Sport

Rozmowy o wszystkim i o niczym.

Powrót do Offtopic

Re: Sport

Postprzez Kasper 07 lip 2010, 21:25

A ja dalej twardo b)!

b jak Blaugrana, b jak Barcelona! Poraz kolejny Hiszpanom grę wygrali piłkarze Dumy Katalonii. Gdzie jest teraz te szumnie zapowiadany worek bramek Niemców?
Kasper

Postprzez Mr_Hide 07 lip 2010, 21:37

Udało się! :) Trzeba przyznać nie było łatwo, Niemcy mieli kilka bardzo dobrych akcji, szczególnie strzał Kroosa z drugiej połowy meczu był zabójczy, ale Iker jak zawsze był tam gdzie być powinien !

VIVA LA ESPANA !!! :yeah:
Mr_Hide
aka Depthide

Postprzez kiki 07 lip 2010, 23:53

Özil :(((((((((

no coz.. bardzo ciekawy mecz byl, sporo emocji na koniec, nadzieja byla do 93 minuty, szkoda ze taki wynik, no ale jeszcze zostala walka o 3 miejsce! 8-)
Obrazek
kiki
z Afryki

Postprzez sector 08 lip 2010, 7:58

Szczerze mowiac, zdziwil mnie wczorajszy wynik. Nie tyle podczas ogladania meczu co ogolnie nie takiego obrotu spraw sie spodziewalem. Nie wiedziec czemu Niemcy wczoraj grali zupelnie inaczej niz do tej pory. Zamiast atakowac tak jak z ARG czy UK to bronili sie cala druzyna i czekali na kontratak, co jak widac im nie wyszlo, a szkoda. Widac jednak bylo tez brak Mullera, ktory neistety musial pauzowac. Tego sie obawialem, ze wlasnie jak jego nie bedzie to Niemcy nie beda w stanie wygrac.
Z drugiej strony jesli patrzec tylko na wczorajszy mecz a nie na caloksztalt MS to faktycznie druzyna lepsza byla Hiszpania. Grali lepiej od samego poczatku i stwarzali wiecej sytuacji bramkowych. I tak jak wspomnialem jak nie lubie Niemcow to chcialem zeby wczoraj utarli nosa Hiszpana, jednak sie nie udalo.
Tak czy siak uwazam, ze wieksze szanse ma Holandia z Hiszpania niz by mieli z Niemcami. Teraz calym sercem jestem za NL!
A i jeszcze jedno, Schweinsteiger zagral wczoraj tak hjowo, ze to glowa mala.
sector
the king of bongo!

Postprzez Stelmach 08 lip 2010, 11:39

sector napisał(a):A i jeszcze jedno, Schweinsteiger zagral wczoraj tak hjowo, ze to glowa mala.

Racja. Najlepiej wśród Niemców grali Lham i Mertesacker.
Stelmach
Rave on!

Postprzez bAchoR 09 lip 2010, 9:10

No to kogo wylosuje ośmiornica :D Ośmiornica wytypowała prawidłowo wszystkie wyniki (wygra, przegra) mistrzostw. Przypadek ? :)
Dejan S. - Behind The Mountains (Original Mix) <3 <3 -> mój nowy przyjaciel.
bAchoR
Dwight Mayweather

Postprzez Kasper 11 lip 2010, 22:35

Iniestaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!! La Furia Blaugrana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kasper

Postprzez Vibez 11 lip 2010, 22:43

Mocno męczący mecz. Po obu drużynach było w bardzo dużym stopniu widać presje i odbiło sie to na całej gre - braku luzu, panikowaniu, zwierzęcej zawziętości. Webb znów gwiazdą spotkania, jakoś wcale mnie to nie dziwi. Do listy państw w których go zaszlachtują na wejściu poza Polską może dopisać Holandie.

