TOXICATOR @ Galeria Szyb Wilson, Katowice - 07.05.2011

Wszystko o zbliżających się imprezach. Line-upy, tracklisty, zdjęcia, opinie.

Powrót do Imprezy

TOXICATOR @ Galeria Szyb Wilson, Katowice - 07.05.2011

Postprzez Sisiek 21 sty 2011, 21:04

Obrazek

LINE UP

Hardstyle/Hardcore:

Outblast (Almere)
Luna (Den Haag)
Tha Playah (Nijmegen)
Instigator (Bologna)
DJ Gigi (Koblenz)
Pradera (Schoonebeek)
Enigmato (Katowice)
ResQ (Chorzów)
Driver (Chorzów)
MC H (Köln)

Hardtechno:

BMG aka Brachiale Musikgestalter –live– (Wiesbaden)
Arkus P. –live– (Dortmund)
O.B.I. (Münster)
Sutura (Stuttgart)
Ivee –live– (Belgrad)
Jason Little (Koblenz)
Hellboy (Kraków)
Arthur Crag (Kraków)

bilety:
Cena biletu: 69,00 zł
Sprzedaż biletów rusza na początku lutego.

adres:
Galeria Szyb Wilson
40 - 403 KATOWICE
ul. Oswobodzenia 1

miejsce:
galeria =>
Duża Galeria (Łaźnia) powierzchnia 1070 m2 , wys. 9,9 m, 42,4 m * 25,23 m
Średnia Galeria (Cechownia) powierzchnia 670 m2 , wys. 9,5 m, 26,47 * 25,23 m
Mała Galeria ( Markownia) powierzchnia 160 m2 , wys. 3,5 : 4,5 m , 16 m* 10 m

Pewnikiem jest, że pojawię się w gościnnych katowickich progach. Scena HT mega konkretna w dość przystępnej cenie. Sutura, OBI, Jason Little rozpierdolą w sposób który można uznać za kosmiczny. Dla miłośników HS też coś się znajdzie więc liczę na obecność Pana Prezesa Nexusa i Stelmacha. Można zrobić dobry trip, kupić litry wypić litry a do tego pobawić się w miłych omkowych-cukierkowych klimatach. Plułem niemiłosiernie na poprzednie edycje ale ta zapowiada się bardzo ciekawie akurat w takim dość martwym okresie nie licząc 20-lecia Mayday@Dortmund na które mam nadzieje się wybierzemy.
5-hydroksytryptamina | 3,4-dihydroksyfenyloetyloamina
Obrazek
Sisiek
Let's Go Techno

Re: TOXICATOR @ Galeria Szyb Wilson, Katowice - 07.05.2011

Postprzez Tulipan aka Nexus 21 sty 2011, 23:34

Moja obecnosc jak najbardziej obowiazkowa ale ze wzgledu na hardkorowców z Holandii (Jebac holendrów) a zwlaszcza Tha Playah ktorego jestem wielkim wielbicielem, do tego kolega ResQ ktory miota niemilosiernie dobrymi hard-nutami i poznalem go na imprezie u Torpexa gdzie zmiotł mnie z powierzchni ziemi swoim setem. Pewnie na Mayday jednak nie pojade poczatkowa euforia sciera sie z brutalna rzeczywistoscia ktora wyglada tak ze to jest majówka a ja na majówke raczej wolnego nie dostane :/ zalezy jeszcze czy bedziecie chcieli jechac na tego maydaya na kilka dni czy od razu po imprezie sie gdzies przespac i wracac do kraju tak by 2 maja juz byc w domach. Toxicator zawsze ciagnal mnie do siebie jednak jakos nigdy nie wypalało z pojechaniem na niego bo w sumie nikt takich nut z forum nie slucha a samaemu to tak troche nie bardzo mi sie widzi jechac. Takze jesli ktos sie wybie ra to ja rowniez postaram sie byc i pobawic sie przy milych klimatach cukierniczej spółdzielni Omka :)
Kod: Zaznacz cały
peterhol9: ojjj tutaj nie ściągniesz nic niestety :( tutaj za to poczytasz o niezłych imprezach, ciastkach i ... wkleisz sety, których i tak nikt nie przesłucha :D :D
Tulipan aka Nexus
bania trwa nadal!

