Steve Allen pres. Arca - Better This Way / Bloodsucker

Uplifting Trance | Beyond Digital | 2009

Powrót do Trance

Steve Allen pres. Arca - Better This Way / Bloodsucker

Postprzez demens 27 lut 2009, 22:43

Label: Beyond Digital
Data wydania: 19.02.09

Niesamowita EPka od pana Allen'a. Zawsze lubiłem jego produkcje, ale tym razem "przesadził" :) Myślałem, że "Arca" to jego nowy alias, jednak spojrzałem w discogs i okazuje się, że już spłodził jedno wydawnictwo, muszę czym prędzej nadrobić zaległości bo zapewne jest w podobnym stylu co Better This Way / Bloodsucker.
Obydwie produkcje to upliftingowa ekstraklasa. Taki trance właśnie lubię najbardziej, dobry pomysł i wspaniałe wykonanie w postaci uwydatnienia pięknych motywów, których nie sposób zapomnieć. "Bloodsucker" wg mnie nieco lepsze, ale ten tytuł zupełnie mi tu nie pasuje :) Czyste piękno, harmonia i swego rodzaju "sentymentalizm" - ja chcę więcej takich produkcji w tym roku. "Better This Way" rzecz jasna w podobnym stylu, ale także na bardzo wysokim poziomie. Cóż więcej pisać, to trzeba przesłuchać ;] Fani upliftu nie powinni być zawiedzeni. Polecam.
demens

Re: Steve Allen pres. Arca - Better This Way / Bloodsucker

Postprzez bAchoR 27 lut 2009, 22:51

Demens, z tymi tytułami to bardziej chodzi o to, żeby został w głowie :) Samą muzyce trudno jednoznacznie nadać tytuł, dlatego zostaje pełna dowolność.

Torrent, llmola zawsze będą mi się kojarzyć z tymi utworami i ich producentami. ;] Chyba o to chodzi.

Na pewno sprawdze EPke i coś dopisze. Także lubie Allena, ale pod projektem Arca go jeszcze nie slyszałem.
Dejan S. - Behind The Mountains (Original Mix) <3 <3 -> mój nowy przyjaciel.
bAchoR
Dwight Mayweather

Postprzez TBk2000 05 mar 2009, 4:32

Jyednie Bloodsucker przypadl mi jako tako do gustu. Kawalek ma na pewno spora dawke mocy i daje niezlego zastrzyku energii. Z pewnoscia swietnie sprawdzilby sie jako parkietowy poganiacz bydla ;-P. Breakdown, no standardowy, nie powiem, ze oryginalny, pianinko i powolne rozpedzanie do momentu kulminacji. 4:10 dobre wyjscie z progu i ladny lot do samego konca :D. Ogolnie jak na dzisiejsze uplifty to calkiem przyzwoita nuta :-).
TBk2000
Allah Akbar !

Postprzez demens 06 mar 2009, 17:30

bAchoR napisał(a):z tymi tytułami to bardziej chodzi o to, żeby został w głowie

W sumie racja. Już lepsze "Bloodsucker" raczej niepasujące do stylu kawałka niż kolejny "Sunshine", "Redemption" czy "Emotion" :)
demens

Powrót do Trance