John O'Callaghan feat. Jaren - Surreal

Powrót do Trance

John O'Callaghan feat. Jaren - Surreal

Postprzez indecentnoise 12 gru 2008, 21:26

http://www.youtube.com/watch?v=U1OsM4Dy03E&

Kolejny po Big Sky singiel O'Callaghan'a, ktory nie tylko w setach lecz rowniez w kompozycjach wpada w Armina. Nie przekonuje mnie ten numer ni chu chu.
ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
indecentnoise

Re: John O'Callaghan feat. Jaren - Surreal

Postprzez sector 12 gru 2008, 21:32

no faktycznie straszna kila, JOC jak ma sie tak prezentowac w roku 2009 to juz niech sobie lepiej da spokoj. Chyba ze leci w komercje itp. albo poprostu armin chcial zeby zrobil numer ala big sky...
sector
the king of bongo!

Postprzez indecentnoise 12 gru 2008, 21:34

powiedzmy sobie szczerze, ze to wlasnie komercyjne Big Sky zrobilo z niego gwiazde
indecentnoise

Postprzez sector 12 gru 2008, 21:44

jesli chodzi o masowych odbiorcow to napewno! nie dosc ze big sky to jeszcze Armin. Jednak dla mnie byl mistrzowski juz wczesniej. Pierwszy album. Dobre mroczne kawlki. Dobre techy. Zauwaz ze od czasu Big Sky nie zrobil praktycznie nic tak dobrego jak wczesniej. Remixy jakies to jeszze ok, np. strasznie mi sie podoba remix do Underworld, ale reszta to kiszka na maxa imo. Moze chce sie bardzie wypromowac, albo trafic na mniej ambitne gusta, lub poprostu potrzebuje hajsu :P
sector
the king of bongo!

Postprzez indecentnoise 12 gru 2008, 21:46

No ja mowie stary z punktu mas. Dla mnie juz ownowal remixem "Gate42 - Flow" a to bylo kilka zdrowych lat temu :)
indecentnoise

Postprzez JohnnyKnoxville 13 gru 2008, 11:08

Lipa i ja przychylam sie do tego zdania.... Dla mnie jest to troche dziwne, bo czytałem z nim wywiad na ftb to tam wyraźnie pisał że fascynuje go techo i tech trance i że to są bardzo jego klimaty, a jak by kreślił swój styl ?? Tam tez powiedział że to coś cięższego.... A robi taka sama popeline jak Armin... :( Subculture też są lipne :( Teraz niby pracuje nad swoim albumem, ale prawde powiedziawszy to bardzo sie o niego boje, żeby z tego nie wyszła taka kiszka jak Imagine - Armina.... :( I jeszcze jedno... Jak ludzie moga w kółko słuchac tego Big Sky w jego setach, przeciez to porzygać sie juz mozna, bo ani to zaden wybitny numer, ani zadnego przesłania nie ma, ani zaden napie..alacz.... Zwykły taki zaspiewany badziew, a ludzie cieszą sie jak nie wiem co... Mi tam to Big Sky juz znudziło sie po pierwszym odsłuchu, bo taka jest prawda że komercyjne numery nigdy nie przyciagna do siebie na dłużej, bo po prostu nic nie maja soba do zaoferowania, sa zbyt proste.... Sa wyjatki, ale tak z regóły jest.... Mam nadzieje ze John sie ogarnie.... Bo jak narazie to tragedia....
skromnie :P
John Askew - The Witch
Rory James - Memory Flush (The Viceroy remix)
The Viceroy & KOTO - The Horror
Iio - Rapture (Ian Betts Rework)
Tony De Vit - I Don't Care (Lee Haslam's Tech Trance Remix)
Liquid Soul - Global Illumination (McMahon & Marcuscha Remix)
McMahon & Marcuscha - Act Like You Know !!!! \o/
Sash - Mysterious Times (John Dopping Remix) !!!! \o/
John Dopping - Cognition !!!! \o/
Nick Sentience feat. DJ Kristian - Threshold
Kaeno & Denzo - North Star (Des Mcmahon Remix)
JohnnyKnoxville
John Askew fan

Postprzez Valka 13 gru 2008, 15:24

Widac zrobiony pod uzytek Armina. Typowy pop trance jak dla mnie.. hmm czyzby nadchodzil album JOC - Imagine ? :lol:
Valka

Postprzez Matvel 15 gru 2008, 19:20

No ten kawałek to z tego co słyszałem to zwiastun albumu JOC który ma się ukazać w 2009 roku.
Matvel

