Greg Downey - Stadium / Alpha

Vandit Digital | 2008

Powrót do Trance

Greg Downey - Stadium / Alpha

Postprzez indecentnoise 16 gru 2008, 10:45

Jedno z pierwszych wydawnictw tylko-mp3-owego Vandita prezentuje dwa nowe utwory Greg'a Downey'a, ktory probuje swojego szczescia podobnie jak JOC poza Discover.

Przynam sie ze dopiero za kilkukrotnym przesluchaniem Stadium weszlo mi do glowy. Numer przypomina mi brzmieniem jak i koncepcja Nu NRG z czasow "Free Fall". Wloski duet z pewnoscia by sie nie powstydzil takiej kompozycji w dyskografii. Sliczny utwor, cudnie wykonany.

Alpha to w domysle uk trance z leciutkim powiewem rodem z uplifingu. Nieco ograniczony w zawartosci wiec efekt bardzo przecietny mimo linii acidu wyrwanej wprost od PvD z jego pierwszego remixu Say Hello.

Stadium Stadium Stadium
ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
indecentnoise

Re: Greg Downey - Stadium / Alpha

Postprzez Boguś 16 gru 2008, 12:08

Obrazek

Stadium: Kawalek kapitalny! Wywarl na mnie niesamowite wrazenie juz po pierwszym odsluchu. Przemilo sie slucha. Na poczatku niepozornie sie rozkreca i czuc ten O'Callaghanowy styl i pewnie nie znajac tytulu ani wykonawcy bylbym sklonny stwierdzic ze to wlasnie JOC. Fajny breakdown pozniej zaczyna sie napedzac wchodzi piekna melodia, taki jakby delikatny chorek w tle (nie wiem jak to nazwac), pozniej do tego dochodzi bit a nastepnie kawalek juz w pelni rozkrecony wspaniale plynie. Bardzo jestem zachwycony tym kawalkiem i mysle ze dzis ale i nie tylko dzis bedzie sporo razy przeze mnie przesluchany 10/10

Co do kawalka Alpha to juz duzo mniejsza euforia. Dosc krotki kawalek mozna powiedziec ze taki karzelek bo trwa zaledwie 5:05. Alpha przypomina mi jakis kawalek, ale na ten moment nie jestem sobie w stanie przypomniec o jaki numer chodzi. Ogolnie numer moze byc nie jest zly posluchac mozna, ale do Stadium sie nie umywa.
Lotnictwo można pokochać jak kobietę. Nasza ukochana jest tą najwspanialszą, jedyną, najpiękniejszą. Kobiety bardzo często nie lubią maszyn latajacych, czują w nich konkurentki... I może słusznie...
Boguś

Re: Greg Downey - Stadium / Alpha

Postprzez JohnnyKnoxville 16 gru 2008, 12:13

Stadium to bardzo przyjemny i charakterystyczny uplift ze świdrujacymi i brzęczącymi samplami w upliftowym stylu Downeya....
Natomiast Alpha to tez upliftopodobny kawałek, oparty na prostej melodyjce z pojedynczych brzdęków klawiszami, coś w podobie jak Renovatio Millera....
Do tej pory sądze że obydwa wałki sa znane chyba wszystkim, ponieważ swojego czasu były grane w sporej częstotliwości....
Jednym słowem można podsumować że to dobra epka od Downeya....
skromnie :P
John Askew - The Witch
Rory James - Memory Flush (The Viceroy remix)
The Viceroy & KOTO - The Horror
Iio - Rapture (Ian Betts Rework)
Tony De Vit - I Don't Care (Lee Haslam's Tech Trance Remix)
Liquid Soul - Global Illumination (McMahon & Marcuscha Remix)
McMahon & Marcuscha - Act Like You Know !!!! \o/
Sash - Mysterious Times (John Dopping Remix) !!!! \o/
John Dopping - Cognition !!!! \o/
Nick Sentience feat. DJ Kristian - Threshold
Kaeno & Denzo - North Star (Des Mcmahon Remix)
JohnnyKnoxville
John Askew fan

Powrót do Trance