Sport

Rozmowy o wszystkim i o niczym.

Powrót do Offtopic

Re: Sport

Postprzez newb 03 lip 2010, 18:42

Obrazek

czolowa brazylijska strona o pilce noznej...wczoraj clarin i inne argentynskie gazety swietowaly porazke brazylii a tu prosze
newb

Postprzez Kasper 03 lip 2010, 21:27

sector napisał(a):Moze czyscic buty Mullerowi na tych MS.

Muller ma z kim grać.

Villaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... Barca ciągnie Hiszpanie, ale na Niemców chyba braknie sił. Zobaczymy.
Kasper

Postprzez sector 03 lip 2010, 22:03

Z taka gra Niemcy ich najada tak jak Anglie czy dzis Argentyne. Jedyny plus dla Hiszpanii to to, ze Muller nie bedzie gral w tym meczu.
sector
the king of bongo!

Postprzez Stelmach 04 lip 2010, 9:05

Tak jak istnieje pech tak i również szczęście. To właśnie Hiszpanie mieli wczoraj mnóstwo szczęścia, ponieważ sędzia nie uznał prawidłowo zdobytej bramki przez Paragwajczyka Nelsona Valdeza, a i Paragwajczycy nie wykorzystali rzutu karnego. Cóż jak się nie wykorzystuje takich prezentów to meczu nie da się wygrać. Gdyby w tym meczu grali egzekutorzy Niemcy to i pewno Hiszpanie by dostaliby 4 gole i bilety na powrót do domu.

Choć byłem oczywiście za Hiszpanią, to przy takim obrocie spraw nie daję im szans w starciu z Niemcami. Jak to wczoraj Sector powiedział - "finał Niemcy z Holandią" xD
Stelmach
Rave on!

Postprzez kiki 04 lip 2010, 12:18

yo! nie jestem znawczynia pilki noznej, chodz mundiale bardzo lubie ogladac! nawiazujac do wczesniejszego posta Stlemacha, tez uwazam ze özil jest dobrym pilkarzem i niezbednym zawodnikiem w niemieckiej druzynie! lubie jego styl grania, tak jak klose - padnie na ziemie, wstaje i biega dalej za pilka, a nie odstawia cudnych gier aktorskich, jak to bardzo go piszczel boli i cierpi niczym Jezus na krzyzu! po za tym ma cos w sobie :mrgreen:
kurde, akurat niemcy i hiszpania byli moimi faworytami, a teraz beda ze soba rywalizowac - bedzie ciezki mecz, dojczland latwo nie bedzie mialo, ale cos czuje ze bedzie remis :> holandia to juz w ogole masakra, oni to jak z innego swiata, bedzie ciekawie!!!
a powiedzcie mi, jak to bedzie za dwa lata z polska druzyna? beda Ci sami zawodnicy, czy zmienia w koncu na bardziej wycwiczonych (mlodszych? w koncu czesc zawodnikow w mundialu jest mlodsza ode mnie :roll: ) i lepszych pilkarzy?? bo ja nie wiem :oops: na bank sa chlopcy co graja swietnie, maja sile, zapal i sa obcykani w taktyce w naszym kraju!! gdzie oni sa???
Obrazek
kiki
z Afryki

Postprzez Kasper 04 lip 2010, 12:39

sector napisał(a):Z taka gra Niemcy ich najada tak jak Anglie czy dzis Argentyne. Jedyny plus dla Hiszpanii to to, ze Muller nie bedzie gral w tym meczu.

Jednak Hiszpania to Hiszpania, ma geniusza Inieste i mega goleadora Ville, no i napewno lepszą obronę aniżeli Argentyńczycy czy Anglicy, więc wszystko się może zdarzyć a i każda genialna passa się kiedyś kończy, to piłka.

Stelmach napisał(a):sędzia nie uznał prawidłowo zdobytej bramki przez Paragwajczyka Nelsona Valdeza

Błąd. Valdez nie był na spalonym to fakt, ale ten drugi zawodnik był. Spalony był już choćby z tego powodu, że zawodnik w momencie podania był na owym spalonym był i absorbował linię obrony Hiszpanów a co za tym idzie brał ścisły udział w akcji bramkowej Paragwajczyków. Co innego gdyby owy zawodnik nie brał udzialu w akcji mimo pozycji spalonej i poprostu bez jakiej kolwiek ingerencji w akcje przepuściłby piłke do Valdeza czyli np stałby w miejscu lub cofał się ze spalonego bez wypatrywania lotu piłki. Nomen-omen spalony był.

