Heatbeat - Vergatron

Trance | Soundpiercing | 2009

Powrót do Trance

Heatbeat - Vergatron

Postprzez bAchoR 27 lut 2009, 20:58

Od dłuższego czasu zastanawiam się co wyrobia teraz Heatbeat. Muzycznie jest bujnie i dosyć soczyście, ale styl w jakim teraz tworzy jest po prostu dziwny. To co wchodzi 3:05 min to jest dla mnie osobiście największe zło tej muzyki. Właśnie takie bezpłciowe pierdzenie. Jest do tego strasznie trywialnie. Mimo iż wszystko zawiewa swojego rodzaju originalnością to jednak ... ta muzyka nadaje się do tego DJ, Holendra co sobie vinyle na głowie łamał. Myśle, że dobrze by się przy tym ruszał. Może nie należy przypisywać muzyce ludzkiego charakteru, ale ten single jest strasznie głupkowaty ;]
Heatbeat wracać i nie pajacować.
bAchoR
Dwight Mayweather

Re: Heatbeat - Vergatron

Postprzez Rapture 27 lut 2009, 21:04

bAchoR napisał(a):tworzy

Tworza a dokladniej Agustin Servente & Matias Faint :)

Co do produkcji to szczerze mowiac wole ich wolniejsze wytwory jak Nebula czy Caledonia. Break brzmi lekko tandetnie. Sam aranz jednak calkiem, calkiem, Mimo wszystko - patrz pierwsze zdanie w mojej opinii.
Obrazek
Rapture
Syn Wisternoffa, Brat Rosena

Postprzez bAchoR 27 lut 2009, 21:16

czy domyślny ,,projekt'' tworzy jest wystarczający ? Nie chodziło mi o 1 osobę ;)

No przecież interesujemy się tą muzyką ;]
Dejan S. - Behind The Mountains (Original Mix) <3 <3 -> mój nowy przyjaciel.
bAchoR
Dwight Mayweather

Postprzez Airvision 28 lut 2009, 12:04

Ten breakdown kojarzy mi się z jakimiś stodolnianymi horrorami z lat 60tych. :lol:

Śmieszny utwór.
Obrazek
Airvision

Postprzez bts 28 lut 2009, 15:31

Mnie również się nie podoba. Ale z drugiej strony całkowicie rozumiem, że nie można ciągle produkować killerów w stylu Protoculture, Pushover, Chochicho Tiene Hambre czy Nebula (choć ten ostatni to w spokojnej stylistyce jest a nie żaden killer :P ).
Chris Harvey - In Dreams With Betty
Basil O'Glue - Angular Momentum (Original Mix)
Rex Mundi - Interstate Of Lightning
Icon & Jam - Estimado
bts

Postprzez Rapture 28 lut 2009, 18:27

bts napisał(a):Nebula (choć ten ostatni to w spokojnej stylistyce jest a nie żaden killer :P )

Ale melodia wgryzala sie solidnie w mozg! :D
Obrazek
Rapture
Syn Wisternoffa, Brat Rosena

Postprzez yaper 18 mar 2009, 15:35

Mi tam się wałek podoba, z kolejnym odsłuchem co raz bardziej. Fajna dynamika, 'hitbitowe' sample i zacna melodyjność - jestem na tak, fajny radosny utwór w sam raz na początek wiosny!
TRANCE ENGINEERING

"Bóg stworzył trance, a następnie człowieka, aby człowiek mógł słuchać trance, lepszego dzieła Bożego oczekiwać nie możemy(...)"

last.fm
yaper
dole

Powrót do Trance