TrancEye Znowu Nadaje

Dział poświęcony promocji swoich utworów.

Powrót do Single

Re: TrancEye Znowu Nadaje

Postprzez peterhol9 28 sie 2010, 10:45

ta w avatarze to Twoja laska? Fajna (oczywiście moja fajniejsza :D :D) :>

co do wałka.. kapitalny, choć...ma jedną wadę, do 2:30 jest zbyt jednostajny. ten sam motyw w kółko. Później super. Czekam na fulla by ocenić co jest co. Ogólnie jednak..nie chcę się podlizywać, ale dzięki Tobie słucham jeszcze upliftingu. Dzięki!
I LOVE RUSSIAN AND GREEK PROGRESSIVE

Obrazek
peterhol9
yoma

Postprzez TrancEye 28 sie 2010, 14:06

O takiej dziewczynie to ja moge sobie jedynie pomarzyc :D ale nie ukrywam, ze to 100% mojego gustu :D

Dzieki za reke Panie :D
TrancEye
Uplifter

Postprzez peterhol9 28 sie 2010, 15:04

TrancEye napisał(a):O takiej dziewczynie to ja moge sobie jedynie pomarzyc :D
zagraj takiej swoje breakdowny to już Twoja od razu :D a jak nie ta, to ja jestem zdania, że z każdej (niemal) dziewczyny można zrobić cudo. Tylko trzeba trochę czasu i marudzenia :D
I LOVE RUSSIAN AND GREEK PROGRESSIVE

Obrazek
peterhol9
yoma

Postprzez bAchoR 30 sie 2010, 10:04

że z każdej (niemal) dziewczyny można zrobić cudo. Tylko trzeba trochę czasu i marudzenia

Chyba mi zaraz mi dupa odpadnie ze śmiechu :/ Ładne dziewczyny macie w Lublinie, skoro tak piszesz.

Uplifta sprawdze później.

I też kocham ten typ urody (avatar)... ale niestety - za brzydki jestem, a ludzie dobierają się zazwyczaj wg urody.
KIedyś zrobili badania i było 20 M i 20 kobiet i kazdy miał przypisaną ocene urody (1-10) 1- najładniejszy 10 - nienajładniejszy.
1 dobierały się z 1-2, a 7 dobierali się z 6-8 etc. Dopiero czas weryfikował znajomośc i bywało, że 1 dobrała się z 6-7.
8-)
Dejan S. - Behind The Mountains (Original Mix) <3 <3 -> mój nowy przyjaciel.
bAchoR
Dwight Mayweather

Postprzez bAchoR 01 wrz 2010, 10:11

Tak sobie myśle, że mógłbyś trochę zmienik swój silnik muzyczny. :) Bo to tak jak Temple One - zachwycać, zachwycał, ale ile można robić to w tym samym stylu. Nie jest do broń Boże żaden zarzut czy pretensja, ale nic bardziej nie rozwija jak próbowanie się w czymś innym.

Głównie ten bass i ten muzyczny kipisz na reszcie przestrzeni dźwiekowej staje się Twoim firmowym znakiem, ale trzeba by było trochę odreagować.
Wiem, lubie A&F i oni też podobnie, ale oni to maskują niesamowitym, imponującym składem melodii, co tutaj brakuje.

Breakdown śliczny. Melodia buduje fajny klimat, ale nie jest to melodia, która u kogokolwiek będzie pamiętana i podśpiewywana. Jestem tego pewny. Za długa i tak jakby nie grała znaczącej roli w tym całym pomyśle. Robi się mdła po pierwszej frazie.

Uplifting to uplifting i jego wyznacznikiem dla wszystkich jego fanów są PIĘKNE, chwytliwe melodie. Jezeli tego nie zrozumiesz - nigdy nie będziesz Kandim, Super8, Thrillseekers etc. czego bym Tobie jak najbardziej życzył. I wiem co pisze, bo jestem typowym upliftowym latawcem i kocham melodie w każdej muzyce. Trafiło na uplifing bo jest dynamiczny i ma sferyczne dźwięki, które wywołują u mnie ciarki.

Żeby wyszła jakaś chwytliwa melodia dobrze by było pobawić się samymi organami. Zagraj na nich to co zrobiłeś tutaj i zobaczysz, że nie brzmi to zbyt ciekawie. Sytuacje ratuje tutaj po prostu bardzo dobre efekty i brzmienie i jakoś to leci. A piękne melodie wyjdą nawet na samplach z puszczania bąków.

