Stoneface & Terminal - Blueprint

Powrót do Trance

Stoneface & Terminal - Blueprint

Postprzez bAchoR 12 gru 2008, 12:51

Aż dziw mnie bierze, ze wcześniej nie zauwyżełem tej produkcji. W zasadzie poznałem ją dopiero jak przesłuchałem tegoroczny yearmix od Armina. Mimo iż oddalem już wcześniej glosy na TOP 5 kawałków, to uważam że to jest tune of the year. Przepiekny emocjonalny utwór. Takich upliftowych wrażen Ci panowie jeszcze mi nie dostarczali. Super Nature to zaledwie namiastka tego co pokazali w tym singlu. Mówie cały czas o Club Mixie :) Do dyspozycji mamy jeszcze Original Mix i Radio Edit. Original Mix jest strasznie monotonny i wcale nie ma zaznaczonej melodii ? Naprawde dziwne.

Reasumująć
Blueprint to najlepsze wydawnictwo spod rąk S&T.

Gorąco Polecam

http://pl.youtube.com/watch?v=d0CIAllst1g

BLUEPRINT o/
Dejan S. - Behind The Mountains (Original Mix) <3 <3 -> mój nowy przyjaciel.
bAchoR
Dwight Mayweather

Re: Stoneface & Terminal - Blueprint

Postprzez Kubo 13 gru 2008, 10:47

Jak juz wczesniej wspominalem Rafał zarazil mnie tym tjunem :) Oczywiscie najbardziej podoba mi sie wersja Club mix. Blueprint jest wesolym utworem ktory ladnie sobie plynie. Pod wzgledem melodyjnosci tez dobrze wypada. Swietna robota stonsow
Kubo
The Invincibles

Postprzez JohnnyKnoxville 13 gru 2008, 10:56

bAchoR napisał(a):
Reasumująć
Blueprint to najlepsze wydawnictwo spod rąk S&T.

Bachor z całym szacunkiem, ale jak dla mnie ten tjun to shit, a określanie tego czegoś najlepszym ich wydawnictwem to juz lekka przesada.... Gdzie mu do takich rzeczy jak Super Nature/Another Day, Remix do Evaporate Datta<<<< który to dla mnie jest genialny i ponadczasowy, czy chociazby ich starego Summer Dream, poza tym mają dużo więcej zwykłych lepszych wałków niż ten z tematu.... Obecnie jakoś ich styl mi nie leży (to experymentowanie, pogoń za modą) i nie napalam sie na to co robią juz tak jak kiedyś.... Kiedyś energetyczni geniusze, obecnie zwykli producenci....
skromnie :P
John Askew - The Witch
Rory James - Memory Flush (The Viceroy remix)
The Viceroy & KOTO - The Horror
Iio - Rapture (Ian Betts Rework)
Tony De Vit - I Don't Care (Lee Haslam's Tech Trance Remix)
Liquid Soul - Global Illumination (McMahon & Marcuscha Remix)
McMahon & Marcuscha - Act Like You Know !!!! \o/
Sash - Mysterious Times (John Dopping Remix) !!!! \o/
John Dopping - Cognition !!!! \o/
Nick Sentience feat. DJ Kristian - Threshold
Kaeno & Denzo - North Star (Des Mcmahon Remix)
JohnnyKnoxville
John Askew fan

Postprzez phantom 13 gru 2008, 12:38

JohnnyKnoxville napisał(a):Gdzie mu do takich rzeczy jak Super Nature/Another Day, Remix do Evaporate Datta

Taaaak, i jeszcze czesc kawalkow jako Arc in the Sky, razem z MORPHem
phantom

Postprzez sector 13 gru 2008, 12:46

dokladnie tak :) Mi tez sie nie podoba i nie prezentuje soba praktycznie nic. Mimo to teraz dokladnie widac jak to jest gustami u naszych kolegow! Dla jednych mega kiszka a dla innych mega waU :)
sector
the king of bongo!

Postprzez indecentnoise 13 gru 2008, 15:08

Blueprint jest slabiutkie, bez charakterystycznej mocy plumka costam bez wiekszego celu. Taka slabsza kopia remixu Evolution, ktoremu tez brakowalo kopa.
ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
indecentnoise

Postprzez Boguś 14 gru 2008, 0:18

Kawalek fajny i mi sie podoba, ale na pewno nie jest lepszy niz Super Nature no i na pewno nie na miano kawalka roku. Tak jak juz tu wyzej bylo wspomniane duzo mu brakuje chociazby do kawalkow/remixow spod szyldu Arc In The Sky czy chociazby Ohm Boys :> [czyli projekt wraz z M.O.R.P.H.-em]
Lotnictwo można pokochać jak kobietę. Nasza ukochana jest tą najwspanialszą, jedyną, najpiękniejszą. Kobiety bardzo często nie lubią maszyn latajacych, czują w nich konkurentki... I może słusznie...
Boguś

Postprzez bAchoR 14 gru 2008, 4:32

To ja decyduje o tym co jest dla mnie kawałkiem roku... więc nie neguj mojej opinii. ;)
bAchoR
Dwight Mayweather

Postprzez Kasper 15 gru 2008, 18:18

Blueprint to kawałek numer 5 w tegorocznym rankingu. Kapitalna produkcja i zgadzam się, że najlepsza jaką w ogółe zrobili S&T. Podwójne combo na breaku miażdży suty a ręce same układają się w kąt rozwarty. Świetna produkcja! Melodia daje banan na pysku na cały dzień!
Kasper

