Schiller "I've Seen It All" po Polsku

Dział poświęcony promocji swoich utworów.

Powrót do Single

Schiller "I've Seen It All" po Polsku

Postprzez AMSamurai 19 maja 2010, 20:51

Po kilku miesiącach prac, mogę Wam przedstawić pewien mój wkład w twórczość Schillera. Jest to nieco inna wersja znanego utworu "I've Seen It All". Przypomnę, że w oryginale utwór występuje w dwóch wersjach z Sarah Brigtman i Mayą Saban. W mojej wersji usłyszycie wokalistkę z rodzimych stron - Agnieszkę.

Oprócz muzyki, stworzyłem do tego utworu teledysk, w którym wszystkie scenerie są wygenerowane przez komputer i to właśnie zajęło mi kilka miesięcy. Zapraszam więc do obejrzenia:

http://www.youtube.com/watch?v=BB4r-h_FvfU&hd=1
AMSamurai

Re: Schiller "I've Seen It All" po Polsku

Postprzez Vidia 20 maja 2010, 14:24

Piękne! Jestem pod dużym wrażeniem! Na pewno kosztowało to sporo pracy. Przyznam, że tego utworu Schillera akurat nie znam. Brzmi fantastycznie, bardzo mi się spodobał. Teledysk wymagał na pewno wiele roboty, ale opłacało się. Bardzo fajne pomysły i wiele motywów nawiązujących do samego Schillera, co jak najbardziej na plus ;] W tym studio brakuje tylko Jego samego hehe ;) Oczywiście zawsze może być lepiej - np. ja bym pod koniec może spróbowała zmienić niektóre ujęcia, może pokazać coś nowego.. również spróbowała (wiem że to pewnie trudne) sprawić wrażenie, że przez pokazywane głośniki odtwarzany jest właśnie lecący utwór. Pokazanie samej klawiatury, sprzętu itp. strasznie mi się podoba.
BTW Schiller to widział?
Ogólnie z dobrym pomysłem, klimatem, ciepłem i dobrym dopasowaniem utworu do video. Gratuluję! Czekam na więcej!
Obrazek :blowkiss:
Vidia
Die Sehnsucht.

Postprzez AMSamurai 20 maja 2010, 22:27

Dzięki za opinie. Sceny się powtarzają, ponieważ chciałem to już skończyć, bo muszę się brać za inny projekt. Pomysł na fabułę miałem, w tej windzie są symbole, po wciśnięciu chmurki jedzie do góry do studia. Miało być potem że wciska się woda i winda zjeżdża w dół pod wodę. Poza tym tych scen by wystarczyło gdyby była wokalistka pokazana w między czasie jak śpiewa. Z resztą takie też miałem założenie, ale Agnieszka nie chciała wystąpić, poza tym nałożenie postaci na wirtualną rzeczywistość przy ruchomych kamerach byłoby dość sporym wyzwaniem i robił bym to jeszcze pewnie kilka miesięcy. Z głośnikami to jest tak, że przy muzyce umpa umpa ruszają się miarowo, a przy takiej drgają dość nierównomiernie i dlatego tak zrobiłem, pewnie dało by się zgrać tak jak i klawisze ale już nie bawiłem się w takie szczegóły :)

Czy Schiller to widział? Tak, umieścił to tego linki na swoich profilach facebook i twitter :)

http://twitter.com/schillermusic

http://tinylink.pl/schillerfacebook
AMSamurai

Postprzez Freezer 17 cze 2010, 10:23

Ciekawa i dobra robota :)
Miałeś trochę pecha z tą wokalistką, że nie chciała wystąpić w tym klipie.
Pomysł jest ekstra, żeby zrobić remix + Wizualizację
Freezer
Shipwrecked

Postprzez Vidia 17 cze 2010, 20:23

Freezer napisał(a):Miałeś trochę pecha z tą wokalistką, że nie chciała wystąpić w tym klipie.

weź mnie! weź mnie do klipu! ja zechcę wystąpić :D
Freezer napisał(a):Pomysł jest ekstra, żeby zrobić remix + Wizualizację

+1!
Vidia
Die Sehnsucht.

Postprzez d3cK 18 cze 2010, 1:24

Bardzo ladne, jestem pod wrazeniem :)
d3cK
Wjechał na superkoniu

Postprzez mani4c 24 cze 2010, 20:01

Rewelka... ;-) Sama muzyka jest kapitalna, IMHO nawet jeszcze bardziej dreamowa niż oryginal mix. Niestety Vocal zawiera polskie naleciałości akcentowe. Tak czy inaczej miło się tego słucha. :D
Słowa kończą się tam, gdzie zaczyna się muzyka... (c) BOSE
mani4c

Powrót do Single