05.03.2010 - HARDFORMERS (DJ Douglas - UK) @ Krzysztofory, Kraków

freeform hardcore, hard dance, hard NRG & hardmore
Wszystko o zbliżających się imprezach. Line-upy, tracklisty, zdjęcia, opinie.

Powrót do Imprezy

05.03.2010 - HARDFORMERS (DJ Douglas - UK) @ Krzysztofory, Kraków

Postprzez RaverBunny 13 lut 2011, 19:52

Obrazek

05.03.2011 (sobota)
HARDFORMERS
Krzysztofory, Kraków

Ultraenergetyczne brzmienia spod znaku freeform hardcore i hard dance po raz kolejny wstrząsną krakowskimi piwnicami - i będzie to wstrząs na najwyższym światowym poziomie. W czołowego hardformersa tej nocy zmieni się reprezentant brytyjskiego freeformowego kolektywu Nu Energy - Douglas, wspierany audiowizualnie przez doborowy polski hard-oddział. Mocne i czyste nagłośnienie zapewni odpowiedni odbiór wybuchowej muzycznej mieszanki, zaś skoro o mieszankach mowa to nie zabraknie też czegoś specjalnego na barze. Jeśli gigantyczne roboty bojowe słuchają muzyki to tej nocy usłyszycie i poczujecie co tak naprawdę je napędza. Zapraszamy!

Sound: freeform hardcore, hard dance/trance/house, hard NRG & hardmore
Start: 21:00
Bilety: 10 PLN

Gość specjalny:

DOUGLAS (Nu Energy Collective - UK)

:arrow: Soundcloud
:arrow: Facebook
:arrow: Nu Energy Collective

Support:

MOLE & SHAMANIC (Pandemic - Lublin)
TORPEX (HardcorePlanet.pl / Kandee Rec. - Kraków)
PHATE (Gdańsk)
MK FEVER (THC Undaground - Kraków)
AMPH (Kraków)

Wizualizacje:

TOKIMEKI (Kraków)

Klub:

KRZYSZTOFORY
ul. Szczepańska 2, Kraków
:arrow: Lokalizacja / dojazd
:arrow: Facebook

Dopisz się:

Obrazek HardFormers @ Facebook
Ostatnio edytowano 01 mar 2011, 21:01 przez RaverBunny, łącznie edytowano 3 razy
RaverBunny

Re: 05.03.2010 - HARDFORMERS (DJ Douglas - UK) @ Krzysztofory, Kraków

Postprzez Stelmach 14 lut 2011, 9:28

Wielkie brawa dla Torpiego \o/ za kolejny event. Po ostatniej imprezie z Al Storm'em w Łodzi narobił mi smaku :-) Tym razem impreza odbędzie się pod hasłem muzyki freeform, a gościem specjalnym będzie czołowa postać brytyjskiej sceny klubowej i uczestnik październikowego Freeformation w Londynie. Nie zabraknie z pewnością pięknych euforycznych numerów, wzbogaconych wysokonasyconą dawką melodii. Już dziś biorę kredyt w Skoku Stefczyka i kupuję na zapas antybiotyki, żeby żadna przeciwność pechowego losu nie przeszkodziła mi w imprezie. Z Łodzi postaram się zabrać koleżanką Martę "Siskę" :-)

Posłuchajcie tylko tych dwóch kawałków to od razu poprawi się Wam humor!
Douglas Feat. Rhona - FM-220 http://soundcloud.com/douglasjam/dougla ... -f-c-n-e-c
Kevin Energy & Douglas - Chop Suey http://soundcloud.com/kevinenergy/kevin ... -chop-suey

Gorąco zapraszam też wszystkich forumowiczów i ekipę z Krakowa do udziału w imprezie. Dla ciekawskich polecam jeszcze raz londyńskie klimaty freeformu: viewtopic.php?f=12&t=3005&start=20
Stelmach
Rave on!

Postprzez MarVanJush 14 lut 2011, 22:32

Kurde przydałoby się trochę takiej energii w tą do dupy nijaką pogodę, zobaczymy jak tam się z robota ułoży to wpadnę, dawno mnie w krakowie nie było.
:: We Are Analog People In A Digital World ::
MarVanJush

Postprzez Stelmach 14 lut 2011, 22:58

Wpadaj Mariuszu, daleko nie masz a i zamienimy sobie słówko przy miłej atmosferze do czego niestety w Łodzi nie byłem dysponowany ;-)
Stelmach
Rave on!