Karny dla Paragwaju powinien być powtórzony, ale równie dobrze po powtórce karnego Alonso, powinien być podyktowany kolejny karny za faul Villara na Fabregasie a sam Justo powinien zostać wyrzucony z boiska z czerwoną kartką na koncie.
Kasper

Postprzez phantom 04 lip 2010, 21:39

Kasper napisał(a):Błąd. Valdez nie był na spalonym to fakt, ale ten drugi zawodnik był. Spalony był już choćby z tego powodu, że zawodnik w momencie podania był na owym spalonym był i absorbował linię obrony Hiszpanów a co za tym idzie brał ścisły udział w akcji bramkowej Paragwajczyków.

Otóż to. Totalnie nie rozumiem, dlaczego wszyscy zebrani w studio TVP eksperci nie wzięli pod uwagę takiej interpretacji.

Podobnie błędem jest traktowanie Hiszpanii w ten sam sposób, co Argentynę. Jak by nie patrzeć, ta drużyna ma jednak zdecydowanie więcej atutów. Faktycznie - nie znalazła jeszcze formy na tym turnieju, ale za to ma pomocników, obrońców i bramkarza, a nie sześciu napastników - z super snajperem Palermo na czele.

Holandia też nie jest z innego świata. Moim zdaniem w meczu z Brazylią mieli dużo szczęścia, które w tym wypadku nazywało się Melo. W ogóle co to za paradoks - poprzednie dwa spotkania Holendrzy przegrali, choć mieli wtedy zdecydowanie mocniejsze ekipy niż teraz.
phantom

Postprzez bAchoR 05 lip 2010, 12:15

Holandia jedzie na farcie. Oprócz Brazylii która miała strasznego pecha i po prostu kiepski dzień, to nie zagrali ani jednego meczu z jakąs mega wymagającą drużyną. Z Urugwajem w półfinale ? No proszę was. Chciałbym, że dostali się do finału i dostali w dupe 0:6 od Niemców, którzy pojadą Hiszpanie. Oprócz Davida, to nikt z reprezentacji Hiszpani nie trafił z formą. Posiadanie piłki 70 %, a z gry zupełnie nic !

Nie lubie tych pier... Niemców, ale grają mega skutecznie i w pełni zasługują na to mistrzostwo świata. W dodatku ich trener zjada gile z nerwów.
Dejan S. - Behind The Mountains (Original Mix) <3 <3 -> mój nowy przyjaciel.
bAchoR
Dwight Mayweather

Postprzez sector 06 lip 2010, 21:37

No i Holandia w finale. Zdziwie sie jesli jutro wygra Hiszpania. Wg. mnie jesli jutro wygra Hiszpania to NL ma szanse na 1 miejsce bo oceniajac po dotychczasowych meczach nie maja szans z Niemcami.
sector
the king of bongo!

Postprzez d3cK 07 lip 2010, 0:52

mysle ze koncowa klasyfikacja bedzie wygladala nastepujaco:
1. Niemcy
2. Holandia
3. Urugwaj
4. Hiszpania
mimo ze Niemcow nie lubie, to sadze iz to oni zdobeda tytul bo graja znakomicie.
Urugwaj zasluguje na 3 miejsce i mam nadzieje, ze pokonaja Hiszpanów.
d3cK
Wjechał na superkoniu

Postprzez Stelmach 07 lip 2010, 10:53

Wczorajszy mecz nie zrobił na mnie większego wrażenia. Pierwsza połowa nudna, obydwie bramki po poważnych błędach bramkarzy, masa niedokładnych podań, brak ataku pozycyjnego, niewiele akcji bramkowych. Druga odsłona ze wskazaniem na Holendrów, choć forma którą zaprezentowali odbiega znaczenie od klasy z jaką ograli Brazylię.

Sumując, nie daję Pomarańczowym większych szans na finał. Bez względu czy trafią na Niemców czy Hiszpanów to myślę, że przegrają. Póki co uczestnicy dzisiejszego półfinału prezentują futbol bardziej zaawansowany.

A w dzisiejszej konfrontacji myślę że będzie o wiele ciekawiej niż wczoraj bo obydwa zespoły prezentują bardzo ofensywne ustawienie a w ataku mają wybornych snajperów. Sądzę że możliwe są dwa scenariusze:
a) pewne zwycięstwo Niemców na kształt meczów z Anglią i Argentyną
b) mecz walki, wymęczone zwycięstwo Hiszpanii podobnie jak z Paragwajem

Póki co stawiam podobnie jak Wy na opcję a.
Stelmach
Rave on!