Postprzez Transi 15 gru 2008, 18:29

Nie rozumiem tych "ochów" i "achów". Jak dla mnie "Blueprint" do pięt nie sięga takiemu "Super Nature"...Nie mówię, że jest źle- jest TYLKO ok.
Transi
Keep It Dark

Postprzez yaper 23 gru 2008, 1:10

Mi ten kawałek też się nie za specjalnie podoba, ot taki typowy średniak z dziwacznym breakiem. Po breaku też nie wiadomo co... Po Stoneface & Terminal spodziewałem się czegoś o wiele lepszego, a tu dostaliśmy niewiarygodnie słabego tjuna. Nie wiem, skąd taka euforia i tyle pochwał pod jego adresem? :o
TRANCE ENGINEERING

"Bóg stworzył trance, a następnie człowieka, aby człowiek mógł słuchać trance, lepszego dzieła Bożego oczekiwać nie możemy(...)"

last.fm
yaper
dole

Postprzez Matvel 23 gru 2008, 17:40

Dla mnie to szok, że ktoś może nazwać to najlepszym utworem S&T. W ogóle ostatnie produkcje od tego duetu mi nie leża, jedyny wyjątek to chyba Pictures. Samo Blueprint to taki typowy zapychacz setów, nic więcej.
Matvel

Postprzez bAchoR 23 gru 2008, 19:21

Wy kurwa chybya wszyscy jesteście pojebani. !!! Dziurawe uchy macie i tyle macie. Nie potraficie wycisnąć esencji z tego utworu. Kasper idziemy się nachlać :)
bAchoR
Dwight Mayweather

Postprzez peterhol9 23 gru 2008, 19:25

nic, zupełnie nic w Blueprint nie widzę :/ Lepszy stuff widziałem i słyszałem od S&T niestety :(
I LOVE RUSSIAN AND GREEK PROGRESSIVE

Obrazek
peterhol9
yoma

Postprzez indecentnoise 23 gru 2008, 19:26

Z suchej buły esencji sie nie wycisniee, no chyba ze ktos lubi wpierniczac bulke tartą.
ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
indecentnoise

Postprzez Kasper 23 gru 2008, 19:35

bAchoR napisał(a):Wy kurwa chybya wszyscy jesteście pojebani. !!! Dziurawe uchy macie i tyle macie. Nie potraficie wycisnąć esencji z tego utworu. Kasper idziemy się nachlać :)

lekko chopie...
Kasper

Postprzez bAchoR 23 gru 2008, 19:46

Nawet z suchej bułki można wycisnąć esencje. ^^
Blueprint trafił jeszcze bardziej do mnie kiedy zobaczyłem teledysk do niego z pierwszego postu.
Taki sentymentaly track Stonefacow. Dali nawet pamiętny występ na CF 07. Zauważam, że jeden typ melodii bardzo rzadko trafia do niektorych słuchaczy ;) Nie umiem tego nazwać słowami, ale wiem, że tak właśnie jest. :)
bAchoR
Dwight Mayweather

Postprzez TBk2000 24 gru 2008, 11:43

Mnie sie ten numer kojarzy ze starym PvD, Forbidden Friut i klimatem z jego starych albumow i setow. Ogolnie muzyka tych panow mnie nie pociagala nigdy, ale ten numer mi sie podoba. Prosta melodia, kontemplacyjny breakdown z fajnymi wibrujacymi dzwiekami.
Wczesniej jakos nie skupialem uwagi na tym wydawnictwie, lezalo sobie na dysku i dzisiaj dopiero od niechcenia sobie wlaczylem, raz, drugi.. i wpadlo. Ja jestem za ;-)).
TBk2000
Allah Akbar !

Postprzez Taurus 25 gru 2008, 14:54

TBk2000 napisał(a):Wczesniej jakos nie skupialem uwagi na tym wydawnictwie, lezalo sobie na dysku i dzisiaj dopiero od niechcenia sobie wlaczylem, raz, drugi.. i wpadlo. Ja jestem za ;-)).

Ja miałem właściwie tak samo. Nagranie przesłuchałem raz po czym je odstawiłem. Miało już wylecieć na dobre z twardego, ale postanowiłem jeszcze parę razy posłuchać i.... właśnie - wpadło. :mrgreen: Teraz rowniez jestem na tak. Podoba mi się. A co do video do niego to trzeba przyznać że jest bardzo miodne. Szczególnie scenka gdzie koleś pokazuje plakat "Protector - Ostrów - Stoneface & Terminal" :D :D
Taurus

Postprzez bts 01 sty 2009, 21:19

: Original Mix - Drzemie tu dość duży potencjał ale to tylko za sprawą genialnego brejkowego motywu, poza nim jest jakoś tak 'za miękko'.

: Club Mix - Z definicji ten mix powinien być rozwiązaniem tej kwestii 'miękkości'. Owszem jest lepiej ale to jeszcze nie to, choć już niewiele brakuje.

Generalnie: motyw melodii... łooogień!! :D
Chris Harvey - In Dreams With Betty
Basil O'Glue - Angular Momentum (Original Mix)
Rex Mundi - Interstate Of Lightning
Icon & Jam - Estimado
bts

Następna strona

Powrót do Trance