Hiszpanom oczywiście gratulujemy ;)
Vibez
aka Douglas Howarth

Postprzez paauli_83 12 lip 2010, 9:40

Mecz nudny, bynajmniej dla mnie nic specjalnego tam się nie działo w pewnym momencie było tak nuuuudno że aż wuwuzele przestały wydawać przerażliwe dźwięki - prócz oczywiście 'kartkowania' na żółto no i czerwono...oczywiście gdyby istotą meczu była ilość kartek Holandia zostałaby mistrzem :D
Nie podobała mi sie gra między tymi dwoma drużynami, czasami była za bardzo chamska poza tym Holandia zaprezentowała brzydki, nieefektowny futbol, a niektóre próby strzelenia gola wyglądały na amatorkę.... Holendrzy zaczęli faulować, grali ostro, posypały się kartki. Każde zagranie, każdy kontakt kończył się albo brutalnym zagraniem, albo chociaż popchnięciem, lekkim kopnięciem miałam wrażenie jak by tam się toczyła holenderska odmiana wojny psychologicznej :D Momentami dochodziło do absurdów a ciekawie było wtedy gdy to Holendrzy oddawali piłkę Hiszpanom..nie jestem specem ale ja jako widz nie widziałam tam widowiskowych akcji i zagrań na miare finału mundialu, ich tam nadzwyczajnie nie było. Iniesta przesądził o mistrzostwie świata dla Hiszpanów. Brawo brawo i jeszcze raz brawo...tylko tak się troszkę zastanawiam kto został bohaterem wczorajszego meczu?
Jimmy Jump który swoim bohaterskim 'wślizgiem' na murawę jako pierwszy wziął do rąk Puchar Świata?
Iniesta który dał zwycięstwo Hiszpanii?
a może Casillas który obronił w gruncie rzeczy dwie akcje 'sam na sam' ?
czy też Webber który duzo 'rzeczy' nie widział, a gdy już widział to wyolbrzymiał i był odrobinę bardzo niesprawiedliwy i się biedny namachał kartkami?
Trudny wybór :D

Aaa i jeszcze jedno bardzo nie podobało mi sie, gdy trener Holandii po zejściu z tego ala podium, zdjął z szyi medal z wielka pogardą, no cóż II miejsce też jest dużym osiągnięciem - takie moje małe spostrzeżenie :)

E viva Espana. Hiszpania mistrzem świata. Przed mundialem pokonała Polskę 6:0... :D :D
paauli_83

Postprzez Kubo 12 lip 2010, 10:10

Final gra sie po to by wygrac styl raczej schodzi na 2 miejsce. Dodajmy do tego treme i mamy widowisko takie jak wczoraj ;) Bohaterem powinien zostac Iker, ktory wybrobil im mecz a Robben moze sobie pluc w brode, bo mial zyciowa szanse zostac bohaterem Oranjes !

Mark Webber jezdzil wczoraj na Silverstone a nie sedziowal Pałlino :spank: :mrgreen:

Najwiekszym wygranym turnieju jest Uruwgaj, ktory pokazal klase w meczu o 3 miejsce, niestety dzieki bramkarzowi zostalo im tylko 4. Zaskoczyla mnie tez dobra postawa Niemcow i błysk Mullera (bylem pewien ze jest drewniany xD). Poprzeczna Forlana bedzie mi sie sniła przez wiele dni :ugeek:

Najmilszym akcentem turnieju byla.... Sara Carbonero :mrgreen:
Kubo
The Invincibles

Postprzez paauli_83 12 lip 2010, 10:18

Kubo napisał(a):Mark Webber jezdzil wczoraj na Silverstone a nie sedziowal Pałlino :spank: :mrgreen:
tak mi mów tak mi rób :D

dwa 'e' i 'r', a robią różnice nie? :D Webb! jak Łeb :D

P.S. Casillas i Sara to para, więc co by sobie miał żałować, ale widać po nich że są delikatnie speszeni tym dziubkiem :D
paauli_83

