Astral Forteness - Big Dipper (Original Mix)

Extended/Full
Dział poświęcony promocji swoich utworów.

Powrót do Single

Astral Forteness - Big Dipper (Original Mix)

Postprzez Astral Forteness 08 sie 2010, 10:12

Witam ponownie!

Poprzednim razem nikt poza TranceEye'm nie kwapił się zbytnio do ocenienia projektu, tak teraz wrzucając fulla mam cichą nadzieję, że ktoś jeszcze coś po sobie zostawi. W końcu tworzenie tylko dla siebie nie sprawia takiej przyjemności :D .

http://www46.zippyshare.com/v/94271790/file.html

Opinię pozostawiam Wam, z góry dodam tylko, że dbałem o to by utwór nabrał oldschool'owego klimatu, bez zbędnych fajerwerków, pierdów czy plumkających loopów. Liczę na to, że ktoś miał jeszcze ochotę na cofnięcie się w czasie ^^.
Astral Forteness
The Dream Traveller

Re: Astral Forteness - Big Dipper (Original Mix)

Postprzez Sagi 08 sie 2010, 14:08

bardzo dobre zagranie z pelna wersja :P dalem sie zlapac :P

narazie bardzo krotko bo czasu niewiele..kawalek faktycznie w brzmieniu i klimacie oldschoolowy dzieki czemu zyskal moja przychylnosc :D przypomina mi mieszanke stylu corstena z de moorem hehe (oczywiscie ich starych produkcji) troszke to taki naiwny trans i na maksa slodki ale...jak sie do czegos wraca z sentymentem to sie na to nie patrzy :D (tak jak w produkcjach w/w) ogolem podobalo mi sie chociaz z tematu mozna jeszcze wiele wycisnac ale to pewnie sam wiesz.

jedynie co to breakdown moglby by byc ciut krotszy jak na moje ucho :P
Sagi

Postprzez Astral Forteness 08 sie 2010, 14:49

Sagi napisał(a):bardzo dobre zagranie z pelna wersja :P dalem sie zlapac :P

Nie bardzo wiem o co chodzi :P To już skończony numer i to jak najbardziej Full, żadnego celowego zagrania nie było :)
Ciekawe porównanie, faktycznie stary Corsten i Moor tworzyli podobnie. Być może to naiwny trans, ale taki styl, za to go lubię i tak ten utwór miał wyglądać. No może nie do końca, zawsze marzyłem o tym, żeby nuta nabrała podobnej tajemniczości jak te od Mattiego Laamanena, ale zwykle finalnie wygląda to trochę inaczej :) Wycisnąć oczywiście na pewno się da, ale nie do końca na moje aktualne możliwości, to mój drugi większy projekt, także wiele jeszcze przede mną :D Dzięki za opinię :)
Astral Forteness
The Dream Traveller

Postprzez demens 09 sie 2010, 20:07

Cóż rzec. Widać, że tworzysz bo sprawia Ci to przyjemność, a nie tylko po to by "zaistnieć" :) Piękny, sentymentalny track tu zapodałeś. Wieje starym klimatem, i mnie to bardzo odpowiada.

Ale i tak najlepszym, co od Ciebie usłyszałem było "Magic Of Memories (Dream Mix)". Przez te ponad 10 minut udało Ci się zbudować niesamowity klimat. I piszę poważnie, że w mojej osobistej klasyfikacji jest to jeden z najlepszych tracków jakie usłyszałem w tym roku. Nie wiem czemu nie pochwaliłeś się tą wersją na forum, ale źle zrobiłeś :P Rozwijaj się tak dalej a naprawdę mogą kiedyś "być z Ciebie ludzie" ;)
demens

Postprzez Astral Forteness 09 sie 2010, 23:04

Demens:
Pochwaliłem się, kilka tematów niżej :) Być może zmyliła Cię nazwa wersji, ale zrezygnowałem z tego "Dream" na rzecz Original'a, a o prawdziwym pierwszym Magic Of Memories można zapomnieć :P
Astral Forteness
The Dream Traveller

