M.I.K.E. pres. Caromax - Logic / Oasis Of Dreams

House | Pilot 6 Recordings | 2009

Powrót do Trance

M.I.K.E. pres. Caromax - Logic / Oasis Of Dreams

Postprzez sector 15 sty 2009, 13:29

Obrazek

1. Logic 8:04
2. Oasis Of Dreams 7:37

Nowy numerek a w zasadzie numerki od M.I.K.Ea. Jak zawsze tak samo tym razem Majki trzyma poziom, tym razem jednak dla odmiany prezentuje nam dwa housowe numery.
Logic, wakacyjny numer z fajnym bujajacym sampelkiem przewijajacym sie wiele razy przez calosc utworu oraz 'mietkim' basslinem. Mozna sie przy nim dosyc dobrze pogibac. Sam Logic powinien byc znany wiekszosci userow bo zostal juz dosyc dobrze ograny, nie tylko przez samego mikea.

Oasis Of Dreams podoba mi sie zdecydowanie mniej od Logic. Wieje jakos na moj gust nuda.

Cale wydawnictwo przypomina mi troche styl Deadmou5a. Nie wiem czy tylko ja mam cos z glowa czy moze jakies sample sa podobne do tych co uzywa mysz.
sector
the king of bongo!

Re: M.I.K.E. pres. Caromax - Logic / Oasis Of Dreams

Postprzez Stelmach 18 sty 2009, 20:38

M.I.K.E. w wydaniu progressive/uplift. Logic nabiera charakterystycznych dźwięków dopiero po breaku, początek zbytnio mi się nurzył; Oasis Of Dreams już zncznie lepsze - numer na ciekawym i rytmicznym podkładzie ze zręcznie dobraną plumkaczową melodyjką. Szkoda jedynie że nie podrasowany M.I.K.E.'ową głębią.

Całość przeciętna, choć i zarazem podkreślająca wszechstronność producenta. Ciekaw jestem w ogóle kiedy skończą mu się pomysły na muzykę...? ;)
Stelmach
Rave on!

Postprzez sector 18 sty 2009, 21:11

i kiedy skoncza sie pomysly na aliasy :D
sector
the king of bongo!

Postprzez Stelmach 19 sty 2009, 22:22

Podobno dobrych pomysłów nigdy nie za wiele... ;-)
Stelmach
Rave on!

Postprzez yaper 14 lut 2009, 18:00

Mam podobne odczucia. 'Logic' to fajny, bujający kawałek, ale nie ma zadatku na hit, ot tak posłuchać nie zaszkodzi, zwłaszcza, że to robota samego MIKE.
TRANCE ENGINEERING

"Bóg stworzył trance, a następnie człowieka, aby człowiek mógł słuchać trance, lepszego dzieła Bożego oczekiwać nie możemy(...)"

last.fm
yaper
dole

Powrót do Trance