Postprzez Rado 19 kwi 2011, 14:06

I tak pewnie każdy będzie wolał zostać w domu i obejrzeć na youtube ale gwoli ścisłości:
HardStyle/HardCore Floor

20.00 - 21.30 Driver – Chorzów
21.30 - 22.30 Enigmato – Katowice
22.30 - 23.30 Pradera – Schoonebeek
23.30 - 00.30 Instigator – Bologna
00.30 - 01.30 Luna – Den Haag
01.30 - 02.30 Outblast – Almere
02.30 - 03.30 Masters Of Noise – Koeln
03.30 - 04.30 DJ Gigi – Koblenz
04.30 - 06.00 ResQ – Chorzów

All Night: MC H – Koeln

HardTechno Floor

20.00 - 21.00 Arthur Crag – Kraków
21.00 - 22.00 Hellboy – Kraków
22.00 - 23.00 Ivee – Belgrad (Live)
23.00 - 00.30 Sutura – Stuttgart
00.30 - 02.00 Arkus P. – Dortmund (Live)
02.00 - 03.30 O.B.I. – Muenster
03.30 - 04.30 BMG aka Brachiale Musikgestalter – Wiesbaden (Live)
04.30 - 06.00 Jason Little – Koblenz

HardStyle Made in Poland Floor

21.00 - 22.30 The Prototypes – Ruda Śląska
22.30 - 00.00 ZieloneQ – Gdańsk
00.00 - 01.30 Schizeq – Katowice
01.30 - 03.00 Overbizz – Kraków
03.00 - 04.30 Kona Black – Warszawa
Obrazek
Rado

Postprzez Stelmach 19 kwi 2011, 18:38

Postacią numer jeden i numer dwa tego zamieszania jest Outblast i The Playah - jeden z pionierów holenderskiego hardcore, którzy również zagrają na Mayday DE obok takich zawodowców jak Hellsystem, Twilight Forces, Braincrushers oraz Angerfist, który pociśnie live act. Na deser do pieca dorzuci Luna, wszystkim dobrze znany wyjadacz holenderskiej sceny. Ekipa od techno również z dobrą obsadą. Jason Little to bardzo dobry ziomuś.

Wszyscy kumaci forumowicze wraz z ekipą wyjazdowców spędzą więc piękny majowy weekend. Będzie to tydzień po naszym powrocie z Dortmundu, więc miesiąc maj powitamy mocnym hardcore'owym uderzeniem :-) Mam nadzieję że afterek u Radka w Siewierzu co? :D Pamiętajcie, że każdy przyjeżdża z kotletem, żeby nikt nie chodził głodny :D Jakby co to w poniedziałek mogę wziąść urlop. Kupimy litra i zrobimy litra!
Stelmach
Rave on!

Postprzez Rado 19 kwi 2011, 19:37

After w Niedzielę jak najbardziej można ogarnąć ale w Poniedziałek niestety ja muszę być już na nogach aby napisać pracę o alkoholu i jego życiu. Także oczywiście zapraszam tylko dajcie mi proszę znać do końca kwietnia kto będzie na 100%. Pozdro i niech Techno ma was w opiece !
Obrazek
Rado

Postprzez Sisiek 19 kwi 2011, 20:00

Rado napisał(a):I tak pewnie każdy będzie wolał zostać w domu i obejrzeć na youtube ale gwoli ścisłości:

Ja jestem mega lamusem i wybieram youtube no i co z tego :) Bardzo lubię imprezy i oglądanie numerów na w/w portalu jest fajnie i zawsze leci coś dobrego :)
5-hydroksytryptamina | 3,4-dihydroksyfenyloetyloamina
Obrazek
Sisiek
Let's Go Techno

Postprzez Monisia 19 kwi 2011, 20:48

Szkoła i przyczyny osobiste odmawiają mi tego za to w 3 kolorach będę miała również dobry hard ! :P
jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma
Monisia
black diamond

Postprzez Tulipan aka Nexus 19 kwi 2011, 22:33

zadnych afterów i biforów nie planuje mam wjazd zapewniony przez pewnego zacnego forumowicza ktoremu z tego miejsca serdecznie dziekuje :D Tha Playah nie bedzie z tego co mi niestety wiadomo nad czym badzo cierpie jednak to nie jest najwazniejsze najwzniejsze jest to ze pojawia sie ludzie z Neophyte Records ktorzy zasieja niemałe spustoszenie w naszych głowach :) aha Arkus P i tak was rozpierdoli na atomy

dziekuje dobranoc
peterhol9: ojjj tutaj nie ściągniesz nic niestety :( tutaj za to poczytasz o niezłych imprezach, ciastkach i ... wkleisz sety, których i tak nikt nie przesłucha :D :D
Tulipan aka Nexus
bania trwa nadal!

