Solarstone - Electronic Architecture

Powrót do Trance

Solarstone - Electronic Architecture

Postprzez bAchoR 05 mar 2009, 8:20

Szykuje się nam pierwsze wydanie kompilacji Electronic Archtecture od SolorStone :)

"For me, the visual aspect of this project was essential from the outset. To have such a rich new musical tapestry and not represent it with equally beautiful visuals would have been a huge missed opportunity. This album represents exactly what I stand for as an artist, producer & DJ. This is the music I love to listen to. It is inspirational in its inventiveness, musically ambitious and never formulaic or predictable. This is an album that I want your finger to pause upon whilst browsing dusty CD shelves in ten years time, for both its aesthetic and auditory qualities"
Richard Mowatt (Solarstone)

DISC ONE

01 Tarrantella - Jigsaw (Reconstruction)
02 Forerunners - Dragonfly (Ilya Malyuev Remix Reconstruction)
03 Cormac Murphy - Oversound
04 Filigro - Questinia
05 Katcha - Touched By God (Alucard Remix)
06 Under This - Black & White (Reconstruction)
07 Solarstone & Orkidea - Slowmotion (French Renaissance Mix)
08 Jahawi - Kenya
09 LTN - Outer Limits
10 Harley Soan - Long Drive Home
11 Edu - Before They Came (Escape Mix)
12 Dave Horne - What Lies Between (Retroid & Original Reconstruction)
13 Winterlight - Mirror (Solarstone Subterranean Mix)

DISC TWO

01 Reconstructed Intro
02 Leo G - Muttering Retreat
03 Majera - Believe
04 Stan Void - Transience
05 Bot Cipryan - Astral Breeze
06 Saints & Sinners - Peace (Breakfast Remix)
07 Solar Energy - Wanna Feel What You Feel (Instrumental)
08 Haylon - Starfighter (Observer & Heatcliff Remix)
09 Jox - Microbial
10 Solarstone & Alucard - Late Summer Fields (Forerunners Dub)
11 Gary Orvis - Try To Find
12 Souls In Motion - Sensual Illusion (Reconstruction)
13 Reii - Shocks
Dejan S. - Behind The Mountains (Original Mix) <3 <3 -> mój nowy przyjaciel.
bAchoR
Dwight Mayweather

Re: Solarstone - Electronic Architecture

Postprzez Transi 05 mar 2009, 8:36

Osobiście nie mogę się doczekać! Poprzednia kompilacja Rysia ("Destinations Volume 1") była kapitalna i baaaaardzo długo gościła w moim cd playerze. Myślę, że na nowym tworze SolarStone również się nie zawiodę :)

Okładka:
Obrazek
Transi
Keep It Dark

Postprzez JoseDiablo 05 mar 2009, 18:06

Ja mam jeszcze zaległości odnośnie Rain Stars Eternal, z której słyszałem raptem dwa numery. A życzę sobie kompilacji w stylu Chilled Out Euphoria z 2001 r. :D Pewnie marzenie ściętej głowy ;)
JoseDiablo

Postprzez phantom 05 mar 2009, 21:00

JoseDiablo napisał(a):Ja mam jeszcze zaległości odnośnie Rain Stars Eternal

No i nie spiesz się, bo album jest moim zdaniem zupełnie przeciętny, porównując go z tym, co Solarstone robili dawniej, jeszcze jako duet i trio.

Co do kompilacji, to póki co trudno coś konkretnego powiedzieć. Ponoć jest dobra, ja na razie żałuję tylko, że nie ma na niej remiksu Orkidei do "Ajare".
phantom

Postprzez bAchoR 06 mar 2009, 12:31

phantom, pozwole sobie się z Tobą nie zgodzić. Album prezentuje w dużej częsci ten sam piękny styl jak dawniej. Niech potwierdzeniem mojego zdania będzie utwór 4ever. :)
Tym bardziej, że Solorstone mi kojarzyło się bardziej z utworami przemyślanymi i długo zostającymi w głowie. Myśle że i tak sprostali. Pozatym cieżko zrobić album, który będzie w całości magiczny.
Dejan S. - Behind The Mountains (Original Mix) <3 <3 -> mój nowy przyjaciel.
bAchoR
Dwight Mayweather

