22.01.2010 - RAVE TO THE CORE 9: 24/7 Hardcore! @ Soma, Łódź

DJ Al Storm (Raver Baby / 24/7 Hardcore - UK)
Wszystko o zbliżających się imprezach. Line-upy, tracklisty, zdjęcia, opinie.

Powrót do Imprezy

22.01.2010 - RAVE TO THE CORE 9: 24/7 Hardcore! @ Soma, Łódź

Postprzez RaverBunny 16 gru 2010, 18:51

Obrazek

22.01.2011 (sobota)
RAVE TO THE CORE 9: 24/7 Hardcore!
Soma, Łódź

Zawirowania w klubowym krajobrazie doprowadziły wprawdzie do sporej przerwy od ostatniej edycji Rave To The Core, ale mylili się ci którzy sądzili że jaskrawy UK hardcore'owy punkt zniknął z imprezowej mapy Łodzi. RTTC nie tylko ma się znakomicie - RTTC otwiera nowy hardcore'owy rok z co najmniej zdwojoną siłą, goszcząc kolejnego z gigantów brytyjskiej sceny HC. Tym razem, dzięki połączonym siłom HardcorePlanet.pl i klubu Soma, łódzkim parkietem wstrząśnie aktywny od połowy lat '90 reprezentant m.in. najbardziej znanej UK hardcore'owej wytwórni Raver Baby - Al Storm! Dodajmy doborowy polski support, niepodrabialną atmosferę, klimatyczne bonusy, topowy klub oraz mocne, czyste nagłośnienie - i mamy 24/7 Hardcore!

Sound: UK/happy hardcore, rave/hardcore breaks, freeform
Start: 21:00
Bilety: 15/20 PLN (szczegóły na dole)

Oraz:

:arrow: stoisko z rave'owymi gadżetami
:arrow: klimatyczne niespodzianki dla najszybszych
:arrow: na barze specjalne RTTC-drinki

Gość specjalny:

Obrazek
AL STORM (Raver Baby / 24/7 Hardcore - UK)
2-godzinny set 1997-2010!

:arrow: Facebook
:arrow: MySpace
:arrow: YouTube
:arrow: Soundcloud
:arrow: Discogs

Support:

TORPEX (HardcorePlanet.pl / Kandee Rec. - Kraków)
NEFTI & TOOFER (Intensive Rec. - Łódź)
LUNATIC (Hypodermic - Toruń)
SIMI (Łódź)
BOLTY (Hardcore Bros - Łódź)

Na mikrofonach:

JABBA D (Overdose Temptation - Łódź/Bełchatów)
LIMIT (Hypodermic - Toruń)
SARDYNA (Łódź)

Wizualizacje:

BLADYKRZYCH (Balistium - Zgierz)

Klub:

SOMA
ul. Stefanowskiego 17, Łódź
:arrow: Lokalizacja / dojazd
:arrow: Facebook

Bilety:

Przedsprzedaż: 15 PLN (dostępne w klubie od 03.01.2011 lub pod adresem rttc@hardcoreplanet.pl)
Na wejściu: 20 PLN

Dopisz się:

Obrazek Rave To The Core 9 @ Facebook
Ostatnio edytowano 18 sty 2011, 2:05 przez RaverBunny, łącznie edytowano 1 raz
RaverBunny

Re: 22.01.2010 - RAVE TO THE CORE 9: 24/7 Hardcore! @ Soma, Łódź

Postprzez Stelmach 17 gru 2010, 8:30

Oczywiście melduję się w pełnym rynsztunku i oprzyrządowaniem oraz zasiadam w pierwszym rzędzie przed sceną, z butelką czegoś na rozgrzewkę :D Al Storm to jeden z najdłużej grających zawodników na scenie UK, wiele numerów wypuścił rok temu takie jak Flowers Needs The Rain, Falling Thru, You're The Feeling.

