez adike 18 kwi 2010, 16:52

sector co Twoi ulubieńcy dzisiaj zrobili?! jak można tak oddać mecz walcząc o mistrzostwo?! ;//
currently addicted to:
Hybrid - Disappear Here
adike

Postprzez sector 18 kwi 2010, 17:26

Daj spokoj Adike, nawet mi nie mow. W 10min przegrali caly mecz. Poprostu parodia. Rece mi opadly i Kubie tez. Cos mi sie wydaje, ze mozemy sie spodziewac nowego bramkarza w Arsenalu w tym okienku transferowym. Zdaje sobie sprawe z ilosci kontuzji w 1 druzynie Arsenalu, ale no kur... z Wigan? Az sie boje meczu z Man Shity.

Ogolnie ta kolejka jak na chwile obecna jest dla mnie sporym zaskoczeniem. Jeszcze obecnie Portsmouth remisuje z Aston Villa.
sector
the king of bongo!

Postprzez phantom 18 kwi 2010, 18:51

adike napisał(a):jak można tak oddać mecz walcząc o mistrzostwo?! ;//

Przecież oni już nie walczyli o mistrzostwo, nawet wygrywając 2:0. Realna szansa była dwie kolejki temu. Wiadomo, w jakiej byliby sytuacji, gdyby z niej skorzystali. Po raz kolejny można powtórzyć, że tej drużynie brakuje przynajmniej 1-2 klasowych piłkarzy, bo w razie kontuzji uwypuklony jest brak głębi w składzie i wystarczy jeden Silvestre, by dwa razy z rzędu pożegnać się z pucharem LM. Sorry Mikael.

Acha - nie pytajcie mnie, czy Wenger w końcu kupi jakąś gwiazdę. Choć z drugiej strony Vermaelen był chyba wart swojej ceny.
phantom

Postprzez sector 18 kwi 2010, 22:29

Ja jestem zawsze pelen podziwu dla Wengera za jego transfery. Patrz Arshavin czy Vermalen.
sector
the king of bongo!

Postprzez Święty 18 kwi 2010, 22:31

Nikt nie widział jak Buemi URWAł? :) Wstyd!

Kubica 5. miejsce, echh myślałem, że da radę być 3. lub 4. I liczyłem na Red Bulle, a tu masz dublet McLarenów. Poza tym piękny Safety Car :] Mniam!
Life is not measured by the number of breaths we take, but by the moments that take our breath away
Święty

Postprzez rdk 28 kwi 2010, 23:12

gra Liverpoolu spodobała mi się pewnego pięknego razu kilka lat temu, a było to wówczas gdy Benitez był ich trenerem kilka miechów dopiero i zaczął budować drużynę... później ich nie śledziłem.

Myślałem, że tego nie napiszę, ale Barca niestety odpadła, nie chcę teraz bawić się w gdybanie ani analizowanie pojedynczych sytuacji, kto widział oba mecze, wnioski sam wyciągnie. I ten jose mourinho, no nie trawię gościa...

Oby w finale wygrał Inter, zawsze tą drużynę darzyłem wielką sympatią.
rdk

Postprzez newb 29 kwi 2010, 8:11

dobrze ,ze odpadli

zenujacy byl ich wczorajszy popis nurkowania - kazda okazja w polu karnym zamieniana na popisowe nurkowanie

sedzia dal dupy wczoraj nie pokazujac kartek za symulowanie

Obrazek

mam nadzieje ,że Niemcy wygraja finał
newb

Postprzez drevni 29 kwi 2010, 9:48

newb napisał(a):mam nadzieje ,że Niemcy wygraja finał

Mam i ja
drevni

Postprzez Kubo 29 kwi 2010, 9:58

Jak nie idzie Messiemu to lubi nurkowac podobnie jak Dani Alves ;] Lyon wczoraj skutecznie sie bronil no i maja finał :) Pedro +1 do aktorstwa xD Niech ktos mi powie co dzieje sie z Iniesta ? :>
Kubo
The Invincibles

Postprzez bAchoR 29 kwi 2010, 10:39

Jaki Lyon. Inter Lyon :D Przecież niemal wszyscy piłkarze to aktorzy. To przy czym oni się przewracają to śmiech na sali.

Ja jestem za tym, żeby wprowadzili do piłki nożnej możliwość podglądu całej akcji na monitorze jak to jest w przypadku NHL. Nie może być tak, że sprawa sędziowania przysłania cały mecz. Spalone to też powinna być analiza komputerowa, że gdy jest faktyczny spalony (np.20-30 cm) to sedzie dostaje informacje do słuchawki, że był spalony i gwizda.
Technika w końcu umożliwia sprawiedliwe traktowanie wszystkich, a nadal jesteśmy w latach 60, 70.
Dejan S. - Behind The Mountains (Original Mix) <3 <3 -> mój nowy przyjaciel.
bAchoR
Dwight Mayweather

Postprzez Matvel 29 kwi 2010, 10:43

Miałeś na myśli Inter oczywiście :D

Co do meczu to wiadomo było że Jose każe zamurować bramkę i skończyło się tak jak powinno. W finale myślałem, że nigdy tego nie wiem, ale wolałbym żeby wygrali Niemcy.

Ale wtedy Bachor piłka stała by się o wiele nudniejsza. Nie byłoby kontrowersji, tych wszystkich całych afer, dzięki którymi futbol jest nadal jedną z, jak nie najpopularniejszą, grą zespołową.
Matvel

Postprzez TrancEye 29 kwi 2010, 10:49

bAchoR napisał(a):
Ja jestem za tym, żeby wprowadzili do piłki nożnej możliwość podglądu całej akcji na monitorze jak to jest w przypadku NHL.

