Impreza w klubie łódzkiego króla dopalaczy - Dawida Bratko odbyła się z wielkim hardcore'owym hukiem. Zabrakło może czegoś na wzmocnienie, gdyż napój dla Małysza "Szop Kop" nie działa już tak silnie jak Pandemonium czy Red Devil, niemniej jednak kapitalna muzyka wynagrodziła mi wszystkie braki. Było na prawdę mocno! Pomimo że jeszcze wczoraj rano byłem w Dortmundzie na delegacji, nie zabrakło mi sił i ochoty żeby po przylocie do Łodzi, wskoczyć jeszcze do klubu Soma i fruwać do rana.
Od strony muzycznej było świetnie, Al Storm poleciał z setem nafaszerowanym klasykami z Wysp głównie w klimatach happy, zaś Torpex zagrał chyba najlepszego seta jakiego miałem przyjemność wysłuchać w jego wykonaniu. Końcówka w rytmie holenderskiego gabbera była silniejsza od wszystkich eliksirów Pana Bratko. Do tego, przemiłe towarzystwo, głównie Marty (Sissski), jak również ekipy z Parczewa, sprawiło że na koniec przed 5 rano byłem już nieźle porobiony
Dla tych co niewiedzą, a dowiedzą się za tydzień, klub znajduje się w okolicy akademików Politechniki i obok byłego sklepu z dopalaczami Smart Szop, gdzie rządził Król Dawid, a sam kiedyś kupowałem Tajfuna, bestseller z gamy produktów do kolekcjonowania

To kultowe miejsce dla wszystkich Łodzian. Na pamiątkę tego niezwykłego miejsca, w klubie przemiła pani szatniarka każdemu daje smycz z takowym napisem w spadku po zamkniętym interesie Dawida. Klub mały, ale jakże przytulny za sprawą elementów dekoracyjnych w postaci liści marihuany, amsterdamskich rowerów i wielu różnych dodatków ze świata narkotyków i substancji psychoaktywnych. Gościnne progi nie ominą nas już w przyszłym tygodniu, kiedy to zagości nasza ekipa.
Do do zawartości setów totalnie powalił mnie wielki klasyk
CLSM - Set Your Body Free (Darren Styles Remix), którego melodia nie może mi wyjść z głowy i od rana sobie ją śpiewam. Dosłownie ponadczasowy tune, na każdą imprezę i sytuację.
W dalszej kolejności jeden z moich ulubionych pozycji hardcore za rok
Darwin & Buzzy feat. Jenny J - System Overload, jako cover produkcji Matta Dareya z 2004 roku. Nie zabrakło hardcorowego ujęcia do produkcji
Voodoo & Serano - Overload (Hixxy & Recon Remix).
Poniżej tak na szybko co zapamiętałem z tracklisty Al Storma i Torpexa:
W dalszej kolejności pamiętam:
Clubland Classix - Paradise (See The Light)
Darren Styles - Flashlight
Hixxy & Euphony feat. Donna Marie - Night Life
Bang! - Shooting Star
Hixxy & Squad E - Beat Drop
Nu Foundation - In Your Head (Rave Mix)
Dan Edge - Amity (Douglas Remix)
Torpex - Gosia
A.B & SynthWulf - The Cleansing --> latałem jak po worku mąki i kot po obierkach, kocham ten numer
Brisk & Hixxy - Eye Opener
DJ Paul Elstak - Life Is Like a Dance (tu proszę o potwierdzenie)
Bang! feat. Niki Mak - Breakin' Thru (Al Storm Remix)
Nomad - Lost
PS. Jeśli Wojtek możesz to wrzuć tracklistę do Twojego secika (lub chociaż to co z niego pamiętasz). Na prawdę bardzo mi się podobało. Wielkie pozdro i do 5 marca. Napalony jestem jak wariat na wizytę kolejnego gościa z UK. Gratulacje, że w ogóle kogoś takiego udało Ci się zaprosić...a kto taki to tajemnica, dodam że jeśli pamięć mnie nie zawodzi to chyba jeden z najdłużej grających DJ/producentów na scenie bo aż od 1991 roku

Do zobaczenia!