Postprzez Stelmach 20 kwi 2011, 19:36

Podtrzymując tradycję naszych ostatnich łódzkich imprez, na których bania trwa 3 dni tzn:
1 dzień: before + impreza
2 dzień: after
3 dzień: poprawiny aftera
... wziąłem wolny poniedziałek, więc zapraszam do Łodzi na chlanie ekipę warszawską, która może wrócić z Katowic przez Łódź dzień później :D

Ci co nie jadą (przypomnę że w Polsce i Europie nie ma dobrego line'upu), lub będą imprezować przed youtube'm wpaść też mogą. Tradycyjnie i serdecznie wszystkich zapraszam i ugoszczę łódzko-patologicznym zwyczajem :D
Stelmach
Rave on!

Postprzez Tulipan aka Nexus 04 maja 2011, 10:44

halo halo jak tam imprezowicze jadacy na toxicator ?? kto jedzie kto sie wybiera a kto sie rozmyslil ?? :)

ja wyjezdzam z wawy pociagiem i o 19 jestem w katosach jesli bedziecie o tej porze w okolicach dworca to chetnie zrobilibymy jakies piiiiwko i poszli na impreze. Rado dobrtze by bylo zebysmy weszli razem. Rano zabieram sie z powrotem do wawy gdyz mam bardzo dobre pociagi :) nie wiem jak bedzie u mnie z kondycja ale chcialbym przetrwac do konca imprezy :)
Tulipan aka Nexus
bania trwa nadal!

Postprzez Rado 04 maja 2011, 12:13

Ja bym chciał w zasadzie koło 21 wejść więc akurat mały B4 i na imprezę. Jakoś to ogarniemy Nexusie. Będzie ze mną również mój kolega Maciek aka Bułgar ( kto był na Electrocity ten kojarzy). Byle PKP nie nawaliło.
Obrazek
Rado

Postprzez Tulipan aka Nexus 05 maja 2011, 12:37

no to dobrze powoli rozgrzewam sie przed ta piekna impreza

bardzo licze na starocie !!

Arkus P !!

Tulipan aka Nexus
bania trwa nadal!

Postprzez Stelmach 05 maja 2011, 15:50

Mnie bardzo interesuje z czym poleci do publiki Luna i czy bardziej zapoda stare klasyki czy nowoczesne showtekowe hardlifty i jak przyjęło się mówić "hands-up'y". W ciemno możemy stawiać na Enigmato i ResQ, którzy na imprezach w Krakowie u Torpexa młócą aż miło.

Jadę Piotrze busikiem ze starą ekipą FMT z Łodzi, u której dobrodziejstw ze stołu pańskiego nie zabraknie :D
Stelmach
Rave on!

Postprzez Rado 06 maja 2011, 14:29

Pogoda zamówiona, jutro piękny słoneczny dzień i bezwietrznie. My prawdopodobnie wsiądziemy do pociągu Nexusa w Dąbrowie/Zawierciu lub odbierzemy Prezesa już w Katowicach. Stelmi jak z tobą na którą planujecie być? Gdzie ogarniamy Before'a z centrum do miejsca imprezy trzeba podjechać autobusem( postaram się ogarnąć rozkłady) Jak z Sivym, będzie ?
Obrazek
Rado

Postprzez Stelmach 06 maja 2011, 18:51

Ja dojeżdżam busem z Łodzi z tutejszą patologią i towarzyszką z Mayday'a. Wstępnie powitanie chlebem i solą możecie planować o 18-19. Będziemy na łączach Ducha Świętego infolinii Ojca Rydzyka, z Siwym również, bo pojechał ucałować ziemię pilską. Z Ne...ee..xiem widziałem się dziś w stolicy, gdzie wizytowałem jego sklep, dołączy w podobnym miejscu i czasie, więc raczej umawiaj się z nim jako pierwszy.
Stelmach
Rave on!