Postprzez bAchoR 12 lip 2010, 11:38

Nie rozumiem o co przypierdalali się do Webba po meczu w studiu. Jak dla mnie sędziował bardzo dobrze. Mimo brutalnej gry, elegancko studził emocje zawodników. Nie wypaczył wyniku meczu, więc o co chodzi ?
bAchoR
Dwight Mayweather

Postprzez phantom 12 lip 2010, 12:42

paauli_83 napisał(a):bynajmniej

bynajmniej =/= przynajmniej

Uważam podobnie jak bAchoR. Błędy Webba na niekorzyść Holandii to tylko niezauważony rzut rożny po tym, jak piłkę dotknął Fabregas, i może faul Puyola na Robbenie, gdy ten wychodził na 1 na 1 z bramkarzem, ostatecznie utrzymując się na nogach. Mimo to powinni mu być wdzięczni, bo gdyby chciał wszystko widzieć, to już w pierwszej połowie Holendrzy graliby w 10-tke, bo wyleciałby De Jong. Van Bommel też mógł później uzbierać dwie żółte. Jednak sędzia najwyraźniej nie chciał tak szybko przesądzać o wyniku tak ważnego meczu i dlatego trudno mówić, aby próbował wysunąć się na pierwszy plan.
phantom

Postprzez drevni 12 lip 2010, 18:46

I że to niby Włosi 'aktorzą'... to co wczoraj odwalali Hiszpanie było wyjątkowo żenujące. Ten mecz przypominał jakieś marne 'szoł' :/
drevni

Postprzez Matvel 12 lip 2010, 19:08

Lol, a to Hiszpanie coś odwalali. Holendrzy grali jak cioty i tylko w nogi wjeżdżali (Hiszpania też, ale nie w takim stopniu). W ogóle te całe płacze teraz są tak żenujące, że głowa mała. Łysy w żaden sposób nie wypatrzył wyniku meczu, a skomlą gorzej niż Anglicy. Co do żenującej gry to Van Bommel i płaczący non stop Robben na zmianę z Sneiderem to było żenujące jak najbardziej. Ogólnie finał dno i wodorosty.
Patrząc jeszcze przyszłościowo to na Euro nieważne kogo wylosujemy pewnie nie uda się punktu zdobyć.
Matvel

Postprzez drevni 13 lip 2010, 11:15

A te wszystkie wywrotki gwiazdy programu Iniesty? Wywrotka - szybkie spojrzenie na 'łeba' - wielki lament, że prawie nogę/głowę/szyję mu ktoś wyrwał... i tak razy kilka...naście :lol:
drevni

Postprzez sector 13 lip 2010, 14:37

To prwada. Takie cyrki robia nie raz. NewB przeciez tez nie tak dawno wklejal gifa ;] Ta czerwona kartka to tez troche przesada. Poczul reke na ramieniu to sie wywrocil odrazu ;)

KRETYNOW I DEBILI BANDA!

:objection:
sector
the king of bongo!

Postprzez Matvel 13 lip 2010, 15:34

drevni napisał(a):A te wszystkie wywrotki gwiazdy programu Iniesty? Wywrotka - szybkie spojrzenie na 'łeba' - wielki lament, że prawie nogę/głowę/szyję mu ktoś wyrwał... i tak razy kilka...naście :lol:

Porównując do Robbena to słaby z niego aktor.
Matvel

Postprzez bAchoR 13 lip 2010, 16:40

Ta czerwona kartka to tez troche przesada. Poczul reke na ramieniu to sie wywrocil odrazu

Takie są w ogóle durne przepisy, że bez upadku nie ma faulu.
bAchoR
Dwight Mayweather

Postprzez Kasper 13 lip 2010, 18:13

sector napisał(a):To prwada. Takie cyrki robia nie raz. NewB przeciez tez nie tak dawno wklejal gifa ;] Ta czerwona kartka to tez troche przesada. Poczul reke na ramieniu to sie wywrocil odrazu ;)

KRETYNOW I DEBILI BANDA!

:objection:

To nie uniknione, Fabregas jest blaugrana!
Kasper

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Offtopic