To mecz trwal by conajmniej 180 minut Kontrowersje to nieodlaczny element tego sportu i zarazem jego piekno :D
TrancEye
Uplifter

Postprzez bAchoR 29 kwi 2010, 10:58

Zobaczymy jak kiedyś Polska przegra mistrzostwo świata przez nieprawidłowo podyktowany rzut karny albo puszczony spalony. :D Polacy bardziej pamiętają Webba niż zepsół z którym grali i wynik meczu. xD

W NHL analizy powtórek jakoś nie zepsuły piękna tego sporu. W tenisie to samo. Każdy tenisista w secie ma 1 ? piłkę do sprawdzenia i to też podgrzewa ciekawość widza. Pozatym jak 180 minut ? Dajemy jeszcze jednego sędziego na kamery i ten powiadamia głównego o zaistniałem sytuacji i ją interpretuje. :)

Zauważcie jak bardzo przedłużony jest już sam mecz poprzez nieporozumienia.
Dejan S. - Behind The Mountains (Original Mix) <3 <3 -> mój nowy przyjaciel.
bAchoR
Dwight Mayweather

Postprzez yaper 29 kwi 2010, 12:46

Ziścił się mój finał marzeń: Bayern - Inter.

Rzecz jasna trzymam mocno za Bawarczyków, bo skład mają kapitalny! Wojownicy niczym angielski bulterier, nie widzę innego rozstrzygnięcia na Santiago Bernabeu jak niemiecka wiktoria. A Płaczek, Kaka i reszta kenów niech się obejdzie ze smakiem :lol:
TRANCE ENGINEERING

"Bóg stworzył trance, a następnie człowieka, aby człowiek mógł słuchać trance, lepszego dzieła Bożego oczekiwać nie możemy(...)"

last.fm
yaper
dole

Postprzez Kubo 29 kwi 2010, 12:48

Zgadzam sie z Rafałem... jeden sedzia od monitorowania, jakis zestaw sluchawkowy do porozumiewania z glownym i by sie obylo bez wiekszych kontrowersji ;)
Kubo
The Invincibles

Postprzez adike 09 maja 2010, 18:52

W Anglii wlasnie zakonczyly sie ostatnie mecze sezonu. Chelsea po rozjechaniu Wigan 8-0 w swietnym stylu fetuje zdobycie mistrzostwa. Ancelotti odwalil kawal dobrej roboty, mistrzostwo w pierwszym sezonie nawet z takim skladem tez jest jakims wyczynem. Fajnie, ze Manchester nie zdobyl mistrza (stracili w jednym tygodniu wszystko, i LM i Premier League). Duzo nie brakowalo, bo o porazce w bezposrednim meczu z the blues zadecydowala bramka ze spalonego. Ale to chelsea pokazala w tym sezonie duzo ofensywniejszy futbol strzelajac mnostwo goli. ManU dalej ma tyle samo mistrzostw kraju co Liverpool, ktory w slabym stylu zakonczyl sezon na 7dmym miejscu...

Kolejny ciekawy sezon za nami. Teraz czas na przemeblowania. Ciekawe co pokaze Tottenham w lidze mistrzow. Ta druzyna budowana jest od dluzszego czasu i calkiem mozliwe, ze cos ciekawego nam zaprezentuja.

Aha, gratulacje dla Drogby za 29 goli i krola strzelcow :)
currently addicted to:
Hybrid - Disappear Here
adike

Postprzez sector 09 maja 2010, 20:12

Zgadzam sie z Toba Adike. Tez ciesze sie, ze Man U nie zdobylo mistrzostwa (sorry dla kibicow Man U, Piotrze :* <3 :) ), ale co za duzo to nie zdrowo. Jesli patrzec obiektywnie, to mysle, ze to wlasnie Chelsea nalezalo sie mistrzostwo. Zdobyli najwiecej bramek bo przeciez ponad 100 :o (103 chyba). Kto wie co by sie stalo gdyby Rooney nie zostal kontuzjowany.

Rowniez jestem ciekawy co zaprezentuje Tottenham w LM. Ciekawy jestem, tak ostatnio sie zastanawialem, co by bylo gdyby Murinho objal Liverpool lub Man City :)
sector
the king of bongo!

Postprzez adike 09 maja 2010, 21:07

Jakby objal LFC to z obecnym krociutkim skladem i brakiem funduszy nawet on by duzo nie wyczarowal
Z Man City zrobilby pewnie druga Chelsea :)
currently addicted to:
Hybrid - Disappear Here
adike

Postprzez Rez 13 maja 2010, 17:11

Co prawda to prawda, wygral w tym sezonie lepszy zespol. Manchester przegral wszystko w ciagu jednego tygodnia, przegrywajac z Chelsea, Bayernem i remisujac z Blackburn. Mozna by pogdybac co by sie stalo jakbysmy wygrali z Burnley (porazka na poczatku sezonu) ale gdyby nie 13(chyba) samobójczych trafien tez byloby inaczej:) Ja ogolnie jestem zadowolony z calego sezonu, ale mam nadzieje, ze podczas letniej przerwy nastapi lekkie przewietrzenie skladu. Z mojego punktu widzenia pozbylbym sie Berbatova, Andersona i chyba Carricka.

adike napisał(a): Duzo nie brakowalo, bo o porazce w bezposrednim meczu z the blues zadecydowala bramka ze spalonego.)

Macheda podtrzymal sobie pilke reka w tym samym meczu strzelajac gola. Poza tym w meczu na Stamford Bridge bramka padlo po wolnym, ktorego nie bylo... O takim gdybaniu wlasnie pisalem :)
Ostatnio edytowano 13 maja 2010, 17:11 przez Rez, łącznie edytowano 1 raz
Rez

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Offtopic