Postprzez Tulipan aka Nexus 08 maja 2011, 13:51

impreza udała sie pod kazdym wzgledem i oznaczam ja na mapie wyjazdowcyh eventów wielką pinezką i melduje sie tam za rok :)

poki co jak narazie dla mnie kawalek imprezy :) zagrany przez Dj Luna \o/ no tak niesamowicie wpadl mi w ucho ten kawalek ze nei potrafie sie od niego uwolnic :) mam jeszcze duzo melodii w glowie do odgadniecia :)

Tulipan aka Nexus
bania trwa nadal!

Postprzez Rado 08 maja 2011, 17:19

Mną z kolei zamiotło to, jest to numer który katuje sobie od jakiegoś czasu i na imprezie chciałem zgubić buty.

Ale przecież w europie nie ma dobrych line-upów 8-)
Obrazek
Rado

Postprzez Stelmach 09 maja 2011, 18:23

O pierwszej części imprezy między godz. 21 a 2 w nocy nic nie napiszę, bo i niewiele pamiętam. Otaczała mnie bowiem próżnia czaso-przestrzenna, a z boku widziałem jedynie trochę świateł, niezrozumiałe dźwięki i dziwnych ludzi. Po tym okresie zauważyłem jedynie na telefonie pięć nowych numerów w tym jeden podpisany niczym track z playlisty Johna '00' Fleminga "Xzywgjqu..." a drugi od nijakiego Filipa z Poznania :D
Tego dnia również, zaznaczył się wyraźnie pierwiastek kobiecy mojej osobowości wynoszący obecnie 15%, który przejawił się w makijażu doskonale wykonanym przez koleżankę Dorotę. Budził on wśród obydwu płci tyle samo zainteresowania co niezrozumienia :D
W późniejszym etapie, umysł na szczęście zaczął rozpoznawać związki przyczynowo-skutkowe miejsca i czasu, które umożliwiły mi odbiór świata zewnętrznego w postaci:
Showtek - Here We Fuckin' Go
D-Block & S-Te-Fan - Music Make Addict
Angerfist - Riotstriker (State Of Emergency Remix)
Outblast - Pride & Pain
Headhunterz - Save Your Scrap For Victory (Defqon.1 AU Anthem 2010)
Dyprax & Angerfist - The Pearly Gates
Angerfist - And Jesus Wept - brawa dla Nexia
DJ D - Cold As Ice (Tha Playah Remix) - jak Nexiu napisał, świetny numer jak na holenderskie brzmienie hardcore
Resztę utworów mam na dysku ;-)

Na koniec imprezy udało mi się nawiązać w końcu bliższy kontakt z Nexusem, Radziem oraz przemiłą Anetą z Krakowa. Całość w wybitnie oldshool'owych klimatach hardstyle w niemalże purytańskiej wersji, bez domieszek niczego podobnego do Showtek'owych upliftów. Sądząc po niemałym zainteresowaniu publiki i możliwych wysiłkach organizatorów impreza ma szanse rozwoju na przyszłość.
Ostatnio edytowano 13 maja 2011, 16:22 przez Stelmach, łącznie edytowano 1 raz
Stelmach
Rave on!

Postprzez Tulipan aka Nexus 09 maja 2011, 18:57

Stelmach napisał(a):Sądząc po niemałym zainteresowaniu publiki i możliwych wysiłkach organizatorów impreza ma szanse rozwoju na przyszłość.

w polsce była to ostatnia impreza z tego cyklu a cały event przenosi sie do Niemiec gdzie swieci triumfy, wieczorem napisze troszke wiecej :)
Tulipan aka Nexus
bania trwa nadal!

Postprzez Sagi 09 maja 2011, 19:08

Tulipan aka Nexus napisał(a):w polsce była to ostatnia impreza z tego cyklu a cały event przenosi sie do Niemiec gdzie swieci triumfy, wieczorem napisze troszke wiecej :)

to ci peszek :cry:

Mysle ze Niemiaszki to dobry kierunek...szczegolnie zaglebie Ruhry
Sagi

Następna strona

Powrót do Imprezy