Tak sobie myśle, że mógłbyś trochę zmienik swój silnik muzyczny.

Bo to tak jak Temple One - zachwycać, zachwycał, ale ile można robić to w tym samym stylu. Nie jest do broń Boże żaden zarzut czy pretensja, ale nic bardziej nie rozwija jak próbowanie się w czymś innym.
Głównie ten bass i ten muzyczny kipisz na reszcie przestrzeni dźwiekowej staje się Twoim firmowym znakiem, ale trzeba by było trochę odreagować.
Wiem, lubie A&F i oni też podobnie, ale oni to maskują niesamowitym, imponującym składem melodii, co tutaj brakuje.
Breakdown śliczny. Melodia buduje fajny klimat, ale nie jest to melodia, która u kogokolwiek będzie pamiętana i podśpiewywana. Jestem tego pewny. Za długa i tak jakby nie grała znaczącej roli w tym całym pomyśle. Robi się mdła po pierwszej frazie.
Uplifting to uplifting i jego wyznacznikiem dla wszystkich jego fanów są PIĘKNE, chwytliwe melodie. Jezeli tego nie zrozumiesz - nigdy nie będziesz Kandim, Super8, Thrillseekers etc. czego bym Tobie jak najbardziej życzył. I wiem co pisze, bo jestem typowym upliftowym latawcem i kocham melodie w każdej muzyce. Trafiło na uplifing bo jest dynamiczny i ma sferyczne dźwięki, które wywołują u mnie ciarki.
Żeby wyszła jakaś chwytliwa melodia dobrze by było pobawić się samymi organami. Zagraj na nich to co zrobiłeś tutaj i zobaczysz, że nie brzmi to zbyt ciekawie. Sytuacje ratuje tutaj po prostu bardzo dobre efekty i brzmienie i jakoś to leci. A piękne melodie wyjdą nawet na samplach z puszczania bąków.
Jest dobrze, ale tego super brzmienie, jak dla mnie marnujesz, na tak jakby nieprzemyślane melodie. WIem, ze to Twoja wizja etc. ale wrzucasz to w eter i chcesz mieć słuchaczy. Inaczej byłbyś producentem tylko swojego komputera i pokoju.
Worldwide - Super8 & Tab nawet na pianinie bez pogłosu brzmi zajebiście. A to tylko zwykłe ,,ty'' ,,ty' - kanie znane ze starych tranców.
Włącz sobie ścieżke dźwiekową Foresta Gumpa (chodzi o pierwszą część sam bas i góra piana).
http://www.youtube.com/watch?v=Yp0j8VT3U-ETen człowiek pracował nad tą melodią miesiącami. Zaczyna melodie i kończy melodie na tym samym kluczu tak jak to powinno być i żeby melodia pięknie się pętliła. Tak jak pisał Wojtek, niektórzy ludzie myslą nad 6 nutami godzinami i dlatego są tacy wielcy. Reszta robi z każdej nuty gówno i potem mamy takie padaki na masowej scenie.
Taki mój może niepotrzebny wywód i większość się nie zgodzi, ale co tam.
SIę rozpisałem. Zależy mi na takim producencie dlatego tak walczę z Tobą w tych reckach

Pozdro.
Dejan S. - Behind The Mountains (Original Mix) <3 <3 -> mój nowy przyjaciel.