Co ciekawe tydzień później, w tym samym lokalu odbędzie się tzw. "melanż ostateczny" na czele z Jumą & Koncial'em, na który zapowiedziała swoją obecność więkoszść forumowej grandy i najbardziej rozrywkowej ekipy :D Info dla kumatych wkrótce.
Stelmach
Rave on!

Postprzez bts 17 gru 2010, 22:13

Stelmach napisał(a):Co ciekawe tydzień później, w tym samym lokalu odbędzie się tzw. "melanż ostateczny" na czele z Jumą & Koncial'em, na który zapowiedziała swoją obecność więkoszść forumowej grandy i najbardziej rozrywkowej ekipy :D Info dla kumatych wkrótce.

E tam, ja się nigdzie nie wybieram, zimno przecież będzie.
Chris Harvey - In Dreams With Betty
Basil O'Glue - Angular Momentum (Original Mix)
Rex Mundi - Interstate Of Lightning
Icon & Jam - Estimado
bts

Postprzez Tulipan aka Nexus 18 gru 2010, 11:41

Bartku a jak tam Twoje autko sie sprawuje ?
Kod: Zaznacz cały
peterhol9: ojjj tutaj nie ściągniesz nic niestety :( tutaj za to poczytasz o niezłych imprezach, ciastkach i ... wkleisz sety, których i tak nikt nie przesłucha :D :D
Tulipan aka Nexus
bania trwa nadal!

Postprzez Sisiek 18 gru 2010, 15:57

Hehe dobre pytanie :D Czuje że to spotkanie skończy się wielkim skandalem :D
5-hydroksytryptamina | 3,4-dihydroksyfenyloetyloamina
Obrazek
Sisiek
Let's Go Techno

Postprzez Stelmach 18 gru 2010, 19:50

Tulipan aka Nexus napisał(a):Bartku a jak tam Twoje autko sie sprawuje ?

oj, chyba spalanie wzrosło i przekracza już 10 litrów z uwagi na tęgie mrozy :evil:

kup Bartek coś z Niemiec, sam widziałeś jakie tam są drogi, na gaz przerobisz a Juma Ci ściągnie :|
Stelmach
Rave on!

Postprzez Juma 18 gru 2010, 22:39

hahaha bravo! W Lodzi staniemy w bramie zeby nam zamku nie zajal, tylko zebym ja mial spojrzenie smierci!
Juma

Postprzez bts 19 gru 2010, 10:43

Drodzy koledzy! Spieszę poinformować, że spalanie wynosi równiutkie zero, ponieważ imbecyle i idioci z pługopiaskarek zgarniają śnieg z ulicy jednokierunkowej nie w stronę krawężnika ale w stronę zaparkowanych samochodów więc auto sobie stoi bo nie chce mi się tego odśnieżać :D
Icon & Jam - Estimado
bts

Postprzez Tulipan aka Nexus 19 gru 2010, 11:15

Zobaczcie co moze sie wyprawiac na tej imprezie :) moj ulubiony kawalek Storma ktorym Kutski jarał sie przez pół roku w swoich audycjach :) nie dziwie mu sie bo kawalek jest swietny gitarowe riffy oraz wkrecajace sie w uszy melodia nie pozwalaja przejsc obok teo kawalka obojetnie. Oczywiscie jest to tylko niewielka próbka geniusza tegoż artysty, który nieprzerwanie od 1995 produkuje kawalki i gra imprezy.

Bartku ale przynajmniej jeżdżą :) jak odśnieżali kładki nad trasa łazienkowska to zrzucali snieg na dół czyli na droge :) IMBECYLE I IDIOCI :D
peterhol9: ojjj tutaj nie ściągniesz nic niestety :( tutaj za to poczytasz o niezłych imprezach, ciastkach i ... wkleisz sety, których i tak nikt nie przesłucha :D :D
Tulipan aka Nexus
bania trwa nadal!

Postprzez Stelmach 19 gru 2010, 11:45

Ooooo.....Pioootrek....narzekacie na śnieg, na to, na tamto...a gdybyśmy mieli pieniądze (nie mówię że jakieś miliony) to byśmy pojechali nawet na Syberię!
Stelmach
Rave on!