Postprzez Tulipan aka Nexus 17 lut 2011, 0:11

Hasbro pozwolil Wam na wykorzystanie ich postaci do plakatu ? :D jest piekny :) mnie nie bedzie
Kod: Zaznacz cały
peterhol9: ojjj tutaj nie ściągniesz nic niestety :( tutaj za to poczytasz o niezłych imprezach, ciastkach i ... wkleisz sety, których i tak nikt nie przesłucha :D :D
Tulipan aka Nexus
bania trwa nadal!

Postprzez RaverBunny 17 lut 2011, 0:39

Hasbro może nam oblizać Douglasa.

Do zobaczenia innym razem! :)
RaverBunny

Postprzez RaverBunny 01 mar 2011, 21:02

ROZKŁAD JAZDY:
21:00 - [rozruch/smarowanie]
22:00 - MK Fever
23:00 - pHate
00:00 - Szami
01:00 - DOUGLAS
03:00 - Mole
04:00 - Amph
05:00 - Torpex
RaverBunny

Postprzez sector 01 mar 2011, 21:43

Wpadacie Stelmachy do Krakowa na impreze?
sector
the king of bongo!

Postprzez Stelmach 01 mar 2011, 21:45

Zwarty, gotowy i w imprezowej formie ;-) Nie wiem jeszcze jak rozplanuję logistykę weekendu, bo chciałbym wpaść jeszcze na małe piwko do stolicy, ale pod Wawelem melduję się w pełnym rynsztunku.
Stelmach
Rave on!

Postprzez Tulipan aka Nexus 01 mar 2011, 22:53

stolica zaprasza ja w niedziele niby koncze o 16 ale moze sie uda skonczyc nawet o 13 :)
peterhol9: ojjj tutaj nie ściągniesz nic niestety :( tutaj za to poczytasz o niezłych imprezach, ciastkach i ... wkleisz sety, których i tak nikt nie przesłucha :D :D
Tulipan aka Nexus
bania trwa nadal!

Postprzez Carlanika 02 mar 2011, 0:05

Liczę na Was ;) , kogo tym razem ze sobą zbunkrujecie?
Obrazek
Carlanika

Postprzez sector 02 mar 2011, 8:33

To daj znac co i jak Stelmi w miare wczesniej to sie umowimy na sobote :)
sector
the king of bongo!

Postprzez Stelmach 03 mar 2011, 9:05

Wszelkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że przybędę parę minut po 17, więc na 17.30 możemy ustawić się w Galerii Krakowskiej tam gdzie ostatnio.
Stelmach
Rave on!

Postprzez Carlanika 07 mar 2011, 11:05

'było dosyć sympatycznie, same znajome twarze, moze poznałam 2-3 nowe osoby, wiec rewelacji nie było, mała frekwencja, może z 60 osob się przewineło przez całą impreze, wychodze jednak z zalozenia ze Fabryka wygrała tej nocy z iloscia ludzi, którzy mogli by przyjsc do nas a poszli tam, trzeba pomyslec nad połączeniem tych sił... bo jak widac gdyby nie stali bywalcy to sceny by nie było... (przykro to mówić/pisać)

Wybawiłam się nieziemsko, fruwało mi się niesamowicie, bardzo przyjemne dzwięki...

MK Fever mimo, że wpadł na chwile to pocisnał czymś innym niż zwykle, powiedział, że zaczał się troche zajmować hardtrensem i było to słychac, bardzo przyjemny set na rozgrzanie przed tym co było dalej.

Fejt zagrał już śmietankę freeformowo, piekne melodie, pianinkowe wstawki, selekcja istnie pod gust :love:

Vinkiel już harddensowo, ale było tak jak lubie, chłopaki z Pandemika nie zawodzą, Razem z Molem zagrali piękny melodyczny HD, a gdzie niegdzie były takie melodie, że aż się zastanawiałam co oni do'cholery' graja... (aczkolwiek szkoda, że Szami gorączkował i się nie pojawił, z ekipą Pandemika wychodzą bardzo fajne imprezy)

Douglas, istnie Douglasowo, tego sie po nim spodziewałam, cała impreza była pod znakiem Freeform, wiec jego set nie był jakos super odmienny od innych, mimo ze wyciagnal dosyć piekne nuty z kieszeni.