Postprzez bAchoR 07 lip 2010, 12:35

Pierwsza połowa nudna, obydwie bramki po poważnych błędach bramkarzy,

Bramka dla Holendrów może i tak, ale bramka dla Urugwaju to żaden błąd bramkarza. Po prostu został zmylony, zasłonięty przez obrońce. :) Nie mów Stelmach że bramka strzelonego przez mojego ulubionego piłkarza to przez błąd bramkarza :)
bAchoR
Dwight Mayweather

Postprzez Kubo 07 lip 2010, 12:55

Ewidentny blad bramkarza... Rafałe. Strzał byl w srodek i mogl ja sparowac a poszlo mu po rekawicach ;) Zle ustawienie bramkarza + brak umiejetnosci

:arrow: van Bronckhorst strzelcem bramki mistrzostw ? :) cudowne uderzenie :roll:

Kubo
The Invincibles

Postprzez peterhol9 07 lip 2010, 13:07

ale popatrz na 19 sekundę tego pierwszego filmiku. Ja bym nie czepiał się za bardzoramkarza, bo:

1. Zasłonięty przez 2 zawodników naturalnie myślał, że strzał będzie w długi słupek
2. Piłka tuż przy ręce nabrała strasznej rotacji
3. sam szedł w prawo więc trudno było mu (odnosząc się do punktów 1 i 2) wrócić się będąc na "wykroku" :D
I LOVE RUSSIAN AND GREEK PROGRESSIVE

Obrazek
peterhol9
yoma

Postprzez bAchoR 07 lip 2010, 18:21

Ewidentny blad bramkarza... Rafałe. Strzał byl w srodek i mogl ja sparowac a poszlo mu po rekawicach Zle ustawienie bramkarza + brak umiejetnosci

Powtórki w zwolnionym tempie nie oddają rzeczywistej sytuacji.
Piłka poszła mu po rękach, bo miał już opóźnioną reakcje wynikającą przez to, że obrońcy zasłaniali piłkę. Chodź Kuba rzuce w Ciebie kamieniem :D zza kogoś (nie widzisz kiedy rzucam) i zobaczymy czy go złapiesz albo chociaż się uchylisz. Będziesz miał zbyt późny moment reakcji na jakiekolwiek działanie. Gdybym rzucił w Ciebie na czysto - Ty mnie widzisz - zrobiłbyś co chcesz nawet salto i uniknąłbyś trafienia kamieniem.

+ to co dodał Peterchuj ;)

I tak najlepsze 2 bramki padły z nóg Japończyków :)

Ja dzisiaj za Hiszpanią :)
bAchoR
Dwight Mayweather

Postprzez Kubo 07 lip 2010, 18:34

My tu mowimy o pilce a nie o jakis kamieniach :D Rafal, byl tylko jeden obronca przed nim ktory mogl mu przeszkodzic w ocenie lotu pilki (ale i tak nieznacznie nr. 3). Strzalow w srodek sie nie wpuszcza :!: Zle sie ustawil + jeszcze zlapany na wykroku i mamy blad bramkarza ;)
Kubo
The Invincibles

Postprzez Kasper 07 lip 2010, 19:18

Stelmach napisał(a):Póki co stawiam podobnie jak Wy na opcję a.

Ja twardo na b... Pozwólcie, że przytoczę słowa jednego gościa ode mnie z roboty, który z reguły wkurwia mnie do bólu, ale tym razem ciężko mi się z nim nie zgodzić. A więc "Hiszpania szału nie gra, wygrywa po 1:0, ale po a) ma Ville po b) ma Inieste po c) ma o wiele lepszych obrońców niż 2 pozostawione w tyle drużyny. Poza tym Hiszpanie do tej pory nie frsowali tempa chyba ze strachu o co grają a gdy tylko zdarzało im się przyśpieszyć strzelali bramkę. Wszystko jest otwarte a co wyjdzie to się okaże.
Kasper

Postprzez Vibez 07 lip 2010, 21:22

Niemcy dupe spieli na dzisiejszym meczu i zaowocowało to elegancką grą hiszpanów 8) Ich zwycięstwo w finale to tylko formalność.
Vibez
aka Douglas Howarth

Postprzez peterhol9 07 lip 2010, 21:24

Ile będą chcieć za ośmiornicę?
I LOVE RUSSIAN AND GREEK PROGRESSIVE

Obrazek
peterhol9
yoma

Postprzez Boguś 07 lip 2010, 21:25

Brawo Hiszpania!! Bardzo sie ciesze ze Niemcy nie zagraja w finale. Swietna wiadomosc :) az milo popatrzec na ich porazke :)
Lotnictwo można pokochać jak kobietę. Nasza ukochana jest tą najwspanialszą, jedyną, najpiękniejszą. Kobiety bardzo często nie lubią maszyn latajacych, czują w nich konkurentki... I może słusznie...
Boguś

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Offtopic