Postprzez Tulipan aka Nexus 19 gru 2010, 12:14

Stelmach napisał(a):a gdybyśmy mieli pieniądze (nie mówię że jakieś miliony) to byśmy pojechali nawet na Syberię!

"jezeli bylby dobry line up to jestem w stanie pojechac na kazda impreze, bo dla mnie wyjazd na impreze uzalezniony jest od line upu i wystarczy mi 2-3 dobrych djów zeby pojechac"
Tulipan aka Nexus
bania trwa nadal!

Postprzez Juma 19 gru 2010, 21:13

"Bo wiesz Piotrek, my to jestesmy wyjazdowcy i za to nas nienawidza" " a jej ci*a na pol peka......"
Juma

Postprzez RaverBunny 21 gru 2010, 15:03

Tulipan aka Nexus napisał(a):Oczywiscie jest to tylko niewielka próbka geniusza tegoż artysty, który nieprzerwanie od 1995 produkuje kawalki i gra imprezy.

W tej chwili Al produkuje przede wszystkim "UK popcore" (na świetnym poziomie, żeby nie było), który - jak wiadomo - nie wszystkim przypada do gustu. Ale numery takie jak ten który podałeś czy choćby nieco nowszy "Werewolf" znakomicie pokazują z jak wszechstronnie zajebistym graczem mamy tu do czynienia. :)

RaverBunny

Postprzez bts 21 gru 2010, 19:54

Jak już tak sobie gaworzymy nie na temat, drogi Łukaszu mam tu coś dla Ciebie, specjalnie na gwiazdkę. Znając Twoje % zachwianie co do własnej płci myślę, że Ci się spodoba!

http://nowamoda.avx.pl/index.php
Icon & Jam - Estimado
bts

Postprzez Juma 21 gru 2010, 21:17

"Kochany Bartku, chetnie udzielilbym sie i na tym forum ale sluchaj, ostatnio podliczylem fora na ktorych sie udzielam dosc regularnie i wyszlo ich ponad 20...."
Juma

Postprzez RaverBunny 18 sty 2011, 2:06

RTTC9 TIMETABLE:

21-22 [rozgrzewka]
22-23 Bolty
23-00 Lunatic
00-01 Nefti & Toofer
01-03 AL STORM
03-04 Torpex
04-05 Simi
05-06 [zgrzewka]

Oczywiście zapraszamy już na 21. :)
RaverBunny

Postprzez Stelmach 22 sty 2011, 20:58

dla chcącego nic trudnego :-) pomimo faktu że dziś z rańca wróciłem z delegacji z Niemiec, na imprezie stawiam się zwarty, gotowy i w pozycji wyprostowanej. Pora wyniuchać klub, gdzie za tydzień zabawimy się ponownie.
Stelmach
Rave on!

Postprzez Stelmach 23 sty 2011, 21:47

Impreza w klubie łódzkiego króla dopalaczy - Dawida Bratko odbyła się z wielkim hardcore'owym hukiem. Zabrakło może czegoś na wzmocnienie, gdyż napój dla Małysza "Szop Kop" nie działa już tak silnie jak Pandemonium czy Red Devil, niemniej jednak kapitalna muzyka wynagrodziła mi wszystkie braki. Było na prawdę mocno! Pomimo że jeszcze wczoraj rano byłem w Dortmundzie na delegacji, nie zabrakło mi sił i ochoty żeby po przylocie do Łodzi, wskoczyć jeszcze do klubu Soma i fruwać do rana.

