Myon & Shane 54 feat. Carrie Skipper - Vampire

2008, Armind NL | Incl. Gareth Emery's Garuda Remix

Powrót do Trance

Myon & Shane 54 feat. Carrie Skipper - Vampire

Postprzez Kasper 15 gru 2008, 18:54

Original Club Mix
Gareth Emery's Garuda Remix

Najnowsza propozycja z labelu Armina, Armind. Utwór dobrze znany z A State Of Trance 2008 a także już dużo wcześniej z remixu jaki stworzyli Giuseppe Ottaviani i Andrea Ribecca pod kryptonimem operacyjnym NuNRG. Ich wersji nie słyszałem, dlatego nie zabieram zdania, nie mniej jednak jest to ponoć najlepsza wersja tej produkcji.

Club Mix to w zasadzie progresywna łomotanina z anthemowym breakdownem, kropka. W tej paczce wygrywa "Clockworkowy" remix jednego z najlepszych współczesnie producentów Gareth'a Emery'ego. Wydaje się być nudny i monotonny, ale z uwagi na te Clockworkowe sample (które brzmią tak jakby były nagrane podczas jakiś obrzędów kościelnych) i chórlany wokal Carrie Skipper dają kopa temu kawałkowi. Zdania pewnie będą podzielone ale ja uważam, że jest to coś! Według mnie jedna z trzech najlepszych produkcji z Armind w tym roku.
Kasper

Re: Myon & Shane 54 feat. Carrie Skipper - Vampire

Postprzez indecentnoise 15 gru 2008, 19:19

Za jaja bym powiesil ludzi ktorzy dopuscili do tego remake'u. Starsza (bez udzialu zamulacza Myon'a), oryginalna wersja nie mowiac o istnym pogromie od Nu NRG to klasa. To jest slabe.

Niedaleko szukac remixu Nu NRG:
ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
indecentnoise

Postprzez Transi 15 gru 2008, 19:44

Słabe to mało powiedziane. To jest fatalne! Remix od Nu NRG wyrywa z butów...a to? meh!
Transi
Keep It Dark

Postprzez Valka 15 gru 2008, 20:21

Jasne ... stary dobry remix Nu - Nrg! Club mix [sie znaczy remejk] czy remix Garetha to wielkie pomyłki. Jesli trzeba faworyta typowac to Club mix, bo gareth to juz przeszedł samego siebie slabizna :?
Valka

Postprzez peterhol9 21 gru 2008, 15:50

zapomniałem na śmierć o NU nrg i związku z tym wałkiem. To co zapuścił w linku Alex bije na wyżej wspomniane jaja Vampire 2008, czy to w wersji oryginalnej czy Emerytowskiej. Nu- Tak, rimejkowi- Nie!
I LOVE RUSSIAN AND GREEK PROGRESSIVE

Obrazek
peterhol9
yoma

Postprzez yaper 21 gru 2008, 19:15

A mi się zarówno oryginał jak i remix Emerego baaardzo podoba. Bardzo przyjemne spokojne granie z wyciskającym łzy wokalikiem. Tak, ten wokal od wielu tygodni siedzi w mojej głowie i jakoś nie chętny ją opuścić :D Generalnie to Club Mix >> Gareth Emery Garuda Remix! Polecam, ale tylko amatorom słodkiego, spokojnego grania :)

PS: NU NRG dopiero posłucham i dodam swoje kolejne grosze do dyskusji. Znając ich kosy jestem dobrej myśli :)
TRANCE ENGINEERING

"Bóg stworzył trance, a następnie człowieka, aby człowiek mógł słuchać trance, lepszego dzieła Bożego oczekiwać nie możemy(...)"

last.fm
yaper
dole

Postprzez phantom 21 gru 2008, 19:21

indecentnoise napisał(a):Za jaja bym powiesil ludzi ktorzy dopuscili do tego remake'u. Starsza (bez udzialu zamulacza Myon'a), oryginalna wersja nie mowiac o istnym pogromie od Nu NRG to klasa. To jest slabe.

Obrazek

Byłem przekonany, że pisząc o klasie remiksu Nu NRG nie będę pierwszy i się nie rozczarowałem :). Choć tak żeby już nie być kompletnie na nie, dodam, że mają w swoim dorobku lepsze interpretacje.
phantom

Postprzez peterhol9 08 mar 2009, 14:03

tak jeszcze mówiąc nawiasem to nowa wersja jest tyle warta - http://www.youtube.com/watch?v=53GOEfYfhzY :D
I LOVE RUSSIAN AND GREEK PROGRESSIVE

Obrazek
peterhol9
yoma

Postprzez d3cK 10 mar 2009, 10:26

Wg mnie club mix jest bardzo dobry, chyba pierwsza produkcja w tym roku która mi się podoba. Remix Garth Emery też na plus. Dobre remixy!
d3cK
Wjechał na superkoniu

Powrót do Trance