Back to Energy Mix | Cotton Club - Katowice | 19.08.2011

powrót do klasyki muzyki trance
Wszystko o zbliżających się imprezach. Line-upy, tracklisty, zdjęcia, opinie.

Powrót do Imprezy

Re: Back to Energy Mix | Cotton Club - Katowice | 19.08.2011

Postprzez Alexandra 17 sie 2011, 20:30

zabierz ją ze soba to Katowic ;] swoja drogą jak mozna robic urodziny w pt :P
shhh... be quiet... listen... THIS PLACE IS ROCKING ! ! !

Obrazek
Alexandra

Postprzez sector 18 sie 2011, 12:34

Alexandra napisał(a):swoja drogą jak mozna robic urodziny w pt

Daj spokoj, to wszystko jakies mongolskie jest...
sector
the king of bongo!

Postprzez Ludka 19 sie 2011, 0:14

Mamy dla was parę newsów przed jutrzejszym wydarzeniem :)

Na początek krótkie przedstawienie naszej głównej atrakcji imprezy, czyli seta DJ-a Filipa z Radia Planeta FM:

Na śląskiej Planecie działa od samego początku...Filipski swoją historię z muzyką zaczął lata temu. Jako DJ i prezenter obecnego radia Planeta odkrywa coraz to nowsze dźwięki, darząc ogromnym szacunkiem trance & progressive, uplifting, euphoric, tech itp. Na imprezach, będąc za dekami, potrafi nie tylko zrobić co chce z dźwiękami, potrafi sprawić, że ludzie chcą słuchać i tańczyć..... Obecnie, w swoim programie Exploration of Space (http://katowice.planeta.fm/radio/progra ... n-of-space) co tydzień przekonuje słuchaczy do tego co dobre i godne uwagi. W wolnym czasie organizuje także imprezy transowe, ostatnim dużym sukcesem było ściągniecie światowej gwiazdy scen klubowych: Johna 00 Fleminga. Znany jest też z współpracy z ekipą Reformation, dzięki której mieliśmy okazje do wspólnych spotkań na transowych imprezach. Profesjonalne podejście oraz doskonała precyzja w dobieraniu nagrań Filipskiego sprawiają, że jego sety przeniosą każdego w inny wymiar muzycznej rzeczywistości. I tego oczekujemy i tym razem! :)

Podajemy także jeszcze raz dokładne dane adresowe klubu:

Plac Wolności, Jana Matejki 2, Katowice, Polska - Cotton Club

GPS: 19°00'50.75'' , 50°15'31.11''

Klub znajduję się 10 minut od Dworca PKP, więc nie powinno być problemów z jego odnalezieniem.

http://www.cotton-club.com.pl/images/stories/mapa2.jpg

W ostatniej wiadomości przed imprezą, podamy ostateczny Time Table

Do zobaczenia w klubie! Zapraszamy :)
Ludka

Postprzez Sagi 19 sie 2011, 15:16

oficjalny i jedyny w swoim rodzaju TT :)

21 00 - 22 00 Romus
22 00 - 23 30 Enhanced Perception
23 30 - 01 00 Filip Filipski
01 00 - 02 00 Emill
02 00 - 03 00 Sagitive
03 00 - 04 00 No Time
04 00 - 05 00 Tajemnica :P

Do zobaczenia na parkiecie! :)
Sagi

Postprzez Alexandra 20 sie 2011, 11:04

ajjj co to była za noc !!!! było mega, mega fantastycznie :D dziekuje wszystkim znajomym za przybycie:
Marta - szkoda, ze tak krotko bylas, ale zawsze milo jest spotkac sie chocby na 5 minut ;)
Gosia - kurcze, ale Ty jestes super dziewczyna :D fajnie było zobaczyć sie znowu po tylu latach :)
marjush - zrobiłes nam ogromną niespodziankę! dzieki wielkie - mam nadzieje, że dziewczyna z czasem przekona sie do takich dzwięków ;)
Rado - obiecuję, że dopytam co to był za remix tego o co mnie pytales (chociaz chyba zapomnialam, o co pytales... :P)
kujo, Urbi - chlopaki nigdy mnie nie zawiedli ;) i tym razem było podobnie! Rafał - załatwie Ci autograf, obiecuję :D

trochę sie poskakało, pobujało jak za dawnych czasów, mam nadzieje, że wkrótce znowu sie zobaczymy
Sagi - dzieki za organizacje takiej imprezy i oby wiecej takich!