Postprzez dj3500 11 sie 2010, 23:39

Bardzo ładny utwór, nie bez pomysłu co często się dziś zdarza ;) Co więcej, nie wpada w schematy dzisiejszego trance, ale nie brzmi też tak znowu staro, ten synkretyzm jest ciekawy, jest w tym utworze coś niezwykłego... Wykonanie techniczne nie pozostawia też nic do życzenia. Stawiam mocne 5 i czekam na kolejne produkcje w tym klimacie. :)
A i dzięki za fulla ;)
dj3500
Administrator

Postprzez bAchoR 13 sie 2010, 8:14

Zajebisty track z lat 2000. Coś jak tracki z okresu Greece :) I najlepsza dla mnie tonacja bassu. w Doł w dół w dół i w górę :)
Podoba mi się ta rytmika bassu :) 2 klocki na kik i 2 zostają na bassline ala Shah :)
Melodia też ładna, nawet bardzo ładna.

Leci na dysk. Chyba najlepsza produkcja od bardzo dawna w tym dziale, nawet jeżeli nie powala dzisiejszym brzmieniem :)
Dejan S. - Behind The Mountains (Original Mix) <3 <3 -> mój nowy przyjaciel.
bAchoR
Dwight Mayweather

Postprzez Astral Forteness 16 sie 2010, 23:36

Cóż mogę rzec, jest mi strasznie miło czytając Wasze komentarze, zwłaszcza teraz, bo nie ukrywam, że miałem różne obawy i zastanawiałem się nad zmianą moich koncepcji podczas tworzenia kolejnego kawałka. Umówmy się, nie ważne jak bardzo coś jest zgodne z Twoim sumieniem, nie ma nic lepszego od tworzenia czegoś dla kogoś i od tego, że coś ma swoich odbiorców i nie jest robione tylko pod siebie. Dużo się mówi o starych czasach, o tym, że Trance teraz to kupa i fajnie jakby stare czasy wróciły, mimo tego wiem, że często ludzie nie są gotowi na to i raczej trudno jest w czasach pompujących, łatwo wpadających w ucho i wgniatających w parkiet wałków zwrócić uwagę na coś, co choć trochę różni się od tego i przypomina owe lata świetności muzyki Trance. Tym bardziej cieszy mnie to, że są osoby, które potrafią docenić takie pojedyncze produkcje :)
Dzięki raz jeszcze, mi pozostaje już tylko wrócić do pracy i obmyślać klimat kolejnego projektu ;P
Astral Forteness
The Dream Traveller

Postprzez TrancEye 28 sie 2010, 9:14

Fajny oldskooler musze przyznac Bardzo przyjemnie sie sluchalo Najwieksze wrazenie zrobilo na mnie rozwiniecie Glowny motyw juz mniej Jest na prawde niezle ;)
TrancEye
Uplifter

Postprzez bAchoR 31 sie 2010, 4:37

np. Astral Forteness - Big Dipper

TOP 3 tego roku jak dla mnie. Kocham to. <3 8-) Wieje takim szczęściem, spełnieniem marzeń i wolnością. Jakbym spotkał na plaży starą miłość i o zachodzie Słońca szedł plaża i potem do kawiarni na kawę pouśmiechać się do siebie i potem być z nią już do końca ehh

Kurwa, wpadam do Ciebie i musimy coś nagrać. Nadajemy tak samo stary :) Czuje tą samą emocjonalność.

5 razy pod rząd pojechane. 8-)
bAchoR
Dwight Mayweather

Postprzez bAchoR 31 sie 2010, 8:03

Teraz już wiem czemu tak mnie ujęła ta melodia. Rok temu zrobiłem taki sam układ melodii, ale jest dużo smutniejsza.Wrzuce później to zobaczysz ile podobieństwa jest :) 8-)
bAchoR
Dwight Mayweather

Postprzez Astral Forteness 31 sie 2010, 22:26

Stary, ja nie ma nic przeciwko :) Widzę, że dalej męczy Cie ten numer, co oczywiście niezmiernie mnie cieszy.Tymczasem jak będziesz miał chwilę podbij do mnie.
Astral Forteness
The Dream Traveller

Postprzez bAchoR 16 paź 2010, 8:23

np. Big Dipper :roll:

kurwaaa ! ten break i melo.
bAchoR
Dwight Mayweather

Powrót do Single