Postprzez Julius 07 mar 2009, 0:57

Rain Stars jest inne, bo po pierwsze robione w pojedynkę, a po drugie nie mozna robic w kółko tego samego. Jakas tam ewolucja musi byc, wiadomo, ze jak komus wpadnie w ucho jeden album to od następnego bedzie oczekiwal czegos podobnego, ale to błęde kolo, bo częsci osob ktore sluchaly jego dawnej twórczosci podpasuje, czesci nie, ale za to polubi go pare nowych osob.

Tytułowe Rain stars jak dla mnie bardzo fajny kawalek, zreszta nie tylko ten... calosc moze nie jest tak oszałamiajaca jak anthology one, ale nadal jakis poziom utrzymuje.

Na "Electronic Architecture" musze przyznac, ze czekam i jestem bardzo ciekawy w jakim będzie klimacie.
Julius

Postprzez Transi 07 kwi 2009, 16:52

Muszę powiedzieć, że całkiem sympatyczna ta kompilacja! Jestem w trakcie słuchania CD2 no i bardzo mi się podoba! :)
Transi
Keep It Dark

Postprzez Transi 12 maja 2009, 17:32

Dziwne, że nikt nic nie napisał o tej kompilacji. Przesłuchałem ją kilkanaście razy. Jestem pod ogromnym wrażeniem! CD1 jest fantastyczna, a utwory na niej zawarte są do siebie dobrane w sposób fenomenalny. Wszystko do siebie pasuje, niekiedy nie słychać, że właśnie wszedł nowy utwór. CD2 nie gorsza. Masa pozytywnych produkcji. Na chwilę obecną to dla mnie czołówka kompilacji wydanych w tym roku - wątpię czy znajdzie się ktoś, kto przebije to dzieło. Gorąco polecam. Nie będziecie zawiedzeni!Po tej kompilacji widać, że im mniej znanych nazwisk tym lepiej.
Transi
Keep It Dark

Postprzez Sagi 13 maja 2009, 13:29

kompilki jeszcze nie sprawdzilem ale wiem ze stac go na cos dobrego :D

natomiast co do Rain stars eternal bla bla to strasznie sie zawiodlem na tym albumie...bylo przecietnie do bolu i zadne gadanie o zmianach tu nie pomoze...2 czy 3 kawalki na poziomie to zdecydowanie za malo dla kogos kto wczesniej robil tyle niesamowitych produkcji.. to nie jest ewolucja tylko obnizenie lotow..

ok kompilka przesluchana o to moje łodczucia..

faktycznie jest dobra w sumie nawet sie nie spodziewalem ze momentami niektore kawalki moga mnie az tak zaciekawic :) wiadomo trafily sie tez kawalki srednie albo i slabe ale mimo wszystko jako calosc oceniam te wydawnictwo pozytywnie zwlaszcza ze mamy 2009 rok a nie poczatki 2000.. :P

klimatycznie momentami idealnie dobrane kawalki :) z cd bardziej mi sie chyba 1 podobala bo bardziej mi utkwily w pamieci niektore tam zamieszczone utwory a to co na co zwrocilem najbardziej uwage to : Solarstone & Orkidea - Slowmotion (French Renaissance Mix), Dave Horne - What Lies Between czy nawet Winterlight - Mirror :) a w cd 2 zdecydowanie nr Bot Cipryan - Astral Breeze prawie jak Space Manoeuvres - Stage One hehe i remix do Saints & Sinners - Peace tez daje rade.

Na minus musze zaliczyc remix do Katcha - Touched By God ehh robiony na nowa modle nie lubie jak niszcza przez to stare klasyki :

to tyle solarstone sie zrehabilitował tym razem :)
Sagi

Powrót do Trance