Jest dobrze, ale tego super brzmienie, jak dla mnie marnujesz, na tak jakby nieprzemyślane melodie. WIem, ze to Twoja wizja etc. ale wrzucasz to w eter i chcesz mieć słuchaczy. Inaczej byłbyś producentem tylko swojego komputera i pokoju.

Worldwide - Super8 & Tab nawet na pianinie bez pogłosu brzmi zajebiście. A to tylko zwykłe ,,ty'' ,,ty' - kanie znane ze starych tranców.

Włącz sobie ścieżke dźwiekową Foresta Gumpa (chodzi o pierwszą część sam bas i góra piana).

http://www.youtube.com/watch?v=Yp0j8VT3U-E

Ten człowiek pracował nad tą melodią miesiącami. Zaczyna melodie i kończy melodie na tym samym kluczu tak jak to powinno być i żeby melodia pięknie się pętliła. Tak jak pisał Wojtek, niektórzy ludzie myslą nad 6 nutami godzinami i dlatego są tacy wielcy. Reszta robi z każdej nuty gówno i potem mamy takie padaki na masowej scenie.

Taki mój może niepotrzebny wywód i większość się nie zgodzi, ale co tam.

SIę rozpisałem. Zależy mi na takim producencie dlatego tak walczę z Tobą w tych reckach :)
Pozdro.
bAchoR
Dwight Mayweather

Postprzez TrancEye 01 wrz 2010, 21:49

bAchoR napisał(a):
Uplifting to uplifting i jego wyznacznikiem dla wszystkich jego fanów są PIĘKNE, chwytliwe melodie. Jezeli tego nie zrozumiesz - nigdy nie będziesz Kandim, Super8, Thrillseekers etc. czego bym Tobie jak najbardziej życzył.

O to chodzi, ze nie chce byc Dobra Kandi jeszcze, ale pozostali wymienieni nie robia na mnie zadnego wrazenia Moze i wielcy, ale to nie jest uplifting jakiego ja szukam To samo z A&F W moich uszach skonczyli sie na Mark Eteson & Jon Prior - Dynamic Stability (Aly & Fila remix) - ktory uwielbiam Uwazam, ze te ich melodie sa mocno srednie Tracki na 1 przesluchanie Nic wiecej

Ja szukam pieknych, ale tez tajemnicznych melodii, ktore sa spotykane bardziej wsrod mniej znanych producentow (chocby Norman & Foley, Ultimate czy George Hales (kiedys) niz tych obecnie on top Nie przepadam za gitarkami i balearami, ktore Ty tak lubisz

Widzisz mamy zupelnie inne spojrzenie na uplifting Szukamy troche innych rzeczy w tym gatunku

Z kolei wracajac do tematu Otrzymalem surowa melodie od kumpla, ktora mialem sie zajac Takze nie jest to jakby 100% mojej melodii Ja robie inne rzeczy Ale ostatecznie podoba mi sie ona i nie bede sie dluzej na jej temat rozczulac ;)

Osobiscie jestem zadowolony z wlasnych dotychczasowych melodii ;) Wiecej nie napisze, bo skromnosc mi nie pozwala :D A to, ze nie trafiaja w Twoj gust, to trudno ;) Nie ma problemu :)

bAchoR napisał(a):Pozdro.

Pozdro! :D
TrancEye
Uplifter

Postprzez bAchoR 02 wrz 2010, 4:07

Nie chodzi o sam uplifting tylko ogólnie o melodie.

Najlepiej zapytac się trochę starszego rocznika, czy ten track ma melodie, to Ci powiedzą, że za ch... nie ma.
Ale już mojba babcia powiedziała, że Elektra, One Wash ma bardzo ładną melodie. Coś w tym musi być.
Już samę tytuły, którę Ci podałem uwidaczniają ogromną różnicę. I to są tracki do których się wraca.
Wątpie, żeby ktoś do tego numeru wrócił za rok. 8-) Tak samo Popiholla tylko, że to bardziej pomysł ludzi prawdziwej alternatywnej muzyki - Sigur Rós. TO są melodie z błyskiem i pomysłem.
A te melodia z tego demka jest dosc taka płaska :)

Z tego typu tracków jak Twój to pamiętam juz chyba tylko Kraftmatik Bena Alonziego.