Amph - ten Pan mnie nigdy nie zawodzi, więc na podkreslenie tego moge napisac jedno HOMETOWN :yeah: :yeah:
http://www.youtube.com/watch?v=aSA0A69Qvhw

'nieziemsko kocham ten numer, a na imprezach w pełnym nagłosnieniu miażdży on moje wszelakie komórki :happywave:

Stelmi: Mam w sobie 80% mezczyzny i 20% kobiety :o

Na początku imprezy chciałam ratować torebkę i skonczyło się tym, że pół paznokcia wyrwałam z palca, krew i miecho na wierzchu a na barze ani jednego plastra, ratowałam się lodem i recznikami, wczoraj spać nie mogłam bo tak nieziemsko boli. :(

After: Tylko u nas je się pierogi ze zlewu :mrgreen: :ups:
Nie potrafie spać na podłodze, ale tak juz jest jak trzy inne osoby zajmują twoje wyrko, a Sisska słodko pośrodku :lol:
Rozmowy ze Smisznym mnie wrecz rozwałkowuja, temat golenia róznych czesci ciała odznaczam jako niewyczerpany.
Btw. Temat kupa tez nigdy się nie skonczy (dobrze ze okno otwierali)

Galeriafejsbókowa
Obrazek
Carlanika

Postprzez bts 07 mar 2011, 18:08

Carlanika napisał(a):...Nie potrafie spać na podłodze...

Trzymaj darmową poradę specjalisty: za mało alkoholu! 8-)
Chris Harvey - In Dreams With Betty
Basil O'Glue - Angular Momentum (Original Mix)
Rex Mundi - Interstate Of Lightning
Icon & Jam - Estimado
bts

Postprzez Stelmach 07 mar 2011, 20:52

W piękny, słoneczny dzień jakim była sobota minionego weekendu, zamiast siedzieć w domu i odliczać upływające dni do emerytury, wybrałem się na wycieczkę muzyczno-turystyczną do Krakowa. Podróż spędzona na degustacji piwa i lekturze najnowszego numeru „Przekroju”, który zajął mnie artykułem o prostytucji sponsorowanej wśród studentów, minęła mi nadzwyczaj szybko i nim się spostrzegłem pojawiłem się pod Galerią Krakowską, gdzie znanym co niektórym Gestem Papieża powitałem Sectora i piękną Aurelię. Usiedliśmy sobie w pubie nieopodal Galerii, gdzie w przemiłej forumowej atmosferze gadaliśmy sobie przez chyba 6 godzin o zawiłych tematach życiowo-zawodowo-imprezowych. Jednym z nich był temat diety zgodnej z grupą krwi w kontekście zasad żywieniowych, więc ku pamięci podaję Ci Marcinie kilka adresów o niniejszym zagadnieniu. Właśnie taką dietę stosuje z całkiem dobrym skutkiem i niewielką liczbą uchybień od czasu operacji, którą miałem rok temu.
Grupa Krwi Info.pl: http://www.grupakrwi.info.pl/
Dieta Krwi: http://www.dietakrwi.info/
Grupa Krwi Info: http://www.grupakrwi.info/
Grupa Krwi.pl: http://www.grupakrwi.pl/

Do tego polecam spożywać duże ilości błonnika najlepiej preparaty Colon C lub Colonix, które szybciej uwalniają masy kałowe podczas defekacji, przyśpieszając tym samym wydalanie i zapobiegają zaparciom. Dla wtajemniczonych, jest zarezerwowana nie lada przyjemność zwana hydrocolonterapią (filtracja jelita grubego przez odbyt), która to daje niesamowite uczucie lekkości, świeżości i znacznie poszerza pojemność jelit. Jeśli ktoś życzy sobie więcej informacji to chętnie podzielę się z nim tymi fantastycznymi wrażeniami, gdyż sam już raz zafundowałem sobie taką atrakcję, póki co polecam Tobie i Aurelii, którą także zainteresował ten temat stronkę o medycznych aspektach takiego zabiegu: http://www.hydrocolonoterapia.com.pl/ <-- ściągniecie tu nawet film z zabiegu! :-)

Nie brakowało wspomnień dobrych tekstów typu:
- Go to the reception and say like that: „Nazywam się Carl B i mam tu rezerwację”
- Yes, I did it, but she didn’t speak English and understand me.
- Kurwa …