Od strony muzycznej było świetnie, Al Storm poleciał z setem nafaszerowanym klasykami z Wysp głównie w klimatach happy, zaś Torpex zagrał chyba najlepszego seta jakiego miałem przyjemność wysłuchać w jego wykonaniu. Końcówka w rytmie holenderskiego gabbera była silniejsza od wszystkich eliksirów Pana Bratko. Do tego, przemiłe towarzystwo, głównie Marty (Sissski), jak również ekipy z Parczewa, sprawiło że na koniec przed 5 rano byłem już nieźle porobiony :D

Dla tych co niewiedzą, a dowiedzą się za tydzień, klub znajduje się w okolicy akademików Politechniki i obok byłego sklepu z dopalaczami Smart Szop, gdzie rządził Król Dawid, a sam kiedyś kupowałem Tajfuna, bestseller z gamy produktów do kolekcjonowania :D To kultowe miejsce dla wszystkich Łodzian. Na pamiątkę tego niezwykłego miejsca, w klubie przemiła pani szatniarka każdemu daje smycz z takowym napisem w spadku po zamkniętym interesie Dawida. Klub mały, ale jakże przytulny za sprawą elementów dekoracyjnych w postaci liści marihuany, amsterdamskich rowerów i wielu różnych dodatków ze świata narkotyków i substancji psychoaktywnych. Gościnne progi nie ominą nas już w przyszłym tygodniu, kiedy to zagości nasza ekipa.

Do do zawartości setów totalnie powalił mnie wielki klasyk CLSM - Set Your Body Free (Darren Styles Remix), którego melodia nie może mi wyjść z głowy i od rana sobie ją śpiewam. Dosłownie ponadczasowy tune, na każdą imprezę i sytuację.
W dalszej kolejności jeden z moich ulubionych pozycji hardcore za rok Darwin & Buzzy feat. Jenny J - System Overload, jako cover produkcji Matta Dareya z 2004 roku. Nie zabrakło hardcorowego ujęcia do produkcji Voodoo & Serano - Overload (Hixxy & Recon Remix).

Poniżej tak na szybko co zapamiętałem z tracklisty Al Storma i Torpexa:

W dalszej kolejności pamiętam:
Clubland Classix - Paradise (See The Light)
Darren Styles - Flashlight
Hixxy & Euphony feat. Donna Marie - Night Life
Bang! - Shooting Star
Hixxy & Squad E - Beat Drop
Nu Foundation - In Your Head (Rave Mix)
Dan Edge - Amity (Douglas Remix)
Torpex - Gosia :D
A.B & SynthWulf - The Cleansing --> latałem jak po worku mąki i kot po obierkach, kocham ten numer
Brisk & Hixxy - Eye Opener
DJ Paul Elstak - Life Is Like a Dance (tu proszę o potwierdzenie)
Bang! feat. Niki Mak - Breakin' Thru (Al Storm Remix)
Nomad - Lost

PS. Jeśli Wojtek możesz to wrzuć tracklistę do Twojego secika (lub chociaż to co z niego pamiętasz). Na prawdę bardzo mi się podobało. Wielkie pozdro i do 5 marca. Napalony jestem jak wariat na wizytę kolejnego gościa z UK. Gratulacje, że w ogóle kogoś takiego udało Ci się zaprosić...a kto taki to tajemnica, dodam że jeśli pamięć mnie nie zawodzi to chyba jeden z najdłużej grających DJ/producentów na scenie bo aż od 1991 roku :-) Do zobaczenia!
Stelmach
Rave on!

Postprzez RaverBunny 24 sty 2011, 18:34

Tracklisty nie wrzucę bo jej nie pamiętam, mogę napisać co na pewno zagrałem. :)

XD - 5000 Miles
DJ Magical ft. Lisa Abbott - Rush Hour (Chwhynny Remix)
Fracus & Nu Foundation - Hold On To Someone
Torpex & pHate - Gosia
Torpex & pHate vs Fenne - Jump (Rhythmics Remix)
Torpex & pHate - Welcome Home
Darwin & Buzzy ft. Jenny J - System Overload
Alek Szahala - Ascend To The Stars
Nomad - Lose It
Brisk & Fracus - Code Of The Street
Tommyknocker - Hurricane
The Speed Freak - Purple Haze

Tyle wyciągnąłem z pamięci na 100%. Dzięki Stelmach że byłeś i że skrobnąłeś tak obszerną relację!
RaverBunny

Następna strona

Powrót do Imprezy