pozdrawiam serdecznie :D

Obrazek
Alexandra

Postprzez wasyl 21 sie 2011, 9:42

Dobra Panowie, czas więc i na mnie, skoro w końcu porządnie się wyspałem ;P. Alan - miło było w końcu poznać się nie tylko poprzez forum ;), bardzo miłym zaskoczeniem był fakt pojawienia się na imprezie Vibez'a, z którym wspólnie próbowaliśmy zwalczyć amnezje wsłuchując się w utwory sprzed 10 lat wstecz i rozszyfrowując ich pochodzenie :]. Drevni, jak zwykle ultra pozytywnie, więc mordka na imprezie sama się śmieje :). Spodziewałem się jeszcze Infrared, bo z tego, co widziałem na fb, miała zagościć na starych dobrych trensach, ale niestety nie udało się... Z dziewczyną wybraliśmy się w stronę Katowic już w okolicach godziny 17, w związku z prześwietną - jeszcze wtedy - pogodą. Pozwiedzaliśmy puby z piwem :> i kiedy zaczęło siąpić, udaliśmy się go klubu. Wtedy to No Time mocno rozkminiał, co, gdzie i jak jest wysterowywane przez olbrzymi mikser studyjny, rodem ze studio Dree ;p. Byliśmy wtedy pierwszymi osobami w klubie i w związku z tym, że nic jeszcze nie grało o godzinie 20:30, mocno martwiłem się ilością publiki na imprezie. Postanowiliśmy wtedy wybrać się na dworzec po Kubę i gdy wróciliśmy RomuS już rozstawiał się ze swoimi zabawkami (całkiem ładnymi zresztą :d). Zaczęły pojawiać się pierwsze osoby i nabrałem pozytywnych emocji, że jednak trochę osób się zjawi. No i... Zjawiło się :). Co do samego grania, muszę przyznać że trzeba było się mocno wykazać percepcją i... magią? :D No może nie aż tak, ale przeczuciem, że bit się dobrze zgrał, bo nie szło czasem tego usłyszeć :D. Utwory z wyraźnym kickiem i dołem było bardzo przyjemnie zgrywać, jednak nie wszystkie takie były i to oznaczało, że coś się dzieje... :D. Na całe szczęście na parkiecie takich rzeczy słychać nie było i chwała Bogu. Ba, nagłośnienie często dawało radę, a tym bardziej, że trance jest muzyką ciężką do wysterowania przez większość klubowego sprzętu. Niemniej jednak i tak było świetnie, więc utrudniony odsłuch puszczam w niepamięć, zostawiając tylko to, co znajduje się na zarejestrowanych przeze mnie zdjęciach :)

-> download.enhanced-perception.com/Back to Energy Mix.rar

Do zobaczenia zatem na kolejnej takiej imprezie :)
Ostatnio edytowano 22 sie 2011, 19:19 przez wasyl, łącznie edytowano 2 razy
wasyl

Postprzez drevni 21 sie 2011, 20:53

Ja nie będę oryginalna:
Było super ekstra fantastycznie :) dzięki wielkie wszystkim :*
drevni

Postprzez Sagi 22 sie 2011, 19:34

My tez dziekujemy droga Gosiu ;)