Postprzez indecentnoise 15 gru 2008, 19:21

Obrazek
indecentnoise

Postprzez Kasper 15 gru 2008, 19:30

JoC już raczej płynie na innym statku co dla niektórych jest pewnie przykre, ale znajdą się nowi idole. To, że numer jest zrobiony pod Armina jest najśmieszniejszą rzeczą jaką słyszałem ostatnio i na tym pozostańmy. Produkcja póki co także do mnie nie przemawia.
Kasper

Postprzez pickars 15 gru 2008, 20:09

Bosh, ale to popowe jest. Odbieram to jako kontynuację In & Out Of Love :).
pickars

Postprzez TBk2000 16 gru 2008, 2:34

John-y chcial chyba poplynac na fali Big Sky-a, ale tym razem rowniez potwierdzila sie regula iz jesli jest cos robione na sile to konczy sie to katastrofa. Za Big Sky nie szalalem, tym bardziej nie poszaleje za Surreal. Jak dla mnie to on jeszcze daje rade ze swoimi walami wydawanymi pod J.O.C., Marshmallow, Bumpercar czy Rotterdam w remixie Kearney-a to tluste, dobre gowno, i mam nadzieje, ze pod tym aliasem nie obnizy lotow ;].
TBk2000
Allah Akbar !

Postprzez yaper 04 sty 2009, 0:59

Numer miałki i ma się nijak do dawnego Johna. Ileż można słuchać tych dennych, modernistycznych wokali bez duszy? Jestem zdecydowanie na NIE i smuci mnie fakt wydania nowego albumu - przecież będzie to jedna wielka kicha i kolejne pole do narzekania...
TRANCE ENGINEERING

"Bóg stworzył trance, a następnie człowieka, aby człowiek mógł słuchać trance, lepszego dzieła Bożego oczekiwać nie możemy(...)"

last.fm
yaper
dole

Postprzez Stelmach 04 sty 2009, 12:12

...jeszcze rok temu właśnie o tej porze masakrował świetnym remixem do Thrill....a teraz? Nadworny giermek Księcia Armina na holenderskim dworze.
Stelmach
Rave on!

Postprzez sector 04 sty 2009, 14:41

Kasper napisał(a):To, że numer jest zrobiony pod Armina jest najśmieszniejszą rzeczą jaką słyszałem ostatnio i na tym pozostańmy

Powiedz Kasper a masz informacje jakies sprawdzone o tym ze nie jest dla Armina zrobiony? Albo ze moze Armin nie zasugerowal Johnowi tego numeru? Bo ja cos tam wiem na ten temat, ale wiecej nic nie powiem :P Nie mowie ze to prawda bo byc moze JOC wpadl na jakze swietny i poroniony pomysl zeby zrobic cos na wzor Big Sky. Kto go tam wie?
sector
the king of bongo!

Postprzez Matvel 04 sty 2009, 15:02

Ogólnie to jest Big Sky 2 tylko bez jęczącej Audrey :D
Matvel

Postprzez sector 04 sty 2009, 15:21

Matvel napisał(a):Ogólnie to jest Big Sky 2 tylko bez jęczącej Audrey :D

i mimo wszystko 10x gorsze :P
sector
the king of bongo!

Postprzez Kasper 04 sty 2009, 19:38

sector napisał(a):Powiedz Kasper a masz informacje jakies sprawdzone o tym ze nie jest dla Armina zrobiony? Albo ze moze Armin nie zasugerowal Johnowi tego numeru? Bo ja cos tam wiem na ten temat, ale wiecej nic nie powiem :P Nie mowie ze to prawda bo byc moze JOC wpadl na jakze swietny i poroniony pomysl zeby zrobic cos na wzor Big Sky. Kto go tam wie?

a masz dowody, że tak było? Armin nie znaczy Armada i zwróć na to uwagę ;) No i dalej podtrzymuje zdanie, że ten numer to kupa. Sorry.
Kasper

Postprzez Kasper 04 sty 2009, 19:40

No i porównywanie tej produkcji z "Big Sky" jest zniewagą dla tego pierwszego.
Kasper

Postprzez sector 04 sty 2009, 20:37

Kasper napisał(a):a masz dowody, że tak było?

Nie mam na nic 100% dowodow :) Pewnie nikt nie ma, ale tez nie wiesz ze Armin nie szepnal nic JOC'owi :)

Wiem tez ze armin to nie armada, dlatego napisalem Armin a nie Armada, nawet jesli kawalek wyjdzie w Armadzie, o czym nie mam zielonego pojecia.
sector
the king of bongo!

Następna strona

Powrót do Trance