Imprezka przywitała mnie wieloma znajomymi twarzami, w tym Meggi, Torpexa, Rurka, Carlinki i Marty Siski, z którymi przy piiiiiwkuuuu ciągnąłem dalej dyskusję. Gość specjalny z UK - Douglas miał słaby dzień, niestety nie chał ze mną na barze tak jak Robbie Long w grudniu i pomimo propozycji kulinarnych z szerokiego menu alkoholi (wódka, whisky, piwo, itd.) sukcesywnie odmawiał, tłumacząc się niedyspozycją żołądkową. Szkoda, bo brakowało mi przez imprezę kompana do wypitki i tu nieobecność Nexusa była nieodżałowana. Na imprezie pojawiło się też 6 Portugalek, które wzbudziły wielkie zainteresowanie nie tylko męskiej części publiki, a dwie z nich swoją ponadprzeciętną urodą ściągały spojrzenia napalonych i wyposzczonych mężczyzn, z których większość, łącznie ze mną, snuła już pewno wobec nich zbereźne plany.

Typ z imprezy do mnie: „Ty koleś, w jakim języku Ty z nimi gadasz ?”
Ja: „Po hiszpańsku”
Typ z imprezy: „Ale to chyba Brazylijki, to myślałem że gadasz po brazylijsku” (Typ zupełnie zaskoczony…)
Ja: „Kiedyś uczyłem się w podstawówce brazylijskiego i amerykańskiego, ale to trudne języki i wszystko zapomniałem”
Typ z imprezy: „No tak, brazylijski to chyba trudny język, mało osób go zna, a co do amerykańskiego to moja siostra była w USA, ale udało jej się dogadać po angielsku”
Ja: „Brazylijski Ci się bardziej przyda bo po brazylijsku to nawet w Portugalii sie dogadasz”
Typ z imprezy: „Kurdę…fajnie…nie wiedziałem, kiedyś na pewno obskoczę te dwa kraje. Takie tam fajne dupy”
Podsumowałem to słynnym teksem: „Języków się uczyć kurwa!” 8-)

W sprawach muzycznych w zasadzie podobał mi się jedynie Mole z Lublina który cisnął doskonały hard house zabarwiony acidowymi dźwiękami. A absolutnym hitem imprezy było świeże wydawnictwo z bieżącego roku:
Gaz Gibson - The Unknown: http://www.toolboxdigitalshop.com/hard- ... known.html i http://www.audiojelly.com/?a=singles/559952

Potem poleciało UK Gold - Nuclear Shower, Wayne A & Alex Calver - Groove Control (pozabierało mnie jak kota po obierkach) i doskonałe dawki zakwaszonych dźwięków prosto z Rolanda TB-303

Douglas jakoś mnie nie zaskoczył i zrobił wszystkim powtórkę ze swoich produkcji wśród których nie zabrakło:
Douglas - Send Me
Kevin Energy & Douglas - Chop Suey
Endemic - Hurricane (Douglas Remix)
Douglas Feat. Rhona - FM-220 --> http://soundcloud.com/douglasjam/dougla ... -f-c-n-e-c
Auscore - Here We Go (Voycey & Douglas Remix) --> http://soundcloud.com/douglasjam/auscor ... glas-remix
A.B & Douglas - Moment
A.B & Douglas - Get Stupid

Ogólnie jednak zamiast latać po parkiecie na secie Douglasa poświęciłem się konwersacjom z Martą, dzięki którym nim sie spostrzegłem wybiła 5 rano i pora była wracać do Łodzi. W niedzielę z kolei, z lekka skacowany w poimprezowym stylu, wybrałem się kina na film „Sala samobójców”, który zrobił na mnie ogromne wrażenie i gorąco Wam polecam. Ogólnie spędziłem świetny weekend i szukam możliwości do szybkiej powtórki. Oby 18 marca w Łodzi nadszedł jak najszybciej.

Oto piękne Portugalki mówiące po brazylijsku, które pojawiły się na imprezce:
Obrazek
Obrazek
Stelmach
Rave on!

Postprzez Tulipan aka Nexus 07 mar 2011, 23:14

jesli chodzi o pierwsze zdjecie to podobały ci sie na bank druga od lewej i pierwsza od prawej :)

mila relacja i fajnie sie to czyta :) widzimy sie w Łodzi :)
Tulipan aka Nexus
bania trwa nadal!

Następna strona

Powrót do Imprezy