http://www29.zippyshare.com/v/15113251/file.html

mala galeryjka mojej produkcji z tej zacnej imprezki :)
Sagi

Postprzez dj3500 23 sie 2011, 23:29

A też coś napiszę ;)
Z Wrocławia wyruszyłem koło 15:30 i dzięki uprzejmości spółek MPK Wrocław oraz PKP InterCity udało się dotrzeć do Katowic po zaledwie nieco ponad 5h. Pobrałem zapiekankę na dworcu, tam namierzyli mnie Wasyl z Olą i udaliśmy się do klubu, gdzie o 21 jeszcze prawie nikogo nie było. Na szczęście dość szybko zrobiło się ludno (choć spora część towarzystwa pochowała się w różnych dziwnych lożach po drugiej stronie klubu).
Podłączylimy sprzęt i RomuS rozpoczął swój progresywny set. Jego grube i tłuste utwory dobrze brzmiały na tamtejszym nagłosnieniu; zagrał też numery bardziej znane transowej społecznosci, jak James Holden - Nothing (93 Returning Mix) czy Algarve - Greasepaint (Sonic Division Remix).
Po nim przyszedł czas na Wasyla, z którego miodnym setem w tempie 142 BPM można zapoznać się tutaj. Bartka odwiedził pan z pytaniem, po ile są u niego dedykacje; ten, pochłonięty mixingiem, bez zastanowienia odesłał go do mnie :D Na szczęscie dysponowalismy wygodną odpowiedzią pt. "nie mamy mikrofonu".
Następnie zagrałem ja; set można obejrzeć pod tym linkiem. Udało mi się wplesc tam rekonstrukcję (Remember Magnetic North) autorstwa Vibeza, a największym zainteresowaniem cieszyły się dwa przedostatnie numery seta :) Pod koniec mixu do DJki weszła przemiła dziewczyna ubrana w spodnie na szelkach, która zapragnęła swoją radą pomóc mi w dobrym graniu (dedykację zresztą też chciała - zatem dopełniam obowiązku i pozdrawiam tutaj TranceLady z FTB oraz jej przyjaciół). Pokazała mi na telefonie logo A State Of Trance i natychmiast dowiedziałem się, że powinienem zagrać "jakis bardziej komercyjny, choćby jeden numer, to może impreza trochę się rozrusza, no wiesz jak to jest w tym kraju", "jakis taki imprezowy trans, wiesz w stylu ASOTa, o np. Sander van Doorn, Gareth Emery", lub chociaż "wiesz, jakiegos starego Armina, ale staaarego! na przykład kojarzysz Shivers? o, albo Tiesto". Pospieszyłem z odpowiedzią - może pocieszy się faktem, że grany oto własnie przeze mnie numer (Alt+F4 - Alt+F4) należy do klasyki Anjunabeats ("a nie, Anjunabeats to nieee") i na pewno był też grany w starym asocie, pewnie w okolicach ASOT 200; ale to na nic, "przecież teraz był już ASOT 500!" Towarzystwa dotrzymywała mi przez jakies 10 min, w tym miała okazję obserwować dwa przejscia, oczywiscie nie przerywajac w tym czasie mowienia.
Po kolektywie dj3500 vs. TranceLady wystąpiła gwiazda wieczoru, czyli Filip Filipski. Rozpoczął jakims remiksem do Chakra - Love Shines Through i w tym samym duchu kontynuował całego seta - grał głównie mocne remiksy do klasyków. Jego graniu nie można odmówić energii, choć na pewno można finezji - grał bardzo jednostajnie, od breakdownu do breakdownu, cały czas w stylu a'la Sean Tyas. Publicznosci jednak to nie przeszkadzało i prawie wszyscy byli na parkiecie.
Po Filipskim grał Emill - początkowo niespecjalnie, ale potem można było usłyszeć całkiem ciekawie powybierane numery. Nagle zrobiła się 2:20 i trzeba było się zwijać na pociąg; w ten sposób niestety nie usłyszałem grania Sagiego :(
Ogólnie było super :) Klub nieco zbyt przepastny, ale za to w dobrej lokalizacji, nie było problemu z dotarciem. Muzycznie na wysokim poziomie. Grało mi się bardzo fajnie (choć mnie problemy z odsłuchem nie dotyczyły), nagłosnienie jasne, ale dobre. W porządku frekwencja wsród forumowiczów :) swietnie było się zobaczyć z Vibezem, Drevni, Alanem, Sagim, RomuSem i innymi.
Do następnej imprezy z tej serii :)
dj3500
Administrator

