Label: Direxion Entertainment
Numer katalogowy: DIREXION0004
Format: Mp3, CD
Data wydania: 10.02.2009
Gatunek: Progressive House/Trance
Lista utworów:
01. Love Story (The Starkillers Remix)
02. Love Story (Sultan & Ned Shepard Remix)
03. Love Story (Andy Moor's Dub Mix)
04. Love Story (Andy Moor's Vocal Mix)
05. Love Story (Andy Moor's EcoDub Mix)
06. Love Story (Original Mix)
Moja opinia:
"Love Story" to pierwszy singiel z nadchodzącego wielkimi krokami albumu Nadii Ali (którego współproducentami są Sultan i Ned Shepard). Jak widać na singlu znajdzie się 5 mixow. Original Mix to właśnie Sultan & Ned Shepard Remix (przynajmniej tak mnie poinformowano). Nie jest najgorszy, ale brakuje mi w nim dawnego stylu chłopaków - czegoś radosnego, żywego, house'owego! Tu można usłyszeć znane z m.in. "Protection" dźwięki, które jak dla mnie są totalnym niewypałem. Najlepszym elementem tej wersji jest symfoniczna wstawka w breakdownie, do której idealnie pasuje wpleciony vocal Nadii. Remix od The Starkillers brzmi bardzo "deadmau5owo", co nie każdemu będzie się podobać. Najgorsza wersja z całego singla. Niewątpliwie daniem głównym są interpretacje Andy'ego Moora - dawno nie słyszałem od niego tak dobrych utworów! W jego remixach podobają mi się te poszarpane bassline'y, fajnie ułożone melodie, pocięte vocale. Na szczególną pochwałę zasługuje EcoDub Mix, który wyrywa z butów! Kapitalna wersja, najżywsza ze wszystkich. Vocal Mix to w zasadzie to samo co EcoDub Mix (ta sama długość + oczywiście dodany vocal
Ps. Niedługo zostaną wydane równie inne remixy, m.in. od The Scumfrog