No cóż gust to gust. Przedstawiłem tylko punt widzenia człowieka, który kocha melodie w kazdej muzyce od ambient, przez trance'y po Shoegaze i Rock. :)

Nie mogę przypierdalać siędo zebry, że ma paski, a inne zwierzęta nie mają i mi się bardziej podobają. :)
bAchoR
Dwight Mayweather

Postprzez JohnnyKnoxville 02 wrz 2010, 13:40

Przesłuchałem i powiem tak.... Nie jest złe... Na 1000% lepsze od tych wszystkich ciepłych gitarowo/fortepianowych upliftów które teraz wychodzą, przede wszystkim dla tego że jest neutralne, jednak dopiero teraz, czytając tą waszą dyskusje zrozumiałem ze uplifting z samego założenia nie jest dla mnie.... Moim zdaniem to ten dzisiejszy uplifting to taki patetyczny przerost formy nad treścią.... Tak jakby powiedzieć mutant trance, w którym to co powinno trwać góra min, otoczone poza tym otoczką basslineu i innymi rzeczami rozciąga się na pół utworu i jest tak jak by sercem całego kawałka.... Moim zdaniem cały dzisiejszy uplifting jest po prostu chory i mocno skrzywiony.... Przede wszystkim już na wyjściu przez to co napisałem powyżej, a po drugie przez do o czym po części pisał Bachor..... Szlenie ciężko jest zrobić dobrą melodię, neutralną, niebanalną która by wywoływała jakieś emocje, ale jednocześnie nie zniechęcała do siebie bo wielu odsłuchach, była przy tym w dodatku neutralna... Moim zdaniem 1/10000 utworów taki właśnie wychodzi, a dzisiejsi producenci są niestety bez talentu, bez wyobraźni, bez szkoły, bez wartości jakichś które chcą włożyć w utwór i liczy się tylko aby zrobić i cieszyć się że ktoś to gdzieś zagra i dzięki temu nigdy nie będą w stanie robić takich melodii jak opisałem na wstępie, dzięki czemu cały uplifting to jedno wielki szambo..... Oczywiście dla doświadczonego słuchacza muzyki, bo Ci nowi gówniaże to pojęcia o niczym nie mają, a tylko podniecają się tym co innych 10 głąbów napisze na forach np.ftb, czy w radiu Armin zagra...... Tak to już niestety jest.....

Ja jeszcze raz polecam wszystki to odsłuchać moim zdaniem coś ponadczasowego.... Wzór trance'u..... Moge tego słuchać codziennie po 100 razy i sie nie nudzi, a znam to już od roku....
skromnie :P
John Askew - The Witch
Rory James - Memory Flush (The Viceroy remix)
The Viceroy & KOTO - The Horror
Iio - Rapture (Ian Betts Rework)
Tony De Vit - I Don't Care (Lee Haslam's Tech Trance Remix)
Liquid Soul - Global Illumination (McMahon & Marcuscha Remix)
McMahon & Marcuscha - Act Like You Know !!!! \o/
Sash - Mysterious Times (John Dopping Remix) !!!! \o/
John Dopping - Cognition !!!! \o/
Nick Sentience feat. DJ Kristian - Threshold
Kaeno & Denzo - North Star (Des Mcmahon Remix)
JohnnyKnoxville
John Askew fan

Postprzez bAchoR 02 wrz 2010, 15:35

Enroute. Johny, nasz track :)
bAchoR
Dwight Mayweather

Postprzez demens 03 wrz 2010, 16:19

Dobry, energetyczny uplift, chyba Norman & Foley robią dość podobne tracki. Nie jest to może uplifting jaki lubię najbardziej, ale przyjemnie zawiesić ucho, tym bardziej że ułożenie melodii świetne, choć drażni mnie odrobinę ta barwa od 2:13. Generalnie nie jest źle, ale ze względu na potencjał jaki pokazałeś w twoich dotychczasowych produkcjach, stać Cię na dużo więcej.

TrancEye napisał(a):wole Galaxy Chyba najlepsze co zrobil

+10. Tak na marginesie to chyba jedyny track, jaki Manuel pocisnął aż 4 razy pod rząd na kolejnych epizodach Extremy.
demens

Powrót do Single