Postprzez Ludka 28 sie 2011, 17:00

Prezentujemy set z całej imprezy, przedstawiający muzykę graną na naszej imprezie: "Back to Energy Mix before Reformation Night":

http://depositfiles.com/files/f4p6cpkrh:

A tutaj znajdziecie wszystkie sety z osobna:

1.Emill- http://www26.zippyshare.com/v/63415008/file.html

2.RomuS- http://www51.zippyshare.com/v/28675356/file.html

3.Filipski- http://www51.zippyshare.com/v/42525721/file.html

4.Sagitive- http://www51.zippyshare.com/v/19952570/file.html

5.Enhanced Perception(Wasyl)- http://download.enhanced-perception.com ... .11%29.mp3

Tracklista:

01. Paul van Dyk vs. Second Sun - Crush (Vandit dub)
02. Modulation – Spirits (Cosmicman rmx)
03. Menno de Jong pres. Halcyon – Watermark (Original mix)
04. Jonas Steur – Castamara
05. Passiva – Glamorize
06. Push – Tranzy State Of Mind
07. Plastic Boy – Silver Bath
08. Push – Blue Midnight

6.Enhanced Perception(dj3500)- http://download.enhanced-perception.com/dj3500%20@%20Back%20To%20Energy%20Mix%20(20.08.2011).mp3

Tracklista:

01. Orkidea - Beautiful (Syna Remix)
02. Sasha vs. BT - Remember Magnetic North (Optimus Prime Reconstruction)
03. Rusch & Murray - Epic (Above & Beyond Remix)
04. Funabashi - Daylight
05. Menno de Jong - Tundra
06. Way Out West vs. Andy Moor - Halcyon Killa (SolidBase Mashup)
07. Alt+F4 - Alt+F4
08. Algarve - The Longest Journey

Zamieszczamy również galerie zdjęć:

http://www29.zippyshare.com/v/15113251/file.html

download.enhanced-perception.com/Back to Energy Mix.rar

Dziękujemy wszystkim za liczne, jak na transy, przybycie i wspólna miła zabawę :)
Mamy nadzieję że następny raz będzie jeszcze bardziej okazalszy i po wyeliminowaniu pewnych niedociągnięć, będziemy się jeszcze lepiej bawić :)
Ludka

Postprzez Alexandra 28 sie 2011, 19:42

aaa dzieki za sety :D juz zasysam :D a fotki tez lukne, moze bede na jednej ;)

Obrazek
Alexandra

Postprzez peterhol9 01 wrz 2011, 12:45

musialo byc nieziemsko :)
I LOVE RUSSIAN AND GREEK PROGRESSIVE

Obrazek
peterhol9
yoma

Postprzez Sagi 02 wrz 2011, 2:06

peterhol9 napisał(a):musialo byc nieziemsko :)
ciezko z mojej strony o obiektywizm, ale po prostu bylo dobrze :) + mozliwosc spotkania starej gwardii i zabawy do szlagierow tej muzyki...dalo to dobry efekt :)
Sagi

Postprzez peterhol9 27 wrz 2011, 18:53

set diżeja trzy pińćset nie idzie się zassać :D

Obrazek
peterhol9
yoma

Postprzez dj3500 27 wrz 2011, 18:55

Ktoś zepsuł linka przy wklejaniu. Dobry jest tutaj :)
dj3500
Administrator

Postprzez peterhol9 27 wrz 2011, 18:58

diżej trzy pińćset oczywiście widzi wszystko :D Dzięki :D

Obrazek
peterhol9
yoma

Postprzez peterhol9 27 wrz 2011, 18:59

tylko że zapodałeś z Gołej dupy , a nie z B2E :P

Obrazek
peterhol9
yoma

Postprzez dj3500 27 wrz 2011, 19:07

Hm fakt, pan Piotr oczywiście wyłapie wszystko :D Poprawiłem w takim razie linka w poście Ludki :)
dj3500
Administrator

Postprzez peterhol9 27 wrz 2011, 22:53

cacy :) Kiedy kolejna edycja Back to Energy? :)

Obrazek
peterhol9
yoma

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Imprezy